Hell’s Kitchen България - Сезон 5, Тема №4

• 55 390
  • 726
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Напълно подкрепям Iris04 и затова се учудвам, защо се правят изводи само от това, което ни показват от екрана. Все пак това е телевизионно предаване изцяло по сценарии (някой път против всякаква логика) и ни показват това, което са решили продуцентите и техния екип.

# 436
А от какво да правим изводи? Лично не ги познаваме, да знаем какви хора са и да правим изводи тогава. Правим изводи от видяното.

Да бутат каПитоноваа до финал ме е яд най-много от всичко! Още докато Васил беше в предаването, направо жал ми стана за него като КаПитонова взе точка с абсурдните ребра с шот уиски. Чудеха се какво да си изсмучат от пръстите, за да порежат Васил. Не ми беше любимец, ама да “падне” от каПитонова, просто беше излагация за продукцията!!!

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 12:10 от Анонимен

# 437
Не се съмнявам, че сценарий има. Но не вярвам, че е от типа да ги съберат и да им кажат - ти отпадаш в 3 епизод, ти в пети, ти в десети, ти си победителят, другите са само статисти. Ти влизаш в ролята на интригант, ти ще си кроткият, ти перфекционистът, ти небрежният и т.н. По-скоро като усетят кой какъв характер има, може да му дадат някоя друга идея. Но един човек, който не е склонен към определни действия, не вярвам да се навие да влиза в конфликти, само по сценарий. Или обратното - да е по-буен и да го играе тих. Не вярвам и че доброволно няма да се борят за наградата.

На мен от самото начало фаворити ми бяха Станислав и Виолета и се радвам, че останаха те. Който и да победи ще съм доволна. Харесват ми като възможности в кухнята, харесва ми плейтването им, харесва ми характерът им. Не мисля и че Светла може да определи кой да е победител. Тя е участник като всички останали.

Виолета я гледам още от времето, когато живееха в Англия и каквито впечатления имах, такива си и останаха. Затова предполагам, че и другите са били себе си.

При златните е друго - там награда няма, избрани са не по талант в кулинарията, а като полулярни лица. Всеки си е казал колко дълъг ангажимент има възможност да поеме и отпадат според това.

Естествено всичко това са лични мои усещания. Нито знам как е в действителност, нито твърдя, че съм права за всичко Simple Smile

# 438
То е ясно, че не е само Светла, а и факта, че Виолета е жена. Просто е неприятно как изведнъж на средата на сезона шеф взе само да я хвали, а мъжете на нищо ги правеше. Да не говорим и снощи как само тя се усети, че има саботаж от су шефовете, което се случва всеки сезон. Кристиян го изкараха тъп, че го преметнаха 100 пъти.
Мирослава на мен ми е симпатична още от Игрите. Вчера беше искрена в съжалението си, че Емо отпадна и си каза в прав текст - "Трябваше Емо да е финалист и да ме чака да дойда при него." Демек - Виктория не и е мястото тук.

# 439
Да, много плитко се опитаха да ни покажат Кристиан като несъобразителен и невнимателен,  а Виолета хвана всички опити за саботаж. В началото Виолета беше тихичка и скромна, не й се чуваше гласа. Хайде, допускам, че може да има някакво израстване, да е придобила увереност и да е започнала да се заявява по-категорична, но постоянните хвалби на шеф правят впечатление.

Мирослава тук ми харесва, за разлика от Игрите. И аз така разтълкувах снощната й реакция - Капитонова няма място на финала. В анонса показаха сълзи и сополи. Като няма кой да в бита и да й помага, на помощ идват сълзите.

# 440
  • софия
Капитонова бързаше да приключват снимките и да тръгне към Бали. 20 дена, от които половината й престой беше безплатен (заради реклама на хотелите). Ние докато я коментираме, тя сигурно търси участие в следващо предаване.

# 441
Аз от Ден 1 познах кои двама ще са финалистa, Виолета и Станислав, защото останалите участници бяха там за пълнеж, повечето бяха супер зле.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 20:22 от Ghost Quartz

# 442
  • София
Хахаха, пълни, тотални глупости! Капитонова и Мира на финал, Емо - отпаднал. Joy
Вярно, че формата на шницела му беше нелепа, много е странно и че никога не е виждал шницел, но чак пък да си тръгне... Всъщност ми направи впечатление, че Виктор третира златните като в МШ, той си го и каза - гледа всяко готвене самостоятелно, независимо от цялостното представяне на участника. По същия нелеп начин изгони Воче и Деси, оставяйки Роксана, Къци и Капитонова. Същото обаче не важи за редовите участници.
Капитонова отново извади късмет някой да готви за нея. Ако беше сама, нямаше да се справи. Идеята беше на Станислав, изпълнението на Станислав, тя е само асистентка, както винаги. Дори не знае колко мляко да сложи в "собствената" си рецепта. Виолета и Кристиан от своя страна оставиха "титулярите" да решават какво да се готви и да водят.
Забелязала съм обаче, че Станислав няма никакви лично свои идеи, винаги прави неща, които е видял на мастъркласовете. Днес също с тази права скарида на шишче.
Нататък очакван развой на събитията, никакви изненади. Само не съм съгласна с Виктор, че Станислав е верен приятел, както и че Кристиан си изигра добре картите. Така и не разбрах плана на Кристиан да играе по този начин, при положение, че отлично знае, че негативите отнасят не хората на паса, а тези, които се дънят при готвенето.
Направи ми впечатление едно нещо - когато Кристиан водеше кухнята и Светла беше пресолила пастета. Та тогава дадоха как тя го тупна пред Кристиан, който правеше нещо друго. И в същия момент Виктор грабна тенджерката и я понесе да издава уж. Ами кога да опита Кристиан? Ясно, че трябва да става шоу, но всеки един може да бъде прецакан, когато продукцията реши.
Виолета готви и е единствената, заслужаваща финал от жените, но поведението й ми е много неприятно. Цял сезон вместо да разчита на знанията и уменията си, все се надяваше останалите да се провалят, да се скарат, да ескалират отношения...
В крайна сметка ми е все тая кой от двамата ще победи, и двамата не ги харесвам и гледам да не се вкисвам много-много, защото както е тръгнало, и в останалите риалитита победителите няма да са най-харесваните и заслужили участници.
Връщам се да ви чета, че просто не можех да сдържам негодуванието от класирането на Капитонова в себе си.

# 443
Все си мислех, че мъжете като по - добра селекция този сезон ще направят мъжки финал, но не познах.
Единствената готвеща жена  Виолета така и не показа характер, както се писа напред  нейното бутане започна от средата на шоуто. При честни условия тя нямаше никакъв шанс сред момчета.

Станислав беше най-разгадаемият финалист от начало и предвидливо разкараха всички по-добри от рано  още от Иван. Вече си мисля, че Асен показа повече израстване, дори Васил.
За гаргара си оставиха Кристиан, добър готвачи силен характер

Сега от тук разбирам, че и Емо е отишъл по направление.

# 444
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
Написах го по рано но за мен лично Кристиан трябваше да си тръгне преди Васко и Наталия
Павлин трябваше да си тръгне след Мартин и Вероника
Напълно заслужено Виолета и Станислав на финал

# 445
  • София
В ресторанта на Емануел основно готвят телешко, така че този продукт му е познат. Вярно е, че там не предлагат пържено, ама това пък не означава, че няма понятия от виенски шницел, както го накараха сценаристите да твърди.

Станислав е млад и е сладкар и затова не е много навътре с някои специфични готварски технологии, но за сметка на това много бързо учи и усвоява материята и веднага я прилага в практиката.

# 446
Аз мисля, че Станислав нарочно показва техники от мастър класовете, защото така показва, че е усвоил нови неща. А иначе като е сладкар, ясно много други неща в кухнята не знае, но схваща. И по този начин показва израстване.

Иначе Емо да отпадне… простооо

И аз мисля, че Роксана и Къци трябваше да са първите отпаднали от Звездни, а и Капитонова. Обаче не разбрах какъв беше зора преди няколко епизода като Къци искаше да прави някакъв желиран десерт, да представят неговото, а не на Роксана. Един трябваше да не представя, за да са равностойни с черните. И вместо несполучливото желе на Къци да остане без да бъде представено, оставиха Роксана. Не, че тя е топ, обаче поне нейното изглеждаше по-добре!

# 447
Беше толкова изкуствено и нагласено, че шефът се опита да замаже нещата как някой е добър в едно, друг в друго и едва ли не Емо е имал малшанса точно този път да не се представи добре, но правилата са си правила...
Разбирам да не уцели правилната степен на сготвяне, ама да не посоли и да отреже на обратно мръвката ми идва малко в повече...

# 448
  • Пловдив
Готовили сте
Сядаме за последно пред телевизора да изгледаме един 3 часов нагласен финал.
Дано се забавляваме и да е зрелищен.
Приятно гледане.

# 449
Днес да погледаме предизвестен финал:
Станислав взима чека
Капитонова -славата

Общи условия

Активация на акаунт