С шапка, шал и ръкавички, навън са ЮЛСКИТЕ душички!

• 11 914
  • 297
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Здравейте момичета,ние вече се завърнахме от разходка.Времето е чудно,дано изобщо не се разваля.Жалко че не можем да си правим по-дълги разходки,че съм сама с двамата.Добре че ми е кротко момченцето.Варвара,рецепта не мога да ти дам, че ние чак от третия опит улучихме,но по тази таблица:http://rozali.com/pregnancy.php?l=a&p=31 и за трите ми деца съвпада.А и на други приятелки също.Късно видях таблицата,но няма значение,сега най-важното е да са ми живи и здрави децата,и аз също че да мога да си ги гледам.Така ,че не пречи да опитате. Ние се мажем с олиото на Нивея,защото на Бюбхен ползвах с невен и всичките дрехи пожълтяха, а и започнаха да миришат на грънясало.Що се отнася до шарката,най-добре е докато са малки да я изкарат,че иначе е кошмар.Аз бях на 11 години и въобще не искам да си спомням.

Хайде за сега чао .  Wink

# 136
  • somewhere over the rainbow
МОМИЧЕТА ТОКУ ЩО ПО НОВИНИТЕ НА КАНАЛ 3 ДАВАХА ЗА РЕШЕНИЯТА НА НОИ ЗА ЗАВАРЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, СЛУЧАЙ КАКЪВТО СМЕ НИЕ - ЩЕ СИ ВЗЕМАМЕ МАЙЧИНСТВАТА ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ, А НЕ ОТ НОИ. ТАКА, ЧЕ СПОКО - ТОЯ МЕСЕЦ ЩЕ ИМА ПАРИЧКИ newsm44
И аз така разбрах - ние сме от въпросното "заварено положение", за което стана дума. Мен така си ме устройва newsm08
Жоржи, сега мажа с Дентинокс, но си мисля,че той помага, защото е имало случаи,когато Дая определено реве от зъби /ожесточено си вре ръката в устата и като я мажа,пищи/ и 5 мин след като я намажа,се успокоява. А през нощта не действа ли?
newsm78
Попова, що да си сбъркала с банана? Няма грешка. thumbsup То детето те учи. baby_neutral И намчкан банан в кашата /нишестето е голяма вкусотия.
Морска сирена, и аз мисля,да дам грис след някой друг ден. Вече трети ден успешно си хапваме поара със сирене и сухари, а след това ще папкаме грис feeding

...казвайте рецепти за момиченца  Joy
Aaa, не казвам smile3505 Момиченцата стават само от татко-художник Wink
Синеочка, една моя "приятелка" пък си къпе детето на 1,5г веднъж на седмицата Shocked Разбрах веднъж като я попитах по колко ток плащат,като и те са с дете...климатик, бойлер и т.н. и тя ми вика "Ми то кво,на нас само климатика дето гълта повече, пък бойлера само в неделя го включваме,че малкия нали е на ясла в понеделник". То малко като оня виц стана Mr. Green Ама добре,че е на ясли,че иначе само за кръщенето и за някоя сватба щяха да го изкъпят милото. hahaha Та и аз като тебе /и предполагам като всички тук/ ще я уча Даяна да е винаги жена-от глава до пети /хигиена,тоалети,гримове...и държание най-вече/. Да му е як г.за на татито Money hahaha

...научих да ги подминавам с усмивка или нарочно да правя неща, от които остават още повече шокирани и се забавлявам на техен гръб...

sunnycat аз лично обратно на мнозинството от майките не си пазя бебето от болести. Е, няма да отида да го навара при някой болен от грип, но в никакъв случай не следя кой киха, кой кашля и т.н.
/.
Е тези неща все едно аз съм ги писала. thumbsup За сетен път се уверявам колко си приличаме по някои възгледи, лала Hug
Ама наистина са ужасни тези бабички #Cussing out Вярно,трябва да ги уважаваме,но понякога много ме дразнят. Когато бях бременна, док ми каза /а и не беше нужно да ми го казва де/ да се пазя от падания и наранявания, към които аз съм предразположена,заради здравословните ми проблеми. Та бяхме ходили с мъж ми на фризьор, а пред стълбите на сградата,та чак до колата,беше много заледено. И на излизане скъпият вика "Мятай се на гърба ми, ще те пренеса за по-сигурно". Така направихме,а отвън една бабичка метеше нещо и като вика :"Еее,кво я носош бе...да не е бебе". Отначало ми стана мъчно,защото ме настъпи по болното място. После се ядосах и накрая си викам к'во ще се разправям с тая склероза. И като се качвах в колата викам на мъж ми /ама на висок глас/: "Някой каза ли нещо или ми се причу?". Вече не се впечатлявам много много.

# 137
Здравейте!   superuu
Честити фризури. newsm18
isi kam - тези компетентни баби, дето си дават мнението, без да си го искал, верно могат да те извадят от равновесие.  smile3512 
varvara - супер, че си се оправила.  Peace  Много хубаво решение сте взели. smile3521
Ренито - браво на теб за пишока. Нашият май няма скоро да се забели.  ooooh!
С килограмите и аз съм ок.  Whistling Бях качила към 12-13 кг, с раждането свалих 8 и другите постепенно. И сега ми се броят ребрата. Само дето съм отпрала едни млекоцентрали...   bombs
Betta - за стригането - и аз не вярвам да се сгъсти косата. Всичко си е до ген. Още малко и ще слагаш фибки. 4470
mgizdova - fingerscrossed
sunnycat - за шарката, не знам кое е по-добре. Мъжът ми не я е карал, а аз - не знам, майка ми разправя, че една не съм карала и не знае коя е. Така, че при нас ще бъде интересно. Зет ми я кара на дърти години и беше гадно, но белези не останаха. Но голям човек знае, че не трябва да се чеша и търпи, а при малките - как ще се обясни. Един познат разпарявше, че помни как баща му го е връзвал, за да не се чеше.
Днес ходихме на консултация и нашето педи каза, че Калоян си е екстра и въобще да не бързам да захранвам. Даже ме похвали, че още се кърмим.  coolcool Но каза да започнем със сок от цедена ябълка - лъжичка, две. Но май четох, че не било хубаво. Аз мислех с картоф или каша да захраня, а са - ново двайсе. Пак ще трябва да почета. Вие какво мислите?  newsm78
Времето е супер. Само за разходка, но Калоян май ще я проспи.  smile3524
 Hug

# 138
Ели, не мисля, че сешоаря ще я изнежи.А и аз регулирам въздуха с едно бутонче за студена струя и не е много горещ.
Бета, и аз мисля, че това са глупости за подстригването.И Софи я водих с мен на фризьор. Притеснявах се дали ще издържи, но тя се държа геройски , а и аз изобщо не се занимавах с нея- намери си приятелки там от момичетата дето мият косата и стажантките и те си играеха с нея.
Лала, И аз го мислех това за вкъщи боса, но не бях сигурна , ч е правилно.Каква е марката на тези чужбинските обувки?
Попова, преди когато си следях кантара и само се депресирах от видяното , спях да се качвам и почнах една терапия- да се харесаш в кожата си и така без да се замислям дори поотслабнах(това беше преди празниците )
Жоржи, Рени , и на Милупа кашите са с с АМ.
Нита, и аз мисля, че сока не е по-добре от другите храни.

# 139
Здравейте юлски мами и бебоци!

Вече стана почти Великден Laughing Laughing, но аз си бях в България и нямах нет, затова чак сега искам да пожелая на всички успешна и щастлива 2007- ма година, изпълнена с много здраве, радост и любов. Heart Eyes

Честито и на всички, които са имали поводи да празнуват и не съм поздравила.  bouquet

Ние вчера се върнахме от Варна. Марти понесе много добре полетите и цялата дандания около празниците. Grinning

Искам да благодаря на мамите, които дойдоха на срещата.  HugБеше много интересно да се запознаем и да съберем 5 бебета  на куп.  Laughing Само на хората от заведението, в което бяхме, накрая вече не им беше много интересно Mr. Green, но това са незначителни подробности.  Crazy

Много красив монтаж имаме в началото на темата. Браво на автора. Съжалявам, че не съм разбрала за да участва и Марти. Всъщност от 2 месеца, аз работя в къщи и не ми остава никакво време за форум. Хвърлям по едно око, но нямам време за писане.

На Марти днес му сложиха втората ваксина  - шествалентна + пневмококи.  Shocked Дано да я понесе леко, както първия път.
Той е спокойно, но и много подвижно дете. На 5 месеца е 7,5 кг и 70 см. Яде пюре с голямо удоволствие, макар да е опитвал само морков, картоф и царевица. Аз въвеждам новия продукт много бавно. По цяла седмица давам един и същ вид пюре, преди да сменя с нов. Вечер спи по 11- 12 часа, а през деня 2 пъти по 30 минути. Но когато е буден не търси вечно присъствието ми, а може и сам да се забавлява (за кратко  Wink).

Поздрави и целувки на всички от нас. Heart Eyes

# 140
Е Наде добре дошла! Hug Hug Hug Hug Hug

Нан не е ли рано за попара?

Hug

# 141
  • През девет земи в десета
Страхотно време е навън,извадиха късмет наште бебоци с тая мека зима,Цвети спа цели 4 часа навън,направо неможах да повярвам newsm78.Ами Нан,трябва да ти призная,че Дая е просто супер бебче,щом папкате и такива работи и тя ги харесва.Аз току що я пробвах Цвети с пилешко месо,много добре сварено,стривам между пръстите малки парченца и тя си го досдъвква,определено и хареса много повече от пюретата.И аз мисля лятото живи и здрави да прохождаме боси,така има много по-малка вероятност детето да стане дюстабанлия.Другите ми две деца са прохождали с маратонки Nike,има модели от естествена кожа,с твърд форт и добре огъващи се подметки,а отвътре са с ортопедични стелки,така,че и на Цвети такива.

# 142
Наде добре дошла! Peace
с татито решихме да си правим сестричка, но не и преди да съм се консултирала с д-р Дяволов дали след секциото всичко ще е наред. ако той каже, че може, най-вероятно ще изчакаме да спра да кърмя и почваме. казвайте рецепти за момиченца  Joy
точно аз не мога да ти дам такава рецепта защото и две са ми момченца и най-интересното е че и по тези таблици които ги дават в интернет (и в руски сайтове съм гледала) винаги за Валери ми излиза момиченце и нали ни объркаха трима лекари Joy Joy Joy
обаче имам книгата на Димков не знам дали си чувала за него та той пише че когато и двамата родители имат голямо желание за дете от даден пол трябва непрестанно да си мислят за това дори и по време на акт
е при нас явно само аз съм мислела нашия тати както казваше че няма значение какво само да ни е живо и здраво когато му се обадих от родилна зала да му кажа че е момченце а не момиченце и той ми вика"аз съм щастлив за теб не знам"
а майка ми много го бъзикаше и той много и се сърдеше понеже тя била чула някога от бабите че ако имаш момченце означава че майката обича повече бащата ако е момиченце означава че бащата обича повече майката и като се получи така и тя все му викаше виж значи колко обичаш дъщеря ми и той много и се нервише  Wink

Последна редакция: вт, 09 яну 2007, 17:59 от isi_kam

# 143
  • някъде
Ейййй Наде ти се върна най-накрая! Hug  bouquet
Иси, и аз съм на мнение че е най-важно да са живи и здрави! Praynig baby_neutral Ние искахме момиче, но дори живот и здраве второто да е пак момче, важно е всичко да е наред! Praynig
Ели, мисля че зависи кога си захранил- ако е в малките месеци не е рано за попара, спомням си че моят племенник на 6 месеца и нещо вече ядеше попарка за закуска! Peace
mgizdova, какво стана baby_neutral
Nita, аз почнах с пюре от картофче, след това ябълка, морков, тиква! Сок му давам от вчера но не му харесва- купих морков на Витаминка! Ще му давам по мъничко, макар че и аз четох разни неща! Peace

# 144
здравейте отново!

връщаме се от доктор с добри новини. Виктор тежи 9,500 кг и е висок 70 см - голямо и здраво момче.
вземаха му кръв за изследване, а утре ще носим и урина... как ще напълним шишенцето, голям майтап ще е с този колектор  Laughing
от утре ще захранвам с картофче, а по-късно и с кашичка.
моля ви дайте ми "рецепти" за пюренце от картоф и кърма. за да не досаждам, моля ви пишете ми на лични.

зъбче ли го мъчи или от боцкането днес, но е доста нервничък. отивам да го гушна.

до скоро  Peace

# 145
Az  да се похваля-вече забелихме успешно пишока на Алекс та чак се видя и главичката.
Жори,аз също давам тази каша и я разреждам само с вода,за да не е чак толкова тежка,какт ос мляко,защото и без това си кърмя още детенце.
Мамите,които се вълнуват от изменения относно майчинските,декларациите за НОИ ги има в сайта им в директория нормативни актове.

# 146
  • София
Ох,пак много имаше за четене и пак забравих кой какво е писал.
Попова,по въпроса за килограмите не ми се говори чак.10 свалих при раждането,после първите 1-2 месеца качих 2 кг. и оттогава само мъки,мъки и пак мъки,а килограмите не мърдат.
Днес си купих "24 часа" със статията за Дари.Има снимка на мамите инициаторки и нашата мама Попова е там.Само дето повода е тъжен,но съм сигурна,че сега още повече хора ще помогнат.Браво Попова.

Рени, нашата работа с пишока изобщо няма развитие.Ама и то как да има като педито не дава да пипам и чак се притеснявам като разбирам от вас,че вие настоятелно работите по въпроса.

sunnycat за шарката и аз не знам как е по-добре,но да я караш на дърти години знам,че е гадно.Мъжът ми я кара,когато бяхме студенти и разправяше/тогава още не бяхме се гаджосали/ че чак на онази работа се е нашарил и хич не му е било приятно. hahahaА един познат  прихвана от синчето си точно на 30.12,когато тръгвахме за Боровец и му се провали почивката.Жена му после разправяше,че толкова пъпки имал,че не ставало да го мажеш,а трябвало направо да го поливаш с разните му мазила.

Жоржи,аз каша взех да давам на Хип,ама ми е много мътно това с пропорциите и се чудя аджеба таз каша като е безмлечна аз трябва ли да я правя с мляко или само с вода.

Улях се с писането,после пак.

# 147
  • някъде
Днес си купих "24 часа" със статията за Дари.Има снимка на мамите инициаторки и нашата мама Попова е там.Само дето повода е тъжен,но съм сигурна,че сега още повече хора ще помогнат.Браво Попова.
Аз забравих  ooooh! Ронка, ти що не ме подсети днес бе мила? Сега да ми снимаш и да ми покажеш Crossing Arms
Тиция, браво на вас за пишока, нашия седи и не мърда! Tired

# 148
  • Sofia
Привет и от мен
Попова smile3501 и от мен и аз четох статията
За пюрето и при нас помогна тиква слагах почти на половина тиква сега я намалих постепенно до минимум.За килограмите нямам какво да кажа защото качих 10-11 и си ги свалих още в болницата после кърмих малко и така и не качих повече.Но все си мисля че проблеми си идват или от ген или хормони  Naughty
sunnycat За тая шврка верно че е добре да е рано но нарочно да се разболее незнам аз лично май не бих  Peace
isi kam lala Го е казала точно отминаваш с усмивка или пък прави на пук и при мен това помага  Peace
Betta Да не се повтарям само твърдо съм против стригане при мен не е подействало  Joy .
Nita И аз не съм на мнение че сока чак е №1 има и други по полезни неща и важни
Жоржи Аз по принцип давам Блевит но и на Фризо съм взимала правя и двете по един и същ начин/на око/ 170 вода и 4-5 лъжици каша /но зависи каква гъстота искаш/ безмлечни са и си слагам мляко колкото си искам лъжички.
Спирам вече че............................ имаме зор май нещо

# 149
Привет мамчета!

Да се включа и аз по темите, че вие сте писали- писали.
За пишока нашия си е природно забелен и аз само придърпвам да почистя.

Каша ядем на Милупа безмлечна оризова, а от няколко дена на Хип ориз и рожкови пак бемлечна. Лично аз си я правя с АМ. Добре си я хапва.

Пюренца почти не ядем, каквото му харесва се обрива от него, а каквото може (те са и 2-3 неща само де) не му харесва. И така основно живеем на оризова каша, царевична и АМ.

Килограмите са ми болния въпрос. Аз още преди да забременея от предните неуспешни опити дето ме тъпчиха с хормони имах да свалям 5кг, качих после  16 и сега ми остават някъде към 10кг. Но с диетите нещо не ми върви, за спорт нито време нито желение и положението трагично. Надявам се да успея да си наложа малко диета сега като идва пролетта. #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт