Училищата в район Младост, София - VI част

• 39 501
  • 647
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,
търся кой е клубът по шах в 39 СУ или в 128 СУ. Разбрах, кой е клубът от 145 ОУ, но са ми далече. Моля, ако на някой детето му е посещавало, може да ми пише. Или някой друг клуб в близост. В нета доста трудно се откриват. Благодаря.
Изпратих ви контакти които аз имам за 39 СУ

# 346
Здравейте,
търся кой е клубът по шах в 39 СУ или в 128 СУ. Разбрах, кой е клубът от 145 ОУ, но са ми далече. Моля, ако на някой детето му е посещавало, може да ми пише. Или някой друг клуб в близост. В нета доста трудно се откриват. Благодаря.

Здравейте, има шахматна школа в учебен център Ния, Младост 1 уикендите от 14ч-16ч за напреднали и от 16-17ч за начинаещи . За връзка Благой Атанасов - 0895650641.

Синът ми е ходил на тази школа в 118-тои бяхме изключително доволни. За съжаление сега в 10-то не може да посещава никакви допълнителни дейности, тъй като такива няма - няма и да има.

# 347
  • Пловдив/София
Здравейте, напоследък много заглеждам 128мо училище. Притесняват ме ужасните резултати след 7ми клас- буквално на дъното на класациите, а не искам да местя 100% детето в пети клас.
Имате ли обяснение защо при толкова добър директор няма подобрение в тази посока?
В 125то също са без подбор децата, но са в топ 10-15.
Сравнително амбициозен родител съм- държа детето ми да е грамотно, да знае добре чужд език, да се чувства добре емоционално, да учи в добра среда.

Освен 128мо, имаме пълен брой точки за 145то.
Много ме изкушава немският, но училището ни е далеч, а базата е повече от ужасна. Не знам дали си заслужава само заради немския, като в 128мо имат школа “Европа” (колко часа седмично?).

Чела съм по темите, че са в едносменен режим и е спокойно за 1-4 клас, въпросите ми са за НВО най-вече.

Трета опция в квартала е Бг школо- чудя се дали си заслужава таксата, какво освен храна и малък клас е по-добро спрямо 128мо например?
И двете са ни еднакво близо, като 128мо една идея по-удобно…

# 348
Има много изписано по темата за всички училища. Надали ще има някой родител с личен поглед върху всички.

За 1-4 клас 128мо е добре, за по-нагоре нямам мнение. Като цяло много зависи при кой учител се падне детето и в какъв клас.
Ако искате детето да е добре научено, трябва занимания вкъщи. Но това важи за навсякъде.

Европа имат веднъж седмично,  не очаквай чудеса.

# 349
  • София
...
...

Това се дължи на паралелките им с математика и БЕЛ, които до миналата година бяха с изпит, т.е. подбираха се деца с изявени познания в тези области. Резултатите от тези паралелки вдигат средният резултат на целият випуск. Доколкото знам само НВОто по МАТ на математическата паралелка няма дете с под 90т. От тази година подбор вече няма и съответно след 2-3 години резултатите им от НВО ще са близки до тези на другите училища в района - мое мнение и разсъждение.
Иначе от 1-4 клас изброените училища са ОК, но дупката 5-7 е почти навсякъде ....

# 350
  • Пловдив/София
...
...

Това се дължи на паралелките им с математика и БЕЛ, които до миналата година бяха с изпит, т.е. подбираха се деца с изявени познания в тези области. Резултатите от тези паралелки вдигат средният резултат на целият випуск. Доколкото знам само НВОто по МАТ на математическата паралелка няма дете с под 90т. От тази година подбор вече няма и съответно след 2-3 години резултатите им от НВО ще са близки до тези на другите училища в района - мое мнение и разсъждение.
Иначе от 1-4 клас изброените училища са ОК, но дупката 5-7 е почти навсякъде ....

Ха, защо вече са без изпит? Има ли нови паралелки 5 клас и всеки ми може да се запише в тях?
Обмислях го за четвъртокласника, но явно няма смисъл…

# 351
Личното ми мнение за 1-4 клас - най-близкото училище. Няма голяма разлика между всичките, дори и 131во последните години се пооправи и стана по-желано. Прочети назад в темите, доста изписано има, нека не въртим едно и също. Ако имаш конкретни въпроси, на които не намираш отговор, питай....

# 352
  • София
....
Ха, защо вече са без изпит? Има ли нови паралелки 5 клас и всеки ми може да се запише в тях?
Обмислях го за четвъртокласника, но явно няма смисъл…

В сайта им пише, че критериите за прием в пети клас паралелките БЕЛ (хуманитарна) и МАТ са резултатите от НВО 4 клас, адрес в района, ученик от училището, брат/сестра в училището - това не са критерии за подбор на деца с МАТ/БЕЛ способности. По спомен и за двете преди имаше изпит по БЕЛ и МАТ (състезание) за прием.

# 353
  • София
jasmin tisane, може ли конкретни имена?
Писах ЛС.

# 354
Здравейте,
започвам с проучването на учители за 1 клас от учебната 2025/2026г за училищата 128 СУ и 39 СУ. Ако някой знае кои ще са и има информация за тях ще съм благодарна. Лека седмица

# 355
Наистина ли няма никакви допълнителни занимания в първи клас в 10. ОУ?

# 356
  • София
Наистина ли няма никакви допълнителни занимания в първи клас в 10. ОУ?
Поне миналата година нямаха и не предвиждаха да имат за в бъдеще.

# 357
  • София
Здравейте,
започвам с проучването на учители за 1 клас от учебната 2025/2026г за училищата 128 СУ и 39 СУ. Ако някой знае кои ще са и има информация за тях ще съм благодарна. Лека седмица

Моля, не ходете в 39-то. Знам какво е общото мнение- че 1-4 клас не е от значение къде си, важното е да е близо и удобно.
Там обаче глупостите на ръководството нямат край, нямаме търпение да махнем децата от там (а преди 5-6 години беше съзнателен избор, при все че по район ни е 128 СУ).
Отровили са цялата атмосфера в училището, учителите работят в токсична среда...Има и голямо текучество вече в началния курс- разболели се, напуснали, ранно пенсионирали се... Всичко това се отразява и на деца и родители, особено ако не си пасивен, ако задаваш въпроси и реагираш на безумия (повечето родители са пълен пас обаче. То нямало какво да се направи....).
И основното предимство там до 4 клас- собствена занималня за всеки клас, вече се пропуква. Трудно намират учители за следобяд, сега в 4 клас вече успяха да махнат занималнята на една от паралелките и да разпределят децата в другите две.
Замислете се- защо миналата година 128 СУ е събрало 7 паралелки в 1ви клас, а 39то едва 3 с минимален брой ученици.
Не е случайно това, училищата са на 300 метра едно от друго...

# 358
Хммм, кога 128 СУ е приемало 7 паралелки в първи клас? Не съм чула да са повече от четири....
Между 128 и 39 определно изборът трябва да е 128мо.

# 359
  • София
Хммм, кога 128 СУ е приемало 7 паралелки в първи клас? Не съм чула да са повече от четири....
Между 128 и 39 определно изборът трябва да е 128мо.

Извинявам се за некоректната информация, бе ми подадена от учител, но на сайта действително са 4 паралелки.

Така или иначе- свободни места там няма. В 39то четири паралелки не могат да съберат от поне 4 години, а и в трите останали има места...

Общи условия

Активация на акаунт