Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 41 215
  • 400
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Може ли някой с опит в шнорхелинга да ми каже дали този комплект маска + шнорхел е добър избор: https://www.sportdepot.bg/product/mares_komplekt_set_stream-N_41 … -RBLCL-basic.html ?
Съвсем начинаещи сме и не искаме да се хвърляме на нещо прекалено скъпо, ако имате препоръка, моля споделете.
Аз съм доволна от Mares - не същия модел, но като качество са ок. И плавници такива имам.
На мен целите маски, които е показал Манфред не са ми удобни. Гмуркането с тях също е силно затруднено.

# 211
  • София
Здравейте! За 1ви път планираме да посетим Малдивите, като имаме колебание кой ризорт да изберем. Някой дали е бил скоро в някой от изброените и да има впечатления?
Търсим предимно почивка, хубав плаж, хубава храна. Не сме гмуркачи, бихме пробвали шнорхелинг, но други по-екстремни спортове и дълъг престой в лодки не са нашето. Разгледах първия пост, както и групата и съм благодарна за синтезираната информация, но понеже и двете са по-насочени към почивка на местен остров се надявам да намеря повече отзиви за тези ризорти:
Villa Nautica Paradise Island Resort
Sun Siyam Vilu Reef
LUX* South Ari Atoll
Kandima Maldives

# 212
Здравейте! За 1ви път планираме да посетим Малдивите, като имаме колебание кой ризорт да изберем. Някой дали е бил скоро в някой от изброените и да има впечатления?
Търсим предимно почивка, хубав плаж, хубава храна. Не сме гмуркачи, бихме пробвали шнорхелинг, но други по-екстремни спортове и дълъг престой в лодки не са нашето. Разгледах първия пост, както и групата и съм благодарна за синтезираната информация, но понеже и двете са по-насочени към почивка на местен остров се надявам да намеря повече отзиви за тези ризорти:
Villa Nautica Paradise Island Resort
Sun Siyam Vilu Reef
LUX* South Ari Atoll
Kandima Maldives

В края на страницата има линкове, където са обсъждани някои от тези ризорти.
https://maldivite.bg/2024/02/02/resorts/?swcfpc=1

# 213
  • Русе
Ние днес си тръгнахме от Вила Парк, който е едно семейство със Вила Наутика. Много съм доволна. "Нашият" остров е/беше приказен, сигурно и Наутика ще е такъв.

# 214
Във вила парк оставих сърцето си ❤🇲🇻

# 215
  • Русе
И аз Simple Smile Уникален остров.

# 216
Привет! В какъв диапазон слизат надолу цените, когато катарците и турците пуснат намаленията? Гледам сега билети за края на Ноември, грубо за двамата излизат между 3500-3700. Колко по-надолу мога да очаквам?

# 217
Привет! В какъв диапазон слизат надолу цените, когато катарците и турците пуснат намаленията? Гледам сега билети за края на Ноември, грубо за двамата излизат между 3500-3700. Колко по-надолу мога да очаквам?

Цените на билетите, които съм вземал последните години:

2022 - $519 (турци)
2023 - $540 (турци)
2024 март - $530 (турци)
2024 декември - $580 (катарци)

# 218
Манфред, това са цените за едната поссока, нали правилно разбирам? Много ниски ми се виждат за двупосочни.

# 219
Манфред, това са цените за едната поссока, нали правилно разбирам? Много ниски ми се виждат за двупосочни.

Двупосочни. Това са билети купувани в момента на кампании на двата превозвача. Неясно кога и за колко време, но в периода юли-ноември пускат такива цени. Понякога само за седмица-две еднократно, понякога по-често. Непредсказуеми са.

# 220
Здравейте, идвам за инфо, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем. Приятели купиха билети за Малдиви с турците, но днес видяхме, че едната дата на раждане е сгрешена. Да се анулират ли? Имат ли качествен съпорт да се опитат да я сменят, дори и срещу заплащане?

# 221
За 20 години не съм видял да гледат датите на раждане

# 222
Ако номерът на документа и името са коректни, не би трябвало да имате проблеми. При чек ин обикновено иска номер на паспорт - там е важно вашите приятели да напишат правилно числата.

# 223
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, идвам за инфо, ако някой се е сблъсквал с такъв проблем. Приятели купиха билети за Малдиви с турците, но днес видяхме, че едната дата на раждане е сгрешена. Да се анулират ли? Имат ли качествен съпорт да се опитат да я сменят, дори и срещу заплащане?
Пишете им да я коригират.
Принципно не е толкова съществена информация.

# 224
Извън обичайния сезон направих обиколка за 2 седмици на северния АА Атол. В този пост цитирам това, което описах за дневно посещение на ризорт Ганги

---
Много често има запитвания за комбинация ризорт + остров с местни или пък почивка на едно от двете, но дневно посещение на другото. Днес бяхме на ризорта Ганги (Gangehi). Идеята беше да го разгледаме като вариант за всички комбинации. Ризортът е малък, с много приятна вътрешна среда (горичка с пътеки), с вилички на плажа и вилички във водата. Плажът е отличен, а рифът прекрасен. Дневно посещение струва $60 без и $90 с напитки. Ако сте „без напитки“ пак можете да консумирате, но се плаща всяка поръчка. Снимал съм менюто, ще го кача по някое време и него. Храната е прилична, но не бих казал, че има голямо разнообразие – само два вида риба. Има много тихи кътчета и някои от виличките (не тези във водата) изглеждат много уютни. До ризортът се стига за 20 минути от Укулас и 10 от Мативери.
Моето мнение го бях написал, после изтрих, но сега все пак ще си го кажа – за мен такава почивка би била ужасно скучна. Рифът е прекрасен и изкарахме около 4 часа в него, вероятно и на следващия ден бих могъл да изкарам няколко часа в опит да видя нещо ново, но за трети ден няма да имам нерви да не правя нищо, особено за цени от 600 до 2000 долара на ден (в зависимост от типа настаняване). Ако ще „ризортвам“ пак, ще е само с такъв вид дневно посещение и то ако има какво по-интересно да се види в рифа на ризорта.
И пак да кажа, този риф беше топ. Качвам само 4 клипчета от него, останалото съкровище Таня ще ви го представи 😊

----

Снимки, видеа и още по темата можете да видите тук.

Общи условия

Активация на акаунт