Нашите цветя - обща тема 20

• 42 544
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Тези амарилиси са прекрасни! Толкова ги обичам, но те мен - не.

# 496
Белия божур е прекрасен, имаме го в двора, но още не е цъфнал. Тази година закъсня, трудно и късно се показа. Дано цъфне и ни зарадва. Ухае прекрасно.

Снимката е от миналата година.

# 497
Аз скромно - разцъфнаха мини розичките : 

# 498
Малко и от мен:

Има още 4-5,които не са цъфнали или не съм снимала. Общо са ми 19 вече розичките и много си ги харесвам.
Сега малко мушки и други:

Сори за гигантския пост. 🤣🤣🤣

# 499
Най-после и при мен розите започват цъфтеж

# 500
Гербер, декоративен лук и карамфили.

# 501
Четвърти ден съм в Сицилия. За цветята ми се грижи съседката, силно вярвам че са добре. А за вас малко настроение.
Цъфнал фикус

Балкончета

Олеандрите, бугенвилиите и лантаната са навсякъде. След четвъртото “спри и обърни” ММ ме заплаши че ще ми изключи блутуут слушалката на каската. Но си имам 3-4 резници от различни оранжеви, тъмно розови и червени олеандри. И мисля да се сдобия с поне още 3-4 😂

# 502
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
цъфналият фикус прилича на магнолия.

# 503
Фикусът всъщност е магнолия.

# 504
За първи път виждам такава магнолия. И бях наистина 😳 А от години по това време сме на съседния остров. Няма да се редактирам. Това обичам в темата, не спирам да уча нови неща.
А и се радвам, че Добри се появи ❤

# 505
Каква марка са тия сакъзи, така и никога не попаднах на такива цветни облаци, хем че съм купувала и алпийски. Помогнете моля, подскажете ми сорта, искам и аз такива ☺

# 506
  • Карлово

Един скромен репелент "Ангелски очи".

# 507

Тази Пасифлора цъфти на оградата на една изоставена къща, покрай която минавам много често. А аромата ѝ е невероятен.

# 508
  • Fort Worth, TX
Моето слонско ухо надмина очакванията ми тази година.

# 509
Здравейте🌸🌸🌸Имам няколко въпроса:)
Скоро си взех една глоксиния,отначало имаше 2 цъфнали цветчета,а сега разцъфтя още една пъпка вчера и е отрупана с още пъпки. Качвам снимка,защото ми е чудно потъмнелите участъци по разцъфтелите цветчета са защото не се чувства добре или просто прецъфтяват бързо🧐 Пресадих я вчера в по-голяма саксийка,а чинийката е плътно по саксийката и няма как да я поливам в нея…

Имам и една розичка,онзи ден беше клюмнала,полях я и до вечерта се изправиха всички цветове.. сега пак я гледам,че клюмва,моля за съвет. Също пресадена вчера…
 И последен въпрос относно мушкатата ми/сакъзи(не ги различавам,моите не са от тези с гладките листа),опазих ги зимата ,но сега карат само на листа,съвсем скоро едното само изби с пъпки…дали е късно да отрежа резници,че някои особено са станали по-високи,с криви разклонения и само листа както казах,тук отново моля за съвет. Иначе прочетох за разтвора-  на 10л.Вода мая +захар,вече ги полях веднъж с така разтворена и престояла вода. Този разтвор иначе става ли за всички цъфтящи?

Общи условия

Активация на акаунт