Станах лошата

• 15 855
  • 259
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Едно е връзка с колеги, особено семейни. Друго е свободни хора, от които единият е външен за фирмата и нямат нито брак, нито деца.

Съгласна съм с Манди Бо. Това си е проституция.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 19:54 от Fever Ray

# 211
Вярно е, че има голяма разлика. Просто уточнявам, че съм ставала свидетел на случаи, в които пострадалите са само жени.

# 212
Може би ако не бяха спали с колеги и/или женени мъже, нямаше да "пострадат" Rolling Eyes още повече ако те самите са омъжени.. wtf напълно заслужено са си понесли последствията от собствената тъпота. Вика му се карма.

# 213
А, баш. Аз не бих съжалявала такива парцалани като в описания случай.

# 214
  • here and now
А къде е отговорността на мъжа в такива връзки се питам аз?
Стоял горканчо и му налетяла колежката....
И двамата са виновни, редно е да изхвърчат заедно.

# 215
Казах, че само част от случаите са такива. Въобще не мисля, че прояви на насилие са оправдани. Но това си е мое мнение. да не говорим двойните стандарти.

# 216
  • София
Може би зависи кой на каква длъжност е.
Нормално е да изхвърчи обикновената служителка, а не шефът или секретарката, а не инженерът/експертът/докторът и т.н.
Нека не се лъжем, че обичайно директорката спи с шофьора. И така да е, но тогава няма да изхвърчи директорката.
Няма как след секс скандал в офиса и двамата да останат да си работят кротко.

НО, когато външен човек идва да клепа служител, трябва поне да си докаже думите. Освен ако няма доказателство за служебни нарушения.

# 217
  • here and now
И вероятно шофьора е отишъл да я сваля?
Ей това много ме дразни. В повечето случаи инициаторът е едва ли не с ореол, а другата страна ... е дяволът..

# 218
най глупавото поведение на което бях свидетел
Колежка от университета, 24 години, почва работа
Влюбва се в шефа, 40+ , той играч, залъгва я, че ще се разведе заради нея, води си я на хотел да спят заедно, дори не излизат навън на показ, тя си му вярва

Колко я предупреждавахме, но не, влюбена и загубена

Резултат: След година жената разбира, момичето излита от работа

# 219
  • София
И двете страни са виновни, но работодателят обичайно избира да остане по-ценният за него и за бизнеса кадър.
Свалката не е важна, а да няма конфликт на интереси.
Т.е. не ги уволняват,че са имали връзка, а в интерес на имиджа на фирмата.
Отстраняват единия, който е по-лесно заменим, пък те после ако искат да си имат пак връзка.

# 220
  • here and now
Съгласна съм, но в много случи става въпрос за манипулация и сексуален тормоз, а накрая пак жертвата е ... ами жертва на ситуацията...

# 221
  • София
Ако е било не по нейно желание, трябвало е да реагира, а не да чака.
Има много други опции преди да си легнат.

# 222
Айде, сега, влюбва се в шефа. Ако същият беше чистач или охрана и не я водеше по хотелчета дали щеше да се "влюби" в него? Разбира се и двамата са виновни за случката, ама нали не мислите, че шефът ще си тръгне?!?

# 223
  • София
Оо, накъде отлетяла темата. Аз на работа не си мешам далаверите. Правило.

# 224
Връщам се на темата. А тази жена толкова развила се и с подобрения, няма ли кой да застане зад гърба и? Като израстваш, добиваш нова среда, контакти (пък и с годините захитряваш, държиш близо разни полезни хора). В голям град, не на село, наистина ли не е добила някакви позиции?
Това се чудя аз, съдейки по себе си. Всяка работа ме е обогатила с нов кръг от познати, които имат различни възможности и биха ми били полезни в някой момент(и аз на тях).

Общи условия

Активация на акаунт