Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 10

• 117 289
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 1 905
Колкото до участничките - според мен има повече прилики, отколкото разлики между Валерия и Елена. Но там, където започват разликите, Елена ме печели, а Валерия - губи. А в началото харесвах и двете...

Например - сигурна съм че Елена не би се присмяла на ничии чувства, изразени в текст. Може да свие уста, може да не й стане приятно от конкуренцията, може дори да изкоментира качествата на текста. Но подобна подигравка и тотална липса на емпатия... ами - не. Повечето момичета бяха доста разчувствани (ясно е, че чувствата са смесени и т.н.), някои дори се разплакаха и припознаха в изразеното.
Интересно е тя защо не го стори.

Все същото дразнещо качество, което под една или друга форма се проявява от момента, в който стана първата целуната. Запечатал ми се е един образ след първите целувки (а до този момент и аз я харесвах, макар и да ме разочарова сухарското ѝ поведение на първата среща ), как стои с двете си приближени до камината и се държи като кралица с поданиците си, която приема овации и се оглежда кой как реагира на триумфа ѝ. Почна да говори на Евгени от първите моменти на внимание към нея, как щели да я изядат сега, преди дори момичетата да научат за писмата и целувките. За тази нейна самодоволна надменност говориха толкова много момичета, че няма как да е само от монтажа на продукцията. И никой не може да ме убеди, че това е, защото всички ѝ завиждат и са настроени срещу нея заради вниманието на ергена. Валерия не е Александра по много причини, включително и защото тазгодишният каст е от много по-нормални и симпатични участнички, които нито в един момент не са се превърнали в глутницата от миналата година.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 16:44 от Lemon Verbena

# 1 906
Скрит текст:
Колкото до участничките - според мен има повече прилики, отколкото разлики между Валерия и Елена. Но там, където започват разликите, Елена ме печели, а Валерия - губи. А в началото харесвах и двете...

Например - сигурна съм че Елена не би се присмяла на ничии чувства, изразени в текст. Може да свие уста, може да не й стане приятно от конкуренцията, може дори да изкоментира качествата на текста. Но подобна подигравка и тотална липса на емпатия... ами - не. Повечето момичета бяха доста разчувствани (ясно е, че чувствата са смесени и т.н.), някои дори се разплакаха и припознаха в изразеното.

Все същото дразнещо качество, което под една или друга форма се проявява от момента, в който стана първата целуната. Запечатал ми се е един образ (а до този момент и аз я харесвах, макар и да ме разочарова сухарското ѝ поведение на първата среща ), как стои с двете си приближени до камината и се държи като кралица с поданиците си, която приема овации и се оглежда кой как реагира на триумфа ѝ. Почна да говори на Евгени от първите моменти на внимание към нея, как щели да я изядат сега, преди дори момичетата да научат за писмата и целувките. За тази нейна самодоволна надменност говориха толкова много момичета, че няма как да е само от монтажа на продукцията. И никой не може да ме убеди, че това е, защото всички ѝ завиждат и са настроени срещу нея заради вниманието на ергена. Валерия не е Александра по много причини, включително и защото тазгодишният каст е от много по-нормални и симпатични участнички, които нито в един момент не са се превърнали в глутницата от миналата година.

Може да си мисли, че участва в конкурс за красота Simple Smile
Въпросното високомерие и самодоволство е толкова явно, че си мисля как крие жестока неувереност.
Тази година няма глутница, но тя вече е вълк единак.

# 1 907
Скрит текст:
Изтрили са ми единият коментар по незнайни причини.

Мереленда, Елена е скорпион, не риби, пише го в първия пост.
Тоалетът на Валерия на лимоните не е ретро, беше няколко лета много модерен този десен, включително и миналото лято.

Може да е бил модерен десенът, но не и кройката - като пижама. Освен това, на Валерия мисля, че не й стоеше добре. Все пак, не може само по модата, трябва и да ни отива, когато обличаме нещо. Simple Smile

# 1 908
Коя е вашата любимка? Стана ми интересно, защото не харесвате нито единия, нито другия фаворит. Поли също, а останалите момичета са от лагера на Елена и няма как щом не я харесвате нея, да ги харесвате тях. Ергенът също е един…
Бях се замислила преди няколко дни, че ако любимката ми отпадне, едва ли бих продължила да го гледам.
С две думи: Ужасно скучен епизод.
Наглата и ехидна Валерия, надменната Елена с безизразно лице и липса на всякаква тактичност. И двете не ги понасям.
ПП: Защо Поли е още там?

# 1 909
  • София
Ладонае, това, което описваш се наблюдава и в двата лагера - да, хората са субективни, затова и стигат до различни "любимки". Нищо изненадващо няма тук. Аз затова предпочитам да коментирам участничките. Другото е безсмислено.

Е, все пак не коментираме участничките във вакуум, четем се и е нормално да има конфликти. Даже препоръчително Simple Smile Кофти е когато няма чуваемост и уважение, тогава вече няма смисъл.

Не сме във вакуум, но за мен лично, когато нещата се редуцират до намеци за "другия лагер", хапливи коментарчета и откровени заяждания, вече не коментираме Ергени като социален експеримент, а ние сме експеримента.

Валерия и Елена не смятам, че имат много общо. Това, коя е нехаресвана (защото коя е харесвана обикновено е по-повлияно от други фактори) зависи от това кои качества всеки отделен човек приоритизира като по-лоши. Например, мен най-много ме отблъскват манупулации, двойни стандарти, прикрити действия, опити за установяване на надмощие чрез ползване на възможности, които са дефицитни на противника. В Елена виждам изброените, и затова тя оглавява негативната ми класация. Други хора ги отблъсква нахалство, високомерие, демонстративно самочувствие, първични и просташки реакции - тук Валерия се вписва повече и оглавява класациите на тези хора. Аз също не харесвам тези неща, но за мен те бледнеят пред другите.

Има и още един фактор - някои хора имат "сляпо" петно за различни типове прояви. Например, много хора не хващат манипулативно поведение - дали, защото е било успешно, защото нямат чувствителност към него, защото нямат тренинг да го забелязат - но то просто не активира радара им. За други хора същото може да важи за хора, които са шумни, нахални или други - по някаква причина, те просто не регистрират тези прояви като такива. Съответно не се дразнят, просто защото не виждат на какво да се дразнят. Ето как получаваме толкова различни мнения. Разбира се, има и много други фактори, но вече доста се отклоних. Не съм тук да анализирам съфорумките, особено не публично. На мен предаването ми е забавно точно от страната му на социален експеримент (затваряме си очите за сценариите в името на забавлението). Нямам желание, не ми доставя удоволствие и не намирам за достойно да насочвам всичко това към съфорумки. Не че има значение попринцип какво мисля аз, но понеже е против правилата, определено смятам, че е нормално темата да се превръща в това.

# 1 910
Обаче Валерия добре отигра изненадата от получаването на обеци. Защо го казвам? Защото отивайки на среща с Евгени тя беше с обеци халки. По някое време тези обеци изчезнаха от ушите ѝ /аз забелязах, че ги нямаше след таверната, но може и преди това да ги е нямало/. Тъй, че то е близко до акъла, че щом ти казват да си махнеш тези обеци, ще получиш други.

Аз мисля, че са снимали два пъти срещата - едната с пижамката и веспата, другата с цикламената ризка и електромобила. Предполагам са чакали реакции и набързо смениха визията като видяха, че не се приема добре пижамката и веспата. А трябваше да е романтично все пак. Лошото е, че актьорите са кофти.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 16:59 от Janelle

# 1 911
Скрит текст:

Все същото дразнещо качество, което под една или друга форма се проявява от момента, в който стана първата целуната. Запечатал ми се е един образ след първите целувки (а до този момент и аз я харесвах, макар и да ме разочарова сухарското ѝ поведение на първата среща ), как стои с двете си приближени до камината и се държи като кралица с поданиците си, която приема овации и се оглежда кой как реагира на триумфа ѝ. Почна да говори на Евгени от първите моменти на внимание към нея, как щели да я изядат сега, преди дори момичетата да научат за писмата и целувките.
За тази нейна самодоволна надменност говориха толкова много момичета, че няма как да е само от монтажа на продукцията. И никой не може да ме убеди, че това е, защото всички ѝ завиждат и са настроени срещу нея заради вниманието на ергена. Валерия не е Александра по много причини, включително и защото тазгодишният каст е от много по-нормални и симпатични участнички, които нито в един момент не са се превърнали в глутницата от миналата година.

Има нещо такова - от височко гледа Валерия. Но и при Елена забелязвам същия тренд.
А иначе, участничките са подобни на миналогодишния каст, но Евгени изпидурка зловредните още в началото.

П.С. Какво стана? Имаше две мнения между моите, пък сега моите са едно след друго...?

# 1 912
  • софия
Ely Sa, дадададаадааа! 😀😀😀 Това трябва да е финалът, забравяме за въжетата. Задължителен аутфит на Гената: бели, памучни три четвърти чорапи, черни шорти и бял потник. Ееех, размечтах се.

# 1 913
  • Варна

На мен Ирина ми е любимка, по непонятни за мен причини. Но няма шанс, а и не ги виждам реално с Евгени.
Най-го виждам с Валерия и Виктория.

# 1 914
Скрит текст:
Ладонае, това, което описваш се наблюдава и в двата лагера - да, хората са субективни, затова и стигат до различни "любимки". Нищо изненадващо няма тук. Аз затова предпочитам да коментирам участничките. Другото е безсмислено.

Е, все пак не коментираме участничките във вакуум, четем се и е нормално да има конфликти. Даже препоръчително Simple Smile Кофти е когато няма чуваемост и уважение, тогава вече няма смисъл.

Не сме във вакуум, но за мен лично, когато нещата се редуцират до намеци за "другия лагер", хапливи коментарчета и откровени заяждания, вече не коментираме Ергени като социален експеримент, а ние сме експеримента.

Валерия и Елена не смятам, че имат много общо. Това, коя е нехаресвана (защото коя е харесвана обикновено е по-повлияно от други фактори) зависи от това кои качества всеки отделен човек приоритизира като по-лоши. Например, мен най-много ме отблъскват манупулации, двойни стандарти, прикрити действия, опити за установяване на надмощие чрез ползване на възможности, които са дефицитни на противника. В Елена виждам изброените, и затова тя оглавява негативната ми класация. Други хора ги отблъсква нахалство, високомерие, демонстративно самочувствие, първични и просташки реакции - тук Валерия се вписва повече и оглавява класациите на тези хора. Аз също не харесвам тези неща, но за мен те бледнеят пред другите.

Има и още един фактор - някои хора имат "сляпо" петно за различни типове прояви. Например, много хора не хващат манипулативно поведение - дали, защото е било успешно, защото нямат чувствителност към него, защото нямат тренинг да го забелязат - но то просто не активира радара им. За други хора същото може да важи за хора, които са шумни, нахални или други - по някаква причина, те просто не регистрират тези прояви като такива. Съответно не се дразнят, просто защото не виждат на какво да се дразнят. Ето как получаваме толкова различни мнения.
Скрит текст:
Разбира се, има и много други фактори, но вече доста се отклоних. Не съм тук да анализирам съфорумките, особено не публично. На мен предаването ми е забавно точно от страната му на социален експеримент (затваряме си очите за сценариите в името на забавлението). Нямам желание, не ми доставя удоволствие и не намирам за достойно да насочвам всичко това към съфорумки. Не че има значение попринцип какво мисля аз, но понеже е против правилата, определено смятам, че е нормално темата да се превръща в това.

Това е точно така. В крайна сметка не всички сме еднакви. Има и един трети вид хора - всичко хващат, но не реагират, просто си го запазват за собствена информация и съответно адаптират поведението си спрямо носителите на съответното качество/поведение. Аз съм от този тип хора.
Но според мен момичетата в имението се групираха на принципа красота. Много ясно си личи коя как се възприема в собствените си очи и към коя група се присъедини. Може и от каста да са им помогнали, но смятам, че може и да е спонтанно.

# 1 915
  • София
Не знам защо се напъват (продукцията) да създават впечатление за топло лято, като първо, знаем кога е снимано, и второ, често участничките видимо зъзнат. Валерия с цикламеното костюмче се свиваше на вятъра, като спряха за подаряването. Или да се изместят да снимат в по-топло време, или да ги обличат адекватно.

# 1 916
Коя е вашата любимка? Стана ми интересно, защото не харесвате нито единия, нито другия фаворит. Поли също, а останалите момичета са от лагера на Елена и няма как щом не я харесвате нея, да ги харесвате тях. Ергенът също е един…
Бях се замислила преди няколко дни, че ако любимката ми отпадне, едва ли бих продължила да го гледам.
С две думи: Ужасно скучен епизод.
Наглата и ехидна Валерия, надменната Елена с безизразно лице и липса на всякаква тактичност. И двете не ги понасям.
ПП: Защо Поли е още там?

Аз нямам любимка, но някои реакции на двете цитирани негативно от мен дами правят впечатление на кофти хора. Всъщност, сега, когато останаха малко ще си проличи характера на всяка от тях в пълна светлина.
Поли ми е симпатична, но и безразлична, играе буфер или по-точно казано "запълва дупките" докато е режисиран сезона. Не чухте ли, че момичетата обсъждаха уж днешна среща на Валерия с Евгени, а стана ясно, че е било предишния ден. И на Генчо пак му мърморят в слушалката какво на кого да каже. И беше тъпо да каже - изгоних Джия и Айлин, за да има Валерия шанс. А, Валерия пък една моделка, нямам думи. Хаха - ти ще приемеш всичките ми любимци и ще домакинстваш вкъщи, чудесно!
Ирина ми е все по-симпатична, Микаела - не. Виктория даже не се сещам как изглежда, а Боряна...е, вече няма смисъл да я обсъждам.

Не знам защо се напъват (продукцията) да създават впечатление за топло лято, като първо, знаем кога е снимано, и второ, често участничките видимо зъзнат. Валерия с цикламеното костюмче се свиваше на вятъра, като спряха за подаряването. Или да се изместят да снимат в по-топло време, или да ги обличат адекватно.
То пък едни одежди от Продукцията, нямам думи. Имаше красиви тоалети, но вчера всички без Мика може би бяха пълен потрес. А и се разбра, че някои рокли са били вече носени в предния сезон. На срещите момичетата може и да носят собствни дрехи и са в пъти по- добре.

# 1 917
  • София
2.0 😈

Голяма скука на срещата между Евгени и Валерия. 🥱😴
Няма никаква емоция и страст във Валерия. И с този монотонен носов тон ме хваща секлета. Липсва живот в нея!
Евгени е същия като нея, та да, явно са се намерили за сценария на предаването. След това е ясно, че тя няма никакъв шанс. Всъщност нито една жена няма шанс с този ерген.
От мънкането под носа и на двамата ми трябваха субтитри. И досега не е имало друга среща с толкова много синхрони. Валерия не знам какъв модел е, но е много слаба актриса, защото ако не бяха тези синхрони щях да се чудя какво изобщо гледам.
И двамата изглеждаха уморени и отегчени, като това особено силно го видях в Евгени.
Срещата им ми приличаше на онези досадни филми в които автора се е изгубил в текста и драгия зрител не е разбрал нищо, та след това трябва да му се обяснява всичко, тип ‘Зад кулисите’
Греда отвсякъде!

Това с писмата беше излишно и жалко за момичетата, че ги карат да се разкриват толкова.
Момичета, запазете си самоуважението и не се унижавайте пред този човек, който не ви заслужава!
И това много скоро ще се разбере като свърши предаването. И този сезон ще се окаже един голям фалш.

И как не го е срам уж ‘’влюбения’’ Евгени да се мляска после с Ирина, Микаела и Елена?
Ирина и Микаела и те вече в списъка на намлясканите. Само Поли остана нецелуната, което доказва, че е човек на някого...
Но и самите момичета как не ги е гнус не знам.

И какво сега, изгони Боряна, а вътре все още имаме една статистка в лицето на Поли, която освен да се занимава с продуктово позициониране друго не прави.
Това доказва, че всичко е в ръцете на продукцията. Защото това което го имаше Евгени с Боряна не съм го видял с Валерия например. И там по време на тяхната среща нямаше нужда от обяснителни синхрони. Защото всичко се виждаше и чуваше...

Коктейла беше скучен. Това правило за бързи срещи и прекъсвания е толкова излишно. Чудят се по какъв начин да вкарат интрига от продукцията.
Микаела и Ирина изпъкнаха малко повече в този епизод и натрупаха точки пред мен. Въпреки, че не виждам привличане между тях и Евгени.

Валерия ми направи много грозно впечатление, когато се присмя на писмото на Микаела и цялостното и отношение към нея. Може би заради това е доста нехаресван типаж, не знам. Просто няма никакъв такт това момиче.

Репликата на Елена към момичетата, ‘Какво ще правят ако преследва Евгени и след шоуто’ (насочено към евентуалната победителката измежду тях ако не е тя самата) според мен е само и единствено черен хумор.

Елена, Пам и Ирина са много близки вътре в имението. Тази история Елена я е чувала сигурно сто пъти. За това и слушаше над тях и изобщо не беше изненадана, нито пък Ирина се смути по какъвто и да било начин.
Понеже няма друга с изказа на Елена, от продукцията са избрали точно тя да е последната за вечерта и тя да каже тези толкова съкровени и извисяващи Евгени вълшебни думички. Как той е Пътят, и истината, и животът и как ще промени живота на всички момичета, включително и на отритнатите! 🤮

# 1 918

Елена е твърде откровена, за да е манипулативна. Или най-малкото - за да й бъдат успешни подобни прийоми. Разбира се - от определена гледна точка - много неща могат да бъдат манипулация.
Валерия също е доста хитра и адаптивна, това не прави ли впечатление?  

Има и още един фактор - някои хора имат "сляпо" петно за различни типове прояви. Например, много хора не хващат манипулативно поведение - дали, защото е било успешно, защото нямат чувствителност към него, защото нямат тренинг да го забелязат - но то просто не активира радара им. За други хора същото може да важи за хора, които са шумни, нахални или други - по някаква причина, те просто не регистрират тези прояви като такива. Съответно не се дразнят, просто защото не виждат на какво да се дразнят. Ето как получаваме толкова различни мнения. Разбира се, има и много други фактори, но вече доста се отклоних. Не съм тук да анализирам съфорумките, особено не публично. На мен предаването ми е забавно точно от страната му на социален експеримент (затваряме си очите за сценариите в името на забавлението). Нямам желание, не ми доставя удоволствие и не намирам за достойно да насочвам всичко това към съфорумки. Не че има значение попринцип какво мисля аз, но понеже е против правилата, определено смятам, че е нормално темата да се превръща в това.

Аз в повечето случаи хващам манипулативно поведение, научила съм се. А и да си кажа правичката - ако искам, мога да бъда доста манипулативна. Като (почти) всяка жена Simple Smile И макар да виждам някакви стратегии при Елена или по-скоро тактики, то манипулираната е за съжаление тя. И не само, разбира се. Валерия също започва да поддава. Сякаш са под масова хипноза от този слюнкообмен. Може Евгени да пие нещо упойващо и да им го предава чрез целувки. Шегичка Wink

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 22:39 от Не се сърди, човече

# 1 919
Моите акценти на този скучен епизод.
Срещата с Валерия... Meh
Какво друго да кажа? Мислех да извадя диалози, но то първо е трудно, защото не им се разбира на моменти, и второ, няма кой знае какво за вадене. 8 пъти "много е красиво", 6 пъти "не искам да се връщаме". 3 пъти "много се радвам, че сме заедно" и разбира се, задължителното "как си".
Човекът с карикатурите ги попита "Вие женени ли сте или само се преструвате?"
Илит, снощи се заканих да свалям стенограма, за да се убедя дали наистина Валерия е говорила много интересно и с богат речник, както някои писаха, а аз да съм го пропуснала. И аз по същите причини като теб се отказах, но все пак добавям към написаното от теб още нещо.
Единственият малко по-съществен разговор между двамата беше на обяда в гръцкия ресторант. Първо изясняват защо той изгонил Айлин и Джия и какви изводи си направила Валерия и после стигат до най-съкровените и от душа думи, разменени вчера. Евгени пита дали в тези нестандартни условия истинска любов може да се намери. Валерия отговаря, че в началото не вярвала, но после начинът по който той се държал, по който тя се чувствала и по който се гледали и говорили, я накарали да повярва. Следва дословно най-съкровената част:
Валерия: И може би чарът е в това нещо, че е толкова нестандарска (така го чух) обстановката и че може би, ако тук се получи, ще е много по-истинско.
Евгени: Как би било вкъщи? В България?
Валерия: Ако живеем в едно общо вкъщи?
Той вдига рамене потвърдително.
Валерия: Представяла съм си го. Изглежда много яко. Ти нямаш нищо против моите животни да са около свещения роял. Ще ми свириш докато готвя, ще помагаш в кухненската работа. Мисля, че ще си прекарваме много добре. Даже може би ще е странно как никой не идва да ни прекъсне, каквото и да правим. Звучи страхотно, нали? Чак се размечтах. Не знам как след такъв разговор мога да се върна обратно в имението и да те деля с всички. Ах, Евгени, Евгени..
Той се усмихва и я гледа замечтано.

"Мечтаният живот вкъщи" няма да го коментирам, Валерия е доста красноречива. Само, без да искам, си правя паралели колко страници се изписаха, че Елена си позволи да сравни (да не забравяме погрешно!) цвета на залеза със странния цвят, наречен серендипити. Ако сезонът се състоеше от срещи и романтични разговори като снощния, се обзалагам, че аудиторията щеше да е наполовина, а темите в бг мама да кретат едва-едва.

Общи условия

Активация на акаунт