Венеция /Тема 7/

• 34 725
  • 496
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
ееееееееееееееее имаше време дето нямаше нито онлайн нито автомати - даже по лесно се оправяхме и без чужд език - по ръкокрачната технология Simple Smile Simple Smile Simple Smile - сефте ходих във Венеция и Киоджа през 1984 г. и пак беше хубаво Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 376
  • Milano
И аз купувам от касите.

Не е отговорено, защото четящите вероятно не са купували билети онлайн за транспорта.
В сайта им обаче е обяснено.

Вярно peterky, без интернет се купуваха и билети от касите за влаковете. Нямаше стрели.
Карта на забележителности на място.
Запазване на хотел също съм правила на място във Флоренция и Рим.

За лятото пък имаше реклами на хотели по морето и с телефонно обаждане ставаше запазването.

Но с новите технологии е далеч по-добре.

# 377
  • Варна
Но с новите технологии е далеч по-добре.

Всичко ново е прекрасно , но не трябва да забравяме и класическите , хубави и полезни неща от старите. Неведнъж ми се е случвало да търся с часове  в ужасно препълнения и пребогат нет нещо дето на място намирам за минути  Simple Smile

# 378
  • Sofia
peterky2002, благодаря за включването, аз ще се оправя на място с картите за ГТ и влакове, защото съм ходила преди години и съм се оправяла, но нещата се променят, а сега помагам на приятелка на майка ми, която ще ходи до там с нейна приятелка и на жените им е притеснено, но са решили този път да не са с агенция, та затова питам...

regina di cuori, много ми помогна на времето, даде ми прекрасен план за островите Бурано, Мурано и Мацорбо, този план съм им го дала и на тях Simple Smile
нали за това е форума, да споделим и да си помогнем Simple Smile

Приятен ден на всички!

# 379
  • Варна
помагам на приятелка на майка ми, която ще ходи до там с нейна приятелка и на жените им е притеснено, но са решили този път да не са с агенция, та затова питам...

Самите касиери и въобще местния персонал навсякъде е много натрениран да работи с туристи от всякакъв калибър и обикновено много се старае да помогне и упъти всякаквите модели екземпляри

# 380
Здравейте! Пътуването ни наближава, а аз отново крайно объркана се обръщам към вас за помощ. Това ли е правилния билет за Дворецът на дожите? Да не стане някой фал накрая.

И още един въпрос. Ще си взимаме картите за градския предварително. Как работи тогава? Някой пита по-горе, но не намирам отговор. Трябва ли от някъде да си изкарваме физическа карта или ни се праща някакъв QR код, с който да валидираме?

Аз питах, но не получих отговор 😢, та в 10 ч. вечерта трябваше да се справям някак си.
По това време физическите офиси са затворени вече, затова тръгнах директно към машинките.
След като платите карта онлайн, ще получите пин кода.
На машинката избирате английски език и следвате стъпките… избирате получаване на карта, въвеждате пин кода и ще ви пусне физическа карта, с която ще пътувате после. Не е трудно. Първия път не ми я прие на два от валидатора, чак на трети. Пише да я държите после далече от банкови карти и други ключове с електронен носител.
Аз нямах проблем. Ползвах я 5 дена, като пристигнах на гарата преди заминаване, отидох към машинките и я дадох на една жена (да я ползва някой, важеше още два дена).

За Двореца на Дожите купих билет от същия сайт, но избрах Секретния маршрут с англоговорящ гид. Много ми хареса.

Благодаря за отговора! Аз гледах в сайта, но това е единствения билет, който е за вход само за двореца. Това са всички опции, които имат в сайта.
Може ли да споделиш от къде си си взела билета и точно кой е бил той? Благодаря предварително!

# 381
  • Казанлък
Скрит текст:
Здравейте! Пътуването ни наближава, а аз отново крайно объркана се обръщам към вас за помощ. Това ли е правилния билет за Дворецът на дожите? Да не стане някой фал накрая.

И още един въпрос. Ще си взимаме картите за градския предварително. Как работи тогава? Някой пита по-горе, но не намирам отговор. Трябва ли от някъде да си изкарваме физическа карта или ни се праща някакъв QR код, с който да валидираме?

Аз питах, но не получих отговор 😢, та в 10 ч. вечерта трябваше да се справям някак си.
По това време физическите офиси са затворени вече, затова тръгнах директно към машинките.
След като платите карта онлайн, ще получите пин кода.
На машинката избирате английски език и следвате стъпките… избирате получаване на карта, въвеждате пин кода и ще ви пусне физическа карта, с която ще пътувате после. Не е трудно. Първия път не ми я прие на два от валидатора, чак на трети. Пише да я държите после далече от банкови карти и други ключове с електронен носител.
Аз нямах проблем. Ползвах я 5 дена, като пристигнах на гарата преди заминаване, отидох към машинките и я дадох на една жена (да я ползва някой, важеше още два дена).

За Двореца на Дожите купих билет от същия сайт, но избрах Секретния маршрут с англоговорящ гид. Много ми хареса.
Благодаря за отговора! Аз гледах в сайта, но това е единствения билет, който е за вход само за двореца. Това са всички опции, които имат в сайта.
Може ли да споделиш от къде си си взела билета и точно кой е бил той? Благодаря предварително!

На същия сайт има два по различни тура. Аз избрах този по препоръката от тази тема
https://palazzoducale.visitmuve.it/en/the-museum/layout-and-coll … cret-itineraries/
Обиколката е с екскурзовод и е по специален маршрут, където показват килиите, канцелариите и стаите на съдиите и т.н. Интересно е. После вече ви вкарват в двореца, където ще разглеждате самостоятелно (или трябва да се закупи аудиогайд предварително…някъде видях такава опция май)

Тук избираш най долният ред и ще ти дадеде възможните дати.
https://muve.vivaticket.it/eng/tour/itinerari-segreti/566?qubsq= … edb525dfbe3f0f12c

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 22:15 от valpan

# 382
За Двореца на Дожите ние купихме комбиниран билет, който включва освен Двореца и още няколко музея. Цена 30 евро.
Ние ги купихме вечерта към 17,30 ч за следващия ден. Нямаше никакви хора на касите. Работното време е от 10 до 19ч.
Вечерта Венеция е празна, няма тълпи и е още по-прекрасна.

# 383
А да попитам, ако си вземем обикновен билет ще имаме ли достъп до подземията или не? Няма нито едно свободно място за нашите дати за тура с гид.

# 384
  • Казанлък
А да попитам, ако си вземем обикновен билет ще имаме ли достъп до подземията или не? Няма нито едно свободно място за нашите дати за тура с гид.
Няма как да минете по същия маршрут с обикновен билет. Групата е ограничена и екскурзоводът вижда кои са хората. Влиза се в двореца през отделна врата.
Но ще минете през някой друг коридор с няколко килии по пътя към Моста на въздишките, те са общодостъпни.

# 385
  • София
Здравейте!
От един линк, даден по-назад, гледах таксите за влизане във Венеция. Дадени са само за месеците април-август. Да разбирам ли, че през останалото време не се дължат или инфото не е ъпдейтнато?

ЖП гарата във Венеция близо ли е до автобуси/вапорета и можем ли на място да си закупим дневна карта, примерно от автомат?

Ние сме женска група от майки и дъщери, запазила съм 4 апартамента в Тревизо, тъй като Местре нещо не ми допадна. Тревизо ми се видя по-хубав и с повече места за разглеждане и разходки. На 200 м от къщата ни е ЖП гарата и ще отскочим и до Верона. Имаме само 2 пълни дни плюс две половинки (12-15 септември).
Първоначално смятах да не купуваме билети за забележителности, но като четох темата реших да взема за Дворецът на дожите, тайното посещение.

# 386
Тонка, веднага като излезеш от гарата има спирка на вапоретата...има будка за билети/карти...май имаше и автомати, но ние си взехме от будката...Хубавото е,че картата важи от момента на валидиране...
За таксите не мога да помогна-бяхме избрали настаняване близко до Сан Марко ....

# 387
И ние спахме в самата Венеция. Усещането е невероятно. Ако има възможност поне единия ден останете на острова. Изживяването е съвсем друго, не е като в континенталната част.

# 388
  • на малък остров в океана
Тонка, точно така, не дължите такса през септември. Поне засега не пише, че искат.
Ние бяхме  там по Великден 4 дена, но така и никой не ни провери.

# 389
  • София
Много ви благодаря!
За Венеция имаме само един ден, но ние сме дисциплинирани, когато сме по екскурзии - ставаме рано и излизаме. Във Венеция най-късно ще сме в 9 сутринта и поне до 9 вечерта ще разглеждаме.

Първоначално търсех нощувки във Венеция, но се отказах. Наистина хубавите места са много скъпи, останалите са компромисни. В Тревизо апартаментите ни са красота, на супер достъпни цени - 110 лв нощувка на човек. Близостта до летището също е фактор, който не е за прeнебрегване.

Общи условия

Активация на акаунт