Пациенти на Д-р Александър Калчев

• 68 170
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 1 005
Magnolia, аз си мислех, че сраствания може да имам, то се оказа нещо много по лошо… аденомиоза. Още не мога да се съвзема, а и доктора не ми даде особени надежди. 🥺
как ви направиха диагноза за това?

# 1 006
Peony, може да е на място, което не пречи или да е нещо съвсем малко, нямам идея и аз тепърва се запознавам с диагнозата. А д-р Кахраман освен, че я е видял, нещо друго казва ли ?

Magnolia, видя я д-р Калчев на ехограф и останах с впечатлението, че няма съмнения за това. Изпраща ме все пак на ЯМР, може би, за да се види колко е тежко.

# 1 007
Момичета, има ли някоя която прави инвитро в Малинов по препоръка на доктор Калчев?

# 1 008
Дами, някоя от вас пила ли е Преднизолор по време на бременност и до коя гестационна седмица го пихте?

# 1 009
Аз ви отговорих и в другата тема, но след назначаването от Михайлова, самият Калчев ми удвои дозата заради кръвоток и после Чучумишев беше ок с това. Отделно и репродуктивната ми в Турция го назначава по протокол там на всички пациентки. Та имах ок от 4ма доктори.

# 1 010
Благодаря за отговора. Просто прочетох противопоказания за бебета и се изплаших. Така като чуя други истории ми давате кураж. Relaxed
Аз ви отговорих и в другата тема, но след назначаването от Михайлова, самият Калчев ми удвои дозата заради кръвоток и после Чучумишев беше ок с това. Отделно и репродуктивната ми в Турция го назначава по протокол там на всички пациентки. Та имах ок от 4ма доктори.

# 1 011
Аз пих до 12 гс и нямах никакви проблеми с моето бебе. Изобщо не съм чела листовката, д-р Михайлова ми беше написала,че това е off label терапия.

# 1 012
Дами, някоя от вас пила ли е Преднизолор по време на бременност и до коя гестационна седмица го пихте?

Да, по спомен до 7-8ма

# 1 013
С първото си дете 2018та пих преднизолон до 10гс и после пих още месец, заради сърцето ми. Със сина ми 2022/23 пих друг кортикостероид пак до към 10та.
Сравнително често се изписва и приема. Не съм намерила изследвания, които да показват проблем.

# 1 014
Благодаря за отговора. Не знаех нищо за това лекарство и се притесних, че е кортикостероид. Явно в определени случаи се налага приема му...
С първото си дете 2018та пих преднизолон до 10гс и после пих още месец, заради сърцето ми. Със сина ми 2022/23 пих друг кортикостероид пак до към 10та.
Сравнително често се изписва и приема. Не съм намерила изследвания, които да показват проблем.

# 1 015
Момичета, имам ендометриален микробиом с известно количество стрептококи, стафилококи и кандида, но никакви лактобацили. Бях на лечение с два антибиотика, като от клиника Калчев ми казаха минимум 20 дни след последния прием на антибиотик да отида за обливане с лактобацили.
Но ми предстои операция в устната кухина след седмица и ще приемам антибиотик. В такъв случай отново броя тези минимум 20 дни от последния прием на антибиотика заради операцията нали?
Освен това, ние нямаме замразени ембриончета и не се очаква скорошен трансфер. Кога е най-подходящо да направим обливането, за да е максимално ефективно? Изобщо, ако пък направим обливането, а се наложи да приемам антибиотик (макар че приемам само в краен случай) каква е гаранцията, че лактобацилите ще си живеят добре и ще се размножават? 🙄
Благодаря ви!
здравейте, аз също имам стрептококи и стафилококи, плюс HHV7. това ми излезе от биопсията при хистероскопия. в момента са ми назначили да пия - Levofloxacin Zentiva; Diflucan; VALTREX. след това ми казаха че трябва да отида в клиниката за обливки с лактобацили ( 2 пъти през 1 седмица). на някоя от вас правили ли са им обливки и какво точно представляват. по телефона ми казаха че след втората имало странични ефекти, но не разбрах какви. имате ли представа дали след това ще ми правят втора биопсия за да видят дали бактериите са се изчистили. четох че HHV7 може да е причина за много неща включително и неуспехи при инвитро имплантация. Благодаря

# 1 016
Аз съм била на кажи речи същата терапия за същите бактерии.
Обливките не са страшни - вкарват катетърче (маркуче) в матката през вагината и впръскват. Същото като инсеминация ако сте правили. Най-"страшното" е като ти щипват шийката за влезе катетъра, но е като цитонамазка, нищо страшно. Аз нямах странични ефекти, някои дами са имали. Общо взето болки като при цикъл сякаш, защото се вълнува матката от новите бактерии, понякога се вдига малко температура. При мен не се случи. Аз не съм правила контрола след това, направо трансфер. В случая беше успешен, но не мисля, че тази терапия е било основното, много неща направих за успех, със сигурност е било важно и това - средата в матката да е оптимална.

# 1 017
Обливките не са страшни - вкарват катетърче (маркуче) в матката през вагината и впръскват. Същото като инсеминация ако сте правили. Най-"страшното" е като ти щипват шийката за влезе катетъра, но е като цитонамазка, нищо страшно. Аз нямах странични ефекти, някои дами са имали. Общо взето болки като при цикъл сякаш, защото се вълнува матката от новите бактерии, понякога се вдига малко температура. При мен не се случи. Аз не съм правила контрола след това, направо трансфер. В случая беше успешен, но не мисля, че тази терапия е било основното, много неща направих за успех, със сигурност е било важно и това - средата в матката да е оптимална.
Колко време ви отне подготовката за трансфер?

# 1 018
Kрая на март ми беше пункцията, началото на юли трансферът. Имаше изчакване на ПИД резултати, хистероскопия, изчакване заради гъбички, гореспоменатата терапия за бактерии/вирус, обливки с лактобацили, вливка Киовиг.

# 1 019
точно през седмица ли ви бяха двете обливки? колко време след обливките ви беше трансфера? доктора предлага да ми предизвиква овулацията след това и да пробваме така.
аз имам 5 неуспешни инвитро трансфера в чужбина, и сега решихме да опитаме в България (2ро мнение и друг вид лечение). нямам сили за инвитро пак

Общи условия

Активация на акаунт