Професионални серии за коса - Тема 160

• 80 700
  • 862
  •   1
Отговори
# 225
  • Някъде там
Пристигна ми  Термозащитен запечатващ спрей за мигновен блясък на Олиосета,
Съвета в сайта на ЗР е да се нанася преди  преди стилизиращи продукти.Т.е първо пръскам с него и после слагам крема за коса, така ли процедирате и вие?
Освен него ми пристигна и Гланц за коса DIARICHESSE CLEAR.
Скоро не съм правила дължини и понеже съм решила да спра с боядисването, а когато не боядисвам косата, след време стои суха и някак си вяла, реших да заменя боядисването и матирането с гланц за коса.

# 226
  • София
Искрица, виждам,че за този гланц трябва оксидант. Как да избера кой от двата? От какво зависи? Никога не съм купувала подобен продукт.

# 227
  • Някъде там
Искрица, виждам,че за този гланц трябва оксидант. Как да избера кой от двата? От какво зависи? Никога не съм купувала подобен продукт.
Изобщо не знам каква е разликата.Аз поръчах 1.8.
Ще го използвам другата събота.
Днес пробвах новия продукт на Олиосета.
Доволна останах, но каквото и да пробвам на олиосета нищо не ме разочарова.

# 228
  • София
Здравейте. Ще ми се да взема нещо на Маракеш, защото имат хубава промоция в ЗР. За бързо омазняващ се корен и сухи краища, силно разпилени какво бихте препоръчали? Стои като цъфнала в края, а всъщност не е , просто косъм вместо да стои прав и да пада тежко е на зиг-заг Joy

Ориентирала съм се сякаш към това https://www.zlatnaribka.com/shampoan-za-izglazhdane-s-arganovo-m … -shampoo-original + флуид за изглаждане или елексир с арганово масло?

# 229
Момичета, някой има ли впечатления от Blond Absolu Cicaextreme шампоана и маската? За коса на кичури, сравнително жадна.

# 230
Шампоанът на мен страшно ми раздразни скалпа. Иначе избистря русото и дава блясък. Не усетих кой знае каква хидратация. За маската от тази серия нямам впечатления.
Момичета, някой има ли впечатления от Blond Absolu Cicaextreme шампоана и маската? За коса на кичури, сравнително жадна.

# 231
На мен пък нищо не ми раздрани шампоана, дори напротив, един от любимите ми е. Даже наскоро си мислех как имам десетки шампоани, а реално харесвам само три и този е един от тях. Заедно с маската са ми любимци и косата ми винаги изглежда добре с тях. Май я усещам балансирана серията.
(Косата ми е изрусена до 10)

# 232
Шампоанът и на мен ми раздразни много скалпа , но прави косата страхотна , избистря цвета и дава блясък . Маската много ми харесва . Аз също ги усещам като балансирани ..

# 233
  • Някъде там
Преди две години, когато бях с кичури ги използвах.
За мен е балансирана серия, най-любим продукт ми беше термозащита от серията.
Вчера си поръчах Re grow серума на Ми Аманте от Дъглас за 63 лв.

# 234
  • София
Пристигна ми  Термозащитен запечатващ спрей за мигновен блясък на Олиосета,
Съвета в сайта на ЗР е да се нанася преди  преди стилизиращи продукти.Т.е първо пръскам с него и после слагам крема за коса, така ли процедирате и вие?
Освен него ми пристигна и Гланц за коса DIARICHESSE CLEAR.
Скоро не съм правила дължини и понеже съм решила да спра с боядисването, а когато не боядисвам косата, след време стои суха и някак си вяла, реших да заменя боядисването и матирането с гланц за коса.

Този Термозащитен запечатващ спрей за мигновен блясък на Олиосета, никак не ми хареса и не ми се отрази добре. Косата ми е с тънък косъм, къдрава и я изправям.
Прави я изключително матирана и хвърчаща, независимо от количеството, което нанасям. Не съм доволна въобще.
Ако някой иска да го пробва (така или иначе ще го хвърлям) може да ми пише на лично и да му го изпратя за негова сметка по куриер

Обещан Simple Smile.

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 19:42 от silver birch

# 235
Здравейте!
Включвам се с молба за помощ, но преди да си опиша мъката Wink искам да благодаря на всички дами, които отделят от времето си да отговарят на въпроси, да споделят опит с продукти и въобще да се отзовават при нужда! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Косата ми е с тънък косъм, чуплива (нещо между 2А и 2В), нормално гъста (преди беше по-редичка, но след 3 години целенасочени грижи се посгъсти), дълга до ключиците (положих усилия и в посока дължина, но от продукти не се повлия, по-скоро дръпна на дължина поради ограниченото подстригване, само връхчетата), естествен цвят кестеняв около ниво 6. Изсветлявам при фризьор веднъж годишно на кичури, поддържам корен на нивото на естествения цвят.
Тази година минах процедурата по изсветляване пред 2 седмици (до ниво около 7 към 8, по думи на фризьорката), този път матирахме в медено, и за първи път се сблъсквам с такава чудесия на главата си - твърда коса и ужасно заплетена, както под душа дори и след маската, така и после като изсъхне.
На първото измиване ползвах: първи шампоан в скалпа Alterna Clinical Densifying (косата стана ужасна - твърда и заплетена), втори шампоан Kerastase Chroma Absolu за фина коса (пак твърда и заплетена), маска Oway color protection hair mask (10-тина минути), балсам Kerastase Chroma Absolu, не помня какво сложих като финиш (или Curl Manifesto, или Discipline Termique на Kerastase).
На второто измиване ползвах: първи шампоан в скалпа Alterna Clinical Densifying (пак същия ужас), втори шампоан по дължините Celeb Gem Lites Colorwash цвят Fire opal (да спася каквото може от цвета, понеже матът главоломно пада, обаче и той като Алтерна - косата на тел), след тях  сложих Kevin.Murphy Autumn.Angel Hair Treatment и за финиш Discipline Termique.
На трето измиване ползвах същите шампоани със същия ефект, но този път сложих маската на Калиначи в скалпа и Lanza Healing Moisture маска по дължините (за мен това е работещият еквивалент на  кафявата капачка на Мароканойл; страхотна напояваща маска, която обаче този път не се справи); за финиш сложих Kerastase Soleil крема, който съм взела за лятото. Докато пиша поста, косата не е изсъхнала напълно (не съм ползвала сешоар при последните три измивания), но се вижда, че си стои заплетена. Сресвам косата рядко, защото ме е страх да не я накъсам, и то суха, макар и много внимателно, защото при сресване на мокро ми пада значително повече коса.
Не смея да измия с протеин или да сложа протеинов балсам/маска, за да не се заплете още повече (преди изсветляването тотално обърках нещата, наруших ѝ баланса, защото прекалих с ползването на маската на Калиначи).
Та, какво да правя? В скрит текст ще напиша с какво разполагам. С какво да мия, какви балсами/маски да слагам? Имам и продукти за приуош и терапия, кое мога да ползвам на този етап? Ако се налага, съм склонна да взема и нещо ново, само да я въведа в някакъв ред (иначе като резултат от цвета съм доста разочарована и май ще си взема някаква безамонячна боя да се матирам сама вкъщи, че тези оцветяващи шампоани и маски май доста изсушават).
Нормално ли е да има такъв ефект от Alterna Clinical Densifying шампоана? Дали да спра да го ползвам, или да изчакам да се пооправи косата?
Благодаря за търпението на всички, които изчетоха до края!!! Heart
Скрит текст:

Продукти:
   1. Kerastase Bain Chroma Absolu Respect шампоан за фина боядисана коса;
   2. Подхранващ шампоан за запазване цвета на косата LANZA Healing ColorCare Color Preserving Shampoo + терапия LANZA Healing Color Care Trauma Treatment;
   3. Дълбоко хидратиращ шампоан LANZA Healing Moisture Tamanu Cream Shampoo + LANZA Healing Moisture Moi Moi Hair Masque;
   4. Milk Shake volume solution шампоан за обем;
   5. Kerastase Architecte шампоан; както и шампоан и маска от серията за къдрава коса;
   6. Балсам Matrix The Re-bond + продукт преди балсама;
   7. Oway Rebuilding Shampoo + маската от серията;
   8. Оцветяващ шампоан за руса, червена и кестенява коса Celeb Gem Lites Colorwash;
   9. Metal Detox шампоан и маска;
   10. Wella Professionals Color Motion Conditioner Хидратиращ балсам за боядисана коса, както и 2 оцветяващи маски на Wella Professionals в медни тонове.
   Имам и L'alga Seacure шампоан, маска и 2 ампули, които си пазя точно за евентуални щети от изсветляването; ампули Pro longer; малка опаковка К18, която още не съм ползвала; Elastisizer и Bond Builder на Philip Kingsley.
Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 236
Ще коментирам само шампоана, защото искрено го мразя Grinning Същият ефект при мен, без значение какво слагам след това. Просто пълен ужас. Подарих го на приятелка със здрава, нетретирана коса и беше същата работа, изхвърли го накрая.
А за оцветяващите маски - аз съм най-доволна от тези на Maria Nila , изобщо не ми изсушават.
Здравейте!
Включвам се с молба за помощ, но преди да си опиша мъката Wink искам да благодаря на всички дами, които отделят от времето си да отговарят на въпроси, да споделят опит с продукти и въобще да се отзовават при нужда! Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
Косата ми е с тънък косъм, чуплива (нещо между 2А и 2В), нормално гъста (преди беше по-редичка, но след 3 години целенасочени грижи се посгъсти), дълга до ключиците (положих усилия и в посока дължина, но от продукти не се повлия, по-скоро дръпна на дължина поради ограниченото подстригване, само връхчетата), естествен цвят кестеняв около ниво 6. Изсветлявам при фризьор веднъж годишно на кичури, поддържам корен на нивото на естествения цвят.
Тази година минах процедурата по изсветляване пред 2 седмици (до ниво около 7 към 8, по думи на фризьорката), този път матирахме в медено, и за първи път се сблъсквам с такава чудесия на главата си - твърда коса и ужасно заплетена, както под душа дори и след маската, така и после като изсъхне.
На първото измиване ползвах: първи шампоан в скалпа Alterna Clinical Densifying (косата стана ужасна - твърда и заплетена), втори шампоан Kerastase Chroma Absolu за фина коса (пак твърда и заплетена), маска Oway color protection hair mask (10-тина минути), балсам Kerastase Chroma Absolu, не помня какво сложих като финиш (или Curl Manifesto, или Discipline Termique на Kerastase).
На второто измиване ползвах: първи шампоан в скалпа Alterna Clinical Densifying (пак същия ужас), втори шампоан по дължините Celeb Gem Lites Colorwash цвят Fire opal (да спася каквото може от цвета, понеже матът главоломно пада, обаче и той като Алтерна - косата на тел), след тях  сложих Kevin.Murphy Autumn.Angel Hair Treatment и за финиш Discipline Termique.
На трето измиване ползвах същите шампоани със същия ефект, но този път сложих маската на Калиначи в скалпа и Lanza Healing Moisture маска по дължините (за мен това е работещият еквивалент на  кафявата капачка на Мароканойл; страхотна напояваща маска, която обаче този път не се справи); за финиш сложих Kerastase Soleil крема, който съм взела за лятото. Докато пиша поста, косата не е изсъхнала напълно (не съм ползвала сешоар при последните три измивания), но се вижда, че си стои заплетена. Сресвам косата рядко, защото ме е страх да не я накъсам, и то суха, макар и много внимателно, защото при сресване на мокро ми пада значително повече коса.
Не смея да измия с протеин или да сложа протеинов балсам/маска, за да не се заплете още повече (преди изсветляването тотално обърках нещата, наруших ѝ баланса, защото прекалих с ползването на маската на Калиначи).
Та, какво да правя? В скрит текст ще напиша с какво разполагам. С какво да мия, какви балсами/маски да слагам? Имам и продукти за приуош и терапия, кое мога да ползвам на този етап? Ако се налага, съм склонна да взема и нещо ново, само да я въведа в някакъв ред (иначе като резултат от цвета съм доста разочарована и май ще си взема някаква безамонячна боя да се матирам сама вкъщи, че тези оцветяващи шампоани и маски май доста изсушават).
Нормално ли е да има такъв ефект от Alterna Clinical Densifying шампоана? Дали да спра да го ползвам, или да изчакам да се пооправи косата?
Благодаря за търпението на всички, които изчетоха до края!!! Heart
Скрит текст:

Продукти:
   1. Kerastase Bain Chroma Absolu Respect шампоан за фина боядисана коса;
   2. Подхранващ шампоан за запазване цвета на косата LANZA Healing ColorCare Color Preserving Shampoo + терапия LANZA Healing Color Care Trauma Treatment;
   3. Дълбоко хидратиращ шампоан LANZA Healing Moisture Tamanu Cream Shampoo + LANZA Healing Moisture Moi Moi Hair Masque;
   4. Milk Shake volume solution шампоан за обем;
   5. Kerastase Architecte шампоан; както и шампоан и маска от серията за къдрава коса;
   6. Балсам Matrix The Re-bond + продукт преди балсама;
   7. Oway Rebuilding Shampoo + маската от серията;
   8. Оцветяващ шампоан за руса, червена и кестенява коса Celeb Gem Lites Colorwash;
   9. Metal Detox шампоан и маска;
   10. Wella Professionals Color Motion Conditioner Хидратиращ балсам за боядисана коса, както и 2 оцветяващи маски на Wella Professionals в медни тонове.
   Имам и L'alga Seacure шампоан, маска и 2 ампули, които си пазя точно за евентуални щети от изсветляването; ампули Pro longer; малка опаковка К18, която още не съм ползвала; Elastisizer и Bond Builder на Philip Kingsley.
Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

# 237
След кичурите последния месец косата ми стана много суха повече от преди. Наскоро направих маска с жълтък и зехтин и мисля, че имаше добър ефект.
Моята коса е 70%бяла вече. След кичурите косата ми стана шарена, което на мен не ми хареса и не беше ефекта, който търсих. Използвах цвят 8,11 и доста неутрализира жълтото и червеното, но бялата коса не покри почти.
Мисля да пробвам с Лакме 7/17 следващия път, предполагам с основа 7/00.
Някой боядисва ли се с Лакме?

# 238
Бои, които имат в номера единици не стават за бели коси. Дори да ги покрият пада бързо цветът.

Този шампоан на Алтерна на мен ми е един от любимите, но предполагам заплита коси, които са доста третирани. Моята само я боядисвам, даже мога и без балсам след него.

# 239
Искам да взема хидратираща маска за коса, но да се ползва като терапия преди измиване. Идеи?

Общи условия

Активация на акаунт