Нашите цветя - обща тема 20

• 42 557
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
аз бих се опитала да пресадя смокинчето.
 толкова усилия и борба за живот трябва да се възнаградят.
И аз си го мисля това. Ако успея да изкарам решетката ще я извадя.

# 181
Здравейте,на тези мушката наред ли им е всичко? Grinning
Не съм отглеждала досега мушката,за първи път купих и в момента ги отглеждам на балкона.Но забелязвам,че някои неотворени пъпки изсъхват,преди да отворят...На какво може да се дължи ?
Трябва ли да ги отрязвам?
Много благодаря,ако ме светне за тези мушката. Grinning

# 182
Anelka, пръстта в която са засадени не ми изглежда хубава, имат нужда и от поливане. Ако скоро си ги засадила им трябва известно време за адаптация.

# 183
Каква е тази пръст ? Сменете я и на мен не ми изглежда хубава . Купете тор и смесете с пръст . И поливайте, когато изсъхне пръста , на първата снимка е сакъзче . Можете да разтваряте мая и да поливате с нея или с йод по - малко . За цъфтеж . Когато имате прецъфтели цветове ги махнете внимателно с ръка. На края на цвета между растението го откъснете . Сега и тоя цвят махнете внимателно  !!!!!

# 184
Ето такава ,не живея в България,ще я сменя тогава .Явно не е подходяща.
Със суха мая ли мога да поливам или от пакетчетата от 42гр.?

# 185
Ето такава ,не живея в България,ще я сменя тогава .Явно не е подходяща.
Със суха мая ли мога да поливам или от пакетчетата от 42гр.?

Ами това което пише е универсална и на снимката са баш мушката, но тук в бг продават и  специална за мушката, така че може и в Германия да има. Като стана въпрос за гражданките от нас , които тяма откъде са си вземат пръст горска , каква пръст предлагате (марка) аз досега към купувала на  от практикер, баухаус и бриколаж от средните цени и съм май доволна.

# 186
anelka 87 снимката ти може да е подвеждаща, защото пакета е точно за цъфтящи растения - важно е почвата  да задържа водата, а не поливайки да виждаш как пълни подложката.

# 187
  • Варна
За торене на мушката съм най-доволна от син мастърбленд. Със същия състав като зеления кристалон, но с много по-добър ефект според мен. Лятото торя много често, през 2-3 дни.

# 188
Аз не съм съгласна за задържащата тор . Аз с нея си унищожих замиокулкаса . Сега като сея слагам по една шепа не повече . Лятото е добре да задържа , но зимата трябва да се смени според мен .

# 189
Това този Мастърбленд ли е, който е 20:20:20?
Питам, защото ако е той, го има и в зелени пакети, и аз също го харесвам повече от Кристалон.

За торене на мушката съм най-доволна от син мастърбленд. Със същия състав като зеления кристалон, но с много по-добър ефект според мен. Лятото торя много често, през 2-3 дни.

# 190
  • Варна
Същият е, аз само син съм виждала.

# 191
Това цвете Гугъл ми го дава като гардения или жасмин.
Позната го подари на майка ми и издържа до средата на ноември навън.
Редовно му клюмват върховете, като забравя да го полея, но после се оправя.
Сега май има и пъпки, мисля днес да го изкарам навън, пък каквото стане.
Гардения ли е, имала съм, но беше с тъмнозелени блестящи листа.

прегледай го внимателно за памуклийки. може от снимката да е, но сякаш има нещо влакнесто на връхчето.
и моля те, покажи когато цъфне.
не знам защо имам усещане, че не е нито гардения, нито жасмин. Flushed

Прилича ми на катарантус. Но ще го видим като цъфне.
Mateah , вкарай го в банята и първо го измий с мека гъба с веро, да направи хубава пяна. Наклоняваш саксията, за да не я преполееш и го изплакваш, по възможност с душ, с хладка вода. Това, за да махнеш механично колкото може повече гадове. После го напръскай с инсектицид и го изнасяй навън. След няколко дни повтори упражнението.

# 192
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
като сме тръгнали да гадаем...
на мен ми заприлича на кафе в саксия. Simple Smile

чакам цвета за да се покая публично за грешката.

# 193
Ок, на по една боза, коя ще познае.
Ако не сме познали и двете, бозата пак ще си я пийнем, като си дойдеш. Laughing

ПС Може и сладолед, ако е голяма жега.

ППС Много е въшлясало, прилича ми на псевдококциди. Ако е това, само периодично механично миене ще го оправи. Пъхат се в пазвите на листата  борбата е много трудна. След измиването, големите въшки тръгват да се движат и пак механично трепане. Така си оправих дафинов лист.
https://cvete.eu/vrediteli-pri-gradinskite-i-balkonskite-tsvetya/

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 21:05 от Diorela

# 194
Момичета, идвам да докладвам. След като ме нямаше два дни вкъщи има още поражения от моя приятел коса. Някой беше писал, че е мило, на мен хич не ми е Joy  Да си къса другаде. Утре ще взема ветропоказатели, дано го прогонят. С оцет и лавандула няма да мога да мажа, днес не спря да вали, за идните дни прогнозата е същата.
Иначе си донесох Лобелия от Гърция Heart Eyes Жълтичка, много сладка. Утре ще я снимам и ще ви я покажа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт