Сполучливи имитации на маркови парфюми - 50

• 70 692
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Да, объркала съм името, имах на предвид fleur de portofino,  допадна ми, ще поръчам и аз още два, но исках още нещо да взема, ако си заслужава.
Аз поради същата причина(нещо различно) поръчах Mojave Ghost Byredo, но не го познавам. Във Фрагрантика го дават най-близък до Chance Tender, който си е летен и свеж. Когато дойде ще споделя мнение.

# 376
Мохавето съм го имала, много е хубав, мисля, че ще ти хареса. На мен не ми прилича на Tender.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 22:11 от Briliant

# 377
Здравейте преди повече от месец си бях взела от кауфланд на тодор каблешков парфюм аналог на Xerjof opera .. може би парфюма беше по траен от оригинала !! Но вече не са там мисля че бяха Alda едни черни шишенца случайно да знаете къде са преместени или аналог на този парфюм от другаде къде мога да ди взема Simple Smile)

# 378
  • Варна
Здравейте преди повече от месец си бях взела от кауфланд на тодор каблешков парфюм аналог на Xerjof opera .. може би парфюма беше по траен от оригинала !! Но вече не са там мисля че бяха Alda едни черни шишенца случайно да знаете къде са преместени или аналог на този парфюм от другаде къде мога да ди взема Simple Smile)
https://giza-perfumes.eu/kozha/47-parfyum-uns33-opera-ekskluziv.html#/25-vid-10ml

# 379
Имам Гиза Опера за размяна ако сте склонна.
Препоръчайте нещо свежо за лятото от Заг, моля.
Д&Г италиан лов май се спрягаше като успешен.

# 380
  • София
Кой точно BRONZE GODDESS/ ESTEE LAUDER е този на Рефан, някой може ли да каже?

# 381
  • БГ

Не е ли 040 който вече е спрян?

# 382
Здравейте, дами! Някой може ли да препоръча сполучлива имитация като аромат и трайност на Jimmy Choo - i want choo- (червеният )?

# 383
  • София

Не е ли 040 който вече е спрян?

Да, 040. Гледам един списък, който явно изобщо не е актуален. Някой може ли да ми изпрати актуален, ако изобщо има?
Не съм купувала нищо от Рефан последните 20 години. Трудни са ми за ориентация. Явно трябва да отида до физически магазин. Там поне каталог има ли?

# 384
Здравейте! Изкуших се да купя имитационни мъжки парфюми от Мартинез. Става в прос за аромат, сходен с A MEN Martinez 505, аромат, сходен с EXPLORER Martinez 556 и аромат, сходен с CODE ABSOLU ARMANI Martinez 517. Еми, не са сходни и са с много лошо представяне и дълготрайност. Допадна ми най-много EXPLORER Martinez 556 и него може да го ползвам от време на време. Все пак, колкото и ниска да е цената, смятам, че са пари, хвърлени на вятъра. A MEN Martinez 505 има миризма, която е на нещо гнило, примесено с аромат на капучино. CODE ABSOLU ARMANI Martinez 517 не е толкова зле, като ухание, но няма никаква изразителност и , както писах , не усещам никакъв CODE ABSOLU ARMANI. Всичките парфюми са много слаби. За цена от 10лв./ 50мл ще кажете , какво толкова да очаквам. Иначе шишенцата и пулверизаторът са прилични. На пълната цена от 23лв./50мл, обаче тези парфюми абсолютно не си заслужават. За цени от 35-50лв. за 100мл има толкова по-добри арабски парфюми на Армаф, Латафа, Расаси, Афнан, Аджмал и т.н., които наистина си заслужават.
Опитах от Мартинез и няма да повторя.

# 385
Аз също имам несполучливи опити с Мартинез. Ползвала съм три парфюма и не ми хареса нито трайността, нито ароматът. Стоят ми "дървено".

# 386
Моят опит с Мартинез е добър. Най - любимият ми техен е №422 - Girl of Now Elie Saab. Той ми е любим и го имам и в оригинал /в най - голямата му разфасовка Simple Smile /...Ами - едно към едно са. Не намирам разлика между имитацията и оригинала. Никаква. Трайността на имитацията също е на висота /Но да уточня все пак, че аз пръскам по 4-6 пръскания, по принцип, от който и да е парфюм, а не по 1 или 2, които лично аз намирам за крайно недостатъчни, по принцип, за който и да е парфюм!/ ...И да ви кажа...събирам комплименти с него Simple Smile

# 387
Аз обожавам Библиотеката на Мартинез. Започва силно с мариновани сливи за няколко минути, а след това е отровно пачули за няколко часа. Но някак ми допада.

Обаче нямам намерение да купувам друг от Мартинез. Имам Сантал Блъш, Африканския бал и Pure XS. Всички са нетрайни, грубо смесени и поне два нямат много общо с оригинала.

Сантал Блъш е много мъжки и лично за мен поносим само с Chopard Cashmir отгоре, и така планирам да го изпръскам тази зима. Въобще Кашмирът е супер парфюм за смесване с подправкови унисекс парфюми.

Днес разносих за втори път Glow на La Rive. При мен мирише супер на дюля и ирис, но е доста нетраен.

# 388
  • Варна
Изказвам благодарности на the_demon за тази препоръка:
https://www.lcwaikiki.bg/bg-BG/BG/product/LC-WAIKIKI/%D0%BC%D1%8 … C/6231560/2864692
Получих го като импулсивна покупка-подарък от Милата, докато търсихме едни детски дрешки в мола. Нямаше тестер и го грабнахме на сляпо. И определено си заслужава.
Скрит текст:
Свеж, плодов, дървесен. Мъжествен, но нежен, НЕ крещящ и натрапчив.
Множество нотки, но моят нос усеща не толкова кисели цитруси(посочени бергамот и лимон), силен акцент на свежа плодова сладост(ананас и портокал) и кремообразна мека дървесина(кедър и кехлибар). В състава е включена още бобова тонка(може би), и розмарин+лавандула+жасмин, които определено не откроявам.
Флаконът съответно е копие на D&G The One(мой фаворит за зимата и есента), но самият аромат няма много общо. Може обаче да бъде използват в сходни ситуации - романтични мигове на близост с любим човек, приятна неформална вечеря, разходка в прохладно време и прочие.
Препраща ме леко към Armani SWY серията, но далеч не толкова сладък. Има някакви наченки и на Versace Eros, но като извадим искрата на зелената ябълка и ментата.
Най-близък към момента мога да посоча Guess 1981 Los Angeles, но приликата ще е в рамките на 50-60%.
Така че по мое мнение, LCW WOOD си е в огромна степен оригинален аромат, изключително приятен, балансиран, привлекателен, в голяма степен универсален като сезони и поводи, като възрастова група.
А за цена от 15лв получавате и цели 120мл.
На кожата ми 3-4 часа. На дреха тепърва ще разберем. Но от предходната ми покупка Antique Noir, London City и Azure върху дреха се представят почти отлично. Gentleman e сравнително добре върху тъкани. Xside Oceanic е плачевен и върху кожа, и върху дреха.
Любимата също много го хареса, за нея е свеж и същевременно топъл аромат, дори го вижда като подходящ и за лятото. Тя също много високо оцени Antique Noir, но буквално беше впечатлена от London City и Azure(от този й се подкосиха краката, многократно го споменаваше и поиска преди сън да се напръскам и после........ Blush ). За Gentleman каза "хм, имаш вече такъв.....много ми е познат", та разпозна Invictus. Колкото до Xside Oceanic, който след изфирясване на началните Авентусови нотки, за мен мирише на магазин за бельо и трикотаж, просто повдигна рамене "нищо особено!".

Последна редакция: сб, 27 май 2023, 21:03 от D-frag12

# 389
  • там край морето...
Дами, припомнете ми коя фирма има добра имитация на Императрицата. Пробвах в Лили оригинала преди малко и е супер за сега, но абсурд да дам 100 лв за такъв тип аромат.

Имате ли наблюдение и върху Бомбшел на Мартинез, помня че ми беше харесал при проба преди, но Мартин Лайън също го имат и се чудя кой ще е по-добър.

Една от най-сполучливите имитации на Императрицата за мен си остава версията на Роксан , ако не се лъжа номера беше W 61 .

Общи условия

Активация на акаунт