Нашите цветя - обща тема 20

• 42 012
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, някой ако може да помогне с името на това дърво? Благодаря предварително.

# 121
  • Deutschland/HE
На мен ми прилича на Бугенвилия Simple Smile

# 122
Онзи ден си взех още Калибрахое. Свекърва ми измрънка "вместо да купиш нещо на детето, ти само цветя" Joy Ще каже човек, че детето е голо и босо, ама нейсе Stuck Out Tongue Winking Eye

Днес пък купих бяла Винка и два цвята Лобелия. Като цъфнат ще ви ги покажа.

# 123
От темата разбрах, че това е калибрахое, мислех го за сорт дребна петуния .
Само веднъж преди много години имах такова, беше истински водопад от жълтооранжеви цветове.
Задължително ще купя пак.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 16:45 от Mateah

# 124
Здравейте, някой ако може да помогне с името на това дърво? Благодаря предварително.
Бугенвилия е! Бяла 😍
Моята наистина розовее с всеки изминал ден

Лилавата

И тъмно розово-червената

Олеандрите

С две думи, цветно е Simple Smile

# 125
Ехааа, цветно, разкошно и красиво е  Магни Simple SmilePurple Heart!
Сладкодъвка, прекрасни са Heart Eyes, свекървата да не се обажда много Simple Smile!
При над е някакъв студ и дъжд Worried, постоянно свалям сандъчетата от перваза да не мухлясат!

# 126
Natt***, благодаря Simple Smile Ще ходим за уикенда в Гърция и за неин ужас със сигурност ще купя още Joy
Сега да ви се оплача от друг проблем. От няколко дни идва един кос на балкона и ми скубе цветята Rage Опоска едно калдъръмче, започна да рови и в една кръгла саксия, в която пресадих две хризантеми, човка и калибрахоето от последната снимка, преди видях, че е откъснал и листо от сакъз, който тъкмо започва да цъфти...Моля, кажете как да прогоня тая гад крилата. За първа година имам толкова много и толкова цъфтящи цветя, ще ги съсипе.

# 127
Учудвам се за какво са му, едва ли вие гнезда с откраднатото , още по- малко да го яде.
Аз пък им се радвам, вадят червеи от градината , за да си хранят малките .
Освен някакви шарени декорации да има, за да го сплашат - от рода на цветен ветропоказател или нещо мърдащо от вятъра..

# 128
Ох, не знам. Странно е. Калдъръмчето например - 4 коренчета са в сандъчето, изяде само едното крайно, другите не ги поглежда. Мина ми и на мен през ума за тези цветните ветропоказатели, скоро мернах в Пепко. Не ги харесвам, но ще взема да бучна няколко, дано се стресне гадинката. Иначе така сладко чурулика...

# 129
Може стар диск за компютър да вържеш  да се ветрее . Скоро четох за гаргите , но може да пробваш - пръскаш често  с оцет / лавандула  по местата където кацат- бягали от силната миризма.

# 130
  • софия
Здравейте цветолюбки, темата е прекрасна и моля за съвет по много глупав повод.
Донесоха ми от Холандия луковици на лалета - в едни елегантни малки торбички, с обозначения съответно да се държат на тъмно.
Обаче торбичките се отворили междувременно, лалетата попоникнали, и даже изкарали някакви хилави  цветчета!
Много извинения имаше от подарителите, мен също ме е яд.
Та, да питам съсипан ли са? Какво да ги правя? Да ги садя, или да им изрежа листата и да ги затворя пак??!
Ще ви бъда благодарна за съвети и ще ги наснимам, ако ги спасим!

# 131
Насади ги веднага, догодина ще цъфнат пак може би. Казвам може би, защото някои купешки цъфтят хубаво само първата година. Но според мен непременно трябва да ги насадиш, за не изсъхнат съвсем.

# 132
  • софия
Благодаря!!!! Flowers Hibiscus

# 133
*Сладкодъвка* разсмя ме с косчето, но я си представи, че
"Косът е моногамен вид и една двойка обикновено остава заедно до края на живота на единия от партньорите."
И да се прибере мъжо-кос без китки за неговата любима Simple Smile

Възможно е да вижда буби и те да са му целта, а не самото цвете.
При мен така се случи, но бяха синигери.

# 134
Трънке, няма буби. Сега бях на балкона, беше откъснал цвят от теменужката, сигурно наистина ще го носи на жена му Joy Имаше и листенца от другите цветя.
ccvet, благодаря ще пробвам с оцета и лавандулата. Лошото е, че утре пътуваме и ще се върнем в понеделник,дано до тогава не съсипе всичко.

Общи условия

Активация на акаунт