ДЕКЕМВРИйки в кабинети ще нахлуят, силни сърчица да чуят - ТЕМА 2 (2023)

• 38 801
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Утрогестана (прогестерон) предотвратява всеки рязък спад на естествено произведения от тялото прогестерон и пази от спонтанен аборт в първия триместър. Ако е в повече - не вреди, но ако е в по-малко, може да направи беля.
quote author=Woman89 link=topic=1548135.msg46385125#msg46385125 date=1683278219]
Здравейте отново 😁 Преди малко се върнах от лекар, в 6та седмица съм. Доктора ми изписа фолиева киселина и утрогестан. Зачудих се, защо трябва да ги слагам тези глобули, но ми каза за по-добро развитие на бебето.
[/quote]

# 466
Втори преглед за пулс - всичко е окей, има такъв и ембрионална структура, отговаря си на седмицата. Досега пиех само фолиева киселина, изписа ми "за всеки случай" утрогестан - 2 пъти дневно по 2 таблетки. Аз нямам никакво зацапване и т.н. - ок ли е да го пия? Според лекарката ми този препарат е "пазител на бременносттта" - представих си го визуално и ми стана много смешно.

Продължавам да нямам неразположение и завишен апетит. Същите килограми съм, същото ниво на физическа активност. Само честото ходене до тоалетна ме дразни, но пък аз пия и доста вода.

Другата седмица имам записан преглед и в Щерев. Смятам там да се следя и съответно раждане. При моята АГ ще си ходя също веднъж месечно, просто й имам голямо доверие през годините и не искам да се лиша от нейното зорко око.

# 467
Момичета, нормално ли е да усещам като придърпване долу ниско. Не е болка. Така се чувствах в овулация като бях. И кръста ме боли , но аз си имам проблем с кръста по принцип .

# 468
Момичета, нормално ли е да усещам като придърпване долу ниско. Не е болка. Така се чувствах в овулация като бях. И кръста ме боли , но аз си имам проблем с кръста по принцип .

Ами аз бях така пих ношпа, алармирах лекарката, тя ми каза матката се разтягала и затова, нямаш кървене и силни болки нали?

# 469
Не. То даже не мога и да го определя като болка .

# 470
Тепърва ще започваме да усещаме такива "придърпвания" и дискомфорт. Ако не е някаква силна болка , няма за какво да се притесняваш. Расте матката , вече е удвоила размерите си , четох в един сайт .

# 471
Аз преди да започна с лекарствата имах такива болки и понякога като леки менстуални, но след като пия 3х1 от 80мг но шпа вече нямам болежки😀
Да чукна на дърво спря ми и зацапването след 2 дена вече лечение с утрогестан, дано и за напред е така добре положението. 😊

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 23:28 от Н.И.А

# 472
Да, точно като леки менструални. А и аз все пак съм паника и хипохондрията ми е силна черта .😀

# 473
  • София

Другата седмица имам записан преглед и в Щерев. Смятам там да се следя и съответно раждане. При моята АГ ще си ходя също веднъж месечно, просто й имам голямо доверие през годините и не искам да се лиша от нейното зорко око.

При кого записа? нагласяй ги на две седмици да ти се падат и + ФМ и ще ти е идеално

# 474

При кого записа? нагласяй ги на две седмици да ти се падат и + ФМ и ще ти е идеално
При Коновалова - благодаря ти за препоръката, беше ми много полезно всичко, което сподели Blue Heart

# 475
Да, точно като леки менструални. А и аз все пак съм паника и хипохондрията ми е силна черта .😀
Не си сама, аз като видях, че ми зацапва такъв рев и такива филми бяха😀.В коя седмица си ти?

# 476
#Like_smoke, според мен не е ок да пиеш медикаменти, без да се налага. Освен това вярвам, че природата си знае работата и плодът с шанс за развитие след това оцелява. Изкуствено задържане на ембриона не означава успешна бременност. Друго е, ако имаш някакъв проблем(отлепяне на сака итн). Но според мен, щом ти го е предписал лекар, ти самата би била по-спокойна, ако го вземаш. И не би се обвинявала, не дай си Боже, ако нещо се усложни. Желая ти успешна бременност. Моят лекар, още преди да сме правили опити за забременяване, искаше да ми изпише нещо за стимулиране на яйчниците. Естествено отказах. Това е моето отношение към моето тяло. И без причина няма нужда от медикаменти и хормони. Дори фолиевата киселина при натрупване не е безопасна.

# 477
  • София
elface, обаче не е хубаво също да се правят такива коментари, като природата си знае работата... Like smoke е на 40г, хормоните не са същите като на 20-30 годишни ( Смоуки аз съм на 38), и понякога ей тези малки хапченца са ключови за толкова ценна бременност на такава възраст когато не можеш да я чакаш природата да си свърши работата. Аз примерно с природата не се разбирам, само с химията ( от аптеката хахах) Grin

# 478
Да, и аз усещам от време на време, днес даже конкретно…като леко придърпване или пробоцкване. Може и да е нормално, но аз разбира се се паникьосвам и си взимам по 1-2 Но шпа.
Мисля, че #Purple_Peanut беше споменала, че се е записала в Марковс при д-р Атанасова. Там какъв е редът за взимане на кръв за БХС - извършва ли се на място, в същия ден ли или съвсем на друго място трябва да се направи, а там само феталната морфология?

# 479
Момичета аз също имам такива придърпвания и днес 3 пъти ми се случва все едно светкавица ми минава през тялото, за секунди е , но е много стресиращо 🤣 А също и мъжът ми кара майка си на ПЕТ скенер днес, говорих с доктора ми, той каза никакъв допир с нея 7 дена, за мъжа ми нямало проблем, но все пак ще се огранича от него няколко дена за по-голямо спокойствие 😊🍀

Общи условия

Активация на акаунт