Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява ендомметриалната биопсия и какви са нейните цели?
Какво представлява биопсията на имунната тъкан и какви са възможните резултати от нея?
Какво представлява микробиологичната биопсия и какви са нейните цели?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява ендомметриалната биопсия и какви са нейните цели?
Ендометриалната биопсия е процедура, която включва вземане на малка проба от тъкан от вътрешната обвивка на матката (ендометриума) за изследване. Целта й е да помогне при диагностицирането на различни състояния, засягащи ендометриума, като например да се провери за аномалии в растежа или промените в клетките.
-
Какво представлява биопсията на имунната тъкан и какви са възможните резултати от нея?
-
Какво представлява микробиологичната биопсия и какви са нейните цели?
-
Какво представлява профилът на цитокините и какви са неговите приложения?
-
Какво представлява генетичното изследване за съвместимост и какви са неговите приложения?
В петък ми беше операцията, раздвижиха ме няколко часа след операцията и като цяло съм по-добре от вчера, но още ми е трудно да стоя изправена дълго време. За тръбите по принцип от снимката в Турция бяха написали, че се наблюдава течност и в двете тръби, забравих медицинското наименование, онази която е токсична за ембрионите и най-добре да се премахнат. И д-р Калчев потвърди, че ако наистина има течност ще ги премахне. Ние имаме достатъчно ембриони, така че на мен ми беше все тая. Исках да съм максимално добре подготвена за трансфер. След лапароскопията обаче доктора каза, че е проверил тръбите, силно нагънати са, но са проходими и няма течност в тях, затова не ги е премахнал.