Кое е най-странното име на дете което сте чували?-3

• 32 560
  • 401
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Преподавателката по биология на дъщеря ми се казва Мърлена Пейчева. А също съм чувла за името Косара много странно ми звучи newsm12
Косара  е популярно име. едно време на Йордан Марчинков и Стефка Берова дъщеря им така се казваше.
Косара се казва една от дъщерите на цар Самуил.  Grinning
И майката на цар Борис I. 100% българско име, звучно и красиво.

# 181
  • Самоков
Пзнавам мъж, който се казва ХРАБЪР, а и на всичкото отгоре фамилията му е ГЕРОЙСКИ. Laughing

# 182
  • Пловдив
Имах колега Вихрен,приятека Запрянка/кръстена е на дядо си Запрю/.Баба ми имаше колежка Връбка,а една приятелка познава един Грую/младо момче е/и всички му казвали Груйчо.
Честно казано има хора с доста смешни имена,но си мисля,че не е хубаво да се смеем на техен гръб,защото човека прави името,а не обратното.

# 183
Днес в "Кой е по-по-най"видях дете,което се казва Еданиел.

# 184
  • UK
Пзнавам мъж, който се казва ХРАБЪР, а и на всичкото отгоре фамилията му е ГЕРОЙСКИ. Laughing
Това би било забавно ако човечеца е някакъв скелет на батерии или нещо подобно... Simple Smile

# 185
  • Den Haag
Китка  Laughing

# 186
  • Самоков
Това би било забавно ако човечеца е някакъв скелет на батерии или нещо подобно... Simple Smile
Ами нещо подобно е и наистина е забавно1 Grinning

# 187
В северозападна България, където прекарвах летата си при баба и дядо като малка, се среща името Ани - но за мъжShocked

Когато бях вече студентка в Софийския университет имахме асистент по една от дисциплините - казваше се също Ани (и още си се казва така, де, много готин беше). Много от колегите ми се чудеха, но за мен вече не беше странно.

# 188
На наши приятели момченцата им се казват Браниел и Дариян Laughing

# 189
  • Варна
В северозападна България, където прекарвах летата си при баба и дядо като малка, се среща името Ани - но за мъжShocked

Най-вероятно е галено от Ангел.

Имахме един колега, младо момче, всички му викахме Аньо  Laughing

В групата на дъщеря ми има момиченца с имена Миреа и ИрмаSimple Smile

Последна редакция: пт, 23 фев 2007, 14:27 от Киса

# 190
аз пък да ви кажа- баба ми се казва Ташка ама мъжа ми я прекръсти на баба Мадур!!! майка ми щеше да умре като го чу... Joy Joy Joy
а пък една колежка получи пиратското име Грудка Каручкова Crazy след едни пиянски изпълнения
 а пък един приятел фотограф се казва Руси Иконописов
на кумата майка и пък е Офелия Кунторова

# 191
В последните години чувам от странни до по- странни имена и дори тихо се ужасявам понякога.Мисля си , че може би самите родители не разбират, колко натоварват за в бъдеще децата си с опитете да бъдат по-различни имената им.Всяко име за мен е странно, когато е прекалено далече от българското и от правоговорното. Срещала съм ралзични, но ще спомена само едно: МЪДЕлина.И не се съмнявам за правописа. Наистина жалко!

P.S. Най- добре щеше да бъде ако децата сами си избираха имена.Не мислите ли? Simple Smile

# 192
  • UK
Ъъ, не, щото така или не трябваше да имат имена до поне 20 годишнината си, или трябваше да си ги сменят през два месеца, или да има един милион барбита и суперменовци. Wink

# 193
  • София
Трактористка се е казвала една приятелка на свекърва ми. Shocked

# 194
  • София, България
Ъъ, не, щото така или не трябваше да имат имена до поне 20 годишнината си, или трябваше да си ги сменят през два месеца, или да има един милион барбита и суперменовци. Wink

Евала,много ми хареса тая мисъл, но все пак родителите трябва да мислят за децата като ги кръщават. Даваха по телевизията веднъж една самотна майка, която си кръстила децата Буда ииии...... не мога да се сетя, но беше в същия дух. Ако някой го е гледал да напише как се казваше момиченцето!

Общи условия

Активация на акаунт