Нашите цветя - обща тема 20

• 42 563
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
защо не опиташ с бамбукови пръчки за шишчета?
забождш ги в саксията, там, където рови коса.
като боднеш на два-тръ пръста разстояние едно от други той няма как да стиге до пръстта и цветята и да рови и къса.

аз нямам твоите проблеми, но съм сложила метални опирки за цветя. те са шарени и дават цвят зимата. освен, че спират гълъбите да ровят.

# 196
Супер идея е това с шишчетата! Ще го направя и аз. Розите в саксии вече са тотално разровени, не знам какво толкова вкусно има там. Иначе охлювите в градината си се разхождат спокойно, никой не ги закача. Явно не са толкова вкусни Grinning

# 197
st.Dobri, той не рови в пръстта, той къса цветове и листенца. Днес купих от Пепко ветропоказатели, бучнах на три места. Взех и масло от лавандула, както ме посъветва някой и намазах по ръбовете на сандъчетата. Купих и балони, ще вържа, въобще ще опитам всичко, няма да се дам Joy Ако гореизброените методи не проработят, ще пробвам и с шишчета. А какви се тези метални опирки за цветя? Thinking

# 198
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Тук се виждат. Не знам дали защото им пречат или защото са шарени и ги плашат, но гълъбите не кацат в тези сандъчета.

# 199
  • Deutschland/HE
Идвам с питане Simple Smile
Купих си от Амстердам едни бугенвилии на пръчки, за да си ги вкорениш сам. В двата края имат восък и не знам как да го махна, колко време да ги държа във вода, колко в разтвор на вкоренител. Към тях има указание, но то е само как да се гледат, а не как да ги вкореня.
Ето това са:
Скрит текст:

и указанието към тях:
Скрит текст:

# 200
Колибри, стана ми любопитно и прочетох в един немски сайт. Не се топят във вода, направо в пръст. Но - пръстта трябва да е 30-35°С, трябва ти отоплителна подложка. Отгоре правиш мини парниче с домакинско фолио или отрязана бутилка, за да държи влагата. Използвай пудра за вкореняване. Няколко месеца ще минат, докато се вкорени.
Рáзмисли от мен: важно е да не я засадиш с главата надолу. Бих отрязала с остър нож една тънка шайбичка отдолу, където е восъкът. Отстрани само ако може да се обели лесно, без да повредя кората, иначе бих го оставила. От горната страна бих го оставила както е, поне на розите не им пречи.
Стискам палци, и да се похвалиш наесен Hug

# 201
  • Deutschland/HE
Благодаря много, Флокс!

А как да разбера, коя част е долу и коя горе? Simple Smile

Сега и подложка трябва да купя, ще разгледам в Амазон.

# 202
Аз вчера мернах в една страничка във фейса много красиви бугита,всякакви цветове-цикламени,оранжеви,бели.. 😍😍😍 Няма как да си поръчвам в момента,и без това не знам ще отгледам ли тази моята. 😆 Още не смея да я изнеса,че нощем става 6-7 градуса и ме е страх.
Цъфна ми едното кактусче:

# 203
Здравейте,това Мушкато много ли го полях...?Защо му увяхнаха листата? Скоро го купих и пресадих ...,нещо не се разбирам с тези мушката...
Благодаря за всеки ,който ми отговори Hug

# 204
Дори ми се вижда сухо. И при засушаване така им се свиват листата.

# 205
Благодаря за отговора Hug
Току що го погледнах и беше сухичка пръстта ,имах отвара от бананови кори и полях с нея.Дано се възстанови Smirk

# 206
Каква е идеята на тази отвара?

# 207
Съдържа полезни вещества, необходими за растежа на цветето .

# 208
Какви?

# 209
  • Варна
При пресаждане често клюмат цветята, особено ако са изложени на вятър, слънце... Това са различни условия от оранжерийните. Ако си му махнала "чорапчето" пък съвсем. Принципно би трябвало да се възстанови след няколко дни, моите новозакупени често в началото оклюмват през деня и живват нощем, докато се адаптират.

Общи условия

Активация на акаунт