КГБ = Клуб на Готините Баби - 213

• 41 532
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Честит празник на децата! Нека да са здрави, жизнерадостни и много обичаани всички деца!
 Мериан,честит шести рожденден на внучката ти! Да се сбъднат всички нейни и ваши мечти за нея!
  Момичета,пожелавам ви хубав,слънчев ден!

# 571
  • в сърцата на любимите ми хора
Честит празник на всички малки и пораснали деца! С много усмивки да посрещнете този хубав ден🥰
Мериан, да ви е жива и здрава малката принцеса! Пожелавам й щастливо детство!

# 572
  • София

За днешния празник имаме слънчице. Така трябва. Simple Smile

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ДЕЦАТА! ДА РАСТАТ ЗДРАВИ, УСМИХНАТИ, ЩАСТЛИВИ, ДА ГОНЯТ ПЕПЕРУДИ ПО ПОЛЯНИТЕ, ВЯТЪРЪТ ДА ВЕЕ КОСИЧКИТЕ ИМ, СЛЪНЧИЦЕТО ДА ГИ МИЛВА, А НЕБЕТО ДА Е МИРНО!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВНУЧКАТА НА МЕРИАН. ДА РАСТЕ ЗДРАВА И ВЕСЕЛА, ДА СЕ РАДВА НА ИГРИТЕ, ДА РАДВА МАМА И ТАТКО, БАБА И ДЯДО.

Хубав ден, момичета. Спомнете си поне по една лудория от детството. Споделете я.

# 573

Малки,големи и най-големи!!!

Мериан , да е честита и благословена малката ви принцеса! Здраве и весели игри! BalloonBalloonBalloon

Слънчев и спокоен ден!

# 574
  • София
Фло, да разкажа за една лудост от детството. Живеем в къща и тъкмо са узрели вишните. Аз съм в предучилишна възраст. Бяха ми ушили една карирана рокличка, рязана в талията и отдолу плисирана. Качвам се аз на вишната, хапвам си вишнички, по едно време скачам от дървото. Обаче се нанизвам на един отрязан клон, който ми захваща роклята и увисвам на кръста, там където са плисетата. Клонът се забива в гърба ми, а аз вися във въздуха без изгледи да се отскубна. Започвам да викам, но в този момент няма никого навън и не ме чуват. Колкото повече се опитвам да се измъкна, толкова повече клонът се забива в гърба ми. По едно време, което ми се стори безкрайно баба ми ме чу и ме смъкна от дървото.
Вие сте!

# 575
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник на децата, малки и големи! Да живеят в мир и любов!
Тази сутрин прочетох една мисъл, която ми харесва : Не е важно какво ще оставиш на децата си. Важното е какви деца ще оставиш!
Честит рожден ден на внучката на Мериян! Да расте щастливо дете!
И аз помня някои от лудориите си. Живеем на квартира и хазяйката имаше плевня до нашите стаи. С една приятелка влязохме да си играем. Решихме, че на куклата й е студено. Издърпахме малко от сеното и го запалихме. После се сещате какво стана - пожарна, милиция. .. А вуйчо ми беше началник на милицията. Такъв шамар изядох ( въпреки, че бях на 6), че още го помня!
На другата година - друго. Играем на гоненица и аз скочих в една суха варница. Това е трап, в който гасят вар. Обувката ми залепна и аз се развиках. Брат ми хукнал при майка с вик : Кака падна във варницата! А тя си представила как бавно потъвам във варта и само дето не получила инфаркт! Като ме видя само залепнала ме издърпа и ме разцелува. А аз си мислех колко ли бой ще отнеса! Имам и още много истории, защото бях много луда. Пък и в цялата махала бяхме 2 момичета и 20 момчета. Както казваше майка ми : момчетата под дървото, Янка - на върха! Joy

# 576
  • София
МЕРИАН, имам абсолютно същия спомен от детството, само че с новата си рокличка, която беше с копчета отпред се качих в черешата. Хапнах череши и започнах да слизам, но на последния клон се закачих и увиснах на рокличката. Тя започна да се къса по шевовете и когато се скъса съвсем, тупнах на земята. Добре, че беше много ниско, та не пострадах.
Аз ще разкажа една друга история - калпазанска.
През лятото баба готвеше в лятната кухня. Яденето беше почти готово, когато ми хрумна гениалната идея, да добавя и аз нещо в тенджерата. Ами изсипах шепичка пясък. Сос кюфтетата заминаха на кокошките.
Хайде сега, ваш ред е!
ЯНЕ, сбутахме се на портата. Бивало си те е и теб! Хареса ми това - Момчетата под дървото, Янка на върха! Браво!!!

# 577
Привет на всички малки и големи деца! Здраве, много игри и щастливо детство на рожденничката и на всичките ни внуци! Снощи си прибраха пИятеля за малко, аз съм в службата и го очаквам, за да отидем на тържествата в центъра - на метри от сградата ми. Дано поне се задържи слънчево, та да поиграе в парка.
Иначе за мен просто няма какво да ви кажа - от беля на беля. Играех само с момчета, биех ги наред, купуваха ми предимно пищови заради каубойските филми, които гледах. На 5/6 години заключих баба ми в лятната кухня, та жената скача през прозореца да ме гони, че много бързах да си пробия ушите, а тя не даваше. Приспах я на обяд, врътнах ключа за по - сигурно и отидох при съседката - медицинска сестра, излъгах, че майка довечера ще донесе обеците, тя ми проби ушите и ми сложи нейните златни, точно когато баба влетя в къщата им, ама късно. Та има още много щуротии, но да не прекаляваме!
Слънчев ден!

# 578
  • в сърцата на любимите ми хора
Явно не сме били от най-послушните деца Simple Smile
В къщата ни имахме много рози. Точно до входната врата имаше един доста голям храст. Много често играехме с децата на криеница. Не знам как ми е хрумнало, но се бях напъхала под храста. Никой не се досети, че може да съм там, и докато ме търсеха, съм заспала Simple Smile Има няма час и половина. През това време баба ми за малко да получи удар. Бяха обиколили цялата махала, но от мен няма и следа. Когато се измъкнах изпод храста настъпи всенародно веселие. Дори не разбрах, защо толкова много ми се радват. А веднъж пукнах главата на едно момче с мелничка за чер пипер. Ами нещо ме ядоса и си го цапардосах. После почти два месеца не излизах от портата навън, защото дядо му ме дебнеше и се страхувах да не ме докопа и да ям бой Simple Smile

# 579
  • София
Привет, момичета!
Мериан, ЧРД на  малката принцеса! Пожелавам й щастливо детство, да е здравамного да е щастлива и да бъде благословена! А на вас?!? Вас много да ви радва!!!
Фло, предизвикваш ни за спомени и да, имам спомени доста, но аз не съм била непослушна. Бях дете на възрастни родители и много обгрижвана и задоволявана. Имах всякакви играчки, които могат да се купят в провинциален град. /Повечето бяха дървени/, но спяща кукла не. Споменът ми е от 1952-53 година.  Най-голямата ми радост, която никога няма да забравя беше, когато мой първи братовчед - студент в София ми подари за именния ден кукла - спяща с руси къдрави коси и в голяма кутия. Никой в махалата нямаше такава - играехме с парцелени. Радост беше за всички, но само отваряхме кутията и я гледах дълго, дълго. Много след това започнах да я прегръщам и да давам на другите ми приятелчета. Имам и други спомени, но друг път.
Хубав ден и празнувайте!

# 580
  • София
Добър ден   и честит празник на малките и големи деца!
Да сме здрави, другото е лесно.
Мариянка, честит рожден ден на внучката! Да расте здрава и весела.
Бързам да се обадя, че чакам мрънчоците скоро и ще скрия лаптопа.
Янке, като мине бала на Анжелка може да покажеш снимки Там. Ясно ми е, че бала им няма да е като нашите тип сватба.
Нина,  за болната ти приятелка - подкрепям Пипи за Онкогинекологията на ВМА. Лесно ще влезете там чрез частния кабинет на д-ра. Пипи му е написала името, не ми се търси.
Аз бях там 2007 г, но за проста миома. Доволна съм от лечението. Оперираха ме той и д-р Ани Начева. От тогава тя е д-ра за Ани и мене. Но вече не работи в тази болница.
Кой питаше ако няма пари за лечение какво прави? Ами взема заем. Не случайно във всяка голяма болница има и офис на банка.
Лошото е,  ако се наложи първо да вземеш заем за лечение, а скоро след това . за последен път. Но да не го мислим много...
Звънят, зарязвам ви!

# 581
Мериан, честита да е внучката ти!

Аз също  съм била много послушно дете, и не защото бях много обгрижвана. Явно ми е заложено в гените.
 Но си спомням една лудория, която сътвориха братовчедките ми едно лято на село и ако не бях аз, щеше да стане още по-зле. Бяха си направили герданчета от малки бели охлювчета и въпреки изричната забрана  от баба да ги внасят в къщи,  ги скриха и вечерта си легнаха с тях. Мен ме беше много гнус и понеже спях на едно легло с една от тях, я накарах да го махне. Сложи го тя в една кошница, другите пък от солидарност сложиха и техните и я изнесоха в коридора. На сутринта баба ни събуди с метла в ръка и викове до бога. А то - охлювите през ноща се съвзели и плъзнали по стената така, както са си вързани на герданчета. И сега ме побиват тръпки при мисълта, че ако бяха спали с герданите, охлювите щяха да ги полазят, а сигурно и мене

Пипи, с тревата заслах на първо време пътечките между редовете, защото до оня ден беше много кално и почти невъзможо да стъпвам, докато садих пипера, че затъвах до глезените ,но после нямаше никакъв проблем.  А и за мулчиране на растенията трябва суха трева или слама.  ММ е уредил слама от едни познати. Трябва само да я докара.
Във фейса съм в една група, където има много добри съвети за природосъобразно земеделие. Пробвала съм някои неща и ще продължавам, въпреки, че има и крайности, които не ми харесват.https://www.facebook.com/groups/2818429388481521
А това е снимка на градината ми от вчера.
Скрит текст:

# 582
Гъбка,на патерица  да е жив и здрав твоят съпруг!  Да бъде дълголетен и да вървите заедно в следващите десетилетия!

Мериан,честит рожден ден на твоята   внучка! Пожелавам ѝ здраве и весело  детство!

Честит ден на детето! Да са ни здрави  внуците и порасналите ни деца!
Скрит текст:
Аз имам много пакости в детството.  Скитахме  на  тумби  из околните  ниви и в  близката   гора.Никой не ни  търсеше. Пълна свобода! Беряхме лайка и други билки, за да ги предадем в Наркоопа и да взем  стотинки.   Естествено,не прощавахме  и на някое плодно дърво да  си  наберем от него или да си късаме  малки  динчета от  бостаните.

С дреха  и аз имах приключение.  Много обичах да се пременям. Бяха ми ушили  черна пола-плисе  за тържествените случаи в  училище. Към нея бяла блуза и чавдарска връзка.  
Тогава селото ни беше голямо и често имаше сватби в дворовете на младоженека.А ние децата бяхме  "гости" на  всяка сватба.И така на една такава аз обличам плисето,без майка да ме види и отивам  да тичаме след  булката.Там  с другите деца се  заиграхме  около едни дърва  в двора струпани за рязане. Плисето се закачи  и го скъсах . Прибирам се аз по тъмно и тайно скривам плисето под дюшека. Е,  ядох бой с него по главата.  После шивачкта го оправи.  Един път ме наби с едно  елпезе ( надиплен тютюн, вързан  с  лико) заради двойка за подсказвне. Бях в 5 клас и подсказвам на съученик по история.Учителката ме хвана, писа ми двойка. Аз си трая и не казвам вкъщи.  Да,но  учителката се засякла  с   майка в магазина   и ѝ казала.  Майка  си идва като градоносен облак,  с едната  ръка ме хваща,с  другата взима елпезе  от  тютюна , който подготвяше за  предаване и  почна  "Прас! Ще ми подсказваш, а!,Прас! Ще ми подсказваш, а!  И така,докато тютюнът се разхвърча. А  в началото на 8 клас започнаха"особените" дни. Тогава пак ме  нашляка с едни  неизпрани и  скрити г.....щи. .Ами гнус ме беше и ги  хвърлях.  Така ме научи  да  ги  пера.  По същия  безотказен  "педагогически"  начин ме научи и да не оставям неоправено легло и неизмити  чинии. Тя   хич не ми се  церемонеше .  Ама после  беше много доволна,че свекърва ми ме хвали,че съм добра домакиня. Значи си е постигнала  възпитателните цели.  Сега като гледам 9-годишната ми внучка колко не подрежда и разхвърля,  на мен  също ми идва да приложа тези методи. Май трябва да  опитам.

Хубав следобед на всички!

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 18:25 от K.A.G.

# 583
Гъбка, честито на бат Павли, много го обичаш  и си личи. Заедно  и щастливи да сте, то е време за вас сега.
 Честито на внучката на Мериам и всички пропуснати.
 Честит празник на малки и големи деца, да носят детето в себе си винаги , иначе е скучно , пък и какви сте палавници само.  Не мога да се похваля с бели, поне не съм запомнила големи, а и  децата ми бяха кротки. Две-три ситуации  е  имало.
 Скука за майка ми съм. Докато пораснах достатъчно да правя големи бели , но те не са нейна грижа.

# 584
Привет, привет, момичета!

Честит рожден ден на принцеската на Мериан! Да е здрава, щастлива и носи много радост на мама, тати, баби и дядовци!

Честит празник на всички дечица! Да са здрави, да растат в радост и мир!

Развеселихте ме с лудориите си и мисля, че няма дете без пакости и лудории и това май никак не е лошо. Все повтарям баба ми дето казваше - едно дете, ако не е палаво значи е болно, та нека палуват. Една от моите лудории е свързана с цигари. Тати ходи на екскурзия до СССР, в къщи никой не пуши, но той купил руски цигари за приятели. Подарявал какво подарявал и в къщи бяха останали още 5-6 кутии. Идва братовчед ми, вземаме ги тайно от шкафа, скриваме се зад къщата и започваме да пушим, като пушенето се изразяваше в запалване на цигарата, после следващата и така всичките запалени и изгасени. Може и да сме дръпвали не знам, помня че бяхме решили че трябва да ги запалим. Та всичките кутии "изпушихме". Минават дни, бърка тати в шкафа и няма ги цигарите. Естествено, че бяхме разкрити, но не веднага, а след няколко дни когато баба е отишла в този заден двойр да мете.

Общи условия

Активация на акаунт