Училищата в район Младост, София - VI част

• 38 853
  • 641
  •   1
Отговори
# 555
  • Пловдив/София
Здравейте, търся мнения за учители на сегашни четвърти класове Шилер паралелки в 145то. Които ще поемат първи клас догодина
Каква е комуникацията с родители, домашните, политика за телефони и лафка, режим на излизания и игра, инициативи извън училище?
Пипи, няма тенденция да се въртят учителите, всичко е на абсолютно случаен принцип.Нито да се запазва преподавателя от 1 до 4 клас.

Хм, как така, винаги 4 клас взима първи и винаги едни и същи учители са на Шилер паралелки.
Вие на база личен опит в 145то ли го мислите?

# 556
  • София
Здравейте, търся мнения за учители на сегашни четвърти класове Шилер паралелки в 145то. Които ще поемат първи клас догодина
Каква е комуникацията с родители, домашните, политика за телефони и лафка, режим на излизания и игра, инициативи извън училище?
Пипи, няма тенденция да се въртят учителите, всичко е на абсолютно случаен принцип.Нито да се запазва преподавателя от 1 до 4 клас.

Хм, как така, винаги 4 клас взима първи и винаги едни и същи учители са на Шилер паралелки.
Вие на база личен опит в 145то ли го мислите?
Ох, извинявай ... чела - недочела и недоспала.
Така е,да.
Аз за учителите по немски език си мисля, не за началните.

# 557
  • София
Абсолютно. Може от Шилер да отиде в Дикенс и обратно. Няма гаранция

# 558
  • София
Ама началните учители не са обвързани със сдруженията, а с училищата.
Просто в нашето училище определени учители си поемат Шилерските паралелки, но те нямат нищо общо със сдружението.
Дори не съм сигурна дали просто не е до клас, примерно един учител като изведе 4В клас ,после си поема 1В, без значение Шилер ли е ,Луис Карол или без езици е.

# 559
Здравейте, някакви наблюдения за ПГ и началното училище 10 СУ Младост 1?

# 560
Здравейте, обмислям преместване на детето ни от 125-то в 10-то. За мен с всеки изминал клас, нещата стават все по зле (все още сме в начален курс).
Има ли някой преминал през това? И доволни ли сте от избора си за смяна на училището?

# 561
От 125 то местят децата в 81 во, то е горе-долу на добро ниво, или в 118 то. И двете ми деца бяха в 125 то до един момент, много техни съученици бяха преместени точно в тези две училища.
 В 10 то нещата са изтървани откъм ред и дисциплина, поне до преди година-две, сега може и да са се подобрили, не знам.
Но препоръчвам, преди да предприемете тази стъпка, да посетите десето, да поговорите с директора, да огледате децата, те излизат на обяд, за да си съставите впечатление.
 В 125 то началния курс е добър, но в пети клас е страшен шок, защото повечето учители се държат доста грубо с децата, изискват много, без да преподават добре, занижават оценки наказателно, изобщо, няма човещина. Може би така поддържат някакъв ред сред по-непослушните, но за добри и впечатлителни деца този модел е много тежък

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 12:55 от Априлски душ

# 562
За кой клас става въпрос? Не съм забелязала да е изтървано положението в 10-то откъм дисциплина за малките. Но синът ми е в 1 клас и не съм сигурна доколко са ми надеждни отзивите, все пак имам впечатления за има-няма три месеца.

# 563
Говоря за след пети клас. А ако вие не сте доволни от първи клас в 125 то, то нещата там явно са се влошили, защото, както писах по-горе, децата ги местеха след четвърти клас. В началния курс по времето на моите деца беше добре, това преди пет години.

# 564
Анастасия, първо трябва да проверите за свободни места, тогава да мислите къде да преместите детето.

# 565
Как е положението в първи клас в 125-о? Учители, среда, стол, допълнителни занимания, занималня? Има 2 свободни места в момента и се чудя дали да местя сина ми.

# 566
В първи клас е в зависимост от учителя, на който попаднете.
Занималнята е сборна - 30-40 деца са.
Мислете, обаче, че като свърши 2 клас, става мазало.
От втори се почват и първа и втора смяна. От трети вече занималнята е само една паралелка. Родителите са принудени да ползват частните в района. Те са по около 500лв на месец.
Там повечето са с учители от 125-то. Общо взето, по цял ден си цъкат на телефона и нищо не обясняват на децата. Повечето съученици на моето дете са в една от тези - Фантазия. Малко по-малко се отписват и търсят други алтернативи.
Не препоръчвам училището.

# 567
Анастасия, ако ви е близо 128мо, вижте за свободни места. Спокойно училище с едносменен режим, като за начален етап имат занималня до 4 клас, като са си само децата от класа, т.е. всеки клас си е отделно. Сравнително спокойно и добро училище е,  още преди беше с добър интериор, но сега май още повече е нагласено. Със сигурност и там, както навсякъде, има някоя друга драма или проблем, но като цяло сме доволни от училището. Това е мнение от преди 4 години обаче, след това нямам наблюдение.
Други училища са 81 и 144, също нелоши, но са две смени, във второто има басейн. 145то много го хвалят, то е ОУ, има Шилер, басейн.
Като първа стъпка виж къде има свободни места. След това решавайте.

# 568
145 то е с ужасен интериор, с развалена и миришеща канализация, задния двор е пълен с трапове и други капани като натрупани боклуци, стърчащи железа и подобни. В басейна не ви препоръчвам да си къпете и кучето, не е ясно дали ще оживее, много е ниска хигиената.
Като се абстрахирате от това, имат нелоши учители, спокойна атмосфера и постигат добри резултати в седми клас. Знам го покрай племенника ми
 128 мо е добро училище до седми клас, спокойно до четвърти, както го е описала Соул, така е и сега, живея близо до него и съседите не могат да го нахвалят. Смениха директора, но дано не развали добрата работа на предишния

В 125 то проблемите със занималнята са отдавна. Ако детето ви ходи на занималня ще е мъка, ако не ходи е ок за начален курс, но не и след това

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 22:31 от Априлски душ

# 569
Здравейте, обмислям преместване на детето ни от 125-то в 10-то. За мен с всеки изминал клас, нещата стават все по зле (все още сме в начален курс).
Има ли някой преминал през това? И доволни ли сте от избора си за смяна на училището?
Какви са проблемите в начален курс в 125?

Общи условия

Активация на акаунт