Венеция /Тема 7/

• 32 231
  • 462
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Странно, милиардерската сватба уж щеше да е в Позитано... Така или иначе няма да присъстваме тогава. Grin

# 406
  • София
Не планирах да посещавам тази година, но може да се наложи бягайки от жеги.
За дните без отбелязана цена, предполагам означава че не се плаща такса?

# 407
  • София
И аз гледах таксите и ми направи впечатление, че са главно лятото, а както тук е видно - петък, събота и неделя.

# 408
  • Milano
Започна през април по празниците и после пет-съб-нед до края на юли.
Писа се, че за другата година, че вероятно ще се плаща и по време на Карнавала.
Но засега е това.

# 409
  • Sofia
Здравейте,

Къде мога да намеря информация за стачката на транспорта утре 20.06.2025г.?
Познатите ми, които в момента са във Венеция, днес пътуват към Верона с влака и на гарата в Местре са искали да си купят билети за влака за утре до Тревизо и са им казали, че утре стачкуват влакове и автобуси и няма да могат с тях да отидат до Тревизо.
И самолетите щели да стачкуват. Сега ще търсим информация дали Райън е отменил утрешния полет...

Допълвам се, намерих следната информация за влаковете:

Stop ai treni
A incrociare le braccia il personale del trasporto ferroviario, compreso quello di Trenitalia, Italo e Trenord, ma saranno assicurate le fasce orarie dalle 6 alle 9 e dalle 18 alle 21. Sono previsti cancellazioni e ritardi sia per i treni Frecce e Intercity, sia per i regionali. È possibile consultare l'elenco dei treni garantiti sui siti ufficiali e richiedere il rimborso dal momento della proclamazione dello sciopero fino all'orario di partenza previsto.

Превод с гугъл:
Спрете влаковете
Служителите на железопътния транспорт, включително тези на Trenitalia, Italo и Trenord, ще бъдат принудени да скръстят ръце, но часовите интервали от 6 до 9 и от 18 до 21 ще бъдат гарантирани. Очакват се анулирания и закъснения както за влаковете Frecce и Intercity, така и за регионалните влакове. Можете да проверите списъка с гарантирани влакове на официалните уебсайтове и да поискате възстановяване на сумата от момента на обявяване на стачката до планирания час на тръгване.

Въпрос: Какво значи "часовите интервали от 6 до 9 и от 18 до 21 ще бъдат гарантирани"? В тези интервали ще има влакове ли?

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 11:13 от angala

# 410
Да, в този часови интервал ще има влакове.

# 411
  • София
Днес си принтирах карти с маршрутите на различни линии вапорето. Правилно ли разбирам, че до Мурано и Бурано е само линия 12? Имам предвид двата острова заедно.
И малко тъпичък въпрос, но какво да се прави - Дворецът на Дожите на коя спирка се пада? Знам, че е близо до Базиликата и площада Сан Марко, но самата спирка как се казва?
И последен въпрос - на корабчетата има ли табло или някакво известяване коя е следващата спирка, че да не се чудим и маем кога да слизаме?

# 412
На първия въпрос някой запознат може да каже, ние ползвахме тур.обиколка за островите.
Спирката за Двореца е Сан Марко.
И на вапоретите няма известия за коя спирка е и коя е следващата, но надписите на самите спирки са големи и се виждат отдалече.А може да питате и служителя, който завързва вапоретото и отваря вратичка...той/тя е постоянно там на входа/изхода.

# 413
Не виждам причина да не вярвате на картата. До Мурано има няколко линии, до двете заедно е само 12. Но не пречи да отидете с друга до Мурано, така и така вероятно ще се разходите там, и после с 12 до Бурано.

# 414
  • София
Зори, има цели 3 спирки с име Сан Марко, затова питах. Те са една след друга на близко разстояние, може би няма кой знае какво значение на коя ще слезем. Надали ще се изгубим, а и ще бъда въоръжена с картите и линиите.
Благодаря много за отговорите!

Сетих се и още нещо. Ние сме 9 жени. Може ли да се качим за разходка с гондола (побират ли толкова хора) и ориентировъчно каква ще е цената?

# 415
  • Deutschland/HE
За мен е по-добре първо да се разгледа Бурано и след това Мурано. По-живописен е, по-малък  е, после продължихме към Мурано.
На Бурано хапнахме брускети и пихме лимонади на брега на морето, едно съвсем непретенциозно място, на самообслужване, всичко беше много вкусно. Не мога да го намеря сега на картата Sad

Може би е ето тук

# 416
Аз из малките острови видях и Торчело, не е лошо.
Трите спирки на Сан Марко са на различни линии. Абе двореца е голям и виден, няма да се объркате толкова лесно.
9 души гондолата май няма да събере. За евтини разходки с гондола, имаше на няколко места, където се пресича Канал Гранде с гондола. Не е разходка, но колкото за утоляване на любопитството става. И е много по-евтино, разбира се. Не знам още ли е така де.

# 417
  • Milano
Няма значение къде ще слезнете на Сан Марко.
Някои линии спират на Джардинетти и Валларессо, други на Дзаккария, съответно отляво и отдясно на площада.
Гледайте и буквите A, B, C, D.
Въпреки, че няма да се объркате. На спирките си има табла, на които пише посоката, номер на вапоретто и оставащите минути.

Гондолите са най-много до 5 човека.
Цената според сайта на Венеция уника е 90 евро за 30мин до 19ч., 120 след това.
И внимавайте, че се опитват да метнат понякога туристите.
Цената не е на човек, а на гондола.

# 418
  • София
Много благодаря!

Гледайте и буквите A, B, C, D.
...
Гондолите са най-много до 5 човека.
Цената според сайта на Венеция уника е 90 евро за 30мин до 19ч., 120 след това.
И внимавайте, че се опитват да метнат понякога туристите.
Цената не е на човек, а на гондола.
А какво означават буквите?

Цените са приемливи, явно ще се наложи да се разделим в 2 гондоли.

# 419
  • Milano
Например на А н.1 е в посока пиаццале Рома, а на B в посока Лидо. Образно казано. Не помня точно буквите.😊

Общи условия

Активация на акаунт