Станах лошата

• 15 856
  • 259
  •   1
Отговори
# 195
  • София /Абсурдистан
Авторке, има ли начин да спестиш пари, за които той да не знае?

# 196
  • София
Че той ако изобщо знае тя какви пари взима и как си ги харчи, тогава излиза, че не е само грозен и дебел, а изобщо не е толкова паричен и оправен, нито й вдига стандарта, а реално зависят (и) от нейната заплата.

# 197
С цялото ми уважение, но не разбирам защо искаш дете с човек, който ти вдига скандали, изнудва и заплашва. Нали разбираш, че ще сте вързани в близките 18 г.?

Повечето от нещата няма как да ти вземе или те принуди да му връщаш пари. Ако си стойностен професионалист-също не може да ти го отнеме.

Помисли си дали реномето ти е по-важно от личното щастие и бъдеще.

Щастието и бъдещето нямат ли връзка с реномето? Не е ли вярно, че някой реши ли да ви съсипва живота, първо започва от реномето? Не, че искам да откажа авторката да го напусне, просто трябва да си обмисли добре ходовете.

# 198
Хм, реномето. Това, какво си мислят другите хора за вас, не би трябвало да има никакво значение. “Какво ще кажат хората?”  не ме интересува никак. И се чудя на хора, които му отдават такова значение.

# 199
Хм, реномето. Това, какво си мислят другите хора за вас, не би трябвало да има никакво значение. “Какво ще кажат хората?”  не ме интересува никак. И се чудя на хора, които му отдават такова значение.
Познавам хора, които са оставали без работа точно заради това какво говорят хората. Особено пък ако градът е малък.

# 200
  • Paris, France
Познавам хора, които са оставали без работа точно заради това какво говорят хората. Особено пък ако градът е малък.

В случая градът е за смяна.

Авторката писа, че са в голям град.

# 201

В случая градът е за смяна.

Авторката писа, че са в голям град.
Пропуснала съм. Но ако някой наистина си го постави за цел и познава правилните хора...Всичко е възможно☺

# 202
  • По света и у нас
Момиче пари не се връщат на гадже. Той то е давал за да компенсира, че ти е губил времето с него. Изчезвай от там и си роди дете от нормален мъж . Тоя льольо харчи парите на родителите си не неговите, ще е кьопав баща. По добре не раждай от него, ще се поробиш с тоя идиот за 20 години!!!!. Моля те!!!!
Тия синчетата са големи тарикатчета, живеят на готово от мама и тати, после скачат върху гърба на женичката си и с упреци я карат да опъва каиша и да ги хрантути. Махай се от там и забрави за него. Не си му длъжна.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 07:43 от PriMadonna

# 203
  • София
Аз пък познавам такива, които останаха без живот от шубе за реномето си, други се лишиха от мечти, бъдеще, деца.

# 204
  • София
Да кажа нещо. Моят душманин се опита да разруши реномето ми на работа около 10 пъти пряко и непряко.
Непряко - редовен номер му беше да ми прави скандал вечер и нощем преди важен ден на работа.
Пряко - един път се обади на работа да говори глупости за мен.
В края на краищата аз станах по-добра и по-уважаван специалист, който може да си намери работа навсякъде, където се търси моята специалност.

# 205
Реноме!!!!! Хахаххахаххахах

Грам не ми дреме кой какво ще каже за мен..... Да, не е приятно да те изкарат к*рва примерно пред познатите ти, ама пък чудо голямо.

# 206
Никога не бих стояла във връзка от страх да не ме изложат пред хората - какво щели да кажат, какво щели да си помислят...Мнението на непознати и малко познати не ме вълнува, а близките ми няма да се вържат на лошите приказки за мен, защото ме познават много добре. На работа пък хората, от които завися, не ги касае личният ми живот. И ако тръгнат да ме махат заради глупостите на някакъв непознат за тях келеш, значи или работодателят не струва, или не съм толкова добра в работата, че лесно да ми бият шута, или и двете.

# 207
Доброто име е важно, но не и когато влиза в конфликт с инстинктите за самосъхранение. Човек да се спаси от заплаха, да се съхрани физически и психически - това е нещо, което няма цена! Няколко пъти съм била свидетел на подобни опити за очерняне от страна на бивш съпруг или партньор в работата. Общо взето към жената се изпитва съчувствие и съжаление, че е имала взимане-даване с подобен екземпляр. А на мъжете никой не гледа като на стожери на морала и справедливостта, а като на озлобени комплексари, които не могат да преглътнат загубата. И това не е само мое мнение, обсъждали сме го и с колеги, и с шефове. При едно момиче имаше опасност от физическа агресия - разпоредиха на охраната да не пуска бабаита в сградата, а вечер изпращаха момичето до колата на баща ѝ. Мъж, тръгнал да отмъщава и очерня по този начин, никой не го приема на сериозно. Разбира се, ако става въпрос за свестна фирма, а не за някаква шуро-баджанашка история. От постовете на авторката не става ясно - хем е сериозна фирма с високо заплащане, хем се влияе от могъщия селски мутрафон. Но аз пиша по принцип по темата, не за конкретната авторка, там нещата са свирени според мен.

# 208
Никога не бих стояла във връзка от страх да не ме изложат пред хората - какво щели да кажат, какво щели да си помислят...
Скрит текст:
Мнението на непознати и малко познати не ме вълнува, а близките ми няма да се вържат на лошите приказки за мен, защото ме познават много добре. На работа пък хората, от които завися, не ги касае личният ми живот. И ако тръгнат да ме махат заради глупостите на някакъв непознат за тях келеш, значи или работодателят не струва, или не съм толкова добра в работата, че лесно да ми бият шута, или и двете.
Абсолютно. Особено фактът, че тук става въпрос за връзка! Не за пари, не да го уреди някъде на работа, не някоя услуга тип "аз ще си мълча, но и ти ще си мълчиш", а връзка. Връзката изисква да целуваш и да си лягаш с някого само защото те е страх да не ти развява мръсните чаршафи пред колежките. Стига глупости. Това си е проституция.

# 209
Виждала съм няколко пъти уволенения по подобни причини. Всичките пъти става въпрос за големи компании. И всичките пъти уволнените бяха жени. За част от случаите жените се оказа, че имали връзки с колеги и мъжете им научили. Имаше и един случай пак за секретарка и мениджър, на който жена му беше научила и такива скандали вдигна, че всички разбрахме. Познайте дали мъжете-колеги, с които имаха връзки не останаха на работа...За единия случай ми беше особено мъчно, защото ставаше за бесна софийска мутра, а изпълнителният директор на голяма банка, при който влезна мутрата уволни жена му. Нищо, че знаеше, че е имало заплахи и физически саморазправи. И я оставиха да се оправя сама, но и не само сама и без доходи за известно време. Така, че е хубаво да се внимава, но никога не се стои с някой от страх.

Общи условия

Активация на акаунт