Почивка на Малдивите /Тема 6/

• 37 997
  • 394
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте! Решихме да посетеим Малдиви. За първи път ще ни е . Колебая се между хотелите:
ADAARAN Select Hudhuran Fushi
OBLU XPERIENCE Ailafushi
Знам, че са много различни, но все пак ще съм безкрайно благодарна за някои друг съвет, както и какви горе-долу са цените на допълнителните екскурзии и активности.

Вижте и ADAARAN select Meedhupparu, по-добри са му отзивите . Личните ни впечатления също. А домашният му риф е фантастичен.

# 256
Здравейте! Решихме да посетеим Малдиви. За първи път ще ни е . Колебая се между хотелите:
ADAARAN Select Hudhuran Fushi
OBLU XPERIENCE Ailafushi
Знам, че са много различни, но все пак ще съм безкрайно благодарна за някои друг съвет, както и какви горе-долу са цените на допълнителните екскурзии и активности.
Бяхме на Худхуран миналата година. Има доместик риф на 5 м от брега, което е най- големия плюс. Съвсем приличен. Храна, коктейли, обслужване- съвсем ок. Предлага само ол концепция. Не ми хареса, че имаше достъп на външни туристи, такива идващи на дневен тур от остров с местни. По принцип ги ограничават уж на един плаж и там им правят отделен бар, но ходят и по другите плажове и заемат шезлонги. Отделно, шезлонгите пред бунгалата не са номерирани с номера на стаята и вечно трябваше да се разправям с някакви, които вземаха нашите. Островът е среден по големина, има си повечето нужни неща. Спато беше на много смотано мясно, без гледка и с вид доста посредствен. Придимство е лесния достъп до Мале- 25 мин с лодка, даже от Худхуран се виждат новите високи блокове. Тази година букнах Медупару, защото като цяло веригата Адаран е бюджетна и е с добри отзиви.

# 257
Здравейте, моля за съвет! Колко лв да обменим за 7 дневен престой?  Отиваме в резорт, всичко е платено. Освен за бакшиши, за какво друго харчите пари там? Има ли възможност за плащане с карти, или е необходимо да сменим повечко пари?
Благодаря.

# 258
  • Русе
Сувенирите на острова , както кафета/ядене в Мале платих с карта. 50$ за бакшиш сме дали. 10-20 да сме изтървали в суматохата... За всеки случай носих кеш евро.
Друго:преди тръгване говорих с банката си и добре, че съм  се обадила. Маркираха, че ще пътувам извън ЕС и Балкани, иначе са щели да ми блокират хартата след първото дребно плащане, примерно само кафе. Не знам останалите банки дали имат такова условие.

# 259
  • София
Здравейте, моля за съвет! Колко лв да обменим за 7 дневен престой?  Отиваме в резорт, всичко е платено. Освен за бакшиши, за какво друго харчите пари там? Има ли възможност за плащане с карти, или е необходимо да сменим повечко пари?
Благодаря.
Аз си нося долари - оставям бакшиш в долари, сувенири също съм купувала с долари, но вече не кпувам нищо.

# 260
В брой използвайте само долари. Е, те и евро ще вземат, но в почти всички случаи ги смятат равни на еврото, така че ще ви е неизгодно, ако плащате в евро.

# 261
  • тук-там
Привет Малдивци! С този сняг навън се размечтах...
Някой бил ли е в или около Rahaa Resort  - Laamu - Maldives. Да сподели за придвижването. Не сме ползвали досега местен полет, а и доста далеч ми се струва. Офертата обаче не е за изпускане.  Притеснява ме организацията им - уж всичко от Мале натам е включено, но все пак....

# 262
  • Русе
Не сме били на този остров, но бяхме с вътрешен полет. Посрещнаха ни от хотела на международното, придружиха ни до вътрешния терминал (съседни са един на друг Simple Smile ) и не ни оставиха нито за миг, докато не стигнахме до самия остров., хем и лодка имаше накрая. На връщане същото.
Самолетчетата са комфортни, чисти..
 Времето. Това се губи. Другите вече пиеха първи коктейли, ние още пътувахме, но....

# 263
Привет Малдивци! С този сняг навън се размечтах...
Някой бил ли е в или около Rahaa Resort  - Laamu - Maldives. Да сподели за придвижването. Не сме ползвали досега местен полет, а и доста далеч ми се струва. Офертата обаче не е за изпускане.  Притеснява ме организацията им - уж всичко от Мале натам е включено, но все пак....
И ние сме били с местен полет, наистина много се чака-2-3 часа, то си е като прекачване в Мале. И даже като кацна самолета и тръгнахме да слизаме…а не, вашият остров е следващата спирка. Та може да си е като градски транспорт. Сложи + 4 часа още до хотела. Ако може да споделиш офертата от къде е..smile

# 264
  • тук-там
И ние сме били с местен полет, наистина много се чака-2-3 часа, то си е като прекачване в Мале. И даже като кацна самолета и тръгнахме да слизаме…а не, вашият остров е следващата спирка. Та може да си е като градски транспорт. Сложи + 4 часа още до хотела. Ако може да споделиш офертата от къде е..smile

Не знам дали ще се отвори линка.

https://secure.voyage-prive.co.uk/booking/step/1/410861/13897277 … _2_0_0_1731479568

Редовно буквам през сайта - досега не сме имали проблеми.

# 265
На изхода от пристигащи има чакащи представители на абсолютно всеки хотел/резорт с табелка, има и над 100 броя гишета на същите в залата на самото летище, ако случайно не забележите агента. Поемат ви от там и не ви оставят докато не ви настанят в стаята, няма никакъв шанс да се изгубите. Местните полети наистина са тягостни, поне още половин ден се губи.

# 266

https://secure.voyage-prive.co.uk/booking/step/1/410861/13897277 … _2_0_0_1731479568

Редовно следя офертите тук, даже точно на Малдиви се засякахме с други българи, които бяха платили доста по- малко за хотела през този сайт. Но аз все още не съм буквала. Вече ще пробвам и аз, щом казваш че няма проблем.

# 267

Да попитам само нощувки, или в комплект с билети?

# 268
  • тук-там
Скрит текст:

Е, чак и билети... Това е ризорт, не е местен остров.  Цената включва нощувки в бийч вила, ол инклузив с мини бар и вътрешния трансфер - полет и лодка.

# 269
Скрит текст:

Е, чак и билети... Това е ризорт, не е местен остров.  Цената включва нощувки в бийч вила, ол инклузив с мини бар и вътрешния трансфер - полет и лодка.

Не ме разбра. Аз отдавна го гледам този сайт и офертите са със и без самолетни билети от някои UK летища. Та питах какво си буквала не само сега. Принципно.

Общи условия

Активация на акаунт