Частни училища - информативно-дискусионна тема - 59

• 48 597
  • 796
  •   1
Отговори
# 720
Какъв е този лош подбор е началото? Това да не е олимпийски комитет?
Ако едно училище не може да научи кое да е дете или да се справи с дисциплината, извинете...

# 721
  • Отвъд алеята зад шкафа
Със сигурност ще бъдат качени резултатите и класациите, вероятно през юли.

# 722
Ако едно училище не може да научи кое да е дете или да се справи с дисциплината, извинете...

Знаете ли, вече съм доста изнервена от много неща и трудно стискам зъби. Ще помоля като не разбирате, да не коментирате. ЧУ правят подбор при приемане на деца в първи клас.... Това, което казвам е, че не си е направило училището правилен подбор....колкото може да бъде правилен....

# 723
Отписани доброволно или не толкова? Simple Smile

Чела недочела, викам Фенси доброволно се отписва от темата. Sweat Smile

Честито на детето ти.
Страхотна психика. Браво за резултата. Flowers Hibiscus

Благодаря!
Борец е тя още от раждането си.
Сега вече мога да се похваля и с 89.5 точки на изпита за ПЧМГ, което и е напълно достатъчно.

И няма да се отписвам с апломб, но лека полека отстъпвам ролята на кривундела на темата на друг. Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 13:24 от Fancy

# 724
Фенси, честито, браво на твоето дете! Simple Smile
Доброволно са отписани децата, но не знам в детайли защо, затова искам да поледна резултатите от препитването. От миналата година не ми вършат работа, защото тогава проблемът не е стоял. Според подочуто оттук-оттам, причината е в отношението към децата, но се чудя дали кучето не е заровено в резултатите.

# 725

Тогава защо в т.нар. топ частни училища правят подбор и после гонят за недостатъчен резултат? И не ми казвайте, че въпросните топ училища или “елитните” гимназии щяха да са това, което са без подбраната среда от амбициозни деца и още по-амбициозни родители. Хайде, моля ви се.

# 726
Честито, Фенси.

Да бъде здраво детето, да продължи все така да се бори и да върви винаги напред и нагоре.

# 727
Фенси, честито, браво на твоето дете! Simple Smile
Доброволно са отписани децата, но не знам в детайли защо, затова искам да поледна резултатите от препитването. От миналата година не ми вършат работа, защото тогава проблемът не е стоял. Според подочуто оттук-оттам, причината е в отношението към децата, но се чудя дали кучето не е заровено в резултатите.
Пак ли Maple, sylviana?😁 Всъщност, не е важно защо са се отписали, а къде са отишли после и защо. В едно от много приличните частни училища има подобен отлив след четвърти клас. Децата масово отиват в математически училища и остават малко в пети клас.

# 728
  • София
Наздраве, Фенси! Браво и честито! Сега идва времето за размисъл. Или вече е ясен изборът?

# 729
Според мен пък е важно защо деца си тръгват от училище, което не е с математически профил и преобладаващата част от децата не целят математическо училище от 5 клас. За да има голям отлив, значи нещо в училището се е счупило, а това е хубаво да се знае, защото не говорим за кучето на леля Пенка, а за деца. Аз не приемам косвените жертви в частното образование и на практики от типа на "ще отворя днес, пък утре ще видим", "ще прекратявам когато си иска, щото съм собственик" или "ще се рекламирам като иновативен и ще им преподавам колокото да се научат да сричат" трябва да се реагира.

# 730
Наздраве, Фенси! Браво и честито! Сега идва времето за размисъл. Или вече е ясен изборът?

Благодаря!
Не напълно!
Освен това се включиха и роднини с МГ, които подхвърлят еретични мисли. Simple Smile
Каквото реши детето, това ще е.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 15:41 от Fancy

# 731
Според мен пък е важно защо деца си тръгват от училище, което не е с математически профил и преобладаващата част от децата не целят математическо училище от 5 клас. За да има голям отлив, значи нещо в училището се е счупило, а това е хубаво да се знае, защото не говорим за кучето на леля Пенка, а за деца. Аз не приемам косвените жертви в частното образование и на практики от типа на "ще отворя днес, пък утре ще видим", "ще прекратявам когато си иска, щото съм собственик" или "ще се рекламирам като иновативен и ще им преподавам колокото да се научат да сричат" трябва да се реагира.
Добре е все пак да кажете за кое училище говорите, за да може да Ви бъде отговорено. Причините за отлив може да са много. Както казах в училище с традиции и много добра подготовка до 4-ти клас, което не е иновативно и изобщо не учи децата само да сричат, има сериозен отлив след четвърти клас.

# 732
Информацията ми не е проверена напълно, поради това искам да се уверя преди да изпляскам нещо в публичен форум, от който родители се информират за образованието на децата си. Казах, че търся информация за резултатите от матурите, а не че искам отговор за причините за напускането.

Ако искате, може да споделите за училището с традиции, което след 4 клас бива напускано от възпитаниците си, които масово отиват в математически училища.

# 733
Предполагам "Климент Охридски". Аз съм писала в темата  за класа на детето. Голяма част отидоха в СМГ и ПЧМГ след четвърти клас, друга част се преместиха в други частни училища (Азбуки, ЕСПА). Няма да коментирам причините ( някои от тях ми бяха понятни, други-не съвсем).

# 734

Знаете ли, вече съм доста изнервена от много неща и трудно стискам зъби. Ще помоля като не разбирате, да не коментирате. ЧУ правят подбор при приемане на деца в първи клас.... Това, което казвам е, че не си е направило училището правилен подбор....колкото може да бъде правилен....
И други стискаме зъби. Не сте само вие.

Общи условия

Активация на акаунт