Нашите цветя - обща тема 20

• 41 562
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Някой може ли да ми каже как да накарам 2 зокума да цъфтят?
Станали са по 1 метър може и на 2 години да са вече и така и не знам какви са, за да търся резници за други или купя като си харесам. Гледам хората във фейсбук продават съвсем мънички, а вече цъфтят като това например. Моите какво искат 😠😠😠

# 661
Нито веднъж ли не са цъфтяли за тези две години? Късно е вече да ги режеш, освен да чакаш слънцето да си свърши работата. И някакъв тор за цъфтящи. Миналата година ми цъфтяха даже вкоренените дребосъци.

Много странно, за мен това е най некапризното цвете от всички, които имам. Мисля да "облека" стените с олеандри.

# 662
Аз също осигурявам на олеандрите много слънце,много вода и на два месеца слагам пръчици тор за цъфтящи
В момента вече набират скорост

Кичест

И простоцветен

# 663
Не никога 😂. И двата са от резници, но не знам как изглеждат. Единият ми е от една жена от фейсбук. Тогава ми изпрати резници на два цвята май бяха бял и розов, но само един оцеля. Една приятелка миналата или предната година пък ми донесе много резници от различни видове и цветове. От всички тях само един успях да вкореня и да захвана. Едно клонче с 2 листа и около 10 см реши, че иска да живее и сега е 1 метър, но не цъфти и то. Уж и с тор за цъфтящи ги поливам, но не знам какво искат. Този от фейсбук една есен го отрязах бях прочетох, че така се разклонява и стана. От моята приятелка пък е само една пръчка и мисля тази есен да го отрежа и него.

Този е от моята приятелка. Само на височина расте

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 20:16 от Morkovelka99

# 664
Морковелка,къде зимуват твоите зокуми?
Трябва им покой на студено и светло,с редки поливки за да цъфтят през лятото. Този от втората снимка ми се струва
Че през зимата е бил на топло и е изкарвал листа. През лятото задължително навън на слънце , иначе не чакай цеят

# 665
Ми прибрах ги, но пак си бяха в помещение, което е без отопление. Над 15 градуса няма как да е било според мен. Не съм ги поливала много. Вторият даже зимата беше още мъничък. До скоро беше малко по-голям от показания на Magni.Преди може би две седмици му смених саксията, че беше в много малка и изведнъж дръпна и стана 1 метър. Ще ги преместя пък дано цъфнат.
На мен повече с кичестите цветове ми харесват. На другите сякаш по- бързо им завяхват и падат цветовете.

# 666
Зокума не иска голяма саксия. От моите само белият е местен, но е по-висок от мен и реших че заслужава 😂
Всичките ги харесвам. И кичести и прости 😍

Стефанотис

Отанжевото хиби, което почти беше унищожено от щитоноска, цъфна най-после

Плумериите закъсняват тази година

Хубави почивни дни на всички!

# 667
  • Бургас
Разкошни зокуми и цветя!
Една нежност от мен

# 668
Над портата вкъщи

И още някои красоти от двора

# 669
  • Варна
Каламондинът към днешна дата. Нова реколта Simple Smile Скромничко, но важното е, че дава плод!
Не трябва ли да го пресадиш? Нещо не се чувства комфортно май...

# 670
  • София
Каламондинът към днешна дата. Нова реколта Simple Smile Скромничко, но важното е, че дава плод!
Не трябва ли да го пресадиш? Нещо не се чувства комфортно май...

Да, не е в добро състояние. Доста листа опадаха.  Не го поливах често. Сега поливам редовно. За пресаждане ще прочета кога се прави.
Неправилни грижи - това е причината за това състояние.

Последна редакция: сб, 24 юни 2023, 22:32 от Amiamo

# 671
  • София/Варна
Да се похваля с малко красоти, оцелели след толкова дъжд. Някой са по-старички.

тези са кауфлански от предната зима.

Чакам да цъфнат едни лилиуми, които миналата година бяха около 60-70см. висока, а тази година вече са около 120-130см. Като цъфнат ще се хваля.
както се вижда все още чинийките са обърнати, че се двеха от дъжда.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 15:08 от Gerundiq

# 672
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
100 лайка исках да нацъкам, но системата не дава.
Simple Smile чудесна градинка.

# 673
  • Варна
Здравейте и от мен!

Страхотни красоти сте показали!

Аз имам нужда от помощ. Дипладенията ми е нападната от листни въшки май. Как да ги махна?

# 674
Gerundiq 😍😍😍истинска наслада за очите.
Почуствах се все едно съм била на посещение в ботаническа градина☺

Общи условия

Активация на акаунт