Венеция /Тема 7/

• 34 752
  • 496
  •   1
Отговори
# 345
Ние ще бъдем в края на май за три дни и ще спим в самата Венеция.
Апартаментът е букнат отдавна.
Как да се освободим от сити таксата?

# 346
Таксата е само за дневни туристи, които не спят във Венеция

# 347
  • Milano
Да, но й трябва qr code, че е освободена.
Естествено, ако попада в дните, в които се изисква да има.
Не се изисква освобождаванв от деца до 14г, резиденти и т.н.

Ики, ето тук:

https://cda.comune.venezia.it/en/richiestaEsenzione

Първата опция - гост на място за настаняване в община Венеция.

# 348
  • на малък остров в океана
Да допълня, че ако не сте сигурни за адреса или името на хотела/ апартамента, свържете се тях да ви обяснят как да ги намерите в падащото меню.
После на мейл ви изпращат пдф с QR кода, който можете да си свалите и да покажете при проверка.

# 349
  • Milano
От 01/07/25г. няма да може да се закупуват билети на място за влизане в Базиликата "Сан Марко", а ще става само с резервации онлайн. Ще има определен брой билети за всеки часови пояс. Прави се с цел да се избегнат огромните опашки, които се вият всеки ден около нея.

Цената ще бъде, както на досегашните билети skip the line, закупени онлайн от официалният сайт- 6 евро само за Базиликата.
3 евро, ако не се лъжа е на касите на входа.
Прави се всичко възможно да се избегне изкупуването на билети за минути от ботове на големите платформи предлагани после на двойна цена, симулирайки допълнителна услуга, която най-често е аудиогид.

За момента продажбата онлайн е преустановена до началото на юни.

Мина по новините.

# 350
Здравейте!
Днес пътувам за Венеция. Какво време да очаквам, в различните сайтове е различно и постонно променящо се. Постоянно ли вали? Студено ли е, въпреки 18те градуса, които дават?
Предварително благодаря!

# 351
  • В центъра на моретата
Вземете си якета с качулки, че на по-откритите места духа доста. Също и обувки, които да не се пързалят на мокро.

# 352
Здравейте . Имам няколко въпроса .
1- резервирах хотел и там нещо се спомена за Qr код - трябва ли да върна имейл и да ми изпратят този код и за какво ми е .
2- хотела ни е близо до Сан Марко . Има ли шатъл от летището( Теревизо) до някъде и примерно след това има ли лодки за да ки оставят до хотела или поне близо .
И прочетох предишните отговори , как се освобождава от тази такса

# 353
  • Milano
Fondaco dei Tedeschi, бивша сграда на Пощата, след това луксозен мол с безплатна тераса с чудесен изглед над моста Риалто е затворил врати от 01.05., поради неподновен договор за наем.
Жалко, гледката отвисоко беше наистина много хубава.

# 354
Ех, ако знаех, че затварят, сигурно щях да се опитам да преодолея страха си от високо и да се кача. На нас гондолиер ни каза за терасата, но така и не се престраших да се кача. Нищо де, видяхме моста от всякъде другаде, само не и от горе.

# 355
  • Казанлък
Здравейте! Темата е много полезна, благодаря за всички насоки и предложения.
За първи път ще ходя във Венеция. Имам само няколко въпросчета да уточня.
Купих онлайн 7дневна карта за транспорт във вид на ваучер. Ще пътувам до самата Венеция с влак или автобус, ще решавам в движение, защото самолетът ще кацне вечерта. Доколкото разбирам, трябва около гарата във Венеция да търся машина или офис за да превърна този ваучер във карта, нали така?
Или с този баркод, който имам на ваучера ще валидирам при всяко влизане в транспортно средство? Моля за пояснение как става…
Купих билет за Двореца на дожите с подземията. Нямам нужда да го разпечатвам, нали? Става директо от телефона?

И сега, като не мога да закупя онлайн билети за Сан Марко, явно ще трябва да се редя на опашка на мястото. Можете ли да кажете, по кое време на деня има вероятност да има по малко хора? Ясно, че ще е въпрос на късмет, но все пак..
Иска ми се и да се кача горе на кулата. Има ли смисъл за нея да взимам билет предварително или няма проблем да го направя на място?

# 356
Мога да потвърдя за Двореца на дожите, че няма нужда да се принтират билетите. Направо от телефона.
И като стана въпрос за гледки от високо - като се качите на последния етаж на двореца през прозорците също има страхотни гледки към лагуната и към Венеция.

# 357
Има ли комари сега във Венеция?

# 358
  • В центъра на моретата
Вероятно. В началото на април имаше и хапеха. Тези, от които наехме апартамента казаха, че целогодишно има и помолиха да не отваряме прозорците. Ама, комарите им не са като нашите - тукашните са злобни комари, венвцианските са по-фини и туристически настроени - не сърби дълго време.Blush

# 359
  • Sofia
Здравейте,

Искам да попитам нещо за картите за градски транспорт във Венеция:
1. Ако се закупи онлайн дневна карта(24 часа) за градски транспорт от https://www.veneziaunica.it/en/e-commerce/services тя е валидна за отбелязания ден примерно 24.05 от 0:00 часа до 23:59 часа ли? Или картата ще е валидна 24 часа от момента на 1-во валидиране, например от 16:00 часа на 24.05 до 15:59 часа на 25.05?
2. Изпращат ли ти QR код, който после валидираш в автобус, вопаре и влак ли?
3. Къде около ЖП гарата в Местре може да се закупи такава дневна карта? И тя ще е валидна 24 часа от момента на 1-во валидиране ли? или само за този ден?

Допълвам с още един въпрос
Искам да купя билети за Двореца Palazzo Ducale онлайн, за да не чакаме там на опашка. След избор на вид билет, си изписвам имената, имейла и иска да въведа данни за "Use a VIVACARD or a discount code"... тук не се плаща с дебитна карта при покупка на билета, а предварително трябва да съм си издала и заредила VIVACARD с пари ли? Нещо не ми е съвсем ясно как да си купя билети онлайн... и може ли да купя билети за други хора т.е. да са вписани моите данни, а хората, които ще отидат да са без мен?

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 17:04 от angala

Общи условия

Активация на акаунт