Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 6

• 51 719
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Ето затова не обичам да препоръчвам някой, че после винаги има недоволни. Не знам защо този път не се въздържах.
Не знам, може би защото бяхме от първите ползвали услугите на Илиан, но при нас всичко беше точно . Нито цена ни променял, нито е закъснял. Не знам какви схеми върти, но свърши работата за която се бяхме уговорили.

# 556
И при нас Илиян беше перфектен.

# 557
И аз благодаря на Тонка за разказа. Има го момента , знаете, когато някой стане много препоръчван , а се окаже, че не може да насмогва сам, но се лакоми да поеме всички и започва да се оплита между клиентите, всместо честно да каже- Няма да успея, съжалявам, потърсете друг

# 558
  • Milano
Тонка, разкажи за схемите!
Някой си беше "позволил" да изкаже неудовлетворение от въпросната личност, на която се прави безплатна реклама (и подкрепа на сивата икономика) и беше "разкостен".

# 559
И аз благодаря на Тонка за разказа. Има го момента , знаете, когато някой стане много препоръчван , а се окаже, че не може да насмогва сам, но се лакоми да поеме всички и започва да се оплита между клиентите, всместо честно да каже- Няма да успея, съжалявам, потърсете друг
То друг няма. Монопол е работата.

# 560
Монопол на транспортни услуги на български вероятно има.
Но не и като цяло. Ние се бяхме уговорили с него от България. Пристигнахме по тъмно. Едва на другата сутрин, преди срещата с него, видяхме няколко обяви за подобни услуги на италиански, английски или немски. Цената беше подобна, но имаше включен обяд. На местата, на които ни спираше той, имаше и други коли - предимно черни ванове с туристи, ползващи подобни услуги.

# 561
Да, на български услуги имах предвид.
Както и по нагоре казах возихме се на самолет, влак, автобус, комета и фуникуляр. Оправихме се останалите 3 дни и без бг гид.

# 562
Италианците хич не са в сивата икономика.
Реклама на никого не правя. За въпросният човек съм разбрала тук във форума. Аз съм от доволните.Точка.

# 563
  • Los Angeles CA
И на мен ми е любопитно за схемите, ако Тонка реши да разкаже. Измами и схема могат да бъдат безкрайно много, в това не се  съмнявам. Но аз се сещам за една поговорка " На вълкът му е дебел врата, защото си върши работата сам" .
 В тоя ред на мисли може би  е по-добре да се отдели екстра време , за се да проучи, какво да  се види, как да се стигне до него, колко време ще  отнеме да се разгледа, време  да  се достигне до различни точки и разбира се, колко ще струва.  Времето за организиране и проучване на всичко това не е малко, но пък може да се окаже вълнуващо и да спести бъдещи неприятности, разочарования и пари. За това мисля, че този форум, както и други подобни са много полезни и споделянето на информация е ценно.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 06:27 от lindor

# 564
  • София
Италианците хич не са в сивата икономика.
Реклама на никого не правя. За въпросният човек съм разбрала тук във форума. Аз съм от доволните.Точка.
Ама това е чудесно, нека има и доволни, не разбирам защо така се фръцкаш, все едно някой те обвинява в нещо. С нас постъпи меко казано непрофесионално и няма как на черното да кажа бяло.
Колкото до далаверите му, те нямат общо с услугите, които ползвахме, и няма да ги коментирам. Просто не сме глухи, докато той говореше по телефона.
Неприятно чувство остави в нас с инструкциите да мълчим и да се правим, че не знаем езици, ако ни спрат полицаи. Също така ни юркаше да слизаме и да се качваме бързо от буса на площада, където имаше жандармерия. Типичен Бай Ганьо в чужбина. Едно "извинете" не каза, когато закъсня с 50 мин, за да ни откара да летището. Не че сме очаквали друго.

# 565
Хубаво е да се споделят положителни и отрицателни впечатления. Така човек може да направи информиран избор и да е наясно с подводни камъни.
Ние доста пътуваме и от опит знам, че понякога човек има възможност да направи по-задълбочено предварително проучване на места и маршрути, но друг път нямаш тази възможност.
Често ползваме и туристически услуги като локални гайдове - за нас това е възможност да научиш много за кратко и да видиш неща, които са извън супер туристическите. Та си знаем, че това струва пари, които понякога не се оправдават като инвестиция, но си е неприятно, няма какво да се лъжем.

# 566
  • Los Angeles CA
Искам да споделя, че такова еспресо, каквото италианците правят,  даже и в най- затънтеното село -  няма. Ако обичате еспресо  не го пропускайте.
Бяхме  четири дни в Лече през септември и всяка сутрин ходихме в различно кафене, и навсякъде беше с невероятен вкус, обикаляхме  села и паланки в Пулия и никъде не останахме разочаровани.
Да похваля и зехтина им, различни видове, много ароматен и вкусен, местните си го правят.
От вкуса на плодовете и зеленчуците им не бяхме впечатлени, от водата също. Не можахме да си намерим хубава вода, опитвахме най-различна.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 06:14 от lindor

# 567
Водата е гадна. Като нашето Бачково е.
Плодовете- ей тук  до Позитано какво сладко грозде ядохме

# 568
  • София
А аз на жегата там изобщо не обърнах внимание на водата - пиех каквато ми попадне и си бях доволна.

# 569
  • Пловдив
+1 глас и от мен за италианското кафе!

Общи условия

Активация на акаунт