Нашите цветя - обща тема 20

• 41 998
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Флокса най- добре цъфти в градина, като килимче е.
Моят първо беше в стар леген и после бавно славно превзе двора наоколо.
Зад флокса е тревата, за която пита по- горе потребителка- да, зимува успешно навън, нашата беше подивяла по едно време.
.

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 21:08 от Mateah

# 106
  • Карлово
За двора е факт, ако е слънчево.
Но в градина пред магазина ми, уж слънчево розовия не успя да направи килимче. Къде да го местя не знам.
А толкова го харесвам.

# 107
И моят е рехав тази година,пък е в градината и на слънце. Мислех,че е заради разни бурени,които са поникнали в него. Как да ги оплевя? Ако го изрежем дали ще се засили за догодина,не знам,но не пречи да пробваме. А ММ ми донесе още един цвят-цикламен,но не знам дали ще се хване. Бучнах го,пък ще видим.
Магни,бугито е страхотно! 😍😍😍
Нат,и при теб е красота!

# 108
Моите флоксИ Blush са в градината. Единият на слънце, другият на сянка. Първите години се разпростираха и цъфтяха и двата. Сега май ще преместя и втория на слънце, наистина е много рехав. А като гледам снимки по алпинеуми, наистина превземат територии. Обаче и този на слънце не цъфти. Прораснала е трева в него, и аз се чудя как точно да я премахна без да го повредя. Мислех, че той ще надвие на тревата, а стана обратното.

В тази връзка мога да препоръчам сребриста сантолина. И тя е за слънце и суша като флокса, расте по-висока и наистина под нея тревата по-трудно прониква. Зимата малко погрознява, но в сезона се разперва като сребърно облаче.

# 109
Днес си купих от пазара на Трявна няколко цветя.
Може ли да ми кажете това какво е? Как се казва? Продавача беше кисел чичка и не ми обърна никакво внимание, през зъби само каза - на вън, издържа зимата.....
Аз си търся тревичка която да издържа зимата в двора, тази дали е такава наистина?

Прилича ми на лизимахия ( лизимахия нумулария). Влечаща е,  цъфти лятото с едрички жълти цветове. У нас съм я виждала в  Етрополския Балкан естествено разпространена и влече по земята, в сандъче е ампелна. Възелчетата се вкореняват. Има и културни вариетети. Чичката вероятно я е извадил от някоя поляна и я е вкоренил.  

Ако имаш двор, сложи малко в него, между трева, която поливаш,  или на цветна туфа, за да си я запазиш и размножиш  и да имаш откъде да вкореняваш за сандъчета.
Прочети тук за нея
http://gardenparadise.eu/index.php?route=product/product&product_id=317

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 03:27 от Diorela

# 110
Здравейте . Подариха ми азалия ? На какво място да я държа . Четох че въздуха трябва да е влажен . С каква тор да я присадя и дали да я сложа в голяма или средна саксия ?

# 111
  • София
Вчера не устоях и си купих това дръвче маслина от Лидл.

# 112
Много заразяващо ми действаш с тези плодни дръвчета и аз днес ще ходя да проверя какви наличности има.

# 113
  • София
И моят флокс ню-ню. А преди беше като облак в сандъчето. Май ще заминава при приятелка на двора. Подстригвала съм го и не съм забелязала да цъфти повече. Да изчистите от тревите пробвайте леко да го надигнете. Не знам как е в градината,моят от корен излизат разклонения които не се захващат за почвата.

Азалията обича кисела почва. Ако цъфти,не я пресаждай сега. За да ти кажем за големината на саксията снимай твоята, но обикновено се слага в малко по- голяма саксия.Моята живее на остъклената тераса,обича вода.

# 114
  • София
Много заразяващо ми действаш с тези плодни дръвчета и аз днес ще ходя да проверя какви наличности има.

Хахаха... Simple Smile
Мислех малка саксийка да взема от 7-8лв, но не беше толкова хубаво самото растение.
А това си го харесах защото има много пъпчици.  Нямам опит с такива растения и не знам пъпчиците маслини ли са или цъфтеж и след това плод?!  Ще търся информация е чичко гугъл.

# 115
Пъпчиците на маслината първо ще цъфнат после ще станат плодчета. Довчера като разхождам куч ще снимам маслиновата градина до нас. Вече прецъфтяват, но се вижда добре.

Маслините

Последна редакция: вт, 02 май 2023, 20:12 от MagniМ

# 116
  • София
Здравейте . Подариха ми азалия ? На какво място да я държа . Четох че въздуха трябва да е влажен . С каква тор да я присадя и дали да я сложа в голяма или средна саксия ?

Сложи я на открито, но да не я грее много слънцето. Иска често поливане, така че всеки ден проверявай дали е влажна почвата. Колко е голяма? Снимай и я пусни тук. Аз получих моята през февруари, още не съм я пресаждала. Не беше в много голяма саксия, а короната и цветовете ѝ бяха разкошни.

# 117
  • София
Магни, благодаря за снимките! Simple Smile Не знаех, че маслината цъфти. Мислех си, че директно маслинки ражда. Blush И да си призная, за първи път виждам цвят на маслина.

# 118
Магни, благодаря за снимките!
За нищо! Heart
Като направи плодчета твоята, ще ти кажа как да ги мариноваш. Аз правя по 20-30 кг на сезон. Не съм си купила дръвче само защото въпросната градина е на 10 метра от входната ни врата. По цъфтежа им разбирам, че пролетта е дошла.

# 119
Подариха ми Рододендрон, който бил за отглеждане вътре. Някой с опит в отглеждането му може ли да ми каже какви грижи трябва да полагам за него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт