Нашите цветя - обща тема 20

• 42 537
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Папагалска човка

Каскадни бегонии

Новичката ми немезия.

Купих и две градински фуксии. Да видим дали ще им хареса при мен или ще стават селянки.

blackcat 6, ако питаш за сакъзите от снимките на Магни се виждат и двата вида. Обикновено това са сакъзи на повече от една година,редовно наторявани. Има и един трик да има такъв "водопад". Закачат се две сандъчета така,че цветята от горното да покриват долното. А и климата има значение.

Carrie br, дай снимка на мушката/ сакъзи. Ако ги отрежеш сега,ще им забавиш цъфтежа.

# 511
Няма две сандъчета, не знам какво ги омагьосват.

И петуниите им са същата красота. А климата не е много различен от този при мен. Но..

# 512
  • София
Явно им правят нещо да изглеждат така, което ние не знаем.Може би слагат повече растения в едно сандъче или ползват професионални торове?
А това за двете сандъчета за голям ефект се вижда на първата ти снимка.Погледни как са разположени еднакъв цвят на горния и долния ред.А най вляво на снимката вече започнаха да се застъпват.Ще стане разкошен парапет.

# 513
Ходихме до Пещера миналата година до Музея на социализма и там из уличките като въртях на един гараж бяха така наредили сандъчета и висяха над метър цветни водопади. Бяха същите като тези беличките. Ако са на повече от година, това означава някакъв постоянен климат. Тук дори да се приберат се скапват к после се възстановяват. Аз мисля, че сорта е някакъв различен…

# 514
Може и от сорта да е, но мисля, че яко се торят тези китки.

# 515
Не говоря италиански. Иначе щях да чукам на вратата да питам. А те не говорят английски. Торят със сигурност. Климата не е постоянен. Не знам и какъв сорт са. При мен сакъзи няма. Ни по балкони и дворове, ни в магазини и разсадници. Ще опитам да си купя от тук. 🙈

# 516
Да покажа и красоти в двора ни, отглеждани от майка ми

Много обичам божури. Опитах да отгледам от грудка на терасата ми, но не се получи. Днес си взех букет, вашите са страхотни!

По друга тема някой използва ли масло от нийм: при какви случай, как и колко често? В интернет има много инфо, но ми се ще да чуя хора с опит.

# 517
Аз използвах години наред в Хюстън. Смея да твърдя, че му преписват чудодейни свойства.
Откак съм в България за светята използвам Entox, действа срещу всички буболечки по цветята.

# 518
Натуся,изобщо няма да ги пипам щом ще им се забави цъфтежа. Благодаря ти.

# 519
  • Fort Worth, TX
Малко снимки и от мен.Не обръщайте внимание на тревата.По това време на годината трябва буквално нон-стоп да се полива, за да е зелена.
Тази година заложих на бегонии и лантана.Копривките са ми всички от резници.Голямата саксия ми е от миналата година.

# 520
# 521
  • София
Някой ползвал ли амониева селитра?Да сподели как се прилага.Някъде четох за влажна почва,но не помня подробности.Заравя ли се в земята или се поръсва отгоре?

# 522
Аз съм я разтваряла във вода-една шепа на 10 л.

# 523
Разтваря се, иначе ще изгори всичко, силна е.

# 524
аз днеска торих и със смлени яйчени черупки. Онзи ден с течна тор, но с непрекъснатия дъжд, да видим какво ще излезе.
За някой цветя ме достраша и ги дръпнах на сухо

Общи условия

Активация на акаунт