Новите умения валят, юлчето да се изправя и пристъпва е на път - Родени Юли 2022 - тема 7

• 23 655
  • 845
  •   1
Отговори
# 165
Лазур, кърмех си го, докато не се получиха нещата с АМ. Плюс твърдите храни. Впрочем, нещото , което мисля също помогна да започне да пие АМ са кашите. Давах му млечни каши на Cow And Gate (не съм сиг дали ги има и в бг, но са по - бюджетния вариант на Аптамил), впоследствие прие само тяхното АМ. Мисля, че има връзка. Явно свикна с вкуса им, нямам представа.

# 166
  • Замък сред облаците
Лазур, на Авент Натурал серията е като зърно бибата уж и може да му хареса да пие от него. 6+ ти трябва шише.

Към кое АМ алергира мъничък Стоян?

# 167
Анент Натурал имам, диването не го иска.

Млякото е козе холандско, уж много изчистено,  приятелка ми го даде, не се продава в България.
Да, но при нас не става. С тази алергия вече трети път да месец е кошмар. Особено сега като правим всеки ден нови проби. Предишните бяха от каши на Хип и Тьопфер. Според нас в т.ч. педиатър към някоя определена добавка е. Трябва да разберем на какво се дължи.

# 168
  • София
Педиатърката ни изпрати в 25-та, но там на смяна беше някакъв арабин, който ми изнасяше лекция защо не съм кърмела детето и трябва да направя нещо по въпроса. Каза че температурата е от зъбите и ми изписа някакъв гел и това беше. Оттам решихме да отидем в Токуда и след прегледа и изписаната терапия се консултирах с педиатърката. Ще й звънна утре дали да отидем да я прегледа.

Между другото зъбчето изби и тя е доста по спокойна и не е вдигала отново температура.

Bookaddict8, и ние започнахме с преглед в спешното в Токуда. Съветвам те утре да отидете при педиатъра да ви прегледа и да каже и той. Не съм доволна от прегледа и предписанията в Токуда лично аз.
Лаватера, благодаря! Ще го търся да го взема това шише. С какво се хранихте докато прояде мляко?

# 169
Лазур, бързо да оздравявате. Споделяла съм и преди по съвет на момичетата тук бях предложила Лактана био козе и Йоан пропи от това АМ. На Хип и Аптамил не харесваше. Наскоро четох че има и евтин вариант на Лактана на дм био - уж било сходно. Сега вече като се наложи пие и краве лактана

# 170
Виктория от новородено е на АМ , минахме през Фризолак, Аптамин, Нан , Фризовом доста дълъг период и сега си е на Фризолак 2. Шишета имам един шкаф, даже все се каня да ги кача за подаряване в някоя група ама не ми остава време да ги снимам. Като малка пиеше с Авент , но като поотрасна го отказа напълно. От доста време е с шише с марка  Wee, супер много му се радва.

# 171
  • София
25 поликлиника те съветвам да я изтриеш изобщо като опция. Аз там заведох Калин с бронхеолит и пристъп на кашлица и неква тъпа кокошка ми разправяше как било алергия от кучето... мда след 6 месеца се появи. Добре че не разчитам само на лекарските мнения и веднага в поликлиника България, където пък директно искаха да ни пращат в болница. В 25та даже не знам за какво бих отишла, евентуално за вадене на кърлеж и до там. С две ръце препоръчвам на всички докторите във Вела клиника в Лозенец, 45 лв. е прегледа и е нормално в сравнение с другите частни. От зъби и според моите наблюдения повече от 37,5 не може да се вдигне, каквото и да говорят някои хора. Бързо оздравяване на болните, в това число и ние. Калин ни донесе от градината същия вирус и той и сестра му го минаха за 24 часа, сега имат лека хрема и подкашля Алис. Ние с ММ обаче сме като парцали - без температура, но едни сополи, едно кихане, главите ни все едно са пълни с вода, една тежеест на синусите, отврат. Пирм Нурофен Стопколд и се надявам да се размине. Калин си изпусна и демонстрацията по карате и концерта по народни танци заради това, добре че е над нещата милия.

# 172
  • Замък сред облаците
ЛЛ ме предупреди че от зъби и особено от кучешки може поне с градус нагоре да се вдигне температурата, НО всяко дете реагира индивидуално.

# 173
Минавам само да благодаря на Мира за клипа със сламката, не ми го отвори онзи ден,но днес пробвах от друг браузър и се научи за няма и 5 минути. Много е готино, чак той с глас се смее като пие от шишето 😂 Благодаря! ❤

# 174
Много се радвам, че съм помогнала 😊

Във връзка с чашите и бутилките, Лазур, ако може да пие от сламка или чаша, пробва ли да дадеш така млякото? Няма защо да го учиш тепърва на биберон, ако може да пие по друг начин. Размишлявам си само.

Аз мисля да почна да го уча да пие от отворена чаша, напоследък като си играе с кофичките за пъхане една в друга, много често наддига кофичка все едно отпива вода, даже се чува и как си поема въздух. Не искам да изтърва момента, в същото време ми се искаше да се постопли малко повече, че както няма и парно…

Иначе при нас изведнъж настъпи лудница - почна да се изправя постоянно, навсякъде. Първото му изправяне беше точно на 9тата месечинка, от тогава досега беше инцидентно, но от този уикенд, няколко дни преди 11тия месец, е постоянно. Та все ходя зад него, в готовност да го хвана ако тръгне да се пребива. Не смея да го оставя и за момент сам. Не минава и без инциденти - понеделник сутрин започна с подута и кървясала устна, за щастие спадна бързо. Тъпото е, че тъкмо почна да се заиграва сам и да не ни търси в стаята, надявам се да не отвикне ама… безопасността е по важна. Много е смешен, защото явно и разбира - както си играе някъде, като му кажа “стъпвай на крачета” и той веднага се изправя. Филма ми сега е (закъде без филми) че ми се струва, че пръстчетата му на крачетата са леко криви - най-вече показалците. Трудно ми е да преценя, защото често си е свил пръстите или ги е прегънал странно, но особено на единия крак показалеца е доста странно закривен в последната/първата фаланга откъм нокътя. Определено ще го повдигна с ЛЛ на следващия преглед. Надявам се само така ми се струва и ще се оправи като започне да седи повече време изправен. Притеснявам се да не съм му направила нещо като съм рязала нокти, обувала чорапи… абе все някаква глупост трябва да ми е в главата да се притеснявам.

Другото ново е махане за здрасти и чао! Най-накрая! Тук една идея се успокоих и се надявам и пляскането да дойде скоро.

Имам проблем с интервалите за сън, не мога да нацеля правилните, премина тежкия протест и регресия, но все още не са му ок. Не ми стигат часовете в денонощието да му наредя режима на сън и се притеснявам, че дава сигнали за една дрямка, а ми се струва много рано. Тези дни ще почна разтегляне на първи интервал, да видим до къде ще я докарам. Искаше ми се да почна да го уча да спи в количката, предвид планираните пътувания тази година, но с тоя развален режим няма да е сега. В нея не изкарва повече от 30 мин, света му е твърде интересен. Вашите дребосъци спят ли спокойно в количка и ползвате ли някакви трикове? Бутане през цялото време, някакъв шум или нещо друго?

Запазихме лятната почивка в Гърция, набелязала съм няколко летни колички и ще ги дебна по намаленията. Остава да измисля и яденето там как ще е и всичко ще е супер. А като казах ядене… тея дни тотално отказва да дъвче! Гълта всичко като пуйче, вчера ми изкара акъла с една ягода. Даже и да гагне и да върне парчето, той не се опитва да го изплюе/сдъвче ами гълта пак веднага. Толкова голямо парче глътна вчера, направо се виждах как звъня на бърза помощ. За щастие се размина само с малко рев и не беше опасна ситуация, но аз се панирах доста. Днес се опита пак да ми скрои същия номер и рязко се върнах към мачкането на храна с вилица.

Решихме най-накрая какво ще правим за първия рожден ден, остава да запазим заведение и да изберем торта. Мисля да проуча суровите торти, с идеята и той да може да яде, ако състава им е подходящ. В тази връзка се чудех (от чисто любопитство) кога се научават да духат? Ся не очаквам да си духне свещите на тортата, просто си се чудя 😀

Не съм съгласна следващия месец да прави  годинка, та той е още на 10 месеца! Записахме го на ясла, за жалост не успяхме да си зададем хилядата въпроса, но се надявам на родителската среща да имаме малко повече яснота. Боже, ще ходя на родителска среща…

# 175
Хм, и аз съм в тази ситуация, Мира. Не ми стига денонощието, за да ѝ направя будуването и съня. За сега се сменят дни на 2 дремки и на 1 според това, в колко часа е станала. Учудващо спокойно може и на една дрямка, но тогава часовете будуване са малко, първо към 4-4:30 и втора 5. Обърква ме как мога да я приспя за първа на 3:30 и ако я оставя, сама си играе и не ми показва признак за умора до 4:30...Или аз просто не мога да разчитам сигналите на детето си.
В групата на недоспалите майки има описание за преход към една, но не смея да го пробвам все още. Представлява драстично намаляване на времето на една от двете дремки с цел да може да се скъси периода на будуване след нея. Нещо от порядъка: 3:45 - 0:30 - 3:00 - 1:00 - 4:00. С времето късата дрямка просто отпада.
За друго не мога да помогна.

# 176
По същия начин е и той. Не дава абсолютно никакви признаци за сън, ако го оставя да не спи цял ден сигурно ще изкара… в петък беше на една дрямка 2:30 с интервали 4:40-5:30, което не е никак зле ако е в преход. Беше спокоен и си игра през цялото време. Страх ме е обаче да го направя постоянен този режим, че в момента спим по цяла нощ и нямам смелост да го развалям 😀 А и рядко се случва толкова дълъг дневен сън. Проблема ми е интервала преди нощния сън - когато и да го сложа, откарва поне 40 мин във въртене в леглото и протест. Последните вечери заспива все на 5+. Даже и да има кратка дрямка си изкарва пълния интервал след нея без проблем (което казват също е признак за преход). Прави по 12+ часа будуване, няма никакво време за сън. От всичко прочетено реших да изтеглям първия интервал, първата дрямка да е колкото иска, а втората (ако има такава) да е възможно най-кратка, колкото да изкара до нощния сън. Надявам се така приспиването за нощен да стане идея по-лесно, че в момента него го бойкотира най-много и се проточва доста. Ще пробвам няколко дни да видим, ако се влоши нощния сън ще търся друг начин.

Притеснявам се, че всяко събуждане напоследък е съпроводено с жесток рев, без значение дължина на съня и интервал преди/след него. Никне и зъб в момента, горен ляв резец е на огромна рана и го чакам до ден-два-три да пробие, но не мога да съм сигурна дали причината е той, другите два адски подути зъба, изправянето като ново умение, края на регресията или пък лошия режим. Щеше да е толкова лесно ако можех да се водя по него, но нито аз съм толкова интуитивна, нито той си показва ясно кога какво иска.

# 177
  • Замък сред облаците
Здравейте! Ние се прибрахме в София в неделя. От една страна си починах, нашите започнаха да изграждат хубава връзка с детето. От друга се натоварих, баба ми не спря да злослови срещу роднини.

Много съжалявам да чуя за тежките мисли и депресивните епизоди при толкова много от вас. Животът ни е натоварен, очакванията са огромни, а превръщането в родител или появата на още един член на семейството неимоверно ни променя драстично и като личности. А такива промени се отразяват на нервната система досущ като промененият режим на бебоците, не забравяйте.
Искам само да кажа, че сте прекрасни майки с невероятни дечица И прекрасни жени освен това! Имам вяра, че можете всичко - по един или друг начин ❤

При нас нещата са една идея по-спокойни в сравнение с миналата седмица. Йоан усеща че си е вкъщи, обикаля от стая в стая без да му пука че отива сам в другата. Но продължава да е все тъй прилепчив като иска да се занимава с нещо. Ако недай боже прекъсна това, което прави, примерно за да сменя памперс или да го преместя, защото е захванал да разхвърля неподходящите неща - надава вой и рев до небесата. Май е проява на характер според ММ.
Вкарах вчера рибно пюре. Не съм ходила за ваксината за варицела, че нещо ме съмнява задна хрема или поне някакъв секрет, но днес ще питам в аптеката все пак. Ще се види на ДК дали има или просто ми прави номера. Научил се е да подкашля леко и го прави за привличане на вниманието - докато си играе сам или спи не го прави. Но искам да се уверя.
Миналата седмица почна и той да маха нескопосано с ръчичка, още избистря концепцията - малко е повече “къш” от “здрасти/чао”. Удря играчки една в друга та и аз като Мира чакам пляскането.

За дремките направо е регресия при нас - въртеше 2 и 3 в Кърджали и то видимо уморен и имащ нужда, а прави по 11:30-12ч нощен сън. Предполагам емоционално се е натоварвал. Тази седмица ще го намествам съня.

ММ си е взел четвъртък и петък почивни и планираме, ако времето е хубаво в петък да заведем Йоан на разходка на Витоша. Някакви препоръки от мами туристки? Облекло, мазило за ухапвания от насекоми, слънцезащита са ясни. Дрехи според времето, таткото ще носи ергономичната раница. Друго специфично трябва ли да знам 😁

# 178
  • София
Малко разочароващо ще ми прозвучи поста, ама не си взимайте одеало за пикник и не сядайте по поляните...Аз на Витоша се сдобих с кърлеж, за пръв и единствен път в живота ми. Ходихме на Дендариума с Калин още не ходеше. Взехме си играчки, обяд, одеало за пикник и изкарахме няколко часа там. Докато сме лежали ме е налазила гадинката, добре че Калин се размина. Все пак е нормално де, там е пълно с диви животни. Но от тогава определено не хоря там на пикник, а само да се разхождаме. Иначе като се качите на Алеко и хванете пътеката към Бистрица е мноооооооооооого приятно. Гледки, борчета, чист въздух, идилия. Не е трудно и за ходене. Трябва ви слънцезащита, вода, нещо за хапване, раница, шапка, комари не съм срещала там, стандартното - мокри кърпи и дрехи за преобкличане. Сядате само по пейки или на заведенията горе.

# 179
Аз за планината не мога да се включа и на мен ми се иска някаква по-далечна разходка, но таткото ни като се оправи и можем да щъкаме насам натам  все пак, ако е удобно да вземе да не вали всеки ден като в тропиците по обяд.

Мирра и аз ти благодаря за идеити, мъча го със сламката , ама май повече я  дъвче заради поредния зъб който е тръгнал, но със шишетата съвсем  не става. В тази връзка не знам аз ли попадам на дефектни биберони и детето нещо силно ги замсуква, но тези на Авент Natural често почнаха да ми правят номера и да се вдлъбват докато пие

Скрит текст:
съответно след 5-тото вдлъбване той се изнервя и пуска биберона и отказва и без това малкото мляко,което пие. Не мисля,че са му малки като дупки, защото понякога даже се задавя, ако тръгне лакомо да суче.  Смених ги с нови и пак понякога се олучава. Обмислям да пробвам ново шише  на Lansinoh  или Wee baby.

Иначе покрай зъбите голямо мрънкане, само да мръдна  и се почва рев и нещо със съня почна да бедства, на нас отдавна не ни стига денят за интервалите и все все ляга късно, ама поне през нощта заспива. Сега е на 3,30/4/4 като интервали и две дремки - 1,5 часа и 1 час. Естествено онзи ден имахме гости и се превъзбуди и отказа втората дрямка , дремна за 15 минути на шишето и после до вечерта полудя, приспиване рев, будене рев, но се кротна накрая. Забелязвам обаче, че има някаква регресия дори с дневния сън , преди заспиваше за по 3 минути, напоследък нещо иска да го нося, оставям го, буди се с плаче веднага и така по 2-3 пъти го припсивам. Преди за първи интервал изкарваше,ако го оставя и 4 часа , сега на 3,20 вече е рев, че му се спи.

Мирра, къде сте запазили в Гърция, ние се гласим за септември там, но няма идеи за подходящо място с малко бебе. Първото море ще ние  тук, но и това не съм решила къде ще е.

И аз да се включа с няколко въпроса, че нали Йо е малко по-назад от връстниците в двигателната култура-
- Как почнаха да се изправят мъниците ви? Гледма го, че се опитва да вдига дупето но няма на какво да се хване, диванът явно му идва високо от земята, пробвах да го подпрана мен, но като с катери ии забравя да е изправя:

- С какво миете косичката? Досега ползвах Exomega-та, но тази буйна коса на следващата сутрин е сплескана и нещо не я измива добре душ-олиото.

- Какво приготвате за хапване за навън освен каша/ пюре от бурканче, защото вече ми става трудно да уцелвам всеки път за ядене да сме вкъщи, а  бая се маже . Паучове и плодове не яде и малко се затруднявам как да му мисля.

Общи условия

Активация на акаунт