Новите умения валят, юлчето да се изправя и пристъпва е на път - Родени Юли 2022 - тема 7

• 23 953
  • 845
  •   1
Отговори
# 255
Минахме ДК днес - 9кг, 73см. Качил е 200-300 грама от последния път и 1 см. Следващия месец (на годинката) има ваксина реимунизация плюс кръв и урина. Тогава ще му пуснем и чернодробни отново, че нали ги следим. Питах за пръстчето на крака, което ми се струва леко изкривено. Каза, че сега се наместват стави, оформя ходило и след като проходи на ортопед да погледне сухожилие. Често срещано било показалеца да се качва върху другите пръстчета. И това, което ме остави със смесени чувства - каза следващия път, че ще го забели. Майките на момчета - какво мислите вие, какво сте/ще правили? Аз съм в доста голяма чуденка. Маги, при вас си спомням, че имаше проблеми по въпроса? Всичко наред ли е вече?

Иначе със спането малко се успокоиха нещата - има дни с една, има дни и с две дремки, тези с две преобладават, но горе долу 1-2 пъти седмично изкарва на една. Когато е на две дремки ляга много късно, което никак не ми харесва, ама… кво да правиш, тва е положението. В количката спи 20-30 мин, днес по чудо направи цели 40! Света му е твърде интересен и не успява да свърже циклите в нея, та съобразявам излизанията със спането. Ако искам да направи кратка дрямка сме навън, нормален сън - вкъщи.

С уменията рязко напредна - става, кляка, прави по някоя и друга крачка по мебелите. Хвърля неща много, тропа с ръце постоянно, във ваната е голямо шоу. Вдига ръце нагоре като иска да бъде вдигнат, маха, показва колко голям ще стане с променлив успех, повечето пъти поглежда нагоре, понякога дига и ръка. Понаучи някое и друго животно.

Засега хванах цаката с миенето на зъби - мия ги след вечеря, не преди лягане. Така не упорства и ми дава да разтъркам хубаво. 7 зъба с 8ми напът и е купон вкъщи.

Рождения ден е след 2 седмици, а още даже не сме запазили заведение! Доста несериозно от наша страна, но ние няма да правим голяма патърдия и без това. Харесах сгъваема Монтесори кула и мисля това да му е подаръка от нас. Направила съм списък с някакви неща, които искам да му вземем, трябва да подменим и играчките, че към повечето няма никакъв интерес. Иска ми се някакъв сортер, низанка, пъзел… добре, че идва рождения му ден Simple Smile

# 256
  • Замък сред облаците
Нас ЛЛ ни пита преди 2-3 месеца как върви забелването, казах че имаме препоръка от уролог-хирург да оставим естествено да се случат нещата на 2-3-годишна възраст и приключих темата.  И брат ми и ММ имат вторични фимози, та категорично бях да не насилваме природата. В крайна сметка аз съм майката и взимам решенията (с ММ съгласуваме де), който и да е лекар няма право да направи каквото и да е на детето без моето разрешение.
В световен мащаб реално не се практикува забелване. В САЩ пък масово (64% от мъжкото население) се обрязват независимо от религията за да намалят риска от рак и полово предавани болести, заради повишената култура на безразборен секс (това е много аматьорски казано, но е следствие от сексуалната революция).

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 16:29 от АА

# 257
 И аз съм  го оставила забелването, само леко поизмивам при къпане и гледам, ако позволява кожата да се набере, ако ми даде той че във ваната се мята и играе жестоко.

По колко време миете зъбите? Аз едвам успявам да ги мина и почва да яде накрайника и да го  дърпа от пръста ми, чудя се дали с четка да не пробвам.

За рд се опитвам да  запазя завeдение, но гостите не ме улесняват особено, като питам и половината не мога да ми потвърдят още   а са семейства  и има разлика   ако вземат, че половината не дойдат. Не съм стигнала и за някаква декорация  да гледам. Помня,че някой беше писал за торта,аз имам препоръка за  тези двете. Първата  мисля,че е до София, но тортите са много хубави и на разумни цени в сравнение със софийските.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100064867455772
https://www.facebook.com/designideasandart

# 258
Мирра, не му позволявайте да пипа, това е и моето мнение. Детето вероятно само ще се забели. Почне ли да се пипа от родителя, та дори и да се изтегля кожата до където позволява по време на баня, вече е налице рискът от нараняване на кожата и разкъсване, а оттам и за вторична фимоза. Както съм споменавала, урологът, при който ходихме, ни беше казал, че уж никакъв натиск не бил упражнил, но въпреки това имаше макар и малко цепване на кожичката и трябваше да третираме нараняването. Не без значение е и за мен и това, че може за детето да е неприятно да му се прави тази процедура, а честно казано, и на мен не ми е приятно да го мъча всяка вечер. Най-малкото трябва да го карам да легне във ваничката, да го дърпам там, той не иска понякога, плаче. Твърдо против съм, и както съм споменавала вече при нас беше лошо стечение на обстоятелствата. Не съм убедена, че и чисто психологически за детето това е най-правилното решение - макар и да са малки при евентуална болка за мен може да има някакви последствия. Ще чуеш мнения, че еди кое си дете не било забелено и после трябвало насилствено да се цепва на 3-4 годинки, било свързано с много болкаи тн. Първо - много лекари не чакат достатъчно дълго, второ преди цепването се прилагат кортикостероидни кремове за отпускане, трето единствените случаи, в които не може да се остави на естествения процес е когато е налице вродена патологична фимоза - а в тези случаи така или иначе нищо друго не може да помогне освен хирургическата намеса. С други думи, няма да сгрешиш ако оставиш нещата да следват естествения си ход

Иначе и ние ще празнуваме само с баби и дефи - кръщенето също оставихме за година. Чувствам се изморена и нямам желание, и реших, че насила хубост не става. Догодина се надявам да сме в по-добра форма и да му организирам истински хубаво парти, а и тогава ще разбира малко повече, и предполагам и за него ще е радост.

Последна редакция: чт, 08 юни 2023, 21:29 от magi g

# 259
Здравейте,
аз го оставям да се маже. Това със салфетката и ММ го практикува, но така детето яде по-малко. Е предпочитам да се омаже, но да се нахрани.

Моите сладури лягат в 19-19:30 и стават между 6:30 и 7. Няма как да променя, търсят си го.

И ММ както М на АА е с лош опит, специално питахме и никакво насилствено забелване няма да правим. Даже акушерката ни се скара с думите "да не сме в средновековието?!"

Рожден Ден за 1 годинка не бих празнувала в заведение. Много хамалогия и накрая се превъзбуждат. Ние ще си го отбелиж семейно вкъщи. Като започне да разбира ще има повече.

Кой беше споделил за имитацията? Благодаря!!! Пробвах го Матей и е голяма забава. Смеем се и двамата много. А и сестра му като участва е страхотно.

# 260
Имам питане, и преди сте ми били много полезни, та отново да си сверя часовника. Давате ли вечеря, различна от АМ? След следобедната дрямка се пада да дам трето хранене, после за вечеря давам АМ. Педиатърката отдавна препоръча да вкарам супа за вечеря. Да, но моят младеж си търси и млякото, а часово как да се случи? Имахме драми със съня (бях писала, сега нещата са малко по-добре), забелязах, че ако дам вечеря, спи по-добре, но така храненията стават доста на често следобед. Получава ми се, примерно, хранене в 16 часа, после вечеря към 18 и в 20:00 АМ преди сън. Ако не дам АМ, сънят му е много неспокоен.

# 261
Neva бих се водила от детето. Щом си ттрси АМ е окей. Освен това не е важно само колко време има между храненията, а и какво количество яде/пие и също какво яде. Ако към 16 яде плодове е нормално в 18 пак да е гладно детето, особено ако са 100-150 грама. Ако има и зърнени култури към плода примерно по-дълго ще го засити същото количество. Вечеря пак така. Супа няма да засити така както примерно една мусака или кюфтенце.

Мати отдавна си вечеря с нас. Открих го с млечна каша за вечеря и като видях, че спи много по-добре без АМ сложих АМ хранене на междинките, другото с нас. Ние вечеряме около 18ч. И 19ч. някъде ляга.

# 262
  • Замък сред облаците
При нас е следното:
- 07:30 - 08:00 - 150-200мл АМ
- 11:30 - 12:00 - 180-200гр пюре зеленчуци и месо или жълтък
- 15:30 - 16:00 - 180гр плодово пюре(с грис или сухар понякога, ако предиобед ми се стори че е ял малко)
- 18:30 - 19:00 - 180-200гр млечна каша/качамак със сирене и масло
- 22:30 - 23:00 - 150-200мл АМ (за това АМ се буди сам след като е заспал към 19:30-20:00ч)

Принципно ЛЛ каза че вечерната каша мога да я давам с месно пюре вече, но още вкарвам рибни видове на обяд и не съм давала месо за вечеря повече от 2-3 пъти.

И да си отдъхна, детето днес си пие млякото нормално, пак се присетих че има моменти къде намаля храната всеки месец и после се връща към нормата.

# 263
AA, тоест да има месо и за обяд, и за вечеря ли? Аз си мислех по-дълго да кара на постна зеленчукова супа за вечеря. При нас хапва мляко към 6-7 и пак заспива, закусва в 10, обядва в 13-14, следобедна в 17-18 и пак мляко за заспивяне към 21. През нощта също си суче 1-2 пъти.

Дечицата са много различни, за щастие при нас салфетката не пречи изобщо. Но и не я ползвам повече от 2-3 пъти, не се налага. Седи си детето и отваря уста. Хапва около 180-200-220гр. Тя е доста кротка като цяло, лесна за гледане е и знам, че рано или късно това ще ми излезе през носа през пубертета, но за момента се наслаждавам 🤣

# 264
Благодаря за отговорите, беше ми полезно. Смело ще си давам и вечерята (засега правя зеленчуково пюре). Спи много по-добре така, може да е преминала и регресията, но със сигурност и храната влияе. Количеството, което давам е около 210гр.

Raffaella и аз се наслаждавам на спокойно дете, дано все така да са, но едва ли, сигурно пестят сили за в бъдеще 😄

# 265
Нашият господин винаги гледа как други деца ритат топка и все плаче да ходи при тях.. Вчера купихме една топка - голям кеф! 😍
При нас тъй като ляга рано, няма кога да вместя и вечеря, и АМ. Пробвах на по-малък интервал, но му идваше много храна и май го болеше коремчето, защото много плачеше и се свиваше 😅

# 266
Здравейте, при Виктория от няколко дни заместих вечерята със супата от кухнята - един ден е постна, един ден с месо. Но така и отпадна единственото хранене с АМ , просто не го искаше повече. Знам, че е хубаво до годината поне, но ... Не иска и не иска. Реших, че е по-добре да си изяде супата к да спи, отколкото да изпие 20-30 мл мляко и да е гладна реално цяла нощ. Храненията са така:
9:00 Закуска - попара, качамак, кускус, юфка
12:30-13 - обяд - манджата от кухнята
16-16:30 - следобедна - десерта - крем, кисел ...
20-20:30 вечеря
Виждат ми се малко , сравнение с вашите , но просто не иска повече.

# 267
  • Замък сред облаците
AA, тоест да има месо и за обяд, и за вечеря ли? Аз си мислех по-дълго да кара на постна зеленчукова супа за вечеря. При нас хапва мляко към 6-7 и пак заспива, закусва в 10, обядва в 13-14, следобедна в 17-18 и пак мляко за заспивяне към 21. През нощта също си суче 1-2 пъти.

Не, не, веднъж на ден си остава месо или жълтък съответно, просто аз все още го давам на обяд Simple Smile 🤗

Наистина са различни дечицата, няма смисъл от притеснение и рамки щом наддават и са здрави Simple Smile

# 268
Те сега нали наддават и по-малко. Виктор винаги е наддавал по повече, сега този месец само около 300 грама.

# 269
При нас е следният режим
07.00 - Ам 210 мл
09.30- закуска (попара, кус кус, филийки с яйце и сирене, и т. н)
13.00 - обяд
16:30 - СЗ
20.00 АМ 210
Сега ще заместя вечерята и последното Ам ще отпадне.

Още  два пъти спи.
10.00 до 11.15
15.00 до 16.15
Общо 2 часа  и 30 мин дневен сън.

Общи условия

Активация на акаунт