С шапка, шал и ръкавички, навън са ЮЛСКИТЕ душички!

• 11 914
  • 297
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета, напоследък нямах никакво време да се занимавам с компютъра, и сега ви попрочетох на диагонал последните постинги - Ели, суха кожа и подсичане зад ушетата беше част от симптомокомплекса на атопичния дерматит, а Юлето май й бяха сложили и на нея такава диагноза, доколкото помня, виж си най-добре с педиатъра, дали се налага да промените лечението.

Влизам да ви попитам, има ли някой вече да е подал молбата-декларация и заявлението до работодателя за възстановяване на отпуска за бременност и майчинство и ако да - позволиха ли ви да ги пуснете със стара дата /т.е. 01.01.2007 или 03.01.2007, защото нали 01. и 02 бяха празници/? Питам, защото моите счетоводителки ме мотаят, понеже още нищо не били знаели и закъде така съм се била разбъразала, обаче като попитах в темата на СНБМ, дали има опасност да изгубя парите за дните от януари преди подаването на молбата, ми отговориха това:

"Молбата ще важи най-рано от деня в който сте я подали. От счетоводството нямат право да ви изплатят обезщетение за дните преди подаване на молбата от началото на годината, защото при ревизия от НОИ после ще искат тези суми да се възстановят."

Нещо не ми се връзва, защото в закона пише, че отпускът се възстановява от датата, която майката е заявила в молбата, та затова питам, как беше при вас?

# 226
  • някъде
Добре дошла на новата мама и добре завърнали с на Дрими уърд и на Галя 82 Hug
Честито на порасналите дечковци!!! Hug Hug Hug
Алекс също обича да стои прав, но аз не го държа по много! В порохдилка го слагам за по няколко минути- или да го нахраня или ние да се нахраним Joy
За пълзене- и идея си няма как става, та той все още не се обръща от гръб по корем, вие за пълзене ми говорите Whistling
Ели, с тези теории ме разби Joy за мъжкото и женсктото и за таткото с различните hahaha Аз не пуша от 22 септември 2005 година  bowuu и не искам и да ги почвам Naughty макар че понякога ми се попушва Blush
НАН, всеки педиатър си има свое мнение за проходилките, така че и аз мисля че ако детето е готово и му харесва ще си покаже! Естествено, че никой не си държи детето с часове в нея, така че не мисля че е голям проблем да стои детето по 5-10 мин на ден! Дая вярно ли няма 6 кила? Shocked Много ни финна снахата Flutter, Алекс на 5 месеца беше 7,600, ама нали е  bowuu
Мим пл, не си права за Пърлито- тя искаше да каже, че всеки, който иска може да заповяда, само преди това да и пише, за да му даде адреса си!
Бибошка, не мога да ти помогна за съжаление! Sad
Пингвина, честито!  bouquet И аз много обичам Варна- сестра ми живее там и ходя всяко лято! Wink

# 227
Цитат
Ели, извинявай, но не се сдържам.Може и да ми се разсърдиш, но ще ти кажа.Стига си мъкнала детето дпо доктори.Само си вкарваш психарии в главата.Това може да е станало, понеже там и е суха кожата
Защо пък да се сърдя нали затова питам да кажете нещо пък и е така от 1 седмица не съм се шашнала само се чудя кво да мажа!
Цитат
има дълбоки резки зад ушетата,
може би е това и точно на резките е като прорязана рана!
Цитат
суха кожа и подсичане зад ушетата беше част от симптомокомплекса на атопичния дерматит, а Юлето май й бяха сложили и на нея такава диагноза, доколкото помня, виж си най-добре с педиатъра, дали се налага да промените лечението.
А сигурно и е дерматита!

Ще мажа със крема за дерматит вече не за дупе!
ОК Peace

Бибошка значи давай зор на счетоводителките като им обясниш че ти тези пари ги губиш за тези дни преди подаването на декларация!
Аз няма да подавам и без туй съм си на минимална,мисля че не трябва! newsm78

# 228
  • Варна
Привет и от нас!
Пингвина  welcome
Тотко и той вдига дупе - много ще се развам ако се научи да пълзи, защото батко му така и не успя. Започна да пълзи след като проходи Laughing.
В проходилка още не го слагам, въпреки, че дядо Коледа му донесе, но пък често го слагам седнал.
Днес пак си направихме една голяма разходка - не можем да се нарадваме на хубавото време.  Nature Sunny
Сладки сънища на малките сладкиши  bouquet

# 229
  • София
Здравейте и от мен, Simple Smile
успях да прочета само последните постинги.  Embarassed

Biboshka аз още на 3-ти звъннах в нашия HR, предупредих ги, че не мога да дойда до офиса, но ще им изпратя молбата по e-mail. В нашата фирма, мейла се приема за официален документ. (Би трябвало да е така навсякъде, защото в мейла има дата и час на изпращане, получаване и получател; също и получения при тях мейл, не може да бъде коригиран по никакъв начин) Изпратих също и копие от извадката от поправката в закона, копие от акта за раждане на Яна и казаха, че това е достатъчно. Надявам се, наистина да е ок така.

Дано съм ти била полезна.

# 230
HI,  мамчета и пораснали бебочета  Hug
Ние се завърнахме най-после от новогодишно пътешествие и тези дни ще седна да прочета темите които съм пропуснала  #Crazy
Първо черпя виртуално за двете зъбчета които Дядо мраз ни донесе  newsm47 Misc Baby Bottle  party023 Wine Glass cheers Popcorn cook  и да се отчета, че сме 8.400кг - 73 см.
Лека вечер на всички и много ми липсвахте  Embarassed

# 231
Добър вечер !

Ние днес посрещахме нашият вуйчо.  Party
Брат ми за пръв път си видя племенника.Откога го врънкам да си идва  ooooh!
Галко получи една чантичка с козметиката на Джонсон bedtime.Гери как е при вас тази козметика.Добра ли е?
дай отзиви   bouquet

Ходихме по бебешките магазини да си търсим седалка за кола.Някой от вас вози ли си бебето вече в такава или още сте с кошчета?

Америе  Hug

Ели и ние имахме такова зад ушичките ама не червено ами само се люспеше кожичката.Мазахме с крем Здраве и от тогава всяка вечер мажа със зехтина и от 2-3м нямаме вече  Peace

# 232
Ето ме и мен да се отчета Grinning
Миналата седмица на консултацията ни биха ваксините за 6-тия месец. Май водим класацията за дебелина. Ник е 10кг и 73см  Mr. Green
За пълзенето-нямаме никакви наченки още.
НАН, и тук педиатрите ни казват че няма проблем да се ползва проходилка.  В последните години ги отричат не заради ортопедични проблеми, а заради безопасността (падане по стълби главно).Аз нямам проходилка, но на тукашните пише че може да се ползват след 4-тия месец. Кой крив,кой прав незнам. Според мен детето само ще си покаже дали е готово за това.
За кашите, и аз нямам наблюдение да надуват детето Peace.
amerie ,честити ви зъбчета Grinning Ние си нямаме още за съжаление. Нямам търпение да му избият, че горкото пищи вечер и ми се къса сърцето да го слушам.
maira, знам за какво говориш, но няма смисъл да се връзваш на такива въпроси. И мен като ме питат "как е в америка" и аз отговарям "ми същото си е"  Wink
Ние планираме да се приберем с малкия за лятото в България. Само аз и бебо, че нашия тати е много зает в работата и няма да го пуснат. Нямам търпение направо. Малко се притеснявам,че ще сме на толкова дълъг път самички, но пък като знам че ще видя майка,татко,брат и близките ми направо не мога да опиша как се радвам Grinning. А и си представям те как ще се радват да видят първото си внуче.
Приятна вечер на всички от нас  Hug

# 233
включвам се на бързо, само да ви кажа, че днес регистрирахме първото падане на Викеца. сутринта направи тройно завъртане и падна от спалнята ни /добре че не е много висока/. излезе му една огромна цицина, коята посиня. като го погледна и ми става мъчно. изпитвам силно чувство на вина, че съм позволила да падне. уж беше до татко си, който верно спеше  Confused колко ли още рани ще има?!

днес се разминахме със захранването с картофче - оставихме го за утре, но пък вече си имаме столче за хранене.
като го сложих в стола се разплака, но после му хареса. вие слагате ли бебоците в столче?

днес занесох урината на Вики за изследване /поизмъчих го с този колектор, но успях/ и получих резултатите от кръвта - всичко е ок.

Рени, от няколко дни Викеца си има седалка за колата. избрах седалката на IWH. преди да я поставя в колата му правех сухи тренировки вкъщи, да свекне с нея. още не съм я пробвала в движение /нещо обърках коланите и утре ще си играя да ги намествам/. до сега го возех с кошчето на предната седалка, да е до мен и да го виждам докато карам. но кошчето му е вече тясно. признавам си, че ще ми е мъчно да го държа като изолиран на задната седалка. 

хайде да ходя да се къпя и да лягам.

лека нощ!

Последна редакция: ср, 10 яну 2007, 23:22 от varvara

# 234
  • Варна
Здравейте момичета.Най-напред искам да ви благодаря за пожеланията и виртуално да почерпим cook
Добре дошла на Pingwina.Сигурна съм ,че ще ти хареса.
Eli83,знам че я отричат но пробвай първо с пудра,за да подсушиш /нали течало зад ушенцата/и после с кремче за да зарастне.И нашите се бяха разранили първо с пудра ,но след това мазах с олиото за тяло и се оправиха.
Ние вече се мъчим да се надигаме,голям зор пада.За проходилка нямам място,но с бънджи ще скачаме.С по-голямото бебе голям смях падаше.По принцип момченцата се развиват с малко  по-бавни темпове.Но пак си зависи от детето.Аз го слагам да седи на столчето докато яде,и през другото време за кратко,но все още бързо се уморява.Те сами си показват кога и за какво са готови.
Лека вечер на всички.

# 235
  • През девет земи в десета
Рени ние сме си още с кошницата,че Цвети спи докато се вози.Столчетата които си харесах иначе са от 0-25кг.и се разтягат настрани като стане бебчето по-голямо,имат и 5 позиции на гръбчето,обезопасени са за страничен удар,но ми се струва все пак,че няма да и е удобно все още.Тя е около 7 кг.
Днеска се сдобихме с две домашни яйца,мисля утре да сложа жълтък в кашата да видиме какво ще стане.Мислех да поизчакам до към осмия месец,но така и така са ни ги донесли вече.
Е хайде и аз да лягам,че то станало много късно вече.
Лека нощ на всички!

# 236
Ренито  , аз ползвам главно козметиката на Johnson и съм доволна от тях.
А за седалките за кола, скоро ще купуваме и ние,че ни омалява вече кошчето Mr. Green
Само че въобще незнам какъв вид да купувам. Онзи ден имаше репортаж по телевизията,че от 32 седалки, само 2 са минали crash тестовете и проучвам характеристики и други подобни.
Аз ще търся някаква, която да мога да ползвам в следващите 4 години. По закон трябва да возим малкия в посока обратна на движението докато навърши година и след това може да го обърнем в посока на движението.
varvara, вярно е това че е много гадно да не виждаш какво прави бебето. Ние сме свикнали с това, защото тук е забранено на предната седалка да се слага кошчето.
Аз го слагам малкия в столче за хранене от 5-тия месец да свиква с него, като облегалката беше назад и не беше съвсем седнал. Сега вече си седи по-изправен.
Не се притеснявай за падането, жив и здрав да е малкия. Случва се май при всички мами. Трябва са свикваме с тази мисъл за съжаление.
Хайде стига съм досаждала Heart Eyes

# 237
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте!
Честито на порастващите малчугани!
 welcome на мама Isito LCH!
Betta, за остригването само за протокола да кажа и аз, че не мисля, че би имало ефект.
St.g., какво стана с вашите изследвания?
Nanny, аз ще ги използвам тези табели! Не минава ден без да "подивея"  smile3512 заради такива несъобразителни хора...А за лошото състояние на “трортоарите” съвсем не ми се говори  ooooh!!
Ели83, пробва ли мехлемчето?
Pingwina, честито! Само щастливи мигове ви желая в крайморския град!
Скорошно оздравяване на бебчетата с проблеми! Mgizdova, аз като малка имах астегматизъм, но се оправи, така че не се шашкай!
За нас майчинството наистина ще се изплаща от работодателя. А декларацията и аз все още съм в чуденка от кога ще важи – от 01.01.2007 или от датата на подаване – на мен ми казаха да я подам след 15.01., в момента все още няма бланки във фирмат, но е логично да важи към 01.01.според мен.
За отслабването – аз си върнах кг много бързо, но мисля че по-важно е сега да си гледаме дечицата, пък за нашите фигури има време да мислим...
За цигарите и кърменето – 'ми не знам какво да кажа. Хем е вредно, хем...то така е и с кафето, и с колата, ама ако знаете аз колко Coca Cola пия Embarassed!
Това за коментарите от баби, лелки, комшийки и т.н....  Close направо полудявам!
Ние два дни се опитахме да ядем морковено пюре, обаче малката се поизрина по личицето – има 10-тина малки пъпчици и не мога да разбера дали са реакция от храната или нещо друго, затова днес бяхме само на кърма. Освен това отново ни се появиха крустички  Sad.
Иначе пък пълзенето ни е целодневно занимание.
Айде, спирам вече, че стана много дълго!
Спокойна вечер!

# 238
  • ES
Галко получи една чантичка с козметиката на Джонсон bedtime.Гери как е при вас тази козметика.Добра ли е?
дай отзиви   bouquet

Да не е dulces sueños, сладки сънища значи, с екстракт от лавандула, бледо лилави са. Има сапун течен и шампоанче, за лосион, не се сещам, може и да има. Аз за къпане използвам само на Джонсън бейби и съм много доволна, като последните месеци са точно тези с лавандула. Казват, че лавандулата успокоявала и действала добре на съня.

Цитат
Добре дошла на Pingwina.Сигурна съм ,че ще ти хареса.

Охооо тя е тук още от бременлийския период.

Цитат
Миналата седмица на консултацията ни биха ваксините за 6-тия месец. Май водим класацията за дебелина. Ник е 10кг и 73см  

Малеее какви са тия кила, юнак и половина

# 239
  • ES
Между другото тук не съм виждала твърди сапуни за бебета, само течни са.

Общи условия

Активация на акаунт