С шапка, шал и ръкавички, навън са ЮЛСКИТЕ душички!

• 11 913
  • 297
  •   1
Отговори
# 30
Малко със закъснение да поздравя именниците и месечинките.

Включвам се да се похваля, че днес пак дадох морковче на Пипи и този път си го хапна. Явно предните пъти съм била по-изнервена и все бързах, та и детето може да ме е усетило и затова да не поиска да хапва. За пореден път се убеждавам, че децата са много чувствителни що се отнася до нашите състояния. Иначе аз със захранването не си задавам толкова много въпроси, нито пък по акитата чак толкова се заглеждам. Те сега много ще се променят като започнем да даваме разнообразна храна, и от растежа на зъбките и така нататък. Няма нужда от толкоз гледане.

Дрешките и аз имам в изобилие и от двете деца. Някои които са ми по-свидни ги запазвам - дрешката от изписването, от кръщенето, от рожденните дни, първите обувки, някои дрешки, които съм слагала по-честичко и ми навяват спомени, първите пижамки...Давала съм и цели чували на приятели или на други хора, които имат нужда. Но като цяло ми прави впечатление, че много мами не искат носени дрешки, сякаш се притесняват. В чужбина ако знаете какви износени бодита си разменят, ще паднете направо! И не е от неимане, ама не им пука! И децата им не са така спретнати като нашите...Тук майките много повече се стараем за децата си в това отношение. Напоследък обаче си отделям някои запазени дрешки и ги продавам в Продавалника. Така събирам парички и купувам нови, защото само едни качествени детски обувки са 40-50 лв и с парите от тези дрешки набавям поне тях. Вярно има хамалогия малко, но пък си струва, даже на най-ниски цени да се продадат, пак се събират по малко и по-добре отколкото да ги размотавам тука по кашоните.

# 31
Има логика Лала!Едни обувки са си 50 лв за прохождане пък бързо се израстват това е вариант за купуването им!И после може и тях да продадеш!Брейй че далавера! newsm78 А иначе и на мен ми прави впечатление че в чужбина са по мърливи и си разменят не им пука!

Пепи мерси!

# 32
  • София
Нарина, аз все съм гледала да не прекалявам с купуването на дрешки, например ританки умалели имам 4-5 чифта, просто перях по-често. Засега съм ги изпрала и прибрала, чакат второто, пък ще видим  Grinning

# 33
Има логика Лала!Едни обувки са си 50 лв за прохождане пък бързо се израстват това е вариант за купуването им!И после може и тях да продадеш!

Специално носените обувки не ги предлагам пак. Става въпрос за обувките, с които детето е ходило, а не бебешките, защото всяко дете си стъпва по различен начин и "оформя" така да се каже обувката различно. Знам, че не е хубаво да се предават обувки от едно дете на друго, защото детското краче сега се оформя и обувките трябва да бъдат идеални за него. А и ако знаеш как ги очукват за нула време, на нищо не приличат после. Аз за обувките съм много придирчива - винаги от естествена кожа поне отвътре, с височинка от едната страна (не знам как се казва това издаденото за вдлъбнатинката на ходилото newsm78)  и подбран номер при който да има един пръст между петичката и края на обувката (не знам дали ми разбрахте обясненията). Затова и давам повечко пари за обувчици и обикалям като луда докато намеря подходящите. Продавачките ги карам всичко да ми покажат, като си изляза и си отдъхват от мен Grinning Е, имам и такива, сандалки например, които съм слагала точно веднъж с някоя рокличка и са напълно като нови, но те са редки случаи. С момиченцата е много сложно откъм обувки, защото докато ги докараме всички цветове за всички тоалети - спортни, за рокличка, розови, червени, сини... ooooh!Понякога намирам цаката като купувам един чифт, които са шарени и така с един удар няколко заека Grinning

# 34
  • някъде
Дрешките повечето са ни от бати, така че ги събирам и ги връщам на сестра ми! Peace А тези които са наши пак си ги събирам, защото се надявам някога да ни потрябват отново! Heart Eyes
Пепи, да питам- цената излиза ли преди да потвърдиш поръчката и ти ли избираш матови или гланцирани, защото аз искам матирани? И тези 4,50 доставка не са ли много? newsm78 Ако имам и други въпроси може ли да ти пиша на лични Blush
Леле Ели много бебоци при вас, блазе ти! Hug Тук няма никой покрай мен! ooooh!
Аз си взех Калмацин, но въобще не се сещам да ги пия ooooh!
За обувките и аз знам че не е хубаво да се вземат от друго дете, защото както казва Лала всяко си стъпва по различен начин, както при големите- едни навън, други навътре и така!
Оле Лала ми на вас ви трябват по десет чифта обувки щом за всеки тоалет различни! ooooh! Ние с момчетата сме по-така Wink
Алекс не иска да спи и плаче, явно този път наистина са зъбки, защото и снощи спа много неспокойно! Sad

# 35
Честито на вече порастналите бебчета, половин годинка си е сериозна възраст WinkГалко, Бъди жив и здрав и много да радваш всички около теб smile3525 ,Белослава  newsm51 и
Виктория   newsm51-нека здравето да бъде ваш спътник и да бъдете много ама много послушни дечица, а на Цвети- бъди винаги засмяна и весела и да топлиш сърцата на мама и тати с невинните си детски белички. newsm51
Аз още миналата година лятото подадох документи на Венци за детска ясла. Предполагам, че и аз ще го пусна Ноември, ако не ми се наложи по-рано да се върна на работа. Но времето ще покаже, но никак не ми се връща на работа. Много съм натоварена там Cry, а какво удоволствие е да си гледкаш бебчето....

# 36
Рени-като родих ме предупредиха да не сменям козметиката, особенно сапуна и памперсите. Да не е от това? Аз си ползвам само един и същ сапун от самото раждане- Арома -бебе. Мирише върховно и който вземе да гушка Венци ме пита дали съм слагала парфюм на главичката му Joy.
Да Ви се похваля. Simple Smile И аз получих рекламни мателиали от Памперс. Най-накрая и Венци да получи нещо. Наистина памперса е с по-шарена украска  newsm78
Извинявам се за засъкнението. Честито на всички именници. Много здраве, щастие и любов  bouquet

# 37
Честито на всички месечинки и на всички, които имат имен ден!!!
Ник го къпя всеки ден с Johnson's head to toe baby wash и после го мажа с бебешко олио, но нашата вода е гадна и каквото и да мажеш, все ти се бели кожата.
За малките дрешки-ще си ги пазим засега,че може и следващото бебе да е момче Wink
Narina, аз пия още витамините за бременни и допълнително калций.
popova и при нас банана действа разхлабващо. А също и пюретата от сладък картоф и круша.
Момичета, незнам как е при вас, но откакто Ник започна да яде пюрета, ходи по-рядко по голяма нужда. Преди докато беше на млекце само и си акаше по 3 пъти на ден. Сега по веднъж на 2-3 дена.
Нас много ни мъчат зъби. Започна се едно мрънкане и реване всяка вечер. Дърпа си ухото, кашля, завира си цялото юмруче в устата. А нощем се буди по 5 пъти за да цока. Имам чувство,че нещата се върнаха пак отначало, когато ревеше от коликите и не спеше нощем...
Като знам какво ме чака, направо не ми се ляга  Crazy
Хайде лека нощ на мен и добро утро на вас Hug Hug Hug

# 38
Честит имен ден на всички които празнуват днес!И моята майка днес е именничка да ми е жива и здрава! Praynig Черпя! Wine Glass cook cook beer beer3 beer2

Лала убеди ме за обувките! Peace

Сега ми се обадиха за едното от дечицата във входа ако имам малки дрешки да дам че нямали и били зле!Видяхте ли !Ама не на мен а чрез свеки, бабата на момичето и казала, но вижте пак ги е срам хората! Thinking

П.П някой веднъж беше публикувал други емотикони я да каже от къде се взимат и как се слагат?! newsm78

# 39
Рени,много е индивидуално за реакцията от мазилата ...Аз ползвам още от раждането на Алекс всичко на Мустела и кожата му пак е адски суха.И на него чак му се пукна на едната гънка и стана като рана CryОправих го с този крем,за който ти писах вчера.
Имам една книжка с бебешки рецепти и там има страхотни с оризова каша и плод и действа много добре на перисталтиката.Алекс се скъса да ака #Crazy
И ние сме от отбора на озъбващите се,защото се буди по Н-пъти нощем да цока и е адски неспокоен Sick
За мамите,които планират зимна почивка препоръчвам Родопите и Рибарица.Като бяхме сега на Пампорово ходих един ден в Спа-Центъра в Девин,за да си доставя малко удоволствие на тялото и душата,ама неееее #2gunfireНЕ ХОДЕТЕ ТАМ!!!!!!!!!!Козметичният им център е на ниво каменна ера,а масажистите им са като месари.Просто съм адски разочарована

Последна редакция: нд, 07 яну 2007, 11:32 от Tizija

# 40
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧИНКИТЕ И ИМЕНИЦИТЕ ДНЕС!!! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!

Сега като гледам дрешките на Пламена (Лала, и аз вкъщи галено я наричам Пипи Party)тези, които са подарък от Англия са като нови, а тях най-много е носила, защото бяха от най-фин памук...Другите, уж български памук дрън дрън, са като преносени, че даже поскъсани тук-там по шевовете и копчетата  Thinking За сега и аз ще прибирам,а после ще правя разбор Grinning

За кои снимки по-точно говорите, че ми стана интересно?Искам и аз да пробвам тези онлайн поръчки.

# 41
  • Sofia
Здравейте първо честито на всички празнуващи и днес
И да почерпим че имаме имен ден

party023  newsm38   cook  cook  Popcorn  beer3
Ние също се къпим всеки ден и до сега нямаше проблем сега се появи това леко лющене на кожата и то само по врътлето ще видим какво ще мажа иначе я мия със сапун Нивея бебе
За детските незнам ние не взимаме че на тати му е висок дохода
За обувките и аз съм на същото мнение да си проходи с нови детето  Naughty
foquita За лятна количка мисля да разгледаме чак като се затопли и стане за нея сега не ми е идвало на ум да гледам
NarinaИ аз ги пазя но някои дадох на моя на брат му че те са след нас с 3 месеца но не всички де оставих си по хубавите за второто ако има де живот и здраве

# 42
Ети, ама как така си го записала Венци още миналата година? Аз разбрах че сега не може да запишеш детето по-рано от годината в която ще тръгне на ясла или детска градина. То затова първият работен ден е била такава лудница.
Лала, аз не знаех че е така при вас. Ми то много гадно. Сега аз поне съм сигурна че тръгне ли на ясла после автоматично си се премества на градина.

Последна редакция: нд, 07 яну 2007, 12:07 от синео4ка

# 43
Честит Имен Ден на всички адаши!!! Да са ни живи и здрави, весели и щастливи!

Утре ви каня на голяяяямо парти вкъщи! Засега сме преброили присъствието на трима именяци  Grinning и 6-ма наборчета-приятелчета! Вратите ни са отворени и ще чакаме с удоволствие да ни уважите! АдреЗа ще ви го дам на ЛС!   bouquet

# 44
Честито на днешните месечинки: Дамяна на мама sugar_lady  newsm51  Боряна на мама dedi   newsm51 Виктор на мама varvara          smile3525Калина на мама jane1 newsm51. Много здрави е щасливи да порастнете!
ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ!      НЕКА ВСИЧКИ ВАШИ ЖЕЛАНИЯ БЪДАТ МОИ ПОЖЕЛАНИЯ!!!
За обувките съм решила да купя буйките на Колев и Колев. Има ги и в данет-маже да се купят онлайн Simple Smile Водят се специално за прохождащи бебчета. Тук изгря сланчицето,   Nature Sunnyдано и при вас да е така, че да има разходки за всички бебчета. 1stroller
Синеоче - Ами подадох молбата, бях настоятелна и директорката не можа да ми откаже. Пък и имаме само една свястна ясла в двата квартала и затова избързах.
pearly - и ние искаме да дойдем, ама сме далече newsm45

Общи условия

Активация на акаунт