Време е за ИКЕА! - Юбилейна тема 40

• 40 162
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Привет, тук не се сдържах да се включа по темата - това с безплатната доставка ми е любима "дъвка".

Нещо не го разбрах този трактат.

# 181
  • София
Да, ползват външна фирма, качеството на услугата им е в много случай малко под въпрос, но какквато-такава.

# 182
  • София
Привет, тук не се сдържах да се включа по темата - това с безплатната доставка ми е любима "дъвка".

Нещо не го разбрах този трактат.
Трактата е на тема - няма такова животно като безплатен обяд. Харесвам местата, където се плаща, по предварително обявени цени.
И за да не бъда голословен - почти всичко ми е обзаведено от ИКЕА, транспорт съм плащал само веднъж, защото цените не ми харесват там. Или ползвам добрата стара семейна А4-ка авант(която е на почти 20 години), или до скоро СПАРК бусчетата за много обемни неща - допреди да сложат цена на км. бяха много изгодни. Схемата беше пазарувам в ИКЕА и оставям на обслужване на клиенти да ми гледат количките за 20-30 минути. След това с моя таралясник отивам до първият възможен бус на СПАРК и паркирам на неговото място. След това с буса до ИКЕА, товаря, разтоварвам в къщи, и отново с буса до колата ми, за да си я прибера. Работеше идеално като решение, защото живея доста близо до ИКЕА и ставаше относително бързо.

# 183
Не съм толкова загубена, за да ми се обяснява, че безплатен обяд няма. Но като развивате теорията, моля обяснете 3% отстъпка на 5000 лева от къде си я избиват и 50 лева сума за качване на всички изброени неща до 4-ти етаж как ги калкулират. Впрочем, някои от поръчаните мебели ги намирам предлагани от различни други фирми на същата цена или дори по-висока, а с платена доставка. Т.е. аз избрах тази фирма заради всички екстри, които ми предлагат и се оказва най-изгодна.
Дискусии около цените за доставка винаги ще има. Повечето търговци отчитат нагласата към това перо и са адекватни. Може и да е включена в цената на продуктите, но е гъдел за клиента да знае, че доставката му е "безплатна". Икеа точно не е добър пример нито за качествен мениджмънт и обслужване, нито за доставка, но пък някои от техните продукти са точно това, което ми трябва в моя случай. Трябваше ми и гардероб, харесват ми техните, но да го събирам парче по парче месеци наред, не е опция.

# 184
  • София
Не съм толкова загубена, за да ми се обяснява, че безплатен обяд няма. Но като развивате теорията, моля обяснете 3% отстъпка на 5000 лева от къде си я избиват и 50 лева сума за качване на всички изброени неща до 4-ти етаж как ги калкулират. Впрочем, някои от поръчаните мебели ги намирам предлагани от различни други фирми на същата цена или дори по-висока, а с платена доставка. Т.е. аз избрах тази фирма заради всички екстри, които ми предлагат и се оказва най-изгодна.
Дискусии около цените за доставка винаги ще има. Повечето търговци отчитат нагласата към това перо и са адекватни. Може и да е включена в цената на продуктите, но е гъдел за клиента да знае, че доставката му е "безплатна". Икеа точно не е добър пример нито за качествен мениджмънт и обслужване, нито за доставка, но пък някои от техните продукти са точно това, което ми трябва в моя случай. Трябваше ми и гардероб, харесват ми техните, но да го събирам парче по парче месеци наред, не е опция.
Не искам и/или не мога да обясня отстъпка, 5000 лева, 50 лева или калкулациите. Просто дадох лесен пример, на тема безплатен обяд и защо аз лично харесвам този директен и честен подход от ИКЕА и други фирми, които нямат безплатна доставка. С това, надявам се, обясних и защо не харесвам този гъдел за клиента - защото не е коректен към всички клиенти, и особено към моя милост, който традиционно не ползвам такива услуги.
За да сме абсолютно откровени - аз нямам интерес нито от доставката им, нито от продажбата на мебели. В смисъл, не работя нито за ИКЕА, нито за техни подизпълнители.
За мен обаче ИКЕА са уникални на пазара с наличност от огромната част от асортимента, който мога да си взема веднага или до ден два от момента, в който направя избора си. И това за мен е важно. Не мога и не искам да коментирам мениджмънт или обслужване. Не за това ходя там. Там ходя за евтини (в смисъл value for money) мебели, които мога да си занеса вкъщи същият (или почти) ден сам, да си ги сглобя сам и да ги ползвам. В това са (за мен) ненадминати.
Цялата им философия е като супермаркет за мебели. Отивам, има сиренето което искам, купувам, нося вкъщи и си правя сандвич.
Но, както и някой друг посочи по-горе, всеки сам си "преценя". Естествено, който е недоволен, може да се оплаче на тях, на централата им в Швеция, или направо да не купува. Свят широк, хора всякакви.

# 185
  • Deutschland/HE
И с добрите инструкции и лесно сглобяване.

Миналото лято помагахме на приятели, които си бяха поръчали две легла, две библиотечки и един гардероб 100см. Мебелите бяха от някакъв сайт, който активно рекламираха по ТВ. Толкова ужасни инструкции и трудно напасване... Шест възрастни два дни ги сглобявахме, а с мебелите от Икеа и само двама щяха да се справят за ден.

# 186
За мен обаче ИКЕА са уникални на пазара с наличност от огромната част от асортимента, който мога да си взема веднага или до ден два от момента, в който направя избора си. И това за мен е важно.
Това ви изказване показва, че не пазарувате често в Икеа или поне не сте го правил в последните две години.
Беше ми приятно да си поговорим, но аз нямам какво повече да кажа по въпроса.

Сама сглобих две спални, един скрин, две нощни шкафчета, холна секция и един гардероб, купени от Еником. Не ме притеснява сглобяването.

# 187
Аз също съм пре-любопитна, къде е цитираната наличност на 'огромна част от асортимента' в Икеа в последните 1-2 години, за да отида и да си напазарувам от там.
Няколко пъти магазинът в София стоеше като изметен. Харесахме си тенджера - не можете да я вземете, това са само мостри. Година и отгоре чаках да се съберат частите за гардероб, който исках - и на живо, и онлайн - не се събраха и купих от другаде. Отиваме за градински чадър - ама нямаме от това тяло като на мострата, освен това и покривало нямаме. Едни хора пред мен избираха диван и щях да падна от коня от разговора им с човека в отдела - нямаме от тази дамаска, нямаме от този цвят, и фотьойл нямаме...
Аз също харесвам Икеа и когато бяха на ниво, успяхме да се пообзаведем от тях, но в момента тези хвалебствия не отговарят съвсем на реалността, та предлагам да прекратим дискусията, за да могат хората да си питат да продукти и да си върви темата.

# 188
Точно пък от Еником не ми ги хвали откъм сглобяване. Купих дребна мебел, схемата беше извънредно неясна, крепежните елементи не бяха номерирани, на две места нямаше разпробито. Нищо общо с икеа.

# 189
Не съм казала, че има общо с тези на Икеа, но за мен не представлява трудност да си ги сглобя и го направих.

# 190
Пак съм аз с моето огледало https://www.ikea.bg/products/bathroom/bathroom-mirrors/frack-ogledalo/38006200, примирих се, че скоро няма да го имам, но ми трябва наложащо от този тип.
Та като временно намерих почти същото в Баухаус https://bauhaus.bg/teleskopichno-kozmetichno-ogledalo-venus-lucy/p/17544, но с разликата, че не е неръждаемо. Поръчах го и се зачудих дали разстоянието между дупките за разпробиване е еднакво с икейското. Идеята ми е да сложа сега на Баухаус, а когато дойде в наличност неръждаемото икейското да го завъртя на пробитите места. Не ми се иска да пробиваме 100 дупки по плочките. Някой ако има на икея може ли да ми измери разстоянието от дупка до дупка колко см е.

# 191
Имам това огледало - https://www.ikea.bg/products/decoration/mirrors/wall-mirrors/ekn … s-ramka/30193139/
Монтирано е според инструкциите; но на мен ми се струва, че бе е достатъчно добре закрепено за стената Sad Само горе е закачено, а надолу се люлее и все му треперя да не го тресна на земята някой ден... Някаква идея?

# 192
Имам това огледало - https://www.ikea.bg/products/decoration/mirrors/wall-mirrors/ekn … s-ramka/30193139/
Монтирано е според инструкциите; но на мен ми се струва, че бе е достатъчно добре закрепено за стената Sad Само горе е закачено, а надолу се люлее и все му треперя да не го тресна на земята някой ден... Някаква идея?
И отдолу трябва да се пробие дупка на стената, то си има две на самата монтажна планка. А може ли да измериш разстоянието от дупка до дупка колко см е.

Последна редакция: вт, 06 юни 2023, 08:20 от dani-ela-80

# 193
Не е това моето, виж линка; страх ме е да го откача от стената, че е тежко; нищо не пише, височината му е 150см

# 194
Извинявам се, спала съм явно още.

Общи условия

Активация на акаунт