Частни училища - информативно-дискусионна тема - 59

• 48 629
  • 796
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Във вашите училища разместват ли почивните дни обявени за ДЗИ през май? Най-вече за ЧОУ питам. Където има 12 клас ясно, че ще си спазят да е неучебен ден. Изненадах се, защото тези два дни ги обявявят още в началото на учебната година и са официално неучебни, а не като при изборите, например само където се ползват сградите за секции.

# 556
  • София
Какво имаш предвид да ги "разместват"? При нас няма 12 клас и си учат в дните на ДЗИ, винаги е било така.

# 557
  • София
И при нас си учат.

# 558
  • София
Какво имаш предвид да ги "разместват"? При нас няма 12 клас и си учат в дните на ДЗИ, винаги е било така.
Учат сега, а им дават друг почивен през юни.
Благодаря за отговорите ви. Личи си, че сме новобранци Simple Smile Свикнала съм си от ДУ, че им се събират повече почивни покрай 24 май с ДЗИ-то и все ги ползваме за пътуване, отдавна планирано и платено. Ще пишем бележки.

# 559
  • Отвъд алеята зад шкафа
В ЧУ няма неучебни дни заради избори или ДЗИ.

# 560
  • София
В ПЧМГ има.

# 561
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, така е, по-скоро в гимназиалните ЧУ има ДЗИ, в ЧУ до 7-ми няма.

# 562
  • София
В ТЕ си ги броят почивни дните на ДЗИ, нищо, че нямат гимназия. Но няма да почиват точно на 19.05 и 23.05, а ще ги вземат на 26.05 и 12.06.

# 563
Здравейте, детето е прието в Българско школо начален етап, но в прогресивна паралелка, днес след разговор доколкото разбрах системата е, че детето само определя кога и какво да учи, как да си направи програмата и какво да свърши днес. Много далеч съм от темата за подобно образование, някой има ли наблюдения как точно става този процес, дава ли резулати, какви са плюсовете и минусите на подобен тип обучение?

# 564
  • София
Да, така е, по-скоро в гимназиалните ЧУ има ДЗИ, в ЧУ до 7-ми няма.
То че не провеждат ДЗИ, ясно, така е. Но дните са определени като неучебни с министерска заповед още в началото на учебната година, както и ваканциите. И нали броят дните с точност да се получат седмиците и сроковете, та заблудено си мислех, че важи за всички. Ориентирах се, според училището си е. Явно има всякакви варианти.

# 565
  • София
Lalina12, а как го приеха точно в прогресивна паралелка?
Моето допускане е, че след като досега не сте били наясно с идеята за "прогресивно", то най-вероятно няма да ви допадне.
Аз лично не съм привърженик на принципа "детето само си определя какво и как да учи".

Имаме потребител, чието дете беше в прогресивна паралелка в БШ, дано се включи с повече конкретика.

# 566
Lalina12, а как го приеха точно в прогресивна паралелка?
Моето допускане е, че след като досега не сте били наясно с идеята за "прогресивно", то най-вероятно няма да ви допадне.
Аз лично не съм привърженик на принципа "детето само си определя какво и как да учи".

Имаме потребител, чието дете беше в прогресивна паралелка в БШ, дано се включи с повече конкретика.

За там имаха места, предполагах, че е нещо по-иновативно, но не схващам как детето само определя как и кога да учи…

# 567
  • София
Мхм, моят така ще учи само физическо. Joy

# 568
Мхм, моят така ще учи само физическо. Joy
и аз се чудя как става процеса на преподаване на нов материал, има ли изобщо изпити, доколко се възприема новият материал, иначе не са малко децата в тези паралелки и все се чудя какво е това образование от първо лице да го разбера

# 569
  • Пловдив/София
Малко изкривено е това, което сте написали, децата сами решават КОГА, а не какво да учат. Тоест например имат си план за математика Х, по бел У, по околен свят еди какво си за цяла седмица. Детето избира дали днес му се учи само бел, или малко бел и малко мат, но в края на седмицата всички трябва да покрият един и същи норматив. Ако не успеят, остава за домашно и децата бързо учат да не правят така. Това е от познати, ако има някой с преки впечатления да пише. Но определено няма натиск, няма конкурентност в прогресивните, дали това е дибре или зле, трябва да прецените. Аз не посмях да рискувам, но има доволни родители.
Имат си оценки, участват в състезания
Ще е интересни БШ да направят вътрешен изпит по различни умения- четене с разбиране, стандартна мат, стандартен бел, емоц.интелигентност, да се види дали наистина начинът на преподаване влияе при еавни други условия (има няколко випуска с микс паралелки и за мен са супер интересен експеримент, но май остават само прогресивни за съжаление)

Общи условия

Активация на акаунт