Училищата в район Младост, София - VI част

• 35 710
  • 552
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Не е само пушенето, докато ние бяхме в 125то пък идваше полиция за провинения на деца от нашият клас.
Имам деца с разлика от 10г и виждам каква е раликата в поколенията им, за огромно съжаление ... но да не разводнявам темата.

# 541
Може и да са идвали. Но никога не съм ги чувала да кълнат и псуват или да се бият. Самият факт, че успяват да ги накарат да носят униформи и да ходят на училище е показателен. Пишат отсъствия и гонят като станат много. За сравнение, в 128 мо, познато дете изобщо не се яви на училище в 12 клас и завърши все някак. Това са лични наблюдения, но както казах, училищата си имат рейтинг по оценките от ДЗИ и там много ясно, с цифри, се вижда кое училище къде стои спрямо другите

# 542
А защо не си оставяте децата в 10то след 7ми клас? Има прекрасни учители, с които контактувам и аз лично и знам за какво говоря. Като възпитание, манталитет и мотивация на учениците, които остават и идват след прогимназиален етап имам наблюдения.
И по това какъв е сайтът и как се обгрижва си личат доста неща за облика и духа на училището, както и за ръководството му.
Учители гнили ябълки има дори още в начален етап и в 10то. За съжаление. Затова има и текучество на деца от определени класове и в тях винаги има свободни места. За съжаление. На лични мога да съм конкретна.
А някои от прекрасните учители на начален етап вече ги няма. За съжаление.

# 543
  • София
Подкрепям казаното от jasmin tisane! 10-то училище е добро е начален етап, не слуйчно тази година беше на второ място от държавните учлища в България за НВО-4 клас, доколкото това може да се счита за показателно разбира се.
Относно заобикалящата среда - ами вчера имах ангажимент около 125-то мога да кажа, че средата не е особено по-различна, пушат си вейпове, тях поне може да ги разпонаеш по униформите, така че всичко е много относително.
Разбира се, че е относително, а и навсякъде има пушещи и пиещи енергийни напитки.
Завъртете се пред НЕГ, ФЕГ в центъра и вижте за какво става въпрос, подобна картинка.
Далеч съм от мисълта, че кварталните училища в Младост са елитни, но и такива обобщения не са ок.

# 544
  • София
А защо не си оставяте децата в 10то след 7ми клас? ..
То същият въпрос може да се зададе и за 125то, защото от нашият випуск от 6 класа се събра един, който да остане, просто защото баловете не им стигнаха за други гимназии (с изключение на някои деца който останаха, защото си обичат училището). Няма идеален клас или иделано училище! Не виждам смисъл да спорим. За началното стана ясно, че повече в квартала стават, гимназиалният стават едно-две.

# 545
  • София
Всички училища в Младост са така в гимназиален етап. Остават с по 1-2 класа.
Дори и най-желаното 145-то би било така, но то просто е основно училище.

# 546
Е защо да е спор? Обсъждат се училища в Младост. Моите постове са на база съвсем лични впечатления. Иначе няма да има такива теми, и няма да се чуват различни мнения и гледни точки.

# 547
  • София
.skip.id. приемам забележката Wink

# 548
Понеже съм дългогодишен жител на Младост ще кажа, че преди много години също от шест класа в 125 то оставаха един-два, има и нулеви години. А десето беше основно. Децата отиваха да учат в езикови, математически и в техникуми. Все пак децата в гимназиален етап не са безкраен брой. Всички училища в Младост са компромисни за гимназиален етап, но все пак разлика между тях има, която не е съвсем за подценяване.
В началния етап е съвсем различно .

# 549
125то лежат на доста стара слава.

От поне 10 години насам нещата вървят надолу за това училище, но все пак е приемлив вариант за гимназия в квартала.

# 550
Всички училища в Младост са квартални и в това няма нищо лошо. Децата с високи резултати на НВО отиват в ЕГ, МГ, професионални гимназии и училища от втори ешелон. Децата с по-нисък бал си остават в кварталните училища. Пътуването си струва за високобаловите гимназии или за желан език или специалност. А дали ще е 10 СУ, 118 СУ или 125 СУ няма голяма разлика.

# 551
  • София
Ако децата ви изкарат добър и висок резултат на НВО, махнете ги от квартала. За мен всички училища са средна работа, имам познати деца 9 клас, трагедия е.
Та гледайте средата, нивото, това е най важно

# 552
Здравейте,
мои познати търсят мнение за г-жа Станислава Колева от начален етап от 128мо? Може и на лични. Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт