Време е за ИКЕА! - Юбилейна тема 40

• 40 129
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
Може, когато се намери артикула без да се влиза в него има иконка за вкарване в кошницата. След като въведох пощ. код на града в Германия ми излезна и цената на доставката.

# 166
Понеже стана дума и споменах, сега се обадиха от другата фирма за мебели за потвърждение на поръчката - 50 лева за качване на гардероб с тегло 110 кг, секция, ъглов диван и скрин. Просто попитаха до кой етаж и работи ли асансьора. Много се съмнявам, че всичко ще се побере в него, но потвърдиха, че ще качат всичко до вратата на апартамента за 50 лева! Доставката е безплатна.

# 167
  • София
Също така е възможно този друг магазин да има собствен транспорт, който така и така е калкулиран в цената на мебелите им по един или др начин, а да не ползват външна фирма като икеа.

# 168
Мебелите пристигат от чужбина.

# 169
Това сравнение на цените на доставки и качване се прави преди да си поръчаш.
Щом си поръчал, значи си преценил, че ще платиш доставката, колкото и да е тя.

Аз съм си харесала една лейка в икея, харесва ми, но не чак толкова че да платя 12 лева доставка за нея.
Та така...въпрос на приоритети и решения.

# 170
  • София
Мебелите пристигат от чужбина.
Е, и? В икеа да не би да не идват от чужбина, просто наистина за друг път да си знаеш, проучваш си предварително, правиш си сметките и накрая си решаваш искаш или  не и от къде...

# 171
https://www.ikea.bg/products/beds/guest-beds-day-beds/brimnes-ku … -matraka/19497340
това легло го има същото с още две различни цени... Има ли разлика и защо са така дадени?
И като цяло имате ли някакво мнение за него? Щерката се е затръшкала, че точно това иска и край Simple Smile

или това?
https://www.ikea.bg/products/beds/guest-beds-day-beds/flekke-asv … 8849-46bcc4be162b

# 172
С различни матраци са леглата. За Brimnes
678 лв - с AGOTNES
837 лв - с ASVANG
997 лв - с VANNAREID
За FLEKKE е същото

# 173
На мен ми пише че не е възможно да се достави този продукт до адрес. Вчера се опитах да си купя от онези текстилни разделители за тигани също от там. И за тях ми даде опция само за запазване и вземане от магазин, но не и доставка до адрес.
Пощенския код е въведен и в моя акаунт, горе в ляво на снимката е.

# 174
С различни матраци са леглата. За Brimnes
678 лв - с AGOTNES
837 лв - с ASVANG
997 лв - с VANNAREID
За FLEKKE е същото
Леле много благодаря! Сумати време гледах размери какво ли не, само не забелязах, че са различни имена матраците Simple Smile

# 175
Здравейте. На скоро се сдобих с диван Ektorp, 3 местен, разтегателен. Исках да си купя нов калъф за него от ИКЕА, но там има калъфи само за неразтегателни дивани от серията. Дали калъфа за неразтегателния би станал и за разтегателен с леки корекции заради модела. Моля ако някой е имал същия проблем да сподели инфо Simple Smile
Ektorp нямат разтегателен вариант. Пуснете линк, за да видим кой точно сте взели.

# 176
  • София
🤔Може би не е нов... Мисля, че преди е имало сфункция за сън. Трябва да го сравнят като размери, по принцип един механизъм не би следвало да променя външните размери

# 177
Да, разтегателен Екторп имаше мнооого отдавна. Дамаската е различна. В Ибей има калъфи, които се предлагат от различни производители. Най-добре такъв, но са скъпи...
Друг вариант е, да се даде старият калъф на опитен шивач и да скрои нов, но дали ще е по-евтино е друг въпрос....

# 178
  • София
75 лв. е скъпо за такава доставка и е напълно вярно, че повечето магазини намаляват цената на доставката или тя става безплатна с покачването на цената на закупеното. Винаги ще се намери някой да каже 'Като не ти харесва, ходи другаде', но ако нещо ще се променя към по-хубаво, то промяната идва заради недоволните 😉 Особено в частния сектор.
Привет, тук не се сдържах да се включа по темата - това с безплатната доставка ми е любима "дъвка". На всички ни е ясно, надявам се, че такова нещо като безплатен обяд в реалният живот няма. Всяко нещо си има цена, винаги някой плаща.
От тази гледна точка винаги съм харесвал ИКЕА, защото нещата са поставени честно - това е отделна услуга, със съответната цена. Гледам, харесва ми, плащам. Гледам, скъпо* ми е (имам друга алтернатива, мога сам да си го докарам, друга фирма ми дава по-добри цени), не плащам.
В този случай аз съм ползвателят на услугата, аз решавам дали ще я платя. Нека приемем, че услугата е 75 лева.
В противовес взимаме друга фирма по избор (Наричаме я фирма Х), с т.нар. безплатна доставка. Имаме двама клиенти, единият с кола, която събира артикула, друг без такава. Имаме три варианта:
1. Този без възможност се възползва от услугата - фирма Х плаща за доставката.
2. Този с кола, събираща артикула си я откарва сам - фирма Х не плаща нищо.
3. Този с кола, събираща артикула решава да не се главоболи и тормози и също си поръчва от безплатната доставка - фирма Х плаща за доставката.

В резултат сравнението между двете фирми:

ИКЕА клиента си е платил услугата. Останалите ИКЕА клиенти не плащат нищо.
Фирма Х - клиент 1 и 3 са се възползвали от услугата. Клиент 3 вероятно не би се възползвал от услугата, но щом е безплатна, защо не. Фирма Х е платила 150 лева. Ефективно, фирма Х ще разпредели по 50 лева** на всички клиенти чрез цените на стоките си - иначе са аут от бизнеса или с по-лоши финансови резултати - а такива фирми рано или късно сами отпадат от пазара. Тези 50 лева ще ги плати и клиент 2, който с нищо не е допринесъл за разхода и не се е възползвал - но по комунистическият принцип, всички плащат.

*Не коментираме самата цена - явно е пазарна, колкото толкова. Винаги може да е по-добра. Но пък за ИКЕА, доколкото знам, това е външна услуга - ако някой мисли, че може да предложи по-добра цена при същото ниво на обслужване, може би ще иска да се яви там на търг Simple Smile След това всички ще спечелим.
**Приемам, че фирма Х също работи с външен подизпълнител.

# 179
Мисля, че всички вече се обединихме около идеята "Всеки си преценява и си прави сметката".

Общи условия

Активация на акаунт