Новите умения валят, юлчето да се изправя и пристъпва е на път - Родени Юли 2022 - тема 7

• 23 623
  • 845
  •   1
Отговори
# 750
АА, съгласна съм и за зъбите, и за жегата!

Ама чак да спре да яде напълно твърда храна...за цял ден малко кисело мляко и 2-3 колелца царевица -това вчера. Онзи ден нищичко например!

Иначе да е жаден, не е, защото откакто стана по-горещо, си пие доста повече вода. Оставям му шишето на достъпно място и той постоянно си го взема и си пие, а и този истеричен рев, докато правим опити за хранене, приключва ако го накърмя. Аз разбира се, му отказвам, за да не свиква, че като плаче и ще става на неговата. След време пак пробвам, предлагам различни по вкус к консистенция неща, но няма и няма. И ако не му дам да суче, след следващия опит вече поддавам, защото става истеричен и не мога да го разсеян с нищо. Или пък защото трябва да спи/излизаме и т.н.

Благодаря ти все пак за коментара!

# 751
Неве, не мога да помогна, но от всичко изчетено знам, че не трябва да се спира предлагането. Откажат, откажат, пък решат да пробват. Стискам палци да е по скоро!

Бъбълз, и Тони напоследък се буди с рев. Беше спрял, но последните месец-два винаги е с рев. Пробвах го това с преспиването, не сработи при нас. Преди буденето с рев значеше проблем с режима, но напоследък едно, че режима е мега леш, второ, че е много  привързан и като види, че е сам настава ужас. Преди сутрин от събуждане до рев имаше едни 15-20 мин да си играе кротко в леглото. Сега единия отива при него, за да може другия да направи закуска. Никакъв друг начин няма. Честно казано опитвам се да наглася часовете сън в момента пък рева ще го боря по натам. Вчера заспа в 10 вечерта, в 7 беше кукуряк, а на обед спа 1:30 😳 и си е супер енергичен, не изглежда недоспал… ще си покаже сега на нощния обаче.

Пък аз ще си имам баба на гости за уикенда, майка ми идва утре и нямам търпение! А защо идва (да ми се посмеете малко) - защото не мога да си измия прозорците и изпера пердетата без помощ 😂 та някои си викат баби на помощ за релакс, почивка, питие, аз - за да си ушетам 🤦♀😀

# 752
Ахаха, ами аз ще викам майка си за помощ да взема да си изчистя основно апартамента, иначе не става.

Аз не будя Дарина, когато стане. Пробвала съм да я будя, тогава е още по-зле. Cry

Неве, от фб групите за кърмене оставям с впечатлението, че доста деца отказват храна и минават на сукане при избиването на кътниците.

# 753
  • гр.Пловдив
Бъбълз, а аз честитих ли на Даринка? 🫣 Чавка ми е изпила мозъка вече, зло да я забрави малката душичка.

За киселото събуждане се включвам - гледах някъде (мамо, спи ми се ли беше, аптечка за родители ли беше), че ако се будят кисели са спали прекалено много. Пробвай да я будиш 20-30мин по-рано понякога освен?

Неве, зъби, жега? Онзи ден гледах пост на Хедра май, където напомняше, че кърмата е и за утоляване на жажда.

Чао ви, отивам да готвя докато баба и дядо гледат Йоан - това са ми 20те минутки me time откакто сме на гости 🤪

АА,ами то и за АМ важи същото ,както при кърмата  си мисля ?Доколкото си спомням ти си за отказване на млякото за заспиване,да можело да се яде друго ,поне мен така ме беше посъветвала,да сме се отказали от "улеснението" с млякото за заспиване ?Ама при тези положения с отказите от храна,ако и мляко не му дадеш,какво правим?Thinking
И при положение,че си го иска и търси-да й го спра умишлено,ами няяяяма да стане ! Ще си го пие до откат колкото иска и когато иска АМ 3-ка Хипп ..Всички масово като гледам отказват храната в жегите и зъбоникненето ,остава им едното мляко,някои бебета са карали на него и по 4м ..

Теди, ти специално писа и преди седмуца-две - още даваш май 6-7 хранения от които 4 млечни по 180мл? Така няма да има интерес към други храни, ти й даваш почти цялата дневна дажба с млякото. Трябва да стиснеш зъби и да се откажеш да използвал млякото за заспиване като удобство, за да преминете на следващ етап.
Чела съм те и другаде и за проблемите с по-голямото дете и харченето на пари, съвсем откровено ще ти кажа че явно изпускате моментите където да сложите ясни граници и да промените нещата и поддавате много лесно с мъжа ти на недоволството на децата. Още на 6-7 месеца е трябвало да махнеш млякото за приспиване и сега ще ти е на зор.

# 754
Здравейте,

и моето момченце днес направи първите си самостоятелни крачки. Има още една седмица до рождения ден, а някак изглежда пораснал изведнъж.

И двете ми раждания бяха в северна Германия, в малък град близо до северно море.

Бъбълз, това с родителския пример е неизбежно. Аз съзнато избягвам някои примери от моето детство. Но не мога да се преборя със себе си с карането примерно. Не издържам понякога и се карам и после се извинявам.

Бебета, които се будят с рев често или не са си доспали или са се събудили от нещо и са се стреснали. Другото възможно е да се събудят не където са заспали, а на друго място.

При жега и нови зъби е напълнонвъзможно отказването на храна, даже за седмица, две.

# 755
  • Замък сред облаците
Теди, коментирах да не даваш мляко (АМ) за приспиване и да не заместваш хранения с него по този начин. Естествено ако чувства дискомфорт можеш да дадеш мляко вместо солидно хранене, а не междинно. Тънка разлика, нали?

Матея, честито!

# 756
Ох,този период с отказването от храна при нас е в пълна сила от месец! Забелязах, че още повече не иска,ако е прегладнял и гледам да не закъснявам с храненето...

За дремките напоследък и нашият режим е леш - много се уморява, не спира да ходи и май е и от жегите..

За водата, той още се дави понякога и плюе като пие от шишето със сламката 😅

# 757
Честит рожден ден на Йоанна и Йоан ! Да са здрави, щастливи и много обичани! Birthday HugFlowers Four Leaf Clover
Весел празник на мама GinaT и мама Мексикана! Скоро не са се включвали.

Я да видя почивате ли си наистина, ако имате някаква помощ, защото на мен за 7 години и две деца по-късно не ми се е случвало. Ако някой е с децата гледам да свърша нещо, даже бих се почувствала гузно да си лежа, примерно. Даже и ако мъжът ми е с децата аз пак правя нещо. Преди Марти, когато Алекс вече поотрасна съм ги оставяла да се занимават двамата с баща му, да ходят някъде, а аз да си гледам нещо, но сега с двамата направо не виждам как. Все има какво да се прави и да лежа не иде.
Докато свекърва ми беше тук за седмица няма спор, че ми беше от помощ. Марти свикна с нея и най-после не плачеше. Докато тя се занимаваше с него аз отново правех нещо. Ама така да си живеем заедно за постоянно...ммм, не мерси! Grinning

Голямо гуш на всички, които са били разделени от бебчетата си след раждането. Не искам да си представям какво ви е било. Силни сте! Heart

Мен още ме е страх да му давам някакви по-сериозни парченца. Примерно царевица, солета ...абсурд. Представям си най-лошото. Той доста избирателно подхожда. Ако му дам манджата от кухнята с парченца ще си отвори устата да плюе, но днес като ме видя да ям моята и му дадох намачкан с вилицата морков и картоф нямаше проблем. Миналата седмица яде зелен фасул без проблем, сега не иска. Повечето неща и той си ги държи в устата да се раздробят, хич не се мъчи да дъвче, колкото и да показвам. Ако нещо не му харесва директно изплезва езика.
При нас е същото положение с яденето. Търси само да суче и почти нищо не иска. Само кашата си яде следобяд, тя даже се пада и вечер. За закуска чисто кисело мляко, бисквити не признава. Него също го харесва доста. Това попари, кус кус...не. Само ме търси да суче и през деня и през нощта. Сега в жегите си мисля, че е нормално, защото си утолява жаждата. Освен това и зъбите го мъчат. Набутва си пръстите в устата и си личи, че му е дискомфортно на моменти. Старая се да предлагам и вода по-често. Не пие големи количества, но пак е някакъв напредък. Давам му от отворена чаша, а той все от моите иска, както и от на брат му спортната бутилка му е интересно. Днес го пробвах със сламка, но не схваща все още.

За тръшкането - сърди се и се извива назад, най-вече за памперс и обличане. Разсейването действа най-успешно. Измествам му вниманието към нещо, което харесва - чу ли мотора, кучето...видя ли как свети.. и т.н.
Те първа ще има тръшкане и изпитване на търпението ни. В такива моменти не чуват и не виждат, докато не се успокоят.

Марти се буди кисел, когато не се е наспал или съм го събудила аз.

# 758
Благодаря ви, момичета за отговорите и за споделеното! Heart
Поуспокоих се!

# 759
Честит да е Йоан! Жив и здрав, много щастлив да расте! Весел празник, Мекси!

# 760
  • Замък сред облаците
Честит да е Йоан, да дава повече почивка на мама Мекси!

# 761
Честит рожден ден на Йоан! Да расте много здрав, щастлив, игрив, с късмет! Нека бъде много обичан и подкрепян! Много сбъднати мечти! Весело и безгрижно детство! Всичко най-най-най-хубаво! Весел празник! 🎈🎈🎈❤❤❤🎉🎉🎉

# 762
Здравейте мами, честити да са всички минали рожденници, да бъдат здрави, много успешни и да направят родителите си много горди!

Мис, преди няколко страници ме пита дали времето е било с нас, благодаря, размина ни се бурята на РДто, въпреки че се го даваха цял ден плътно дъжд. Беше много хубаво, в двора, барбекю, приказка, обаче аз все след децата и после разбрах, че моите родители са се държали доста неадекватно и ми стана криво. Понякога не се усещат кога да мълчат.

С яденето нямаме проблеми, хапва си, плодовете не я кефят, кисели са и, ама манджа от нашата плющи яко и краставиците са на почит. Може би заради тях сменям по 3 надрискани памперса вече. АМ има за лека нощ и през нощта. Много, ама много вода пие.
В вас постоянно е напред назад, не се спира, много е сладка и ние с кака ѝ само от стая в стая подир нея. Вече се заиграват, особено сутрин и двете се лепят за кухнята и ми е много хубаво. Тъпото е, че се налага да излизаме, защото жегите са страшни и почвам да ти препирам за разходка 😑

Отново се изгубих, но беба е отново в режим на неспане. Виждам че всички сме така... Мислех че са зъби, но те избиват и продължава. После реших вместо чай да върна пак на АМ. Мина номера за известно време, но отново почна да се буди, пак с рев и мятане, даже не ми дава да я бутам. Обща взето съм много гроги. Кафета на стигнах до 3, много съм пристрастена към тъпия си телефон, а така ми се иска да не го бутам преди лягане. Иначе за разпускане чета книги, защото иначе главата ми бушува от мисли и не може да се успокои.

Голямата е в нас този месец и тотално се разглези и тя, вкопмила се е и тя в мен, много ме пробва, опитвам се да проявявам търпение, но и абсолютно невъзможно. Тя просто ме пробва докато не избухна. Голямо тръшкане е, тропане, престорен рев за всичко. Буквално от онези картинки, защо си ми дала синята купа, исках червената (което ест не е вярно), някакъв късен пубертета на 4 и половина я гони. Зори се научи да бъде много самостоятелна заради изблиците на кака си.

Раждането при мен беше много добре, аз си платих на частно, не държавната в нашия град и бях супер обгрижвана, имах им пълно доверие на хората, всеки ден се минава, обяснява пита, абе въобще няма такова добро отношение. Аз съм само с добри спомени, бебенцата веднага си ти видях. За държавната тук се носят легенди откъм отношение. Даже скоро една колежка на ММ ме видя и ми каза "Защо не те послушах и да раждам, където и ти", точно от отношението е отвратена.

Много хубави снимки споделяте всички наборчета са толкова сладки. Успех на тези, които са на почивка.
Ние почнахме ремонт и се изнесохме при свеки, да видим как ще се оправя тук в къщата с двете госпожици.

Матея, честити крачки.

# 763
Честит Рожден Ден на Йоанна и Йоан с леко закъснение. Бъдете здрави, любопитни и щастливи малки човечета. Честит празник на Gina и Мекси.

И аз като Miss правя нещо, ако някой занимава децата. Някак не мога да седна и да знам, че всичко ще чака пак мен, а няма да мога с децата да го свърша. У нас се случва това само като ММ е с тях. Взе да ме упреква, че все го ръчкам да излизат някъде, че да мога на спокойствие да оправям. Иска да си стоят вкъщи, а аз да си гоня нещата. Ама не става. Все едно от "трите" деца ще ме търси за нещо.

Да ви питам за мнение сега, че имаме спор дали едно такова меню е достатъчно калорично:

Ден 1
Закуска: кисело мляко с овесени ядки и плод
Междинка: ръжена филийка с масло или крема сирене
Обяд: Мусака
СЗ: АМ или бебешко мюсли
Вечеря: млечна каша

Ден 2:
Закуска: извара с корнфлейкс и плод
Междинка: кокосово кисело мляко с бисквитка или спелтова филийка с зеленчуков крем
Обяд: ориз със спанак и сирене
СЗ: АМ или домашна вафличка с тиквичка и/или морков
Вечеря: млечна каша или кус кус

Ден 3:
Закуска: Домашен бар с овесени ядки, банан, боровинка
Междинка: Пшеничена филийка с яйде и сирене
Обяд: Пилешка супа с крутони
СЗ: АМ или бебешки палачинки
Вечеря: Млечна каша или филийка с масло и кашкавал

Ден 4
Закуска: бебешко мюсли с 3 вида зърна и плод
Междинка: кисело мляко със сухар
Обяд: запеканка със сладък картоф, тиквички и риба
СЗ: АМ или мляко с ориз и якълков мус
Вечеря: млечна каша или филийка с каквото има

Та след такива 4 дни ММ казва, че такова меню няма достатъчно калории и трябва нещо да сменим. Аз пък съм доволна, че Мати с апетит хапва, дъвче си и се храни добре. Дайте едно мнение моля, че педиатърката, акушерката и въобще всички са в лятна почивка.

# 764
Според мен зависи много от количеството. На мен ми изглежда ок като избор на храни. Аз лично спрях млечната каша преди два-три месеца и не бих давала, но аз кърмя/ давам мляко сутрин и вечер и останалото хранене е като на голям човек долу горе - вечер яде манджа или супа, просто гледам едното да е постно, с яйце, а другото обедното да е с месо и обратното. Сутрин давам зърнени култури - елда, кус-кус, овес. Но храните които изреждаш са хранителни, вече важно е количеството, което изяжда, ако беше гладен щеше да си търси

Общи условия

Активация на акаунт