Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 38

• 54 267
  • 739
  •   2
Отговори
# 150
  • Вестерос
При бананите е качен на Сило третия епизод.

# 151
# 152
  • Вестерос
НОВИ
City on Fire
The Last Thing He Told Me с Дженифър Гарнър и Николайчо ака Джайм

ПОДНОВЕНИ
Lopez vs. Lopez
Animal Control
Walker
The Outlaws

СПРЕНИ
Lockwood & Co
Kung Fu
The Winchesters. Sad
Fantasy Island
Man vs. Bee (
Walker: Independence

# 153
Много харесвах Lost, но на From стигнах на 1ви епизод до бабата на прозореца и приключих дотам. Хич не мога да гледам страхотии.
Затова пък почнах едно много сладко реалити сериалче по HBO - The Dog House. Развива се в доста луксозен приют за кучета някъде в UK. Намират стопани на кучетата, има доста човешки истории и е идеален преди лягане.

# 154
О да,доста по страшен и психо е From.
Изгледах и третия епизод на Silo.Не знаех че е по книга,ще я издирвам в библиотеката.Хареса ми.
Скрит текст:
Страхотна Джулиета,но как отровиха кметицата не е истина.Видяхте ли и при превключване на генераторите,че за секунда сe видя истинския пейзаж.Защо не дават и какво се случва със шерифа и жена му?Не вярвам да умират наистина.Очаквам да скочи във водата и да намери вратата,според мен е за на вънка.Къде ли е и диска с инфо,доста въпроси се отвориха.10 хиляди е колонията,вижда ми се доста за експеримент,но ще видим.

# 155
From  къде го гледате

# 156
# 157
Аз си го тегля от бананите,гледам и субс има вече за трети епизод,утре 4 ще излезе.

# 158
Можете ли да ми препоръчате нещо близко до Servant?

# 159
  • Вестерос
Аз гледам Фром в хбо макс, там излиза с преведено име- Отвъд

# 160
  • Бургас
Дали си заслужавеше да гледам "Obsession" 2023 !? Не съм сигурна , но го направих. Беше като отговорно и старателно подготвяне за изпит... Изчетох си романа чинно. Четох и доста мнения на зрители и критици – и положителни и отрицателни. Накрая просто реших, че ще го изгледам и ще си съставя собствено мнение, без значение какво мислят другите. Всичко това, естествено , заради участието на Ричард А.
Уви! Прочетените критики ми се струват прекалено снизходителни...

Скрит текст:
Много рядко ми се случва да остана абсолютно отстранена и несъпреживяваща като зрител... Този сериал се оказа невъзможно равен и оскъден в емоционално отношение – нещо доста парадоксално, предвид това, че се опитва да разкаже за обсебеността на героите, т.е. за екстремно, извънредно необичайно и силно преживяване!?А многобройните сексуални сцени – най-невъздействащите и нелепите, които някога съм гледала.  Никаква чувственост, никаква страст. И да, наясно съм, че това е история за похот и власт, а не за любов, но все пак... Сцената между Уилям и парижката хотелска възглавничка беше по-напоена емоционално и сексуално, отколкото тези с Ана...
Всъщност сериалът успя да ме развълнува , но в отрицателен аспект. За пореден път се сблъсквам с политкоректното филмоправене и учудващо, продължавам да му се ядосвам. Най-безобидното е това, че семейството е пъстро и едното от децата е гей. Това вече е просто предвидимо клише, което само ме разсмива.  Но... сценаристът Морган Лойд Малкълм, казва че харесва книгата на Джозефин Харт. И допълва :„Не искам да говоря твърде много за това, което е възнамерявала Джозефин, защото тя вече не е тук, за да защитава каквото и да било.“ Но дали я разбира? И защо си позволява да пренаписва/преиначава  най-същественото в историята-случилото се  между Ана и брат й!? Отново крив феминизъм – да превърнем героинята в незащитена жертва на домашно сексуално   насилие, за да обясним нейната социопатия. И още един цитат на сценариста: „За мен беше наистина важно да не казвам нещо като: „БДСМ сексът е лош секс“. Не мисля, че някой очаква това от него. А и в тази история не сексуалните практики на персонажите са смущаващи, а тяхната морална перверзност. Осъдителен е изборът им да живеят в лъжа и да наранят най-близките си хора, а не това че са се отдали на повика на плътта.  Финалът на сериала брутално променя края на романа и преобръща посланието. Сцената с ритуалното измиване във ваната също е генерално променено (съпругата е заменена с Ана), и като цяло превръща  (неизненадващо) мъжният персонаж в съвършен и безчувствен егоист, какъвто всъщност не е в книгата.
С други думи, добре е да разкажете какво  ви вълнува, но го направете със своя история, защо пренаписвате чужда, когато авторката дори не е жива , за да се съгласи или откаже...
Относно актьорите – злополучен пример за прекрасни сами по себе си изпълнители на ролите, сдвоени без всякаква химия помежду си. Магията или я има или не. За мен пълна липса на електричество между Армитидж и Мърфи. Образът на Ана е добре изграден и изигран от актрисата-точно такава е  героинята . Студена, манипулативна и доминираща в психологически план. Но повечето зрители споделят, че не улавят никакъв магнетизъм, не могат да усетят урагана от желание между персонажите..., мотивиращ фаталният им избор.
Впрочем, епизод 4 е красноречиво доказателство за нивото на актьорите-веднага щом им се налага да предадат на екрана истински мотивирани и дълбоки емоции-трагичната загуба на близък- те го правят великолепно и докосващо. Лично за мен самата книга носи в себе си доста предпоставеност и клишираност на героите, липса на психологизъм  . Прекалено по Фройд се случва всичко... А сериалът допълнително отказва да коментира решенията на героите. Прекалено дистанцирано наблюдава отстрани. Сякаш единствената, която се опита да каже в прав текст истината за ситуацията, беше Пеги.
Като цяло- разочароващо!

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 15:55 от lady Koup

# 161
Да не изпуснете, страхотен имдб рейтинг към момента - 1.1  Smirk
Queen Cleopatra (TV Mini Series 2023) - https://www.imdb.com/title/tt27528139/

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 21:43 от mozak

# 162
Чупи рекорди Joy

# 163
Гледам онлайн от един сайт filmi123. Първо, иска регистрация, за да се гледа, ок, направих. После, излизат една камара реклами, няма проблем, все пак трябва от някъде да идват приходите им. Трето, пише, ако искаме да спрат рекламите, да се плати някаква сума, но на мен не ми пречат да гледам с тях. Обаче сега пък ми изписва - "В момента сайта е в режим само за "Премиум", ако сте направили дарение от 5 USD, вашият профил ще бъде автоматично направен "Премиум" и ще имате достъп до цялото съдържание на сайта, както и няма да получавате реклами за целия сайт. "Премиум" профила няма период и е завинаги, както и даренията не Ви обвързват с абонамент, дарението е еднократно и не се таксуват доп. суми. Направи дарение".
Какво ще рече това? Че, дори и да искам да гледам без "дарение", в крайна сметка опираме пак до дарението...

# 164
Да не изпуснете, страхотен имдб рейтинг към момента - 1,1  Smirk
Queen Cleopatra (TV Mini Series 2023) - https://www.imdb.com/title/tt27528139/
За първи път виждам такъв рейтинг.

Общи условия

Активация на акаунт