АВГУСТовските ни слънчица се „озъбват” в студа!

• 9 593
  • 303
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Добро утро момичета, макар нощта ми да беше изключително тежка. Калоян плака страшно и с татко му дълго не можахме да го успокоим. Накрая се принудих да му дам Панадол и заспа милото ми мишленце. Ох, не знам докъде ще я докараме с тези зъби Cry

Вижте какво намерих в прегледа на печата, който сега чета:
„Минералните води – опасни за бебета”. Четем го на челото на „Монитор”, който се позовава на мнението на д-р Радка Масларска, завеждащ неонатологичното отделение в болница „Токуда”. Високоминерализираните води са опасни за здравето на кърмачетата, тъй като те натоварват допълнително недоразвитата им отделителна система.

# 46
  • София
Здравейте,
Мама Дидка на бебе Влади, ние за Нова година ходихме с малчо в Родопите и бяхме на около 1500-1700 м. надморска височина и той беше много доволен. Освен това подиша малко чист въздух. Аз съм с две ръце ЗА. newsm10
Мама Иги, дано тази година да ви носи само радост. Много страдахте, дано Мишо се оправи по-скоро.  Hug
Хайде, лек ден от нас.

# 47
  • София
Здтравейте и от нас Heart Eyes
Аз съм малко полу заспала,че от зъбките и двете с Ина не сме спали особено,ама това са бели кахъри Laughing
Мамо Иги,браво на Лъчето,страхотно дете се оказа той,а и батко му ще се оправи,нали са все от една борбена майка PeaceА е нормално сега чак да те налегне депресията,та ти досега нямаше време да помислиш за себе си,какво остава да се депресираш! Crazy
Пепеджинс,Велина празнува на Великден,защото идва от Велика,а и е кръстена на баба си Величка Stop
Валка,мило,ни мой тормози детето само със 125 гр. пюре JoyТя Ина изяжда 190гр,дето уж е от по-малките бебета. Blush
Момичета,ние с мъжа ми нещо сме влезнали във фаза.По-точно той е влезнал във фаза,а на мен вече трудно ми издържат нервите SickИма си проблеми в работата,изкарва си ги върху мене,прави ми забележки за безумни неща,а аз както съм недоспала и уморена (и устата) елате да видите какво става #2gunfireВече обаче ми идва в повече и съм на границата да завихря бесен скандал #Cussing out

# 48
  • София
Привет и от нас!  Hug
Днес ставаме на 5м и искам да ви почерпя по случая, но тъй като и аз не ги умея тези магии, ще е с форумско меню Wink Misc Baby Bottle и  feeding за сладките бебчета, а за мамите - биричка или коктейлче (ама нещо не искат да се отворят newsm12) Желая на всички празнуващи днес здраве, усмивки и да бъдат умнички и добрчки!   bouquet
Мама Иги, радвам се че пишеш пак! Дано баткото бързо се оправи! А на малкия герой - много прегръдки и целувки! Hug
Нана77, и аз съм чела, че минералната вода не е подходяща за бебетата, но всяка мама си решава сама.
За планината - ние водихме Ивчо до Рилския манастир като беше на 2м и се обаждахме на педито да питаме дали може - нейния отговор беше - "а според вас бебетата, родени там как живеят?"... Wink
Ох, Пепър наистина го е обяснила много добре, сега се замислих и аз, а се бях спряла на пюрета... Но не съм съгласна, че е като педиатър - те разбират по-малко и си знаят - сок, плодово пюре, зеленчуково и т.н. Close
Иначе и ние сме от мързеливите, дето много-много не се обръщат Crossing Arms
Тази нощ пак се будихме през 1ч, но се почна от 22.30ч Sick Вече ще се побъркам.
Относно депресията - не знам и за дали е възможно, но и мен сега ме прихваща нещо, рева за глупости... Добре че има слънце поне, че онзи ден бях много зле.
За срещата - аз гласувах за стамболийския мол. Дано и времето е хубаво. Въпреки че не знам колко е разумно да се срещаме на такова място във вирусен период Thinking
А сега получих СМС от 1 колега - станал е татко на момиченце! Много се радвам! Хайде, черпя ви и за него!  Hug
До писане!  Heart Eyes

# 49
  • гр.София
 Привет и от нас. Изпуснали сме страхотните трапези,спретнати вчера от Бубчето и Айла. Да са живи и здрави всички- и Ивановци и Йордановци, и производните от тях.
 Тия дни ужасно ме е стегнала шапката и затова се спотайвам-чакам да ми мине. Мамо Иги, точно сега й е време на депресията, когато първоначалната еуфория от появата на малкото човече е отминала, ежедневните,еднообразни занимания вече ни подтискат, около нас ,колкото и да ни помагат, се движат едни ( в моите очи) супер свободни хора- баби и татковци.А аз заради едно излизане по работа-т.е., няма как да мъкна и детето,- трябва да правя някакви сложни организации и комбинации. Изнервя ме и това,че все бързам и ям на крак. За капак, бебе София е невероятна киселица ,усмихва се мно-ого рядко-направо ги цеди усмивките, и иска непрекъснато внимание. Естествено,пак си я обожавам.  А да си имаш  детенце-все едно да гледаш научно-популярен филм. И какво се оплаквам,след като имам здраво и право дете ( даже-две!)...
 М/у другото, двете деца са коренно различни по х-р.
 Мамо Иги , дано по-скоро решите проблемите на баткото, а Лъчко да укрепва все повече,за да бъдеш една щастлива и по-спокойна мама.
 ducheto,какво става с химиотерапията на татко ти? Какво казват лекарите?

И аз да кажа за чайовете. Правя от копър и анасон,слагам и мъничко захар. Даже и аз пийвам от него-пише,че засилва кърмата и ...успокоява нервите. 

Забравих още нещо- и София няма твърд режим. Кърмя я в 6.30-7.00 и после откарва в сън различно- до 11-12, че и 13ч. Чак тогава яде. После в 15 и в 18.ч.  А нататък следва волна програма- през 1/2 или 1 час си похапва.  По-скоро ме ползва за биберон ( от инат така и не й купих).    Слава богу, нощем спи!!!

Хайде,всички навън-цялата седмица времето ще е пролетно!

# 50
  • София
   Мамо Иги и ние нямаме никакъв режим спокойно  Simple Smile Сигурна съм че хапват почти всеки ден в различен час и различно количество кърма, но така ми е по-лесно и на мен и не се притеснявам  Simple Smile Не мисля че бих успяла и двете да ги кърмя под режим, защото се налага обикновенно да хапват по начесто все пак са две. Понякога ги кърмя заедно, понякога една след друга, а и се приспиваме вкъщи на гърда, съответно покрай приспиването също хапват малко. Това не ми пречи тъй като вече си хапват за пет минути и даже и на често става бързо  Simple Smile
   За следродилната депресия аз също скоро писах че съм страшно изнервена и в това не си сама  Simple Smile Много поздрави на Лъчето и баткото и да оздравявате !
   Относно софрата просто в гугъла избирате картинки и си харесвате нещо по темата. Трябва да завършва на .jpg или подобно и слагате адреса между таговете за картинка, които може да ги вземете от Вмъкни изображение, на втория ред първото, под бутончето за болд.
   Да се оплача, че вчера именницата си показа рогцата. Нестига че се е научила ужасно да крещи еми като им дам и на двете играчки тя си хвърля нейната от външната страна, завърта се към Ники и взима нейната. В резултат след малко Ники надува гайдата. И това се повтаря отново като им ги дам пак играчките.... Май Ники ще си има проблеми с този мек характер като порасне Simple Smile
    Бланк , незнам дали ти не си икала да даваш залъгалка, но подозирам че и да си пробвала нямаше да я одобрят. Аз неколкократно съм се опитвала да им предлагам най-различни видове, но явно аз им харесвам повече и си знаят интереса. Вече отдавна се примирих и свикнах и така да се справям с тях. Поне после няма да се чудя как да ги отучвам и от това.

# 51
Привет иот нас!  Hug
ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ МЕСЕЧИНКИ ДНЕС и специално на нешия приятел Ивайло!

Mama Igi и ние сме от бебоците без режим. Ядем когато и колкото поискаме - денонощно. Но да са ни живи и здрави, пък ако ще и за биберон да ни ползват.   bouquet Много ще се радвам ако успееш да дойдеш на срещата. Браво на борбеното Лъче, а с Мишето се надявам всичко да е наред и скоро да ни пишеш хубави вести.

Ами това е засега - лек ден!  Heart Eyes

# 52
Привет и от нас с Ники!

ЧЕСТИТО на всичко месечинковци днес!!! Да растете здрави и послушни!

Бързам да се похваля, че и ние вече сме в отбора на "озъбени" бебчета. Grinning Сутринта усетих как ме драсна първото зъбче на Ники и щастие изпълни душата ми. Долното ляво зъбче е пробило венеца. Сравнително лесно изби, дано и с другите да е така Praynig

Kaili поздравления за обръщането! Ники все още не се обръща сам - явно не сме единствените, но се наддига целия само на главата си и сигурно скоро ще се обърне. Опитва се да сяда, набира се на пръстите ми и се изправя Grinning

И аз бях малко болна, но май вече се оправих. Сравнително по-добре се чувствам. Дано Ники да не прихване от мен.

Мамо Иги браво на малкото юначе! Дано и Мишето бързо се оправи и тази година да имате само щасливи мигове!

Pepper много благодаря и аз за разясненията за захранването. Аз мисля да захранвам от другата седмица и мислех с картофено пюре да започна, ама след твоето обяснение малко се замислих, та може и с каша да започна. Имам още малко време да почета.

Лек ден на всички и хайде на разходки в това хубаво време Grinning Hug

# 53
Здравейте и от нас.

Честито на празнуващите месечинки днес! Много целувки на Ивчо. И честит имен ден на патерица на всички именници!

Мамо Иги, ние също нямахме режим и аз се побърквах, защото нещо невървеше както трябва с ядене и спане. Сега съм направила един режим и се придържам строго към него. Поне на мен ми е по-лесно. Малко трудно го наложих, но все пак успях.

Сега да ви се оплача, вчера сутринта Ангел нямаше много апетит и явно не му беше много добре, защото на закуска изяде около 60-70 мл. и повърна почти всичко като фонтан. Много се изплаших и целия ден бях много притеснена, случвани се за първи път. Иначе той беше в страхотно настроение както винаги, усмихнат и приказлив, но това хранене ще ме побърка.

На срещата сигурно няма да дойда, Ангелчо след разходка на такива шумни места е много ревлив и изнервен. Вече няколко пъти ни се случва. Много ми се искаше и ние да бъдем на тази среща, но може би следващия път. 

# 54
Вася, да не би да е от зъбките?Знам 4е е възможно беазпетитие и повръщане  при никнене newsm78Не се притеснявай. Аи  повръщането на фонтан ако е инцидентно не е повод за тревоги- слу4ва се.МОже просто да е в такъв период Ангел4о GrinningТО и ние не ядем всеки ден  еднакво Wink
( ще се радвам ако все пак размислиш за срещата и дойдеете Praynig)

# 55
  • София
Да ви се похваля, днес Марти опита оризова каша и много му хареса.Мислех да изчакам да навърши 6 месеца, но от два дни дъвче и мляска с уста и все едно казва "ам-ам" и реших, че вече е време. Хапна я с голям апетит.
Хайде приятни  разходки, че днес времето е прекрасно!

# 56
  • у дома
Хайде пак аз  Hug
Честити месечинки на всички бебчета – Кристиан, Александър, Ивайло, Емили, Тарек, адашката Ния и Георги   bouquet
Днес е ден на акушерите и гинеколозите  Laughing аз много си обичам моята гинеколожка, а и акушерката при раждането беше невероятна  Hug  bouquet
Dreams, относно Южния парк – по-добре късно, отколкото никога  Mr. Green Наистина е страшно неприятно, когато е лудница... а там често е така  Crazy Мадона и nana77 много добре сте го обяснили, наистина думата имени е с едно „н” Peace pepejeans, майките са ни адашки  Mr. Green  Hug dusheto, бързо да мине пръстчето  Praynig Kaili и Ния така онзи ден  newsm44 аз също много внимавам къде я оставям  Peace Мама Дидка, сигурна съм, че бебе Влади ще се чувства страхотно на планина  Peace  Hug bubcheto15, това е ужасно  #Cussing out Ама я се стегнете и двамата с мъжа ти, ще се карате за глупости  Mr. Green tedi79, стискам палци Ивчо да се успокои съвсем скоро и да започне да спи нощно време  Praynig blanc, няма да те закачам, за да не си го изкараш на мене  Mr. Green  Hug didka25, честито зъбчеееееее  baby_neutral  Joy Vasia, ще се радвам, ако дойдете  Hug
аз след час отивам на преглед, а после евентуално да купя столче за кола  Laughing бабата ще гледа Ния
лек и усмихнат ден от нас  Heart Eyes (малко съм тъжна, защото татито е командировка и ще се прибере утре вечер  Sad )

# 57
Ееееее, Блу! Недей да униваш. МНого бързо ще дойде утрешния ден и  татито ще си дойде.А и малката НИя  не може да те остави да ску4аеш Wink и ще те разсейва.Я какво хубаво време е навън- хайде на разходките Party( аз докато се прибера от работа, слънцето ще се скрие Tired).Прегръдки от нас Hug и...приятни разходки Wink

# 58
  • В ЛЮтеницата
Какви са тия работи - не ме набъркавайте при докторите! И не ме вземайте за еталон - и аз се уча като вас в движение  Naughty! Моя приятелка ми каза оня ден - аз си гледах детето по Спок, а ти по Интернет  Twisted Evil! Ами май така се оказва, въпреки че Така не трябва!! Но четейки, започвам да си задавам въпроси и да се опитвам да си отговарям. Държа да отбележа, че най-голямо влияние ми е оказал Birdie - аргументиран, убедителен и начетен (е, естествено има и такива, които го хокат, но дори и начина, по който им отговаря е перфектен за мен) и то не само по темата за захранването. Освен това и много ми помогна  по време на кризата на Лора и благодарение на него изкарах една спокойна и весела Нова година. В Тази тема - Проблема ранно захранване го има мнението му и препоръките за хранене. Аз не спазвам това, което той казва за домашно приготвяните храни, защото буклуците, които ми продават на пазара не са по добри от това, което има в бурканчетата, но ако намеря наистина домашни зеленчуци (с гаранция, че не са торени до безобразие) веднага ще ги използвам.
Относно количеството - ами прави са Нана и Бубчето - нормална доза като калории сигурно е голямото бурканче, ама и Лора още е на малко-125 и след 2 часа и половина вече е гладна. Ама като е диване и й омръзва и не ще повече - какво да я правя. А на сила не искам да й давам - че аз каква съм била злояда от такова тъпчене  Twisted Evil (Хранили са ме до повръщане и после пак отначало, че детето нямало нищо в корема - ужас!)
Мама Дидка изобщо не се чуди - ще ви се отрази супер на всички!
Мамо Иги, браво на Лъчето! А мойта дебеланка Лора (вече е 7 кг., а само 62 см) още я мързи да си вдигне дупето.
Уф, плаче...

# 59
  • софия
Здравейте  и от нас  Hug!
Пепър,вчера и дадох на обяд кашата,след като си изяде ам-а-180 мл.,ама нещо не беше много впечатлена  Wink.Аз очаквах,като я знам колко е ящна да ми изяде ръцете,ама нъц ...,та всъщност вчера само си близна няколко пъти.Днес и го дадох преди ам-а,да не би вчера  да е била много сита  Wink,пак по същия начин реагира-много е смешна -затваря си очите и потреперва,все едно от гнусотия  Joy!Аз я пробвах-много ми хареса  Crazy.Днес се гнусеше,но си изяде цялото количество-бях и направила-една мерителна лъжичка от Аптамила,разторена с водичка,докато се получи кашичката,а сега в момента си яде ам-а и е най-доволна  Grinning!
Ох,след малко ще пиша пак,'щото умрях от жега с този анцунг,а и Найа почна с "мост-овете"  Sunglasses!
ЕЙ,ЧЕСТИТО НА РОЖДЕННИЦИТЕ НИ   bouquet!

Общи условия

Активация на акаунт