Станах лошата

• 15 840
  • 259
  •   1
Отговори
# 15
През времето, в което сме заедно, си купих малко ателие на кредит и го давам под наем. Той държи ключовете и отношенията с наемателите, уж да ме улесни. Искам да си отида там, но това далеч не е толкова лесно. Другия вариант ми е чужбина за няколко месеца, но като се върна не знам какво ще заваря. Трето - нашите му вярват и той е способен да ми съсипе отношенията с тях и с всички близки и колеги, шефове, защото е харизматичен и влиятелен и всеки би повярвал на него, не на мен. Физическо насилие ако се брои един шамар преди 6 месеца, друго не е имало. Психическо колкото щеш

Колкото и да е "харизматичен", ще си променят много бързо доброто вчепатление за него, ако кажеш че те тормози. Относно ателието- нали си ти собственик? Ако си толкова решена да го напуснеш- отиваш лично и говориш с наемателите да напуснат след определен срок, сменяш бравата и си ти.
  Ако заминеш какво толкова може да се случи? Прочетох предните коментари, доста съвети са ти дали. Действай, недей да стоиш с този човек.

# 16
  • София
Всичко това са оправдания.
Взимаш си ключа и междувременно даваш предизвестие на наемателите.
Останалото са твои страхове. Колко да му е голяма харизмата, когато ти си застанеш твърдо зад решението, че не го искаш!? Някой ще те накара насила ли да си с него? Някой друг ли ще живее твоя живот?
Дреме им на хората. И на колеги, и на шефове. С тях какви отношения градиш, освен професионалните? Ходиш, работиш и си взимаш заплатата.
Близките няма как да изберат някой чужд. Ако пък изберат - майната им.
Единственият човек, от когото зависи, си самата ти.
Когато наистина решиш да си тръгнеш, няма да има какво да те спре. Явно още не си го решила. Може пък той да те изненада и да те разкара, докато се чудиш.

# 17
Не е нужно да се аргументираш или да го обвиняваш, че да не ти вярват. Просто казваш, че вече нямаш чувства към него и смяташ, че е най-добре да се разделите. не ти трябва битка, а да се измъкнеш. Вземаш си ключовете от ателието, прекратяваш договора и се нанасяш там. Ако не ти даде ключа викаш ключар и му показваш нотариалния акт и ще смени патрона.

# 18
  • Далечният изток
Оффф, като чета подобни теми и полудявам... Защо си причиняваме такива проблеми, какво ни има на някои жени, що сме толкова глупави да се връзваме... не знам. Ти поне вече си разбрала какво представлява този човек, разбрала си, че е насилник, сега остава да вземеш решението да се махнеш. Този човек няма да се промени, тоест ще се промени - към по-лошо. А ти добра няма никога да станеш... Прочети темата за невъзможните хора. Прочети за емоционалните вампири. Това не е характер, това е отровен човек. Няма да спре докато не отрови теб. От теб зависи да не му позволиш.
Не се сещам да съм чела или писала в предишната ти тема.

# 19
  • София
Не съм чела стара тема.
А ти какво искаш - дете точно от влиятелния, богат младеж или само да имаш дете? Ако е второто  - зарязваш и него и родителите си. Отиваш в по-голям град и правиш бебе - или от някое гадже, или от донор.
Но ако искаш бебе точно от този - търпи и мълчи докато се обебиш. Но то и после ще трябва да търпиш - все пак са влиятелни и може да те изритат и да ти вземат детето. Случва се в прованса - връзки, познанства...
И да, за мене на младежа му е рано още на 27 г. да става баща. Като не иска, няма какво да се направи. Използвай и майка му за да се разделите, щом не ти е добре с него. А и възрастовата разлика - след 3 г. ще те изрита и ще намери някоя 22 годишна.

# 20
  • София
Сега видях, че и шамари раздава този.
Родителите ти знаят ли за шамара?

# 21
Какво ще завариш? Ключове от жилището имат наемателите и той, което ги прави първи съмнително заинтересувани да ти направят мръсно. Него повече, защото ти е вдигал скандали на публично място.
С риск да прозвуча грубо - ти си 33годишна тунингована лелка (ппц се ползва друго словосъчетание вместо 'лелка') с кофти и недобре платена работа, седиш в уестърна за един хиалурон в повече, остаряваш и погрозняваш, а тунингът прави и двата процеса още по-очевидни. Този със сигурност ти кръшка и е въпрос на месеци да ти бие шута. Какви деца, каква лоша, какви пет лева. Осъзнай се.

# 22
Малко ми прилича на онзи лаф от едно време- га яде кифтеата цели ни рива.... Сори, ама като приемаш такъв да налива пари по тебе за тунинги, нормално е да търпиш и претенции, както и съответните рискове. Не знам как да постъпиш, ако наистина не можеш да го търпиш, зарязваш го и сменяш всичко- града, може и държавата за известно време, пък каквото стане. Нали знаеш- всяко чудо за 3 дни, след няколко месеца квито и панаири да е имало всичко ще е забравено от хората

# 23
  • София
Не съм чела, или не помня, предишните ти истории. Сега имам чувството, че не искаш да се разделяш с влиятелния момък, въпреки че се чувстваш зле. Като да се ласкаеш, че богат и влиятелен пубер се е вкопчил в теб.

Добри съвети ти се дадоха досега. Аз ще предложа нещо по-creepy. Спираш да се поддържаш - никакви процедури, козметици и пр. Не се обезкосмяваш... или ако го правиш, да бъде некачествено. Ноктите - нагризани. Почваш да пиеш и да пушиш за лош дъх, плюс честа консумация на чесън и други миризливи храни. Зъби миеш през ден-два. Косата не я стрижеш, миеш я на 10 дни най-малко. Ако я боядисваш - зарязваш тази работа. Дрехи - намираш стари, овехтели, раздърпани. Переш ги рядко. Гледай да се потиш, не ползвай дезодорант. Душ - през ден, два, три... особено през лятото. Ако се оплаче - кажи му да посети доктор, заради изострено обоняние. То е и симптом на Ковид. Не съчетавай добре цветовете на дрехите... неща от този род. Ама не всичко това изведнъж, а лека-полека. Идеята е схващаш - момъкът да се отврати и сам да те отпрати. Реномето ти няма да пострада - в момента, в който те остави, възобновяваш досегашната поддръжка.

Така ще му спестиш гадното чувство, че е зарязан, даваш му повод, сериозен, той да те разкара. А ти си... свободна. Стига да е това, което искаш, а не само да се оплакваш... щото то времето минава и не се връща.

Ако решиш да да се възползваш от горните предложения, ще се радвам после да споделиш как е минала раздялата.

# 24
  • Варна
Сега е моментът да чуем, че го обича.
Съжалявам за излъганите надежди, но е време за нова страница - ако толкова се притесняваш, наистина към чужбина, макар че за мен е странно.
За дамите дето се чудят, кой пък ще му обърне внимание на мухльото - обръщат и още как.  Позната я духнаха от работа, защото личния й живот влече негативи за фирмата. Но пък на старото ми раб. място колежка си я преместиха в друг офис, официално ни помолиха да не даваме инфо за нея (не всички бяха в течение на проблема) и викаха полиция откачалката като почна да дига патърдии. Ама има едно голямо НО - тя си беше вдигнала чукалата от  квартирата.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 12:20 от bubanka

# 25
  • Paris, France
Добри съвети ти се дадоха досега. Аз ще предложа нещо по-creepy. Спираш да се поддържаш - никакви процедури, козметици и пр. Не се обезкосмяваш... или ако го правиш, да бъде некачествено. Ноктите - нагризани. Почваш да пиеш и да пушиш за лош дъх, плюс честа консумация на чесън и други миризливи храни. Зъби миеш през ден-два. Косата не я стрижеш, миеш я на 10 дни най-малко. Ако я боядисваш - зарязваш тази работа. Дрехи - намираш стари, овехтели, раздърпани. Переш ги рядко. Гледай да се потиш, не ползвай дезодорант. Душ - през ден, два, три... особено през лятото. Ако се оплаче - кажи му да посети доктор, заради изострено обоняние. То е и симптом на Ковид. Не съчетавай добре цветовете на дрехите... неща от този род. Ама не всичко това изведнъж, а лека-полека. Идеята е схващаш - момъкът да се отврати и сам да те отпрати. Реномето ти няма да пострада - в момента, в който те остави, възобновяваш досегашната поддръжка.

Съветът е прекрасен за някоя домакиня, но не и за работеща жена. Как си представяш да ходи на работа с мърляви дрехи и некъпана, че и с неизмити 5 дена зъби?

Смях се с глас. Беше ми го разказала японската ми съквартирантка като първа фаза на стратегия за връщане на загубил интерес съпруг.

Авторке, преди 2 години 24 годишният не беше готов за бебе и искаше да изчакате още 1 или 2 години. Сега предлага да чакате още 3. Млад е, има си парички. В днешно време малко 27 годишни мечтаят да станат бащи. След 3 години ако ти предложи да чакаш още 10 години какво ще правиш?

Честно казано не ми звучиш зряла за майчинство. Не знам родителите ти какво му харесват, но си на 33г, не на 13 и след някоя друга година може и да е късно за дете, а мъже за връзки бол.

На твое място, ако искам дете, казвам на въпросния, че искам дете веднага и че виждам, че не става за баща. Пожелавам му всичко най-хубаво и си тръгвам. Няма да умреш от 2-3 месеца живот с родителите. После в ателието.

Да те съди за парите от тунинга! Коли, злата и подобни е редно да върнеш. Аз бих ги върнала.

В чужбина при кого ще ходиш? При бившия асексуален нехранимайко ли? След няколко месеца може и да не може да се върнеш на сегашната работа. Може и да може. Говори с шефовете първо. Може да ти дадат неплатен отпуск, сабатична година ако имаш стаж.

# 26
Чак се чудя кое първо да напиша [...] как се продаваш за пари ли, как родителите ти са доста... несъобразителни (айде да съм тактична) ли, а още колко има...
Жената е написала в прав текст: "Станах финансово зависима по простата причина, че той държи да живеем по-висок лайфстайл". Това е най-класическата тактика за финансов контрол - "Ето тая дрешка / тунинг / маркова четка за чинии трябва да ги имаш, аз жената до мен грозна и неподдържана няма да я търпя!! Айде аз ще ти я купя, от мен да мине" -- и като тя гъкне после, "Ама ти толкова неща ми дължиш!!".
Не, в интерес на истината има и по-класическа: слава Богу, че не я е омотал с бебе и не й е забранил да работи, защото "Няма нужда!", че после съвсем да няма как да се измъкне от него без един собствен лев. Още има шанс.
Жената има висше, научила е испански, намерила си е добре платена работа, чукундурът не е спрял да й повтаря как трябва "да вдигне нивото", за да достигне негова милост мутренското синче, тя буквално се чуди само как да го напусне, без той да й досъсипе живота, включително работата, с която се издържа... "Продаваш се за пари". Rolling Eyes
Ами не. Просто не.
А родителите й са "несъобразителни", защото този тип тормоз много лесно изолира жертвата дори от собственото й семейство. И е видно защо - "Ама ти си си виновна!"... Rolling Eyes

# 27
Вчера попрехвърлих предната теми, родителите бяха нещо болни и тя не искашеда се връща при тях.
Това, че хем е купила имот, хем не може да си позволи особено висок лайфстайл, ме кара да мисля, че мъжът е дал и там пари.
Не знам защо всеки път трябва да четем ожалване на горката жена и дилетантска психологическа експертиза за НЛР на мъжа, когато става дума просто за пари. Тези жени са си направили избора съвсем съзнателно.

# 28
Авторке, не знам историята ти от преди, но определено тази тема е интересна.  Мнението ми е, че нямаш много полезни ходове, още повече с този човек.  Колко време сте заедно?
Щом ти прави изречения, че не си на нивото му, значи и така го усеща. Ако ще и десет висши да вземеш, и на работа за 10 бона, пак няма да си достойна. Съжалявам, че трябва да ти го кажа.  Осъзнай се, понеже часовникът тиктака и един ден ще се събудиш без мъж, без дете и без възможност да имаш такова. Той ще се огледа и ще си хване някоя млада, тунингована кифла, а на теб може и да ти вземе всичко, щото е "влагал пари".....
Не знам като съвет какво да кажа....
Останах с впечатление, че сте в малък град. Там нещата са още по-неприятни от към натиск.

# 29
...Станах финансово зависима по простата причина, че той държи да живеем по-висок лайфстайл и ми плаща неща, които инак не мога да си позволя, тунинги, почивки, коли и т.н. Обаче като се скараме ми казва ще имаш много да ми връщаш 😞
... Ако го напусна от ден за ден, ще ми съсипе реномето, влиятелен е.
...Физическо насилие ако се брои един шамар преди 6 месеца, друго не е имало. Психическо колкото щеш.
Аз ще се включа в хора на колегата рф22 и Нарциса.
Това не е връзка. Това е покупко продажба. Предполагам, че авторката е хубава жена за да се закачи някой по-малък от нея богаташки син. И са сключили сделка. Аз не видях да се споменава нещо като "обичам го", "обичахме се", "в началото беше друг", нищо такова. А е връзка на две години. Човека може да е харизматичен, но това не означава, че е хубавец непременно. Тоест той си е купил една жива кукла, вложил е в нея да си я направи по свой вкус и сега куклата иска да развали сделката. Но според мен сделката не е включвала деца. Иначе щеше да има брак, а то няма. И това което, куклата не знае, е че рано или късно ще я заменят. Но някой друг плаща и поръчва музиката. Шамара преди чест месеца е бил като ваксина, ако някой е трябвало да си тръгне е щяло да стане тогава. Ваксината е задействала и от тук нататък следващия шамар е въпрос на време. Ако и той мине, после няма да се броят вече. Просто ще е поредната порция.
"Ще ми съсипе реномето" - това не би трябвало да е проблем за човек, който няма скрити скелети в гардероба.
За родителите на авторката - все едно става дума за ромско семейство, коита са продали дъщеря си на далавера и сега се притесняват да не стане така, че и те да връщат пари.
Дано не съм прав.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 08:53 от Абуто

Общи условия

Активация на акаунт