Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 37 996
  • 394
  •   1
Отговори
# 270
  • тук-там
Скрит текст:
Скрит текст:
И ние сме били с местен полет, наистина много се чака-2-3 часа, то си е като прекачване в Мале. И даже като кацна самолета и тръгнахме да слизаме…а не, вашият остров е следващата спирка. Та може да си е като градски транспорт. Сложи + 4 часа още до хотела. Ако може да споделиш офертата от къде е..smile

Не знам дали ще се отвори линка.

https://secure.voyage-prive.co.uk/booking/step/1/410861/13897277 … _2_0_0_1731479568

Редовно буквам през сайта - досега не сме имали проблеми.

Да попитам само нощувки, или в комплект с билети?

Е, чак и билети... Това е ризорт, не е местен остров.  Цената включва нощувки в бийч вила, ол инклузив с мини бар и вътрешния трансфер - полет и лодка.
Не ме разбра. Аз отдавна го гледам този сайт и офертите са със и без самолетни билети от някои UK летища. Та питах какво си буквала не само сега. Принципно.

Да, извинявай. Буквам винаги без транспорт. По-лесно и по евтино ми е аз да си го организирам.

# 271
Здравейте, за малдиви трябва ли имунизация? Четох в сайта на мврн , че искат сертификат за жълта треска? Sad
Някой има ли отзив за хотел Triton prestige Seaview and spa 4*?

# 272
Тц
Верно ли пишат такива глупости на сайта на МВнР?

# 273
Ами те си връзват гащите просто, и са го написали при нужда, но не става ясно задължително ли е.
Значи за Малдиви не трябват никакви ваксинации? Само си правим резервация за хотела/ или чрез агенция и летим? Мисля, че ще избера Абакс, но ще чета отзвии за хотел, като ми се иска да не е 20 хиляди, а максимално бюджетен, но хубав, тоест чист. Виждам, че не са all inclusive , има ли някаква екскурзия, която си заслужава или пълен релакс само в хотела и евентуално фитнес?

# 274
  • София
Един фотопътепис за Малдиви - Bandos Island Resort:
https://diana-cacaotours.blogspot.com/2024/11/blog-post.html

Постнах линка и в "Екзотични почивки", но мисля, че тук е по-подходящо.

# 275
Здравейте!

По-нагоре беше коментиран заради добрата цена Ifuru resort

https://www.ifuruisland.com

Някой може ли да сподели мнения/ впечатления за него?

# 276
Здравейте! Скоро отиваме на Малдивите и си спомням,че предния път трябваше да попълня едни декларации преди пътуването ни . Все още ли важни това изискване и може ли да ми изпратите линк. Организирам всичко сама и за малко да забравя за тази подробност. Не че предния път някой ми я е искал,но трябва да сме изрядни!

# 277
  • София
Здравейте! Скоро отиваме на Малдивите и си спомням,че предния път трябваше да попълня едни декларации преди пътуването ни . Все още ли важни това изискване и може ли да ми изпратите линк. Организирам всичко сама и за малко да забравя за тази подробност. Не че предния път някой ми я е искал,но трябва да сме изрядни!
Заповядай, Делия!
https://imuga.immigration.gov.mv/traveller?utm_source=revinate&u … nfirmation-659283

# 278
Благодаря!

# 279
Привет,

След големи главоблъсканици събирам отизиви за Кандима..
ако някой може да сподели , ще се равам!
🫶

# 280
Едно от любимите ми места на Укулас се оказва със свободни стаи за 1-10 февруари. Дайвинг група са отказали резервацията си. Цената за стая е 120 долара със закуските. Жал ще ме е това бижу да остане незаето в топ сезона. Аз самия отиваме там с група точно след 10-и, но няма вече как нито да местим, нито да удължаваме, затова го пускам тук като Last Minute оферта Simple Smile

Става въпрос за Каза Парадизо - първа линия, собствен плаж с риф, собствена лодка за всякакви екскурзии.

Не е реклама, а опит да помогна на приятел (собственика Сауд), с който се познаваме от 10 години.

Който се интересува, нека ми пише.

Ето тук съм показал хотелчето : https://www.facebook.com/groups/1207686610091587/posts/1461130021413910/

# 281
  • София
Споделям пресен отзив от Joy island - нов резорт от веригата The Cocoon Collection. Когато ни го препоръчаха от Експлория преди година, беше току що отворен и от гледна точка на липсата на мнения за него поехме риск, но сега с ръка на сърцето мога да заявя, че никога не съм била по-доволна от избора си на настаняване на Малдивите.
Всичко е ново, модерно, функционално. За сравнение в по-скъпите Lily beach и Dhigali стаите и общите части ми се струваха доста амортизирани и захабени. Тук вилата (бяхме в beach suite) е без забележки - просторна, удобна, с прекрасна външна баня и вана и веранда. Плажът е най-доброто, което съм виждала на Малдивите - мек, нежен пясък без натрошени мъртви корали, широк кръгозор и това се отнася за целия периметър на острова, не само за определена зона. Рифът е богат и интересен. Храната е с акцент върху италианската кухня (веригата е италианска). Без да има огромно разнообразие, всичко, което опитах, беше изключително вкусно и качествено. Разкошна индийска секция (фен съм), най-хубавото суши, на което съм попадала на AI, изобилие от плодове (включително много, които опитвах за първи път), чудесни морски дарове. Стараят се всичко да е възможно най-прясно - правят моцарела и други италиански сирена на място, режат плодове и салати на момента, приготвят си прясната паста и сладоледа. За феновете на ала карт ресторантите островът сигурно няма да е подходящ, има само един италиански ресторант и барбекю вечеря на плажа няколко пъти в седмицата.
За родителите с деца мога да похваля и детския кът - освен, че е богато оборудван (басейни с топки, всякакви пъзели, конструктори, открита и закрита част), момичетата в него се занимават активно с децата - рисуване, апликиране, танци, готварство...
Докато бяхме там при дъщеря ми се появи козметичен проблем, който, без да е нещо сериозно, може да стане много упорит, ако не се третира своевременно. Бях подготвена психически как следващите 12 дни нещата ще прогресират и ще можем да вземем мерки чак след прибирането си в София. Същата вечер споделих с един от служителите и още на следващата сутрин с първата лодка от Мале ни доставиха необходимата терапия. Бях впечатлена от бързата им реакция.
И сега един недостатък на почивката ни, който няма общо с хотела, но на практика провали три дни от нея. Въпреки че бяхме от последните дни на декември до вчера, т.е. в сухия сезон, в началото на януари имаше дъждовен фронт, който се задържа неочаквано дълго. Единият ден изобщо не ставаше за плаж, едва успявахме да стигнем до ресторанта и то мокри като кокошки (въпреки чадъри и дъждобрани). Другите два също имаше доста дъжд и облаци, успявахме да влезем за малко в морето, но беше компромисно. Тринайсет пъти ходя на Малдивите все в този период и на такива продължителни бури съм попадала само тази и миналата година. Малдивците на острова споделяха, че има осезаема динамика по отношение на сезоните и нещата се променят. Миналата година имало десетдневен период с непрекъснати дъждове през февруари, като цяло имало тенденция за повече и по-интензивни и продължителни валежи през всички сезони. Разбира се, човек няма никога гаранция за времето и пътувайки, поема риск. Но особено предвид цените и особеностите на настаняването, тази тенденция в климата е много неприятна.

# 282
  • Бургас
hatred, точно вчера една приятелка ми се оплакваше, че са били на Сейшели по същото време и как на четвъртия ден вече не издържали след непрестанния дъжд и отишли да довършат почивката в Катар.
Разгледах препоръчаното от теб място.
Аз вече твърдо търся adults only и изключително важно ми е да е силно озеленено. Някой с впечатления и препоръка за такова място от личен опит?
Били сме на Komandoo, който е с такава концепция, но ми се иска да пробвам нови места.

# 283
hatred, точно вчера една приятелка ми се оплакваше, че са били на Сейшели по същото време и как на четвъртия ден вече не издържали след непрестанния дъжд и отишли да довършат почивката в Катар.
Аз вече твърдо търся adults only и изключително важно ми е да е силно озеленено. Някой с впечатления и препоръка за такова място от личен опит?
Били сме на Komandoo, който е с такава концепция, но ми се иска да пробвам нови места.
Дали е адултсонли не знам, но два пъти ходя на дневно посещение на Ганги (Gangehi) и нямам спомен да съм виждал деца. Островчето е много зелено, но изключително малко. Рифът е впечатляващо богат. Правих подробни видеа и снимки, така че ако искаш, мога да споделя.

# 284
  • София

В момента Сейшелите са в дъждовния си сезон, така че там това е очаквано. Но за Малдивите не е.
Иначе на joy island е изненадващо добре озеленено предвид това колко млад остров е (заради формата му предполагам, че се е случвало много сериозно изкуствено дострояване при него). Но има и много деца и всъщност е рай за тях заради чудесния детски кът и мекия пясъчен вход навсякъде.

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 17:47 от hatred

Общи условия

Активация на акаунт