Алцхаймер

• 1 052
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте,въпроса ми е следния. Дядото на мъжа ми има Алцхаймер дали това е наследствено и трябва да се притеснявам за бебето . Защото сетих се в началото като регистрирахме малкия при педиатърката и тя ни задаваше въпроси дали има болни от семейството ,ние казахме не ,защото бяхме забравили за тоя дядо и сега се сетих и се зачудих дали има някаква опастност за бебето ,аз естествено на слудващата консултация ще говоря с лл,но ще съм благодарна ако получа някаква информация до тогава. (Извинявам се ако темата не ми е за тази група ,моля да бъде преместена ако не е за тук )

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 09:15 от Radii99

# 1
  • София
За мъжа си не се ли притеснявате?
ЛЛ няма да ви даде отговорите, които търсите.
Трябва ви специалист невролог.

# 2
Вие явно не прочетохте въпроса ми или не ме разбрахте правилно просто . Мъжа ми е на 35 години и ако щеше да има някаква опастност щеше да се е проявила до сега нали така?! Въпроса ми е конкретно за бебето ,защото аз не знам защо ни пита педиатърката дали има болни в семейството и от какво значение е това но ,сега се сетихме ,че всъщност дядото е с алцхаймер и се зачудих дали това е някакъв проблем за бебето  
За мъжа си не се ли притеснявате?
ЛЛ няма да ви даде отговорите, които търсите.
Трябва ви специалист невролог.

# 3
  • София
А ти прочете ли симптомите на Алцхаймер?
Поинтересувай се за болестта и ще разбереш дали е наследствена или се придобива.
Д-рите винаги питат за наследствени болести за да впишат в картона и да се следи за обремененост. Има болести, които се предават по майчина, по бащина линия, през поколение.
Бебето няма да се роди увредено заради болестта на дядо му.
Успокой се и иди да четеш за наследствените болести.

# 4
Здравейте мили хора,

Имам роднина на 79 години с Алцхаймер /Деменция. Не е никак добре. Много е слаба, едвам се дживи, но се храни добре. Мислих си за социален асистент да стане друг член от семейството, но немога да намеря никъде в Интернет стъпките, за да се случат нещата. Къде да отидем за диагноза, може би след това е необходим ТЕЛК и чак след това да отида в Общината. Но като се има в предвид, че жената е трудно подвижна, всичко изглежда много сложно за мен, защото аз трябва да го организирам. Предполагам ще ми трябва транспортна линейка. Но за да отганизирам всичко това ми се иска да се запозная с пътя, по които трябва да тръгна. Чували ли сте за диагностика на деменция/алцхаймер в дома и ТЕЛК в дома? Някой минал ли е по-тези стъпки? Моля ви дайте ми някаква информация.

# 5
Да, аз минах. Не се наложи да водя майка никъде. Първото нещо е вземане на направление от личния за подаване документи за ТЕЛК. Той описва състоянието и и дава направление. С личната и карта отивате в приемната на РКМЕ и подавате заявление. После чакате писмо в което пише какви изследвания да направите и представите и дата , час, масто на комисията. И почвате едно по едно. Специално за деменцията се искаше оценка от клиничен психолог. Направихме я онлайн.  Тя има и други заболявания, кардиолог склоних да дойде вкъщи, ендокринолог отидох аз с резултати и изготви становището. За взимане на кръв викам вкъщи. И така. Бавничко но се случват нещата. Към 5-6 м всичко отне защото до комисията имаше 4 месеца.
Успех!

# 6
Ако можете да организирате прием в Александровска, там правят пълни изследвания на хора с деменция, казвате ме ги правите за ТЕЛК и ще го добавят в епикризата. Вече с всички изследвания от там се свързвате с личния лекар, който изготвям документите и се подава заявление и се чака за комисия. Мисля че и комисията можеше да дойде в дома, не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт