Венеция /Тема 7/

• 34 763
  • 496
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте,

Искам да попитам нещо за картите за градски транспорт във Венеция:
1. Ако се закупи онлайн дневна карта(24 часа) за градски транспорт от https://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services тя е валидна за отбелязания ден примерно 24.05 от 0:00 часа до 23:59 часа ли? Или картата ще е валидна 24 часа от момента на 1-во валидиране, например от 16:00 часа на 24.05 до 15:59 часа на 25.05?
2. Изпращат ли ти QR код, който после валидираш в автобус, вопаре и влак ли?
3. Къде около ЖП гарата в Местре може да се закупи такава дневна карта? И тя ще е валидна 24 часа от момента на 1-во валидиране ли? или само за този ден?

Допълвам с още един въпрос
Искам да купя билети за Двореца Palazzo Ducale онлайн, за да не чакаме там на опашка. След избор на вид билет, си изписвам имената, имейла и иска да въведа данни за "Use a VIVACARD or a discount code"... тук не се плаща с дебитна карта при покупка на билета, а предварително трябва да съм си издала и заредила VIVACARD с пари ли? Нещо не ми е съвсем ясно как да си купя билети онлайн... и може ли да купя билети за други хора т.е. да са вписани моите данни, а хората, които ще отидат да са без мен?
По първия въпрос - в края на жп гарата е обособена автогара . На първата снимка на перона има два автомата от където може да се купят или отстрани в офиса. Времето им започва да тече след първа валидация .

По втория въпрос - прескачате го /дадено е като опция/ продължавате със задължителните данни и мисля на следваща страница ще поиска карта за плащане.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 13:31 от soniapro

# 361
  • Sofia
soniapro, благодаря за отговора!

По втория въпрос - не може да се прескочи стъпката. Четох за тези карти VIVACARD и си направих акаунт и след това заредих в картата сумата, която ми трябваше за покупка на билети за Doge's Palace (Palazzo Ducale). След това успях да купя билети за Doge's Palace (Palazzo Ducale), като във въпросното поле заредих един код. Билетите за Doge's Palace (Palazzo Ducale) са без имена, но с дата и час за влизане. Трябва да се избере дата и час за влизане и в другия музей CORRER.

Исках да купя билети за Базиликата на Сан Марко площада, но няма такива онлайн за 18.06, дали по някое време ще отпуснат още билети онлайн? Знам, че на място се чака много...

# 362
  • Бургас
Аз купих билети директно с моята карта, без проблеми, от сайта на Палацо Дожди.

# 363
  • Sofia
Този ми излезе, че е официалния сайт и от него купих https://palazzoducale.visitmuve.it/en/home/

# 364
Този ми излезе, че е официалния сайт и от него купих https://palazzoducale.visitmuve.it/en/home/
Да това е сайта и не е необходимо да се попълва нещо в полето. Прилагам снимки на кошница и последващо плащане.
Скрит текст:

# 365
  • Sofia
Ами не знам, аз някак не можах да стигна по плащането без тази карта... проблема сигурно е в моя телевизор...
А за базиликата "Свети Марко" дали ще се появят билети за дати, за които пише, че са изчерпани?
Гледам на този сайт https://basilicasanmarco.skiperformance.com/it/negozio#/it/acqui … ?skugroup_id=2524 и към момента няма билети за 17.06 и 18.06

# 366
  • Milano
Билети за камбанарията на Сан Марко ще могат да се закупуват само  онлайн от 01.07.25. Билета от 12 ще стане 15 евро, а за Базиликата (новина от вчера) от 6 на 10 евро, като за децата ще е е безплатно до 10г, не до 6, както до сега. Ще има и семейми билети.
С този билет, който ще се казва Маргерита ще могат да се посетят още няколко обекта - Санта Мария Ассунта  в Торчелло, сакрестията в Санта Мария делла Салуте и Пинакотеката към Museo Diocesano.

# 367
  • Бургас
Днес сутринта купих билети за "Сан Марко" пълният вариант -  за днес следобед, и
току-що се прибрахме в хотела след един прекрасен ден. На 12-13.05 като проверявах, имаше билети от 10.06 нататък. Така, че проверявайте.

# 368
Прибрахме се от Венеция и смело мога да кажа, че ми е в топ три класацията за най-красив град, в който съм била.
При такъв голям поток от хора е чисто, а вечер по здрач се изпразва и е още по-красива.
Наехме апартамент в самия град, закътано място и същевременно до моста Риалто. Запазихме през октомври миналата година, когато купихме и самолетните билети.
Заслужава си поне веднъж в живота да се види. Много, много ни хареса.

# 369
  • Sofia
Днес сутринта купих билети за "Сан Марко" пълният вариант -  за днес следобед, и
току-що се прибрахме в хотела след един прекрасен ден. На 12-13.05 като проверявах, имаше билети от 10.06 нататък. Така, че проверявайте.

Vipp, моля да кажеш през кой сайт купи билети?

# 370
  • Бургас
От сайта на Сан Марко

# 371
Здравейте! Пътуването ни наближава, а аз отново крайно объркана се обръщам към вас за помощ. Това ли е правилния билет за Дворецът на дожите? Да не стане някой фал накрая.

И още един въпрос. Ще си взимаме картите за градския предварително. Как работи тогава? Някой пита по-горе, но не намирам отговор. Трябва ли от някъде да си изкарваме физическа карта или ни се праща някакъв QR код, с който да валидираме?

# 372
  • Казанлък
Здравейте! Пътуването ни наближава, а аз отново крайно объркана се обръщам към вас за помощ. Това ли е правилния билет за Дворецът на дожите? Да не стане някой фал накрая.

И още един въпрос. Ще си взимаме картите за градския предварително. Как работи тогава? Някой пита по-горе, но не намирам отговор. Трябва ли от някъде да си изкарваме физическа карта или ни се праща някакъв QR код, с който да валидираме?

Аз питах, но не получих отговор 😢, та в 10 ч. вечерта трябваше да се справям някак си.
По това време физическите офиси са затворени вече, затова тръгнах директно към машинките.
След като платите карта онлайн, ще получите пин кода.
На машинката избирате английски език и следвате стъпките… избирате получаване на карта, въвеждате пин кода и ще ви пусне физическа карта, с която ще пътувате после. Не е трудно. Първия път не ми я прие на два от валидатора, чак на трети. Пише да я държите после далече от банкови карти и други ключове с електронен носител.
Аз нямах проблем. Ползвах я 5 дена, като пристигнах на гарата преди заминаване, отидох към машинките и я дадох на една жена (да я ползва някой, важеше още два дена).

За Двореца на Дожите купих билет от същия сайт, но избрах Секретния маршрут с англоговорящ гид. Много ми хареса.

# 373
  • Sofia
valpan,

Благодаря за горния отговор. Един въпрос да ти задам и аз за картите за градски транспорт - може ли да се купи директно от машината, без да се купува онлайн и след това да си я вземеш от машина?

# 374
  • Казанлък
valpan,

Благодаря за горния отговор. Един въпрос да ти задам и аз за картите за градски транспорт - може ли да се купи директно от машината, без да се купува онлайн и след това да си я вземеш от машина?
Сигурно може, но аз нали купих онлайн, та нямам такъв опит. Може и от офис, на доста места ги има, единия беше точно до спирката на вапорети на Пиацале Рома. Но беше затворен вече.

Общи условия

Активация на акаунт