Новите умения валят, юлчето да се изправя и пристъпва е на път - Родени Юли 2022 - тема 7

• 23 651
  • 845
  •   1
Отговори
# 150
Е как кисело мляко или пюре със сламка? Това и аз няма да мога да го направя. Пробвай това - https://fb.watch/kDt-zDwsLE/

Лазур, как се подреди така… хайде да приключва вече, пожелавам успех! 🤗

# 151
Нене, не кисело мляко със сламка, а на самата сламка се слага😅 ,,омазва се,, сламката.

Е как кисело мляко или пюре със сламка? Това и аз няма да мога да го направя. Пробвай това - https://fb.watch/kDt-zDwsLE/

Лазур, как се подреди така… хайде да приключва вече, пожелавам успех! 🤗

# 152
Нормално само да я дъвче тогава, няма как да се сети сам, че трябва да засмуче когато храната му е омазана отгоре. Макар и подобно на сученето, пиенето със сламка си е ново умение, което трябва да усвоят. Пробвай с най-обикновена сламка, не ти трябват хиляда бутилки за това.

Омм зъб номер 6 е на път, оммм… надявах се на почивка. За 2 седмици 3 зъба 🤦♀

# 153
Къде казах,че постоянно сламката е омазана?!? 🤔

# 154
  • гр.Пловдив
Маминки прегръдки,поздрави и кураж от стария кокал Smiling Imp

Мислех ,че преди 10г ми е било трудно ,но сега разбирам,че винаги може и да е по-зле Smiling Imp

При нас положението е мрънкане и мучене нон-стоп,особено,ако изчезна от поглед се надава вой до небесата ,това ме влудява направо,не мога да мръдна буквално никъде,не ми дава телефона да си хвана,научила се е да дърпа,да се катери по човек,да скубе и щипе ..Лази навсякъде и се изправя по всичко,което неминуемо води до чукване тук-там и яки ревове ..С яденето си циклим на едно и също ,кухнята категорично я отказва,което много ми връзва ръцете ,посъветваха ме след годинката от септември пак да пробвам ..Поне кашите ги яде със сирене вътре ,накупила съм от ДМ 4-5 и ги редувам,доста са добри като идеи и съдържание..
 Най-новото,е че си хареса сухия хляб и от смучене на 1 коричка стига да си изяжда по 2 филии на ден ,баща й само ми се кара,но като й е вкусно как да й го взема от ръцете ..Последно беше 11кг,сега на 23 сме на ДК и ще видим ..

Това е в общи линии при нас,рядко пиша,но ви чета Flowers TulipFlowers StrawberryFlowers AppleFlowers Cherry Blossom

# 155
Къде казах,че постоянно сламката е омазана?!? 🤔

Това и аз не съм го казала Simple Smile не търси конфликт там където го няма, Хоуп.

# 156
Здравейте, нямах време и аз да се включвам последните дни, но ми беше натоварено.
Днес любимият ми мъж има рожден ден и ви черпя виртуално с любима негова торта. Heart
Скрит текст:

Марти от два дни е с хрема и не се спи. По цяла нощ плаче. Снощи имаше 37.3 температура. Днес изпратих мъжа ми до аптеката да му направят Коларгола, защото носът му е като чешма. Дано да го подсушат.
Иначе не се спира. По цял ден обикаля стаите, затворила съм само банята и кухнята, защото са с плочки и е студено. Не, че на ламината на първия етаж е много топло, но не мога да го спра. Ако случайно види отворена кухнята или банята се спуска бързо натам, само се спира да види дали идвам след него и е много бърз. Там, където има килими, започна да ги вдига и гризе. Ближе плочките, ходи да дърпа кабели, мъчи се да отваря камината (която вече не работи). Всички шкафове трябва да са отворени, вкл и тези от детската кухня. Дори и да се заиграл с нещо, само да усети, че излизам от стаята, веднага тръгва да ме търси. Чува се много сладко тупуркане и диша като кученце. За секунди ме е намерил. Heart
Яденето няма да го коментирам, че само се ядосвам.

Хоупче и всички момичета с подобни проблеми, не сте сами! Heart Сигурно всички сме минавали или минаваме през това. След първото раждане също не ми беше лесно и изпадах в такива дупки, но сега го преживях много по-тежко и продължително. Писала съм и тук, но все пак само аз си знам как съм се чувствала. Как страдах заради Алекс и времето, което имахме преди..Още не мога да го преживея това... но това е животът ни вече.
Не мисля, че някой би ни разбрал, ако не го е преживял. Горе главата, като се стопли вече и започнем повече да излизаме ще бъде по-добре, защото няма да имаме време да мислим толкова за глупости.
Майка ми не ме е обвинявала така, но и аз не споделям толкова. Иначе любимо ми е като стане нещо и още с Алекс ми казваше" нали знаеш, че е малко особен", сега и с Марти " нали знаеш, че е малко особен". Мен това ме засяга!  Изоообщо много са ми особени децата!!! Баща ми пък се опитва да каже, че не е нормално да плаче от непознатите, вкл. и от тях, но аз какво да направя, че ги вижда един път в месеца? Пък и си е в реда на нещата, период е, който ще отмине. Когато беше по-малък не беше така, ама какво да се занимавам и да обяснявам.
И аз бях първа с дете от приятелките ми, но намерих нови покрай разходките. Друг е въпросът, че с времето приятелският кръг доооста оредя.

Лазур, бързо оздравяване. Всичко ще е нареди с Малчо.
.

# 157
  • София
Особен! Чак мен ме хвана яд на тези коментари.. Мен вчера комшийката като казах,  че Алис още не пълзи и каза на 10 месеца и още не пълзи!!!!Ококорени очи и шок! Ти ме уби -продължението. При което отговарям да и какво, ако реши ще пълзи, ако не няма да я изхвърля. И тя съвсем случайно се сеща да пита "а ти на ортопед води ли я". Мислех да и кажа, мммда много тъпо парче съм и няма да разбера ако бебето ми има някакъв ортопедичен проблем, нито аз нито педиатърката. Но просто и казах, да разбира се и приключих тая тема. Подготвям поканите за кръщенето и толкова се вълнувам, измислих си сама текста и днес ходихме да ги снимаме, че ще е тип книгоразделител. Ще ви пратя да видите как ще се получи, малко да ви оправя и вашето настроение.
ХОУП, Алис изобщо не пие със сламка, лапа я и си чеше зъбите, но не иска да смуче. Има време, Калин също късно се научи. За водата всички не се притеснявайте, ГАРАНТИРАМ ви, че сега със затоплянето на времето ще започнат да пият повече вода.
Скрит текст:

# 158
Ех мамчета, ужасно е като изпадне човек в такава дупка. Аз често си позволявам да викам и на децата и на майка ми. Просто не ми издържат нервите. Знам, че не съм права, а и дори да съм не е това начина, но все още не съм открила как да се спра навреме.

Да отговоря за играчките.
Скрит текст:
С тези се заиграват най-често:

У нас катерушката беше добра инвестиция. Купих я когато голямата беше някъде към 7 месечна. В лошо време се играе всекидневно, в хубаво време сме на двора. От няколко дни имаме батут и голямата е на него да скача, а малката пълзи отдолу.

Забравих да се оплача... голямата е трета седмица болна, а малка е с 3 зъба! От как писах още 2 избиха. Голям зор. А от днес ме боли гърло. Честито на печелившите.

# 159
Не ми хрумва друг хак за сламката, Хоуп. Този, който Мирра е постнала, е един от известните заедно с този с киселото мялко. Пробвай да даваш с отворена чашка? Примерно малко шотче или капачка тип сироп за кашлица, лесно ги държат, но много се поливат. Joy Много се радвам на Дара, че веднага схвана сламката, ама...поне по веднъж в месеца се дави жестоко...последният път я обръщах да я тупам, посиняла около устата и после рев. Не може да я схване тая вода като консистенция ли? Ужасно е.

Лазур, бързо оздравяване! Стискам палци!

Филме, пожелавам бързо оздравяване на Калина, на  Лъчи да ѝ избиват по-бързо и безпроблемно зъбите, а на теб скоростно да мине гърлото!

Иначе, и при мен се пробва да ме боли. Вчера сутринта говорих много пресипнало. Мъжът изкара нещо значително нелеко, малката за сега се размина само със зачервено гърло и тя.

Няколко пъти вече съм викала и моите нерви не издържат понякога. Хващам се, че ставам свръх стимулирана от много звуци и скоро си поръчах малки тапи за уши, които блокират към 18децибела, само колкото да е по-тихо. Значи, иска ми се да скоча от колата,  примерно, детето мрънка отзад при мен в седалката, музика по радиото, мъжът ми се опитва да надвиква музиката и детето, за да ми каже нещо, което смята за важно...Та надявам се да ми помогнат, казват се Loop, ако на някой му е интересно.
Говорейки за свръх стимулация на сетивата, имам този проблем и в супермаркетите редовно, твърде много светлина, твърде много цветове, твърде много шум от хора, реклами...Големите магазини са ми сериозен "тригър" за паническа атака.

Бих се радвала, ако Дарина просто ме преследваше в другата стая, но тя започва истерично да реве, когато се опитам да напусна стаята. А, ако я напусна и тя е в кошарата, т.е. не може да дойде, става на червени петна от рев...Много е залепена за мен и 80 % от времето не ми пречи много, но понякога...
Ето нещо забавно по тоя повод. Мисля, че и тя си мисли, че толкова близо трябва да е до мен всеки ден. Joy

# 160
Момичета, обърнете си внимание тези, които сте болни. Вирусът не е за подценяване. Споделям при нас какво се случи:
На 30/4 Стоян вдигна температура, премина в кашлица и хрема. Продължи седмица и половина, в това време 4 пъти бяхме на прегледи. После ММ падна с хрема и кашлица 5 дни. За капак аз - температура, брутално силна болка в гърлото и сигнах до ушна инфекция и загуба на слуха на лявото ухо. Втори ден идвам на системи във ВМА. Пиша това за да знаете, че не е шега работата, не искам да ви плаща, само споделям ние как се подредихме.

Иначе Стоян от вчера е без кърма. Очаквано тежко протече първото денонощие. Хапна 30 мл АМ, от което получи алергична реакция - червени очи, червени петна по лицето и главата и 3 повръщания на фонтан. След това се изплаши ли и не иска ни мляко, ни вода. Само плодово пюре с каша и то супер малко. Естествено купихме ново АМ ХИП ХА, това пи за кратко като много малък, това даваха и в болницата. Не го иска обаче. Реве, спа сумарно 6.5 часа за денонощието, ние с ММ 3. Ще опитам и със смяна на ново шише. Ползваме Мустела, имам Филипс за 12+ с отвор като сламка. Какви шишета ползвате за АМ? Трябва да го научим да пие мляко този хубостник. Ще опитваме с различни марки и шишета, няма гърда на този етап:(

Иначе аз имам напредък със слуха, това ме успокоява.

# 161
Ох, Лазур, бързо да се оправяте. Много ви се насъбра.
Моят хубостник също не искаше да пие от шише. Голям зор беше да го накарам да пие АМ. Ползвах най - различни шишета с различни биберони и все  греда. Започна да пие като смених шишето с това на Мънчкин. Някоя от вас, забравих коя беше препоръчала. Ето такова
Скрит текст:

И като стана дума. Официално отбих моето юначе. От една страна ми е много мъчно, но от друга чувствам облекчение, защото 9 месеца беше борба за добра лактация. Какво ли не правих и струвах. Уморих се и реших, че по - добре да пие АМ и да има сравнително уравновесена майка, отколкото наежена и постоянно стресирана такава.

# 162
  • София
И аз спирам да се оплача..
В петък срещу събота малката вдигна 38С температура. През деня не падаше под 37 и само я качваше до 38 и пак на 37. Та отидохме в спешното на Токуда и там още с влизането й направиха комбиниран тест за грип и Ковид. Е, оказа се положителен за Ковид.. Не знам, колко е Ковид, защото знам какво правят с тестовете.. както и да е.
Сутринта имаше 39С и оттогава досега не е вдигала.
Избива й зъбче и мисля, че е от това. Но е много кисела и мрънкаща, та не знам и аз вече какво да мисля.. вирус ли, Ковид ли, зъби ли..

# 163
Bookaddict8, не виждам причина да правят нещо с теста и то на толкова малко бебе. Мисля, че е напълно вероятно да си е Ковид. При моето бебе протече горе - долу по същият начин с потвърден Ковид. Един ден с постоянна температура до 38.5 °С, на следващия ден вдигна много висока 39.5 и след това всичко утихна. Без други симптоми, само температурата. Стискам палци да е приключило всичко и при вас.
Не мисля, че такава температура може да се вдигне само от зъбононикнене.

# 164
Bookaddict8, и ние започнахме с преглед в спешното в Токуда. Съветвам те утре да отидете при педиатъра да ви прегледа и да каже и той. Не съм доволна от прегледа и предписанията в Токуда лично аз.
Лаватера, благодаря! Ще го търся да го взема това шише. С какво се хранихте докато прояде мляко?

Общи условия

Активация на акаунт