Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 38 036
  • 394
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте! Миналата година декември месец посетихме Kuramathi и останахме очаровани от обслужването и от красивия риф. Искаме Януари месец отново да отидем, но да посетим друг ризорт. Моля за предложения за такъв, който да има лесно достъпен и хубав риф. Бюджета ни е до 600 $ за нощувка.

# 226
  • Бургас
Погледнете Куреду, но вижте и отзивите, че все пак 2015та сме били там и може да са се променили нещата.
На мен много ми хареса. Приятели, които са били на Курамати и Куреду, казват, че са еднакви.

# 227
*** само за интересуващи се от почивка на остров с местни ***

- Добре, за островите ми стана ясно и си избрах, а можеш ли да ми препоръчаш хотел? Или какво ще кажеш за този, или пък този… ?

Има дни, в които получавам по няколко подобни запитвания. В повечето случаи съм лаконичен и не давам ясно мнение. Все внимавам да не прозвучи като реклама или обратното.

Реших, че в крайна сметка хората ме питат толкова често и се надяват да съм конкретен и по-добре да съм.
Ще споделя с вас списък с хотели, които съм огледал лично, говорил съм със собствениците и с персонала, и или имам свой опит от гостуване или имам поне едно пряко споделено впечатление от познати и приятели, гостували там. Това са хотели, в които бих отседнал за почивка.

Важно! Това не е реклама на тези хотели, това не са „най-хубавите“ хотели на острова. Това не са „най-изгодните“ места. Възможно е да има и по-хубави и по-изгодни. Аз споделям този списък с ясното натъртване – хотелите отговарят на моя вкус и на моя баланс качество/цена. Когато намеря време да направя нова обиколка, най-вероятно списъкът ще се разшири (или пък свие), но към момента е това.

Докато говорих със собствениците, аз им обясних защо го правя и каква е целта ми. Исках да са наясно с отговорността и моята и тяхната, за това да ги включа в моя „Мишлен“ списък (както се изрази един от тях). Освен уверение, че ще се стараят на макс да предложат най-доброто на гостите от групата ни, от тях поисках още нещо – когато се свърже някой с тях и се представи, че е от групата, да му дадат най-добрата си цена – никой не отказа. Знаете ли защо? Не заради мен, а заради нас – българите. Ние сме най-желаните гости там. Това го чувах няколко пъти. Не мисля, че е от куртоазия, защото хората бяха конкретни – в сравнение с другите най-чести националности ние не сме скандални, не сме шумни, не сме стиснати, не сме свадливи, ние сме весели, радваме се на почивката си, уважаваме местните, умеем да се веселим без да пречим. Дай Боже да запазим това впечатление!

Имам видеа и снимки от хотелчетата, но не знам още как да ги оформя в една или отделни публикации и как да е най-удобно за разглеждане. Засега ще напиша само имената на хотелите и координатите на техните собственици (пишете им на Whatsapp - това използват основно), а като измисля как да споделя конкретни неща, ще го направя. За всеки хотел можете да намерите в букинг много снимки и описание. Като казах Букинг, ще направя едно отклонение – всички снимки там са реални, но имайте предвид, че местните са истински майстори в снимането (явно им е дарба) и успяват да покажат най-най-най-хубавите страни на хотелите и стаите си. На живо нещата не са чааак толкова ярки и идеални.

Хотелите и описанията им са тук

Последна редакция: чт, 08 авг 2024, 13:42 от Манфред

# 228
# 229
Здравейте, моля ако някой има впечатления от Jawakara Islands да сподели.

# 230
  • София
Снощи взехме билети за априлската ваканция 30.03-05.04. от Lufthansa, реално ще сме с Austrian през Виена, за 664 евро на човек. Остава да реша за настаняването дали да е евтино и с хубав риф на Ukulhas по препоръка на Манфред или на някой от препоръчваните тук ризорти с AI, което би ни излязло около 9-12 000 лв в зависимост от вида на вилата. За пръв път ни е и ми е трудно да реша, най-вече заради 15-годишния тинейджър, който ще е сам евентуално, ако други приятели не се навият да дойдат с нас.

Последна редакция: чт, 19 сеп 2024, 07:02 от Topwall

# 231
Снощи взехме билети за априлската ваканция 33.03-05.04. от Lufthansa, реално ще сме с Austrian през Виена, за 664 евро на човек. Остава да реша за настаняването дали да е евтино и с хубав риф на Ukulhas по препоръка на Манфред или на някой от препоръчваните тук ризорти с AI, което би ни излязло около 9-12 000 лв в зависимост от вида на вилата. За пръв път ни е и ми е трудно да реша, най-вече заради 15-годишния тинейджър, който ще е сам евентуално, ако други приятели не се навият да дойдат с нас.

Рискувам някой да ми каже "Едно си баба знаЯла и едно си повтарЯла", ама няма как да не се включа Simple Smile

Особено за тинейджъра на острова с местни, според мен ще му е далеч по-интересно. На Укулас има поне 3 различно изглеждащи рифа, както шумни така и тихи локации по плажовете. Относно екскурзиите - всичко, което съществува на Малдивите може да се направи там. За този период мисля, че все още могат да се намерят хубави хотелчета в диапазона 90-120 долара за стая.

А за ризорт - опитът ми е все още скромен и в случая не върши работа, защото ризортите, които мога да препоръчам са все мъъънички и тиииихички Simple Smile

# 232
  • София
Е, то заради тези ти препоръки за рифовете май ще предпочетем местния остров. А като цена няма и да го усетим в сравнение с 10к. Но къде точно да отседнем? Заглеждам La Solara villa и Ukulhas Sands, но не се ориентирам кой е на по-добрата локация? Mакар да четох препоръките ти за плажовете, нямам ФВ и не мога да прочета подробности за хотелите и къде точно са трите рифа.

# 233
Е, то заради тези ти препоръки за рифовете май ще предпочетем местния остров. А като цена няма и да го усетим в сравнение с 10к. Но къде точно да отседнем? Заглеждам La Solara villa и Ukulhas Sands, но не се ориентирам кой е на по-добрата локация? Mакар да четох препоръките ти за плажовете, нямам ФВ и не мога да прочета подробности за хотелите и къде точно са трите рифа.

Изборът на хотел е най-добре да се съобрази с идеята ви за типа почивка - с повече или с по-малко екскурзии, с повече лукс, но по-далеч от плажа и т.н. Не е сложно (за Укулас особено) и лесно ще се изясни какво би ви било подходящо, но е по-добре да пишете на лични да ви обясня, за да не спамим всички тук Simple Smile

# 234
Здравейте,
Били сме на Малдивите в ризорт преди няколко години. Бяхме извън сезона и хванахме добри цени.
Не съм сигурна, че вече има такива след пандемията, но да попитам, ако някой има прясно инфо - оглеждам се за догодина за изгодни цени/ранни записвания..
Както и кога да дебна самолетни билети?

# 235
Здравейте,
Били сме на Малдивите в ризорт преди няколко години. Бяхме извън сезона и хванахме добри цени.
Не съм сигурна, че вече има такива след пандемията, но да попитам, ако някой има прясно инфо - оглеждам се за догодина за изгодни цени/ранни записвания..
Както и кога да дебна самолетни билети?

Какво имате предвид под "добри цени"? За кои дати става въпрос и за каква продължителност? Също така има значение и типа почивка - ризорт с деца или без, или пък остров с местни?

# 236
Манфред,
За ризорт се интересувам близо до Мале, за да има трансфер с лодка, не с хидроплан; нощувка до 300 евро на вечер, за юли/август , 9-10 нощувки, half board, не знам дали е възможно да се вместим в такъв бюджет, затова питам.
Намирам подобни цени в букинг, но не мога да преценя къде се намират въпросните атоли и дали са реални цените от сега за догодина.
2-ма възрастни с дете на 8г.

# 237
Скоро имаше страхотна промоция за новооткрит 5* хотел за 4200лв ОИ, но резервацията трябваше да се направи до 26 август, вече е 5700лв.

# 238
Скоро имаше страхотна промоция за новооткрит 5* хотел за 4200лв ОИ, но резервацията трябваше да се направи до 26 август, вече е 5700лв.

За кой хотел е това?

# 239
https://www.ifuruisland.com/
https://www.mywaytravel.bg/summer/pochivka_maldivi/%D0%BF%D0%BE% … u-island-maldives

7 нощувки на база Premium All Inclusive, с вклю чен самолетен билет и трансфер

Пакетна цена на човек от 2239 евро / 4395 лева
Цените са валидни за резервации, направени до 26.08.2024 г.

Информация за хотела:

* Нов хотел, разположен на прекрасния Раа Атол, обграден с красиви рифове;
* Работи на база Premium All Inclusive и разполага с четири ресторанта и два бара,
* Единствения резорт, предлагащ Sky Dive на Малдивите.

Общи условия

Активация на акаунт