Нашите цветя - обща тема 20

• 42 041
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Браво на всички за разкошните цветя и градини, голяма красота! Green Heart

Няма да ви изброявам, че ще пропусна някого, но от последните постове не мога да не спомена новото калибрахое на Сладкодъвка и бугенвилията на MagniM! Май и аз ще се запаля да си взема калибрахое, много е красиво! А историята с косчето е мила. Heartpulse Дали не носи цветенцата като "трофеи" на партньорката си? Wink

Най-после си изчистих балкона и си подредих скромен цветарски кът. Нищо особено не е, обаче съм ужасно щастлива. Тъкмо днес купих мушкато и карамфилче от кварталния градинарски магазин, та балконът просто грейна.

alisa212, и на моята азалия ѝ опадаха много листата, но тук в темата ме успокоиха, че е нормално и би трябвало да изкарва нови. Ето я, виж каква е ошмулена, обаче има много зелени листенца.

# 151
  • оттам, откъдето започва България
Прекрасни са цветята ви.
От мене скромно няколко сакъзчета.

Скрит текст:

# 152
  • София
Здравейте. Имам много хубави балконски сакъзчета и мушката, хубави орхидеи, обаче днес мъжа ми ме "зарадва" в една мини розичка в саксия. Преди време уморих една такава, та има ли шанс да я отгледам в саксия. Терасата ми е североизточна. Много искам да я запазя, но роза в саксия ми е малко кауза пердута.

# 153
  • На морето!
Колко цветна стана темата 🌷
Едно карамфилче от мен, което щях да оскубя ако не беше съседката.

И подарък от същата съседката  
И още новосъбудили се красавчета
Скрит текст:
И последно, нови придобивки, които се бях заканила да не си купувам заради проблемите, които имат,  но пак не устоях
Скрит текст:

# 154
Ранобудна, прекрасни са Wink Revolving Hearts!
Похвалвам се с прекрасни подаръци от съседката ми- много готина и мила мадама

# 155
Елена, можеш спокойно да си гледаш розата на терасата. Само че с това изложение няма да цъфти с пълните си възможности. Розите искат слънце и вятър.
Гледа се целогодишно навън. Възможно най-голямата саксия, но поне 10-15 литра за начало, и хубава тежка пръст. Не ползвай торфен субстрат, той е прекалено рехав.

# 156
  • Варна
Здравейте. Имам много хубави балконски сакъзчета и мушката, хубави орхидеи, обаче днес мъжа ми ме "зарадва" в една мини розичка в саксия. Преди време уморих една такава, та има ли шанс да я отгледам в саксия. Терасата ми е североизточна. Много искам да я запазя, но роза в саксия ми е малко кауза пердута.
Няколко пъти съм гледала роза в саксия, само една-единствена оцеля 3-4 години и накрая просто се гътна една пролет, не разбрах защо. Всички други изкарват няколко месеца и чао. Не знам какъв точно им е проблемът, на всичко отгоре постоянно завъждат акари и листни въшки. Много ги харесвам, но съм се зарекла повече да не се изкушавам.

# 157
  • оттам, откъдето започва България
Моите рози, които бяха в саксии, не се чустваха добре на източна остъклена тераса.
Засяхме ги в градината на майка ми и там пораснаха доста. В момента са с пъпки, като цъфнат ще ги снимам.
С карамфилчетата е по същия начин, явно тези цветя си искат повече въздух.

# 158
  • SF
Имате ли мравки по растенията и как се справяте с тях?

# 159
  • Бургас
Людмила, слагай сандъчета с мушки и сакъзчета на терасата
Обичат силно слънце и издържат жегите. Само вода искат.
Моите ги пече от 10-11ч и докато залезе слънцето.
Нищо им няма.
И да се похваля,че и сакъзчетата започнаха да цъфтят. И няколко мушки,които са навън. Терасата ми става все по цветна. Снимки нямам още.

# 160
Това цвете Гугъл ми го дава като гардения или жасмин.
Позната го подари на майка ми и издържа до средата на ноември навън.
Редовно му клюмват върховете, като забравя да го полея, но после се оправя.
Сега май има и пъпки, мисля днес да го изкарам навън, пък каквото стане.
Гардения ли е, имала съм, но беше с тъмнозелени блестящи листа.

# 161
Karzz, поръчах днес каскадни калдъръми пък ще видим дали ще оцелеят. За първа година съм се захванала да отглеждам цветя и ми е простено, ако ги уморя Joy
На другата тераса засадих каскадни петунии, орязах ги много след, като ги пресадих и мислех, че ще ги уморя, ама за сега сякаш доста добре тръгнаха та ще видим. Ако цъфнат и се развиват добре ще се похваля с някоя снимка Blush
Людмила, слагай сандъчета с мушки и сакъзчета на терасата
Обичат силно слънце и издържат жегите. Само вода искат.
Моите ги пече от 10-11ч и докато залезе слънцето.
Нищо им няма.
И да се похваля,че и сакъзчетата започнаха да цъфтят. И няколко мушки,които са навън. Терасата ми става все по цветна. Снимки нямам още.

# 162
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Това цвете Гугъл ми го дава като гардения или жасмин.
Позната го подари на майка ми и издържа до средата на ноември навън.
Редовно му клюмват върховете, като забравя да го полея, но после се оправя.
Сега май има и пъпки, мисля днес да го изкарам навън, пък каквото стане.
Гардения ли е, имала съм, но беше с тъмнозелени блестящи листа.

прегледай го внимателно за памуклийки. може от снимката да е, но сякаш има нещо влакнесто на връхчето.
и моля те, покажи когато цъфне.
не знам защо имам усещане, че не е нито гардения, нито жасмин. Flushed

# 163
И аз забелязах белите полипи, не са памуклийки според мен.
Реших да остане вътре, ще му избърша листата едно по едно и дано цъфне успешно , че както забравям да го поливам…
Едни мушици са се завъдили от известно време, тях нямам идея какво да ги правя.

# 164
Калибрахоето е едногодишно.Има доста сайтове и градински центрове,които го предлагат.Погледни и в хипермаркетите.Можеш да сложиш и тагетиси.Многогодишните цъфтят в по-кратък период.Може да сложиш иглики,теменужки,ниски ирисчета,флокс,аубриета,иберис,астри,калдъръмчета,ниски видове здравец,кампанули,градински циклами,седуми,армерия ,парички и много други.Поразрови се по сайтовете и ще намериш достатъчно варианти.
Благорадя за съвета. Simple Smile Вчера съвсем случайно попаднах на един своего рода градински център. Отбих бързо от пътя и се потопих в море от разкош. Купих си няколко цвята калибрахое и едни дребни маргаритки.
Имам обаче и друго питане към тези, които гледат градински космос. Посях семената може би преди 2 седмици и до сега нищо.Вярно, че не е в двора а в голяма и дълбота кашпа, но нищо не се показва. Може би аз съм нетърпелива....не знам. Поливам умерено само с пулверизатор и съм покрила отгоре с найлон, защото навън още е малко студено нощем. Моля, ви за съвет дали не бъркам някъде? Правилно ли процедирам и ако не посъветвайте ме какво трябва да направя?

Общи условия

Активация на акаунт