Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 6

• 51 716
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, може ли да ми препоръчате място за отсядане в Неапол. С две деца сме и ми се иска нещо в центъра. Смятаме да ползване рент а кар за обиколка на района. Дали е по-добре от ползването на обществен транспорт?

# 571
  • София
Здравейте,

наближава нашето пътуване до Бари. /пристигаме в събота вечер/
Ще отседнем в центъра, и сега гледах, че при нужда можем да използваме градски транспорт от/до гарата.
Може ли някой да ме насочи как се случва купуването на билети за вътрешния градски транспорт - дали е като тук в София, да си маркираш дебитната карта и да се изтеглят пари от нея? За дете на 5г. дали се плаща?

# 572
Здравейте,

Ще отседнем в центъра, и сега гледах, че при нужда можем да използваме градски транспорт от/до гарата.
Може ли някой да ме насочи как се случва купуването на билети за вътрешния градски транспорт - дали е като тук в София, да си маркираш дебитната карта и да се изтеглят пари от нея? За дете на 5г. дали се плаща?
Билети се купуват от магазинчетата за цигари. От гарата също може - има информационен център на автобусната спирка, където продават. Закупените билети трябва да се маркират вътре в автобусите - има машини. Не съм видяла опция за плащане с карта. Не знам как стои въпросът с децата.

# 573
  • Свищов
Не знам как е за градския транспорт, но до Арбелобело малката ( 7 години) не я таксуваха, за влака вземах детски билет и беше на половин цена, а за метрото от летището до Централна гара не ѝ взеха нищо. Та трябва да се пита явно и няма единно решение. За метрото ѝ дадоха билет със стойност 0 до колкото си спомням.

# 574
8. I minori di dieci anni non pagano il biglietto se accompagnati da un maggiorenne

Деца до 10 години се возят безплатно ако са придружени от възрастен.

В Бари има и дневна карта за 2,50 евро

# 575
  • София
Здравейте,

освен единичните билети по 1€, които можете да купите от всяко "Tabacchini" в града, може да закупите билети по 1.50€ и от шофьорите на автобусите, но няма гаранция, че ще имат за продажба билети. На нас от 4 ма шофьори трима нямаха и се налагаше да се возим гратис до следващата спирка, където слизахме по принуда, за да не глобят.

# 576
  • София
При пристигането хванахме такси от летището до центъра, защото беше късно и moovit показваше, че има влак след около 50 минути. За връщането, към летището щяхме да хващаме автобус 16, защото имаше време, но ни казаха, че от същата спирка има и директен шатъл до летището (автобус, на който пише Aeroporto), за който аз не знаех преди това. 4 евро беше на човек, малката на 6 г. не я таксуваха. Във влаковете за нея купувахме детски билет на половин цена от автоматите на гарите. За Алберобело в автобуса също не я таксуваха.

# 577
  • София
Благодаря много за бързата и полезна информация!

# 578
Здравейте. До Алберобело как е по-добре да се пътува- с влак или с автобус? И откъде тръгват?

# 579
  • София
Здравейте. До Алберобело как е по-добре да се пътува- с влак или с автобус? И откъде тръгват?
Конкретно до там - автобус.
Тръгват от улицата, която е зад гарата / успоредна на коловозите. И на самата улица и на последния гаров перон ще видиш униформени служители на компанията FSE които ще те упътят при нужда.
Билети : онлайн от сайта на Трениталия, от машина в чакалнята на последния перон или от кафене в близост.

# 580
За автобуса За Алберобело предварително ли купувате билети или на място?
Трениталия и италотрено не са ли само за влаковете?

# 581
  • София
За автобуса За Алберобело предварително ли купувате билети или на място?
Трениталия и италотрено не са ли само за влаковете?
Можеш предварително онлайн или от машина, можеш на място от кафенето.
По изключение за тези автобуси онлайн продажбата е през сайта на Трениталия защото компанията оператор FSE е също държавна.

# 582
Каква е цената на таксито от летище Бари до центъра- ние също пристигаме късно вечерта?

# 583
Каква е цената на таксито от летище Бари до центъра- ние също пристигаме късно вечерта?
25-30 евро - не помня точно колко платихме, но беше в този порядък и в едната и в другата посока.

# 584
  • София
Цената по принцип е фиксирана - 23 евро - пише го навсякъде по сайтове и на табели до летището. На нас с трите деца ни взе обаче 25 евро, което си беше добре, при положение, че не се знаеше дали ще ни качат въобще.

Общи условия

Активация на акаунт