Време е за ИКЕА! - Юбилейна тема 40

• 40 120
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
В тепавиците на открито не се слагат перилни препарати, пере се само с вода.
Нещо май са развалили салфетките - попих малко вода с цветна салфетка и ми боядиса покривката. Преди не са пускали боя.

# 571
Подложки против хлъзгане на килими има само един вид, не струват. Хубавите, които "залепяха" килима са изчезнали от няколко месеца.
Тези имат в момента. Ние купихме от тях, но не сме ги пробвали още. Не струват, така ли?

Голям спор заформяте за тепавиците. Аз мисля, че фирмите из градовете, които се рекламират с думата "тепавица", всъщност си перат кой с каквото оборудване има. Помоему употребата на тази леко ретро дума е просто да хванат на въдицата си клиенти old scool (както е модерно да се казва сега).

И като стана дума за развалено качество на някои артикули, да кажа и аз пък за рамките за картини/снимки в голям размер. Взехме преди време и от Jysk-а, и от Икеа в големите размери. Икейските са повече от 2 пъти цената на Юск когато последните са в намаление (а те през седмица-две са в такова. На практика това им е реалната цена). Определено не блестят с някакво кой знае какво качество освен, че имат паспарту. Само че паспартуто е просто един изрязан картон. Такъв ефект може да се постигне и просто като в по-голяма рамка сложиш картина/снимка с по-малък размер. Няколко от прикрепящите задната част на рамката телчета изпаднаха още първия път когато я отворихме. Абсолютно неоправнана цена.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 09:51 от Защо ме търсиш?

# 572
  • In transit
Скоро ще трябва да правим тема "какво няма да купя повече от Икеа", май. Sad

# 573
Е, то не може само хубаво. Някои неща са си хубави, други са свръх надценени. Темата се ползва за справки. Защото макар да не спират писането на отзиви в сайта, те са твърде малко, за да се ориентираш понякога.

# 574
То хубаво пишем отзиви, но важното е после някой да ги чете. Аз писах, че Икейските рамки са гола-вода на тройна цена и единствено си заслужава дървената Tord на Юск.

# 575
  • Пловдив
Някой скоро попита “Как се получават ваучери при онлайн поръчка?”
Та и аз да попитам същото.

# 576
Някой скоро попита “Как се получават ваучери при онлайн поръчка?”
Та и аз да попитам същото.
Идват на email. Поне при мен беше така. Преди няколко дни дойде поръчката.
Скрит текст:

# 577
  • София
Когато пазарувате с взимане от магазин, колко бързо се отразява статуса на поръчката в профила му? Някой направило ли му е впечатление?

# 578
  • sofia
https://www.ikea.bg/products/cookware/dishwashing-accessories/kv … -stomana/36980400 Това е най-смотания отцедник, който някога съм ползвала. Като го купувахме, струваше 10 лв...и те са му много. Бях забравила що съм го захвърлила и понеже правих реорганизации в кухнята и си викам, я, що не го ползвам...като поставиш нещо с малко по голям диаметър се катурва, съдовете не "зацепват" добре между пръчките и всичко се свлича, отделно пространството зад самия сушилник е "изгубено" и не може да се ползва ефективно.

# 579
Пишете им за ваучера. Май го пращаха само ако поръчката е със статус получена, а в повечето случаи изобщо не ги отразяват като такива.

# 580
  • София
Пишете им за ваучера. Май го пращаха само ако поръчката е със статус получена, а в повечето случаи изобщо не ги отразяват като такива.
Писах им и казаха, че ще го получа след като си взема пратката. А аз я бях взела няколко дни по-рано. Казаха, че ще го отразят и тогава ще го получа. А от тогава минаха 4 дни. Започват да ме ядосва и ще отида да я взема още веднъж 😂

# 581
https://www.ikea.bg/products/cookware/dishwashing-accessories/kv … -stomana/36980400 Това е най-смотания отцедник, който някога съм ползвала.
Не е за темата Икеа, но най-хубавият сушилник, който съм си купувала, е на Brabantia. Единственото криво e, че тавичката отдолу е предназначена само да стои така, че свободно да се изтича в мивката. Т.е. ако имате мивка с някакъв борд, който застава над плота, ще трябва да сложите друга тава. Иначе стабилен, с няколко омекотяващи  джаджи, които се нахлузват на някои от пръчките по избор, за да ги направи по-тесни примерно за малки чинийки.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 17:12 от Защо ме търсиш?

# 582
Някой купувал ли е от тези аксесоари за баня с вакуумно закрепване? Дали държат?
https://www.ikea.bg/products/bathroom/bathroom-accessories/toile … krepvane/90454001

# 583
https://www.ikea.bg/products/cookware/dishwashing-accessories/kv … -stomana/36980400 Това е най-смотания отцедник, който някога съм ползвала. Като го купувахме, струваше 10 лв...и те са му много. Бях забравила що съм го захвърлила и понеже правих реорганизации в кухнята и си викам, я, що не го ползвам...като поставиш нещо с малко по голям диаметър се катурва, съдовете не "зацепват" добре между пръчките и всичко се свлича, отделно пространството зад самия сушилник е "изгубено" и не може да се ползва ефективно.
 ...всичко описано. Тава подпирам на стената и пак не съм сигурна,че няма да приплъзне и събори всичко. Височината на долния ред не позволява по-високи чаши, няма място за приборите. Май и тавичка нямаше към него и сме взимали от стар сушилник. Добре, че вече нямам отношение към този дом, та не ми се налага да го търпя.
Още ли се предлага в ИКЕА?

# 584
  • sofia
Тетка, да, още се предлага.
Аз към всичко вакуумно съм предубедена, все някога пада. Даже закачалки за кухненски кърпи съм им слагала лепило, че да не падат от плочките.

Общи условия

Активация на акаунт