Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 10

• 117 283
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 1 875
  • софия
Да допълня само моя романтичен преглед на срещата от вчера с екранни и литературни препратки. Сцените с Vespa-та по красивите завои и спиращите дъха гледки към морето, страшно много ми напомниха на тези от Белият лотос в Сицилия. Смесицата между Турция и Гърция, зараждането на любов, историята на Валерия, физическите черти на Генчо, морските им срещи, пътуването, малките жестове, тръпката, свободата в душите им и младостта им веднага ми насочиха съзнанието към Островът на изгубените дървета на Елиф Шафак..
Даа, това поне може да им се признае тази година. Има адски много литературни препратки през цялото време. Ако някой има времето, желанието и възможностите да подбере всичките или да се пробваме заедно да ги скалъпим ще е хубаво. Аз на прима виста се сещам за Ромео и Жулета.

# 1 876
Това с отказването на розите в следващият епизод според мен е Евгени ще откаже на всяка, освен на една. И на която вземе розата, тя остава без роза и следователно си тръгва. Това е замисълът според мен.
На срещата на Елена с Евгени, когато тя се наведи гърба към лицето му и каза искам и аз да си изпрося нещо, ето вдъхнови се и поиска той да започне да я целува по гърба- Евгени си извърна лицето и само допря бузата си. Та, това е човекът, даващ най-разнопосочни сигнали- веднъж я отвлича пред всички да я целува, после насаме -отвръща лице.
Учудих се колко прямо заяви на Валерия колко доминантен е и как разкара приятелките й, за да бъде само за него.Горкият,какво го чака в реала. Тук имаше 2 мяукащи котета- Айлий и Джия, в реала ще има 100 необучени, злобни и стресирани кучета Grinning

# 1 877
Елена е изключително неприятна личност. Не знам и в живота ли е такава или всичко тук е сценарий, нейна си работа, ако се е съгласила. Но от това, което ни дават чак започва да ми става неудобно как се унижава и същевременно мачка безцеремонно, изопачава нещата и има нагло поведение. Не знам защо, но  забелязвам, че на Ирина ѝ  нямат никакво  уважение. Всички я прекъсват. Спомням си, че някой каза, че прала дрехите на Габи и Елисавета. А натрисанети на Елена беше върха на наглoстта. Защо Евгени изгони Крисия, а нея не? Тя дори се извини. А тази застана без никакъв срам да слуша лични неща. Няма значение дали спят заедно и какво са си споделяли. Има случаи, когато трябва да проявиш тактичност, от възпитание. Елена изглежда, като жена, която, ако си хареса мъж ще го гони до дупка, независимо женен или обвързан, спирки няма. Хедонистката Grinning
Срещата с Валерия мина добре, но наистина беше скучна на моменти.
Поли май наистина е връзкарка, иначе защо ще стои?
На Микаела писмото не ми хареса. Мисля, че на Елена беше най-добре написано.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 19:37 от daniela19

# 1 878
Според мен не в изгони , защото има комуникация с нея , като жена ме съмнява дали в харесва , но според мен му гали егото и за това не иска да я маха.

# 1 879
Точно това е. Може и да се оженят, ако клюките са верни. Но не мисля, че ще задържи интереса му. Ще се е оженил защото си го е навил на пръста и брат му е женен вече. Пък после ще се заглежда по други. Особено с ниското самочувствие на Елена. Колко дълго може да се доказва, че я желае, без съвсем да му падне в очите. Избира с “разума”, но не може да избяга от емоциите. Според мен и Валерия не е за него дългосрочно.

Представям си го или с опитна, стилна, осъзната жена със стабилно самочувствие и кариера. Или другата крайност - младо, красиво, наивно и тихо момиче.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 14:09 от Linda*kiss

# 1 880
  • София
Още няколко наблюдения:

Елена подлага Евгени на кръстосан разпит за Айлин и не може да скрие задоволството си. Елена подбутва други участнички да се прекъсват. Не смее обаче да прекъсне Валерия втори път и затова натиска Ирина. След това спокойно отива да прекъсва Ирина, защото знае, че дружката й няма да й каже нищо. Нагло стои и слуша разговора им, не дава възможност на уж приятелката си да сподели спокойно с Евгени. Елена се държи като някой, който се е взел за собственик на имението и момичетата, на прага да придобие и Евгени, и само Валерия стои на пътя на абсолютната й власт.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 22:26 от Не се сърди, човече

# 1 881
Осъзната жена със стабилно самочувствие, че и кариера... да седи на пета на наш Генчо и да го следва по турнетата! Защо... би го направила.

# 1 882
Благодарение коментара на Ирис се върнах да гледам отново сцената с разговора на Ирина и Евгени, когато се присъединява Елена. Евгени и казва "заповядай". Ирина не реагира и продължава да говори - нетипично за нея, защото помним как се държа, когато Габисавета я прекъснаха, имаше спречквания и с Боряна и други момичета в подобни ситуации. Когато става, за да си тръгне и преди да прегърне Генчо, поглежда с почти съзаклятническа усмивка Елена.
Не ми хареса как се присламчи Елена, но другите участници в разговора не реагираха с тази нетърпимост, която предполага нахлуването на глиган или хипопотам, както я определяте тук.
И моля ви не подценявайте нюансите в българския език "подслуша" и "слуша" не са с едно и също значение.

# 1 883
Елена, Елена.. Joy
Направо си е за анализ защо толкова хейт се генерира по неин адрес..

От снощното промо вече може и да има уплашени зрителки, че Елена ще им преследва мъжете.. Ще влиза в най-кошмарните сънища, неискана и неканена..
Едва ли, според мен Елена и Валерия са далеч от представите за изкусителни жени за  мъжете. Виж Карабаджак е опасна.
Хейта за мен е от двата лагера  Елена - Валерия.

# 1 884
Eргени определено не търси изкусителка.

# 1 885
И още нещо в отговор на някои коментари по-рано, че Евгени не изпитвал никакво привличане към Елена, слушал я с досада и това се видяло снощи. В сцената след тръгването на Ирина снощи, на пейката са Евгени и Елена. Тя философства как той ще остави следа у няколко човека, той преминава през няколко състояния, доста далечни от скуката - поласкан ("това даже не ми е минавало през ума"), разнежен (чело до чело "а твоя живот с какво ще го променя"), закачлив смях за сиестите, които щели да имат с Елена (това не го разбрах, но звучеше като някаква тяхна закачка от преди), сластен (целувки по негова инициатива, навря си лицето в гърдите ѝ и даже я целуна или ухапа малко по-нагоре в същата зона).
Нямам съмнение, че Валерия му е фаворитката, но да се говори, че държи Елена и общува с нея, само защото така иска продукцията, е просто несериозно.

# 1 886
Благодарение коментара на Ирис се върнах да гледам отново сцената с разговора на Ирина и Евгени, когато се присъединява Елена. Евгени и казва "заповядай". Ирина не реагира и продължава да говори - нетипично за нея, защото помним как се държа, когато Габисавета я прекъснаха, имаше спречквания и с Боряна и други момичета в подобни ситуации. Когато става, за да си тръгне и преди да прегърне Генчо, поглежда с почти съзаклятническа усмивка Елена.
Не ми хареса как се присламчи Елена, но другите участници в разговора не реагираха с тази нетърпимост, която предполага нахлуването на глиган или хипопотам, както я определяте тук.
И моля ви не подценявайте нюансите в българския език "подслуша" и "слуша" не са с едно и също значение.

Демек след "тягостната" история на Ирина, идва Елена и воала, носи свеж полъх за Ергени, така ли? Може и да е вярно това, двечките да са скроили план за победа на Елена и после заедно да инфлуенстват.

Валерия...не знам за нея. Не е "мой" тип жена, но аз и не съм мъж все пак. Студена ми е.

# 1 887
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Още няколко наблюдения:

Елена подлага Евгени на кръстосан разпит за Айлин и не може да скрие задоволството си. Елена подбутва други участнички да се прекъсват. Не смее обаче да прекъсне Валерия втори път и затова натиска Ирина. След това спокойно отива да прекъсва Ирина, защото знае, че дружката й няма да й каже нищо. Нагло стои и слуша разговора им, не дава възможност на уж приятелката си да сподели спокойно с Евгени. Елена се държи като някой, който се е взел за собственик на имението и момичетата, на прага да придобие и Евгени, и само Валерия стои на пътя на абсолютната й власт.

Между другото, сетих се за миналата година, където редовно се ползваше прийома какви фенки сме били на Александра, че сме я защитавали. Повечето момичета многократно казаха, че не харесват Александра, а просто са против отношението към нея. Сега се повтаря същата схема с Валерия - защо коментираме Елена, вместо да се радваме на любимката си. За мен манипулацията е прозрачна, но все пак ще си кажа, не за пръв път - Валерия не ми е любимка, но я предпочитам пред Елена. Елена ми е откровено антипатична, и винаги се аргументирам точно защо и с какво - празни "обиди" при мен няма.

Не знам за м.г., но тази редовно се окачествяват фенките на Елена. Както и да е.

Няма манипулация, а както започва и Вашия пост - наблюдение (плюс мнение). Аз лично, ако бях модератор, щях да оставям всичко, освен грозните обиди към участнички и потребителки на форума. И освен това, не си правя илюзията, че мога да променя нечие мнение, нито имам намерение. Важното е да има диалог и взаимно уважение. Какъвто е случая, коментирали сме вече. Затова и пиша, за да няма недоразумения.

Все пак не мога да спра да се чудя... и не ми дължите никакви обяснения. Дори не е насочено към Вас, а по принцип. Вашите постинги чета с интерес и понякога с удоволствие Simple Smile

Толкова много вторачване и в най-малкото нещо, постоянно чакане да се "стъпи накриво", постоянно каканижене и анализи, двойни стандарти, "тунелно зрение", неуважение към другите, едно и също, едно и също, ден след ден, тема след тема...

Доста прилича на това, което възмущава у Елена.

Аз наблюденията се старая да си ги държа към участниците, а не към съфорумците Wink Иначе мога и такива да дам, но не го намирам за редно. И да, опит за манипулация е като кажеш, ах явно Елена е много интересна, как на някои все им тя им е в устата, вместо да си говорят за любимката. Първият прийом е да се внушат несъществуващи качества на Елена, за да се неутрализират част от негативните мнения. Вторият, да се подлъжат хора да не казват негативни мнения за Елена, като се внуши, че това всъщност я издига. И третият, да се внуши, че Елена не се харесва само от тези, които са фенова на Валерия, с цел да се омаловажат негативните мнения за нея. Не съм фен на такива похвати, вероятно затова не съм и фен на Елена Wink

На мен не ми пречи каканиженето - това е целта на предаването, да предизвиква емоция и хората идват да я излеят, да си споделят наблюденията и понякога дори да си изкарат това, което участниците са предизвикали в тях, хубаво или лошо. Истината се ражда в спора, а тук имаме интересни социални ситуации и противоположни лагери, с доста различни виждания за участиниците в тези ситуации. Да, кофти е, когато мненията са преобладаващо негативни, още по-кофти - когато се окаже, че са насочени към участник, когото харесваме. Но е в пъти по-неприятно, когато това започне да се прави срещу съфорумци, като в примера, който описах. Темата е за Ергена, не за потребители Х, У и Z. Коментирането на последните всъщност е против правилата. Аз също бих трила обиди, лични нападки между потребители и опити за модериране. Не бих трила негативни мнения, обаче - това вече е цензура.

# 1 888
Аз се върнах назад в мненията си и се изумих, колко хубави неща съм писала за Елена.
Силен характер, умна, командва Генчо, подходяща е за Момата.
Обаче Ети впоследствие направи всичко възможно да ми покаже, че съм сгрешила по отношение на нея.
Първото нещо, което не ми хареса, е когато избухна за провалената среща. Избълва куп обиди срещу Валерия.
После видях, че самата тя няма никакви скруполи да прекъсва срещите.
Постоянното обсъждане на другите с Пламена.
Не ми допадна и това, че два пъти се огъна пред Евгени. Наложи й се да се извинява, да се отмята от думите си.
Това че ''трепере'' пред Евгени също не е в неин плюс.
Отблъсна ме и с това, че високомерно се подигра на другите и им каза: Вие сте кауза пердута!
Предизвиква умишлено скандали, киселата физиономия, завистта, която не успява да прикрие....
Леле, мога да напиша още десет причини.
И всичко това няма нищо общо с Валерия. Нито е хейт. Просто пиша какво ми прави впечатление като обикновен зрител.

# 1 889
Евгени  вчера вече ми изглеждаше , като оттекчен от всички и от всичко. Дали и той не се е опитал да избяга, като Виктор миналата година? Ако не е, поздравления за силния  характер Grinning Сигурно след края е ударил една дълга почивка. Може и на психотерапевт да е ходил

Общи условия

Активация на акаунт