Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 38

• 53 021
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Аз Starz ти свързвам главно с историческите сериали - Бялата кралица и принцеса, Испанската принцеса, Друговремец, Камелот, Имението Хауърдс Енд

# 541
Трети сезон съм на A discovery of witches, но и аз от инат най-вече ще го гледам, може да прозвучи странно, но макар да не ми е много интересен, някак е увличащ, а и най-хубавото е, че са само осем серии и съм вече на четвъртата. Сюжетът напомня донякъде на Здрач, но и не съвсем. Донякъде е интересно това с намесването на науката при вампирите  и други създания. Аз самата пиша някакви подобни истории и дори тематиката на конкретния сериал да не ме вълнува, все пак може да се вдъхновя от някои неща.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 15:32 от some_one_zero

# 542
В момента гледам Snowpiercer и много ми харесва. Много е зарибяващ. Наскоро изгледах сериалът The One. Някой наясно ли е дали ще има втори сезон? Чела съм книгата по която уж е правен. Но честно казано има доста разминавания и напълно различни герои от тези в книгите. Не мога да кажа, че сериалът беше нещо кой знае какво, но със сигурност бих искала да разбера продължението му.

# 543
  • The point of no return
The Summer I Turned Pretty на Amazon - доста клиширана тийн история, но става за губене на времето и сякаш е по-добре от XO, Kitty. На 14 Юли започва 2-ри сезон.

# 544
  • София
Ооо чакам го с нетърпение, много обичам такива тийн сериалчета хахха.

# 545
Да си кажа и аз за сезон 2 на AJLT. Тия възрастни женици срама нямат. Какво ли не правят парите и как ли човек не се унижава, за да ги изкара...Навлякли разни кринолини, на кой свят живеят? Другите как да е, но Миранда направо е жалка. Стигна до там да се излага по HBO духайки на застаряваща лелка (Че) с подстрижка като на някой младок от момчешките музикални банди през 90-те...пфуй, гнусна работа. Мисля, че това, че човек няма срам показва липса на морал. Такова падение...Обаче като знаем кои са начело на HBO и нещата си идват на мястото.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 22:28 от Janelle

# 546
  • София
Приключи още един тегав сериал за голям мой кеф. 😎
A Million Little Things
https://www.imdb.com/title/tt7608248/

5 сезона изкара, даже му е много! Сериал появил се само заради феноменалния успех на This Is Us. Но много далеч от него по всички параграфи.
И започна обещаващо преди тотално да се дискредитира в моите очи. Последните два сезона бяха истинска творческа мъка. А краят му ужасно депресиращ и досаден.
Сериалът започна със смърт и завърши със смърт, макар и захаросано-щастливо.
Върхът на падението беше как едно малко момче учи своя баща как е хубаво да убиеш най-добрия си приятел от милосърдие...
Ужасно политкоректен, четящ един извратен ужасен съвременен морал и без правото на другата гледна точка. Ужасно досаден и скучен. Така че бях много щастлив като разбрах, че сезон 5 ще е последния.
Мейнстрийм броудкаст сериалите ми намаляват с драстична скорост, което страшно много ме радва. Както писах наскоро просто избутвам така да се каже малкото такива, които останаха, а съм ги започнал преди много години.
И в следващите поне 10 години живот и здраве никога няма да започна такъв сериал. Оттук-нататък (2023 г.) гледам само сериали на платените стрийминг платформи и само ако са от любимите ми жанрове. Всякакви социални драми и еднообразни досадни трилъри са сведени до санитарния минимум.
А надуша ли пропаганда, дори няма и да го погледна, ако ще да са със звезден каст. Изключение само за топ заглавията, които няма как да не гледам най-малкото от обща култура и за да съм в течение какво се случва.
Едно време гледах страшно много сериали. Чупех рекорди. Но от година на година ги редуцирам все повече и повече. Сега съм ги редуцирал още по-силно и ситото ще става все по-стриктно!
Докато не се променят! А ако не го направят, живи и здрави да са, но без мен. И без това има много да се наваксва. 😊
-
4

# 547
Попаднах на статия с идеи за сериали за хората, фенове на британски трилъри- мистерии: https://www.britishtv.com/best-scottish-tv-mysteries-crime-dramas/

# 548
След като завърших два исторически сериала, Императрицата и Fall of the empires, осъзнах, че императрица Сиси много напомня на Даяна, а султан Мехмед Втори и Влад Дракула, за които става дума във втория сериал, на мен лично ми напомнят за дългата борба между нашия цар Самуил и византийския император Василий Втори Българоубиец.
Като Даяна, Сиси се омъжва в кралското семейство, но животът в консервативния студен двор не й понася поради прекалено свободолюбивата й натура и в един момент тя рухва психически. Също като Даяна, Сиси развива хранителни разстройства, дори маниакален страх от остаряване, поради което, след като навършва определена възраст, не позволява да й рисуват портрети. Разбира се, има и разлики между двете, но в основата си историите им са същите-млади благороднички, нежни, чувствителни души, които попадат в един студен свят, в който не могат да виреят. И също така си мисля, често е същинска благословия да си обикновен човек, да не си обвързан с традиции и етикети, да можеш свободно да живееш, а не по график и общо взето, да бъдеш третиран, особено ако си жена, като инкубатор за кралски наследници.
Султан Мехмед и Влад Дракула основно ми приличат на Самуил и Василий Втори заради това, че и тяхната борба приключва, когато единият от тях прави нещо ужасяващо, което принуждава другия да се откаже. Василий Втори, както е всеизвестно, ослепява множество български войници, а Дракула набива на кол дори повече хора, над 20 000 души, а Василий ослепява 15 000. Сериалът е документално-художествен, наред с драматизацията на събитията от актьори, се включват и различни историци и учени. Хареса ми като цяло, а нещата, които не ми харесаха, са актьорите, които играят Влад Дракула, брат му Раду и унгарският крал Матияш Корвин, който имаше физиономия на гном. Честно, султан Мехмед беше най-сполучлив откъм актьор, но не само като визия, а и като темперамент и държание, сравнено с Дракула. Актьорът на Дракула иначе чудесно би паснал в исторически филми по принцип, но тук  имаше някак ориенталски вид и по-скоро щеше да му отива да играе някой персиец, иранец или герой мюсюлманин.
Какво се оказва, че в някои отношения Мехмед Завоевателят е бил по-уравновесен от Влад Дракула и поне в сериала го представят като по-човечен, че е потресен, когато при нашествието на турците към Влахия вижда по пътя им избити и обесени по дърветата хора. Кулминацията е гората от набити на кол, което, ако не е преувеличен броят, несъмнено е била ужасяваща гледка, и както историците се изразяват, не я е забравил до края на живота си.
Друг интересен образ беше Мара Бранкович, сръбска принцеса, дадена на бащата на Мехмед, Мурад, за харема му, която приема Мехмед като свой син, след като той е отделен от биологичната си майка на много ранна възраст. В сериала дори той я нарича Майко Мара и много я бил уважавал, дори я освободил от харема, когато баща му умира. Но Мара явно и след това продължава да се вълнува и да е загрижена за Мехмед. Той я е пращал като дипломат тук и там и общо взето, тя е била доста нахакана, интелигентна и немалко коварна. Разбира се, и красива. Трогателното е, че тя май приема като свои деца също Влад и брат му Раду, когато остават за заложници при османците.
Как забравих…Византийският император Константин Палеолог ми хареса също как са го представили. Някак хем строг, суров на моменти беше, но и същевременно излъчваше униние и печал, което е неизбежно, предвид че осъзнава, че Византия е обречена и Константинопол ще падне. Но той и според исторически сведения не се дава без бой и четох, че като обикновен войник се втурва да се бие по улиците на града, след като османците нахлуват вътре. И ми харесва да си представям, че Мехмед го е уважавал, въпреки че са били противници. Това присъства като мотив в моите истории. Много ми беше полезен този сериал. Даде ми още идеи.
На мен идеалният Дракула ми е Люк Евънс, в Дракула Неразказан. Балансирано суров и емоционален. Допада ми също така идеята за Дракула не като вампир, а по-скоро човек, роден в драматични времена и преживял травми като малък, които са го превърнали в чудовище. Пак мистичен елемент да има, но без той самият да е вампир.
Простете за дългото, несвързано мнение.

# 549
Тази сутрин забелязах в Замунда, че са пуснали първите 5 серии от 2-рият сезон на Адвокатът с Линкълна. Готино сериалче е по книгите на Майкъл Конъли.
6-10 серии ще излезнат Август, водят се част 2 на 2-ри сезон. Предполагам че може да са различна история. Уикенда като имам повечеко време ще изгледам тези 5 излезли серии.

# 550
И аз ще го гледам уикенда,харесва ми главния актьор,филмът по книгата също беше много добър👍.

# 551
  • Варна
  Изгледах FUBAR и много ми хареса! Екшън - комедия .

# 552
Сетих се за един сериал,който бях гледала преди време.Дали някой ще се сети за името?Ставаше дума за хора живеещи в капсули и заобиколени от гора с мутирали хора/животни.Мисля беше някакъв правителствен експеримент,но не се сещам за името да видя дали има следващ сезон.

# 553
  • Вестерос
Какви капсули?

НОВИ
Spy/Master
The Horror of Dolores Roach

# 554
Ами в тях живееха,хранеха ги помня и спяха в тях,като голямо хапче.Иначе в гората имаше мутирали хора и животни и не помня защо излизаха от убежището си.

Общи условия

Активация на акаунт